Премини към съдържанието
Tanaz_we

Защо производителите на хладилници са луднали по китайски компресори ?

Препоръчан отговор


Отивам си аз до техномаркета да търся хладилник. Питам продавач-консултантите за компресорите им и те ме гледат като индианци и ми отговарят че не знаят. Аз не съм и очаквал да има продавач-консултант който да е взел присърце тая техника и да знае дори и тези неща.

Почнах да размествам, да клякам и да гледам разни глупости. И какво се оказа - почти всички хладилници до 700-750 лева независимо от марката, независимо бели или иноксови, независимо гъзарски на външен вид или лъскави, бяха с китайски компресори. Жалко че вече забравих моделите им, записани са ми на телефона, но ме мързи. Само разни hotpoint ariston, клоняха към 900+ и бяха малки по обем, скучно изглеждащи, с по-малко напудрени екстри и спецификации, отзад компресорите бяха Еmbraco. Та ето ви защо има толкова странни модели, уж незнайно защо скъпи.

А иначе под 450-500 лева положението беше трагично - с абсолютно незнайни китайци. Повечето с един надпис "това е компресор и не се яде" и "220V 50Hz 100W" и нищо друго не уточнено. Или с китайски йероглифи. Масово са LST - нисък пусков момент, т.е. не могат да тръгнат когато фреона е под налягане. 2-3 пъти в рамките на 10 минути да спре тока/обикновенно когато правят профилактика/ и е до там. А обикновенно докато цъкне термото минават около 30 секунди. А през този блокиран период, консумираният ток е около 4А.

Малките хладилници тежат под 20 килограма общо, ламарините са тънки, качеството цялостното е потресаващо. Компресора е незнаен.

Прахосмукачките - 2100W отвън, 1800W по надпис на двигателя отвътре.

Микровълновите - евтини - големи мощности на магнетрона, малки, некачествени, слаби и леки трафове, тънки ламарини. В резултат рафовете им прегряват и цъкват термозащитите през/след 5 минути.

Скъпите - малки мощности от 700-750 вата, големи и много тежки трафове, гарантирано безпроблемно печене от над 5 минути. Като тежест нямат нищо общо с евтините. Но отново да се чуди човек що са толкова скъпи, като са слаби !!!

Пасаторите и миксерите - 600 вата НЕО пасатор с моторче колкото плюнка. 35 вата реална замерана от мене консумация на турбо.

Телевизорите - над 10 масови евтини марки са пренадписани Vestel и Beko.

При мониторите от реномирани марки положението отвътре е подобно и не по-малко трагично.

Аудиотехниката - пълен потрес. Слаби трафчета, евтини чипчета за крайни стъпала в рамките на няколко вата замостени, а иначе над 50 вата по спецификация.

Уредбите - от големи на външен вид трафове и STK стъпала / с всичките минуси и тънки нецветущи подробности които ще спестя / сега нещата са слабо импулсно плюс клас D чипче със замостени канали.

Лаптопите - дънни платки произведени от 5-6 производителя масово, които са тайванци и китайци, които произвеждат за 200 марки в цял свят дънни платки и които нямат нищо общо с производителите на лаптопите. При матриците - също. При всичките чарколяци - батерии и тъчпадове, клавиатури чак до най-дребните пластмасарии положението е подобно.

5-6 масови производителя , а иначе 500 марки. Нужно ли е да ги изборявам кои са тези 5-6 ? Нужно ли е да казвам от моя опит колко драстична е разликата спрямо стари лаптопи ? С дънни платки и чаркове от подпроизводства на IBM ?

Въпроса е , какво става с техниката ?

Забелязва се масово преминава от евтино към по-евтино. Масово пренадписване и лъжене.

А сега сравнение спрямо частта за хладилниците и основен въпрос -

Gorenje K33/2 който е на около 22-23 години точно, отзад е с компресори Danfoss TL5F, Danfoss TL3F не помня кой беше за фризерната част и кой за хладилната. Трябваше от старата панелка да го пренасяме към къщата. Целият пожълтял, отзад в паяжини и в хлебарки, го размествахме и беше невъзможен за пранасяне. Толкова тежък хладилник досега не сме пранасяли, казаха комшиите от входа. С камиона го пренасяме в къщата. Позабърсваме го малко, от жълт вече стана по-бял. На места където беше цъвнало ръжда го накичихме с разни магнитчета. Уплътненията му не са в ред от 7-8 години. За хладилната част направо си зее от около няколко милиметра. От много време сме си казали да го сменил, ама айде - като се пренесем на къщата. Или когато изгори. Работи сумата време компресома на хладилната част, много малко почивка прави, трупа сметки за ток и пак не изгаря. От тогава мина 1 година откак го преносхме. Разлика в изстудяването няма, но уплътнението на хладилната част почти не държи грам. От въздуха се разтваря на няколко милиметра. И все още не се усеща разлика в изстудяването, но вече взе да работи на 1 час по 40-45 минути примерно. А във фризерното на минимума от термостата държи -22/-23 градуса.А посредата когато го държахме беше между -26 и -27. 

В нашият град /Свиленград/ уплътнения за този кютюк не се намират. И не знам къде ще се намерят.

Затова се насочихме направо към нов, щото ако го чакаме да изгори, може и да ни надживее, отивам в техното и виждам пълен ужас. Под 1000 лева шанса да вземем нещо качествено е почти нищожен. Боклуци скрити зад лъскав външен вид и купища посредственост.

Как смятате Вие, заслужава ли си да купуваме нов или да караме като цигани с 20 годишен хладилник при изцяло нова кухня ? Откъде могат да се намерят уплътнения за този ?

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

1. Цялото производство се изтегли в Китай, защото там работната ръка е в пъти по евтина. Дори и да не се сглобява някое изделие в Китай, то частите се правят там.

2. Целта вече е не да има продукция, която да държи с години, а да има продукция, която да държи на гаранцията, след което да се изхвърля и да се купува нова. Това отдавна се практикува в развитите страни и не е мода отсега.

3. Стоки, които вече искаш да са с хубава гаранция и да държат доста струват много над 700-800 лв. Това, че ние тук надуваме цените многократно си е наш проблем.

Това мисля, че ти е достатъчно като коментар и информация защо така се случва в момента. Колкото до консултантите 80% от тях не знаят къде се намират и проблема си е техен. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
 • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 37 минути, Емил Костов написа:

Колкото до консултантите 80% от тях не знаят къде се намират и проблема си е техен. 

Никак не е техен - твой/наш е проблемът, щот не може да ти свърши работа, а ти си този, който дава парите.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Що за въпрос?Няма по евтино от Китайското,затова производителите са луднали по тях.Но качеството е водещ фактор в случая,а цената.

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Напълно съгласен съм с Емил. Ама то в днешно време ,какво значение има ,че се произвежда в Китай ,при положение ,че производството е на поне 90% автоматизирано ,а човешката работна ръка се занимава предимно със софтуер ,който управлява производствената техника.
Още с проектирането ,особено в съвременната авто индустрия се залагат "детски болести" ,които след изкарване на гаранция се проявяват и имате два избора ,давате пари за нов продукт ,или давате пари за ремонт на стария. Един вид още с проектирането ви подписват абонамента за покупка на резервни части ,от които те заработват пари. 

Имам не един или двама познати ,пропищели от съвременните немски автомобили. В много хора виждам все още илюзията ,че пише ли "Made in Germany" едва ли не е гаранция за качество ,а не се замислят ,че масово по заводите работят турци и араби. Така че не обръщайте внимание къде се води произведено. То е важно с каква цел е проектирано ,а в днешно време е такъв див капитализъм ,че от всичко са способни да търсят пари чрез не особено коректни практики. А вече ,защо в законодателството на ЕС има куп глупави еко стандарти ,но точно контрола на качеството е разковничето на екологията. Не е много екологично на всеки 5 години да изхвърляме хладилника (примерно). Без проблем може да се произвеждат стоки издържащи не по няколко години ,а над половин век. Знаете ,колко вещи произвеждани още през социализма на 40+ години все още продължават да работят. 


 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, ExaFlop написа:

Никак не е техен - твой/наш е проблемът, щот не може да ти свърши работа, а ти си този, който дава парите.

Ами има откъде да се научат. Проблема е техен и на ръководството на магазина. А и с това се вижда, че тези вериги не преследват печалба, а просто перат пари, но това е друга тема.

преди 3 минути, Soviet Soldier написа:

Напълно съгласен съм с Емил. Ама то в днешно време ,какво значение има ,че се произвежда в Китай ,при положение ,че производството е на поне 90% автоматизирано ,а човешката работна ръка се занимава предимно със софтуер ,който управлява производствената техника.
Още с проектирането ,особено в съвременната авто индустрия се залагат "детски болести" ,които след изкарване на гаранция се проявяват и имате два избора ,давате пари за нов продукт ,или давате пари за ремонт на стария. Един вид още с проектирането ви подписват абонамента за покупка на резервни части ,от които те заработват пари. 

Имам не един или двама познати ,пропищели от съвременните немски автомобили. В много хора виждам все още илюзията ,че пише ли "Made in Germany" едва ли не е гаранция за качество ,а не се замислят ,че масово по заводите работят турци и араби. Така че не обръщайте внимание къде се води произведено. То е важно с каква цел е проектирано ,а в днешно време е такъв див капитализъм ,че от всичко са способни да търсят пари чрез не особено коректни практики. А вече ,защо в законодателството на ЕС има куп глупави еко стандарти ,но точно контрола на качеството е разковничето на екологията. Не е много екологично на всеки 5 години да изхвърляме хладилника (примерно). Без проблем може да се произвеждат стоки издържащи не по няколко години ,а над половин век. Знаете ,колко вещи произвеждани още през социализма на 40+ години все още продължават да работят. 

То вече и техниката се прави така, че трудно може да се ремонтира. Развали ли се нещо се подменя с ново. Ако все пак може да се поправя се оказва, че ремонта е по скъп отколкото самия продукт.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Стягай си старото и не взимай нищо ново,всичко ново което продаваме е боклук-така ми каза един приятел който и в момента си работи в голяма верига и отговаря за бялата техника.

 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 27 минути, Димитър 59 написа:

Що за въпрос?Няма по евтино от Китайското,затова производителите са луднали по тях.Но качеството е водещ фактор в случая,а цената.

 

Преди хладилници с компресори-китайци почти не се намираха. А имаше ли такива, се обявяваха за нечувани боклуци. Сега в Техното всички до 800 лева са такива. Айде ще бъда по-точен - мисля че модела на един масов компресор който бе в няколко хладилника чийто комперосори проверях, е - T11C... и останалото не го помня, но завършваше пак на 11. Китайски беше на 100%. А останалото - jia xipeta.

Това е лично проверено от мене. Ако ти се занимава и си луд - можеш да провериш в най-близкото техно в твоя град, че са такива. Та, от мене да бъдете сигурни какво е това което предлагате в този раздел, това което купувате, това което говорите и т.н.

Мисля че имах и снимка на таблета. След малко ще я кача.

А по старите форуми китайските компресори се плюят много. И оттам и от други примери се водя. Сега разбирам че... под 800 лева почти няма такъв с некитайски компресор. Мисля че даже проверих един за 1000 лева, който беше с jia xipeta.

П.П. Има го записан един модел на компресор от тия които проверявах в който съм сигурен SK65CY1A. Като го провериш в интернет пак излиза китайче.

Повечето са неизвестни китайци. Само пише че е компресор и толкова.

Няма Danfoss, LG, Liebherr, ACC, Embraco, както при старите хладилници.

Редактирано от Tanaz_we (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Ееех, къде са Антонивановчетата? :)

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Tanaz_we написа:

Прахосмукачките - 2100W отвън, 1800W по надпис на двигателя отвътре.

Микровълновите - евтини - големи мощности на магнетрона, малки, некачествени, слаби и леки трафове, тънки ламарини. В резултат рафовете им прегряват и цъкват термозащитите през/след 5 минути.

Скъпите - малки мощности от 700-750 вата, големи и много тежки трафове, гарантирано безпроблемно печене от над 5 минути. Като тежест нямат нищо общо с евтините. Но отново да се чуди човек що са толкова скъпи, като са слаби !!!

Пасаторите и миксерите - 600 вата НЕО пасатор с моторче колкото плюнка. 35 вата реална замерана от мене консумация на турбо.

Телевизорите - над 10 масови евтини марки са пренадписани Vestel и Beko.

При мониторите от реномирани марки положението отвътре е подобно и не по-малко трагично.

Аудиотехниката - пълен потрес. Слаби трафчета, евтини чипчета за крайни стъпала в рамките на няколко вата замостени, а иначе над 50 вата по спецификация.

Уредбите - от големи на външен вид трафове и STK стъпала / с всичките минуси и тънки нецветущи подробности които ще спестя / сега нещата са слабо импулсно плюс клас D чипче със замостени канали.

Лаптопите - дънни платки произведени от 5-6 производителя масово, които са тайванци и китайци, които произвеждат за 200 марки в цял свят дънни платки и които нямат нищо общо с производителите на лаптопите. При матриците - също. При всичките чарколяци - батерии и тъчпадове, клавиатури чак до най-дребните пластмасарии положението е подобно.

 

ето този абзац който написах, същност е моят реален опит с тая техника в точно 5 реда, защото какъв е смисъла да правя тема роман която никой няма да я чете ?

Техниката през моите очи се превръща в все по-голям и по-голям боклук и се прави преминаване от евтино към по-евтино.

С микровълновите е така. С прахосмукачките е още по-голяма трагедия, сега дори не им пишат и мощностите/не питай защо. Пасатори, миксери и тем подобни - абсолютно несъответствие на мощността с реалната. Скапани двигатели, алумуниеви намотки. Телевизори, аудиотехника, лаптопи въобще няма да ги коментирам.

Просто се занимавам с техника и го взимам присърце.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, Tanaz_we написа:

 

Преди хладилници с компресори-китайци почти не се намираха. А имаше ли такива, се обявяваха за нечувани боклуци. Сега в Техното всички до 800 лева са такива. Айде ще бъда по-точен - мисля че модела на един масов компресор който бе в няколко хладилника чийто комперосори проверях, е - T11C... и останалото не го помня, но завършваше пак на 11. Китайски беше на 100%. А останалото - jia xipeta.

Това е лично проверено от мене. Ако ти се занимава и си луд - можеш да провериш в най-близкото техно в твоя град, че са такива. Та, от мене да бъдете сигурни какво е това което предлагате в този раздел, това което купувате, това което говорите и т.н.

Мисля че имах и снимка на таблета. След малко ще я кача.

А по старите форуми китайските компресори се плюят много. И оттам и от други примери се водя. Сега разбирам че... под 800 лева почти няма такъв с некитайски компресор. Мисля че даже проверих един за 1000 лева, който беше с jia xipeta.

П.П. Има го записан един модел на компресор от тия които проверявах в който съм сигурен SK65CY1A. Като го провериш в интернет пак излиза китайче.

Повечето са неизвестни китайци. Само пише че е компресор и толкова.

Няма Danfoss, LG, Liebherr, ACC, Embraco, както при старите хладилници.

И какво от това. В къщи имаме 2 модела Зануси и един Снайги. Работят си повече от перфектно. Единия даже го смениха, защото имаше проблем с изпарителя. Колкото до връщането към старата техника мисля, че това вече е несериозно. И в момента на село имам един Мраз 150, който все още работи, но като го включа едно че може да събуди половината квартал и като го види само електромера му се завива свят.

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Минусите вярно че не ги споменах. Но понеже ти намясто си го каза и ще ме обвините в какво ли не, да почна -

на същото горение консумацията му при включване след като не е работил /когато и двата компресора тръгнат тепърва да .../ с уреда мерено е около 260-270 вата. При нормално мрежово от 224-225, когато вечер е над 242 е около 300 вата.

Когато работи компресора за хладилното - 160-170 вата, за фризера - към 110 вата. Когато и двата не могат да тръгнат /прекъснал е тока след 2 минути работа примерно/ консумацията е около 1.5 киловата докато им цъкнат релетата. А сечението на кабела му е 0.5 кв.мм.

С два компресора е супер неефективен. Успях да изровя малко инфо в нета и видях че е клас на ефективност B.

Новите хладилници като ефективност са просто къде-къде. Ама ако говорим за качество и дълготрайност ? Хм ? А не може ли да произвеждаме нещата модерно, с необходимата ефективност и в същото време качествено ? А не да се двуомим да си пазим ли морално остарялото или да купуваме нови боклуци ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Никой не обвинявам. Въпрос на избор е. Старото може и да го държим и да го използваме. Проблема, е че вече няма части за него, а и дори да има трудно се намират. Вече повечето сервизи не се занимават с подобен род ремонти и съответно представителите там не са запознати и нямат уменията и знанията за подобен род ремонти. 

Колкото до качествена стока ето една тема, за да се види прегледно какво искам да кажа. Цените на подобен род техника са доста високи. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То има ли нещо да не е китайско???? Малко има! Почти всички фирми изнесоха своите производства! От китайско, до китайско има голяма разлика! Фирмите също се борят за пазарен дял и затегнваха контрола на компонентите произвеждани в Китай, Турция!

Някога когато се водеше лютия спор за "марковата" и китайската стока , то реших да си купя тостер! Тостера го купих за 9лв , а марката бе "Сапир" т.е не си купих за 60лв. "Мулинекс"  Та, въпросният тостер (уж долнопробен китайски боклук сглобен в гараж) ми служи вярно вече 11 година и може би ще изкара още толкова! Познатите с "марковите" модели одавна забравиха за тях защото бързо им се наложи да си купуват нови такива!

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За резервни части - пробвай при тези http://www.tetshop.bg/

За останалото - следствие на съвременния капитализъм Всичко ново е с планирано остаряване и се крепи колкото да си изкара гаранцията.

Реклама до пълно промиване на мозъците, съчетано с нашенската пословична бедност и желание за нещо "по-тънко". Като следствие 90% промити мозъци купуват каквото са ги зомбирали или шарени лепенки, на които може да пише всичко. Така е по технобакалиите. Нормален производител с качествена стока няма как да пробие. Глупаците си искат евтиното и затъват по лизинги.

От останалите 10% половината се мъчат да изберат по-малкото зло - нещо не чак толкова голям боклук. Другата половина изсипват много пари в специализиран магазин. Защото ги имат.

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, Емил Костов написа:

Това мисля, че ти е достатъчно като коментар и информация защо така се случва в момента. Колкото до консултантите 80% от тях не знаят къде се намират и проблема си е техен. 

Както каза @ExaFlop, не е техен, а наш проблем. Сега да кажем, ти разбираш и ще разгледаш сам без нужда от консултант. Но ако примерно, някой човек, който няма никаква идея от тази техника реши да се допита до консултанта, а той му даде грешна/силно преувеличена информация ?

 

Иначе, то вече почти всичко е китайски. Но въпроса е в качеството. Вече се делят на качествени китайски продукти и некачествени. Погледнете Xiaomi например - мощни таблети/телефони на цена поносима за българин със средна заплата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, niki292002 написа:

Както каза @ExaFlop, не е техен, а наш проблем. Сега да кажем, ти разбираш и ще разгледаш сам без нужда от консултант. Но ако примерно, някой човек, който няма никаква идея от тази техника реши да се допита до консултанта, а той му даде грешна/силно преувеличена информация ?

 

Иначе, то вече почти всичко е китайски. Но въпроса е в качеството. Вече се делят на качествени китайски продукти и некачествени. Погледнете Xiaomi например - мощни таблети/телефони на цена поносима за българин със средна заплата.

Консултанта ще гледа да го излъже и омае само и само да му продаде продукта - това са едните. Другите са тези дето нехаят и не искат да знаят и да се научат. Една малка част само си върши работата. Колкото до всеки човек той е длъжен да се образова поне малко за продукта, който купува или иска да купи. Вече всеки има достъп до информацията и на никой не му пречи да седне и да прочете малко. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Консултанта ще гледа да го излъже и омае само и само да му продаде продукта - това са едните. Другите са тези дето нехаят и не искат да знаят и да се научат. Една малка част само си върши работата. Колкото до всеки човек той е длъжен да се образова поне малко за продукта, който купува или иска да купи. Вече всеки има достъп до информацията и на никой не му пречи да седне и да прочете малко. 

Гадното е, че наистина е така. Понеже искам да си купя таблет, реших да разгледам какво имат в технополис. След това идва консултанта и започва да ме разпитва. На всичко му отговорих (той ми зададе само 3 въпроса - големина, камера и цена) Казах му, че за камерата ми е все тая, големина 7.9"-8" и като цена 300-350 лева. Тогава започна да ми бута и да ми вика колко хубав бил Ipad Mini 4. (хубав е, но много далеч от моя бюджет) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това верно ли е така, от кой град си ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

София. Не знам дали навсякъде е така, но специално този консултант (няма да назовавам имена) ми блъска неговото си.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

в Свиленград в техното/то ние едно техно имаме - около 100 квадрата/ продавач-консултантите разучават, пробват, стараят се. Знаят маркетингови трикове, изказват мнение от личен опит, изказват се критично и непревъзхвалено в някаква полза, признават си къде не знаят, опитват се в крайна сметка да помогнат и си личи. Нищо, ама нищо не блъскат и не принуждават. Поне аз може така да съм се залъгал. Казват си кое е в бюджета, не  го превишават.

За съжаление не навсякъде е така. В един ботевград техното не беше така.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 часа, niki292002 написа:

София. Не знам дали навсякъде е така, но специално този консултант (няма да назовавам имена) ми блъска неговото си.

Е по - голямата цена на продаденияпродукт ще му донесе и по - голям бонус! Иначе на прекалено нахалните консултанти, бездарните такива и ако са жени, то на въпроса "С какво мога да помотгна" аз отговарям с "излез с мен", "искам среща с теб"

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, Кумчо вълчооо написа:

Е по - голямата цена на продаденияпродукт ще му донесе и по - голям бонус! Иначе на прекалено нахалните консултанти, бездарните такива и ако са жени, то на въпроса "С какво мога да помотгна" аз отговарям с "излез с мен", "искам среща с теб"

А кое е по-добре - да му пробуташ един скъп продукт, да не му свърши работа и да го загубиш като клиент, или пък да остане доволен и да купува често по-дребни неща ?

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 16 часа, niki292002 написа:

Но въпроса е в качеството. Вече се делят на качествени китайски продукти и некачествени. Погледнете Xiaomi например - мощни таблети/телефони на цена поносима за българин със средна заплата.

При повечето "жълти"/турски продукти има две категории продукти - за $1 и качествени.

За Xiaomi - или нищо или хубаво! :D

Наистина за последните 2-3 години дърпат напред.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Току що, ExaFlop написа:

При повечето "жълти"/турски продукти има две категории продукти - за $1 и качествени.

За Xiaomi - или нищо или хубаво! :D

Наистина за последните 2-3 години дърпат напред.

Единствено с добри впечатления съм останал от тях. Е, веднъж малко се поизложиха с ъпдейта на YI Action (камерата не искаше да се свърже), но за 2 дена го оправиха и пуснаха друг ъпдейт. А преди няколко дена изцяло актуализираха приложението YI Action. Изцяло нова визия. (което изобщо не го очаквах, но ми хареса) За сега имам няколко техни продукта - Xiaomi YI, Xiaomi Mi Band, Xiaomi Powerbank и в скоро време Xiaomi MiPad 2.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.