Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Имам следния проблем, сложих си новата видео карта ZOTAC GTX 750 TI, оправих драйверите.. лично от сайта теглих най-новите на Nvidia.. Обаче сега ми липса точната резолюция на екрана, а именно 1440х900.. всички други ги има само моята я няма.. моля за помощ, благодаря.. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах това от клипа, но на първа стъпка ми изписа, че системата ми не покрива изискванията за този софтуер, ЛОЛ! На мен си ми липсва резолюцията по подразбиране, което ме спъва 1440х900 липсва всики други ги има ...  Не съм със интелско дъно и процесор, а си имам амд процесор и сега Nvidia карта, което няма как да е проблем .. чудя се за една преинсталация ..

Редактирано от ПерсиLFC (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай да включиш DSR  от контролния панел на NVIDIA.

 

2016-04-29_164537.jpg

 

Другия вариант е при изключена DSR  да се опиташ да си направи собствена резолюция пак от контролния панел.

 

2016-04-29_164812.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора, ще пробвам първия вариант, а относно втория пробвах го, обаче не стана.. Зададох си 1440х900 , но не излезе нормално на екрана, вероятно трябва да се пипат и другите настройки.. странен проблем, като се прибера ще пробвам 1-ви вариант.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, ПерсиLFC написа:

Благодаря за отговора, ще пробвам първия вариант, а относно втория пробвах го, обаче не стана.. Зададох си 1440х900 , но не излезе нормално на екрана, вероятно трябва да се пипат и другите настройки.. странен проблем, като се прибера ще пробвам 1-ви вариант.

Сигурен ли си все пак, че мониторът ти е точно 1440х900? Навремето и аз си мислех, че монитора ми е 1280х1024, но се оказа, че на 1280х960  всичко е идеално. Каква е нативната резолюция според контролния панел на NVIDIA?  Това първото с включване на DSR  ми дойде като идея, без да съм пробвал. Все пак DSR  се определя спрямо нативната резолюция и се чудя, какво ще се получи при теб. Поиграй си и с тия опции, след като настроиш ръчно 1440х900:

 

2016-04-29_174703.jpg

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Извинявам се, че не споделих най-важната информация..:D Монита е AOC 916swa на 99% съм сигурен, че му е 1400х900 винаги съм работил на тази и ми е била рекомендед, направо луднах вече :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, Кико написа:

Сигурен ли си все пак, че мониторът ти е точно 1440х900? Навремето и аз си мислех, че монитора ми е 1280х1024, но се оказа, че на 1280х960  всичко е идеално. Каква е нативната резолюция според контролния панел на NVIDIA?  Това първото с включване на DSR  ми дойде като идея, без да съм пробвал. Все пак DSR  се определя спрямо нативната резолюция и се чудя, какво ще се получи при теб. Поиграй си и с тия опции, след като настроиш ръчно 1440х900:

 

2016-04-29_174703.jpg

Приятел.. дава ми, че native ми е 1024х768, това е абсолютно невъзможно! За резолюцията съм сигурен, проблемчето е доста странно... дано се справя ...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Кико написа:

Какъв модел е монитора?

AOC 916swa, само да вметна, че на Display ми пише Generic Non-Pnp Monitor ..

Редактирано от ПерсиLFC (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като че ли имаш проблеми с правилно инсталирани драйвери. Пробва ли да върнеш до стандартните настройки драйверите? Може да пробваш повторна инасталация на чисто, отмятайки отметката за чиста инсталация, която се появява при инсталиране на драйверите. Друго, над коетро може да се замислиш, е забраната за автоматично инсталиране на драйвери или пък обратното - пробвай с това, което ще ти предостави windows. Още нещо, което съм правил по разни поводи, е да инсталирам драйвер от диска, пристигнал с видеокартата. При деинсталиране на драйверите  може да ползваш Display Driver Uninstaller и да видиш какво ще стане след повторна инсталация на драйверите. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 36 минути, Кико написа:

Като че ли имаш проблеми с правилно инсталирани драйвери. Пробва ли да върнеш до стандартните настройки драйверите? Може да пробваш повторна инасталация на чисто, отмятайки отметката за чиста инсталация, която се появява при инсталиране на драйверите. Друго, над коетро може да се замислиш, е забраната за автоматично инсталиране на драйвери или пък обратното - пробвай с това, което ще ти предостави windows. Още нещо, което съм правил по разни поводи, е да инсталирам драйвер от диска, пристигнал с видеокартата. При деинсталиране на драйверите  може да ползваш Display Driver Uninstaller и да видиш какво ще стане след повторна инсталация на драйверите. 

Според мен има вариант проблема да е от кабела. VGA кабел е, с преходник закачен на видеокартата /DVI/ „ четох по някакви чуждестранни форуми, че е възможно да е от това, но пък къде е логиката, щом ми зачита всички друго а точно тази не ми зачита. Имаше и още едно писание там, че тази резолюция е 16:10 , а не 16:9 и Nvidia не го поддържали .. което е малко вероятно, странен проблем.. ще отиде след празниците при една позната инженерка, ако не се оправя до тогава .. или другия вариант е да намеря кабел VGA/DVI без да слагам преходник на картата за DVI да видим пък дали тогава ще го зачете ..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, ПерсиLFC написа:

Според мен има вариант проблема да е от кабела. VGA кабел е, с преходник закачен на видеокартата /DVI/ „ четох по някакви чуждестранни форуми, че е възможно да е от това, но пък къде е логиката, щом ми зачита всички друго а точно тази не ми зачита. Имаше и още едно писание там, че тази резолюция е 16:10 , а не 16:9 и Nvidia не го поддържали .. което е малко вероятно, странен проблем.. ще отиде след празниците при една позната инженерка, ако не се оправя до тогава .. или другия вариант е да намеря кабел VGA/DVI без да слагам преходник на картата за DVI да видим пък дали тогава ще го зачете ..

Да, забравих да спомена за кабела. NVIDIA  си имат своите особености с кабелите. Примерно през HDMI  стандартно цветовете не са с пълен диапазон, а ограничени заради телевизионните приемници, та трябва ръчно да се разширява дълбочината на цветовете. Но това само за HDMI. Лично аз имам доста калпава картина с VGA  и никакви настройки не помагат, но това явно си е и до монитора. Все пак пробвай да изчистиш и инсталираш драйверите пак на чисто, като забраниш на Windows  да търси драйвери автоматично. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пичове! Благодаря за отговорите, оправих се... Смених кабела и всичко си дойде на мястото. Това не го очаквах изобщо макар да го бях чел, но си казвах няма как да е толкова лесно,:D:D - Благодаря отново!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Иван Ставрев
      Здравейте на всички ! Вчера изтеглих custom ROM AOSP 7.1.1 след инсталация нямам звук и камерата не работи !? (като сложа слушалки имам звук) .Ще съм много благодарен ако някой ми помогне да го оправя ! 
    • от did90
      Здравейте, 
      Преди около месец си закупих горепосочения телевизор, свъзах го с wifi без проблем, преди 2 седмици някъде обаче при опит да стартирам Smart функциите, телевизорът не реагира изобщо, при което реших да го преинсталирам - да го върна към заводски настройки. От тогава изобщо не може да открие нито 1 безжична мрежа, а наоколо има поне 10, моят рутер е буквално на сантиметри и не го намира, а с останалите устройства няма проблеми. Пробвах WPS свързване и чрез бутона на рутера и онлайн през настройките, изписва, че се е свързал, след което като се опитам да заредя нещо, пак няма.. Моля дайте съвет какво може да е, трябва ли да го нося в сервиз..?
    • от bumblebee
      Здравейте,
      от доста време наблюдавам едно странно "зависване" на компютъра ми. Да, старичък е, но засега ми върши работа. 
      Ще се опитам да опиша проблема - понякога става доста бавен, лагва страшно много, като не съм пуснал нещо, да товари доста системата, а просто browse и това е. Като пусна някой клип от туба и 
      сменя табчетата на броузъра (хром) и се чува едно пръщене (забиване) на звука и картината. Това става същото и когато играя понякога overwatch. Снощи и тая сутрин беше ужасно. Снощи дори и след рестарта беше същата работа, а тая сутрин още по зле - наблюжаваше се просто един страхотен "лаг" . След 2 рестарта нещата се оправиха и компютъра си работеше нормално. Когато си пусна да гледам някой филм и стане така се получава същото - забиване на звук и картина. Преди 3 седмици е преинсталиран с платен windows, но нещата явно .... 
      Пуснах няколко теста днеска - за ссд-тата и тн, но не показа нищо освен това. runtime error 200



    • от Marto_BG
      Здравейте отдавна не съм пускал тема, но ето че дойде времето. Надявам се е в правилния раздел, ако не е моля админ/модератор да я премести.
      Та значи днес реших да си сменя дъното (ASRock h81m vg4 R 2.0) с това (Gigabyte g1 sniper b5 Rev 1.0) Дъното съм го взел втора ръка естествено преди да платя го прегледах да няма нещо прецакано (надути кондензатори, прецакани пинове на сокета и такива) и нямаше нищо фрапиращо. Речено-сторено. Прехвърлих всичко от старата на новата дънна платка, но като искам да пусна компютъра не се включва . Никакъв сигнал към монитора нито към нищо.  Проверих главния захранващ кабел (24 пиновия) и този на процесора (8 пинов)
      На старото дъно беше с 4 Пина а на сегашното 8 пина. Има ли вероятност да е от това? Проверих дали не съм забравил да свържа кабелите от кутията (Power,reset switch и др), но не е от това. Ето характеристики на компютъра:
      MB: Gigabyte g1 sniper b5 LGA 1150
      CPU: I5 4460 3.2 GHz
      RAM: 8GB DDR3 1600 MHz
      GPU: Gigabyte Geforce Gtx 750 ti
      PSU: Raidmax RX 500XT 500W
      HDD: Toshiba 1 TB
      Надявам се че дадох достатъчно информация за проблема
       
    • от fresh_bones
      Добър ден . Преди два дена са натъках на един проблем с монитора . Появяват се някакви смущения в горната част на екрана на  монитора (само там никъде другаде) при гледане на клипове и филми . Видеокартата ми е Intel Celeron .
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.