Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Добър ден от една седмица наблюдавам по голямо натоварване на компа и се чудя от какво може да е .

Пробвах да ъпдейтвам и от уиндоуса и офлайн не ми се получи.Почистих всичко с ccleaner ,temp file cleaner и  glary utilities pro.

Сканирах и с известни онлайн антивирусни от тоя адрес https://www.google.co.uk/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=online%20virus%20scan не откриват нищо сериозно .Имах 4 заплахи и ги премахнах.

Уиндоус е на година и половина близо и реших да пиша тук за съвет .

Ето снимка

2016_05_07_113057.jpg

Ето и какви процеси ми вървят в момента

 

Image Name                     PID Session Name        Session#    Mem Usage
========================= ======== ================ =========== ============
System Idle Process              0 Services                   0         24 K
System                           4 Services                   0      9 912 K
smss.exe                       952 Services                   0      1 464 K
csrss.exe                      532 Services                   0      6 616 K
wininit.exe                    676 Services                   0      5 288 K
csrss.exe                      700 Console                    1     48 592 K
winlogon.exe                   784 Console                    1      9 136 K
services.exe                   892 Services                   0     12 992 K
lsass.exe                      928 Services                   0     18 356 K
lsm.exe                        940 Services                   0      5 280 K
svchost.exe                    536 Services                   0     11 952 K
svchost.exe                   1056 Services                   0     11 604 K
svchost.exe                   1188 Services                   0     25 320 K
svchost.exe                   1224 Services                   0    136 892 K
svchost.exe                   1248 Services                   0     49 352 K
svchost.exe                   1420 Services                   0     22 440 K
EvtEng.exe                    1624 Services                   0     20 696 K
svchost.exe                   1676 Services                   0     42 092 K
ZCfgSvc7.exe                  1772 Services                   0     19 828 K
wlanext.exe                   1780 Services                   0     24 988 K
conhost.exe                   1788 Services                   0      3 404 K
spoolsv.exe                   1972 Services                   0     15 024 K
svchost.exe                   2000 Services                   0     16 228 K
ABService.exe                 2104 Services                   0     12 484 K
btwdins.exe                   2352 Services                   0      6 804 K
svchost.exe                   2384 Services                   0     14 952 K
Localphone_mod.exe            2584 Services                   0     15 868 K
PSANHost.exe                  2656 Services                   0     20 928 K
AgentSvc.exe                  2692 Services                   0     19 336 K
PSUAService.exe               2752 Services                   0      3 364 K
RegSrvc.exe                   2840 Services                   0      7 816 K
svchost.exe                   2896 Services                   0      9 292 K
backupService-sez1cb.exe      3016 Services                   0     17 696 K
WLIDSVC.EXE                   1552 Services                   0     14 096 K
WLIDSVCM.EXE                  2248 Services                   0      4 428 K
unsecapp.exe                  3120 Services                   0      6 492 K
WmiPrvSE.exe                  3340 Services                   0     12 748 K
oxHelper.exe                  3584 Services                   0     11 388 K
alg.exe                       3556 Services                   0      5 820 K
svchost.exe                   3544 Services                   0      7 424 K
taskhost.exe                  1644 Console                    1     20 972 K
taskeng.exe                   4576 Services                   0      6 628 K
dwm.exe                       4764 Console                    1     84 576 K
explorer.exe                  1632 Console                    1    128 840 K
AutoUpdate.exe                3864 Services                   0      8 316 K
HideMyIpSrv.exe               4660 Services                   0     16 316 K
RAVCpl64.exe                  5052 Console                    1     12 464 K
RAVBg64.exe                    528 Console                    1     12 140 K
igfxtray.exe                  4204 Console                    1      8 756 K
hkcmd.exe                     4676 Console                    1      8 568 K
igfxpers.exe                  4452 Console                    1      9 784 K
SearchIndexer.exe             5580 Services                   0     35 620 K
SynTPEnh.exe                  5404 Console                    1     21 236 K
iFrmewrk.exe                  5468 Console                    1     27 456 K
iFrmewrk.exe                  5500 Console                    1     26 748 K
GoogleUpdate.exe              5548 Console                    1      3 908 K
BTTray.exe                    1636 Console                    1     14 156 K
nusb3mon.exe                  6140 Console                    1      6 164 K
pcee4.exe                     5160 Console                    1     38 424 K
PSUAMain.exe                  5492 Console                    1     10 668 K
jusched.exe                   2908 Console                    1     15 468 K
rundll32.exe                  5624 Console                    1      5 300 K
unsecapp.exe                  5400 Console                    1      7 836 K
LMS.exe                       5328 Services                   0      6 664 K
UninstallMonitor.exe          6908 Console                    1     16 592 K
UNS.exe                       6512 Services                   0      8 260 K
rundll32.exe                   796 Services                   0      4 040 K
Skype.exe                     6972 Console                    1    207 980 K
IDMan.exe                     8868 Console                    1     26 732 K
taskmgr.exe                   4844 Console                    1     16 100 K
svchost.exe                   8900 Services                   0      7 048 K
firefox.exe                   3044 Console                    1    446 216 K
audiodg.exe                   8708 Services                   0     18 076 K
cmd.exe                       7040 Console                    1      3 624 K
conhost.exe                   8456 Console                    1      8 368 K
tasklist.exe                  7872 Console                    1      6 656 K
WmiPrvSE.exe                  6388 Services                   0      7 316 K


В мозила съм отворил 2 таба и товари доста според мен

Това е компа Motherboard Name    Acer Aspire 5755

уин 7 ултимейт 64 бит обмислям уин 7 хоме 64 бит?

2016_05_07_113445.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Съвсем нормално състояние на системата. Не виждам от какво се притесняваш.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди се държеше по добре определено. Може и да го оставя така ,но отворя ли гугъл хром със 7 таба и рамта се качва на 4 остава 2 .Имам пуснат скайп и Mozilla Thunderbird.И ми се вижда доста рам за тея програми.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нормално е браузърите да са RAM изсмукващи. А и нали затова е паметта - да се ползва. Усещаш ли забавяне на системата и браузването?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мисля ,че не е нормално ако трябва ще направя видео да видите как товари.

Току що, ExaFlop написа:

Нормално е браузърите да са RAM изсмукващи. А и нали затова е паметта - да се ползва. Усещаш ли забавяне на системата и браузването?

Ами честно казано не.Само оня ден отворих много видеота и почна да ми забива ,но то си е в реда на нещата ако отворя много видеота на веднъж.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отново ще ти кажа, че това е напълно нормално. Спокойно си използвай системата. В момента съм на машина с 8 гига рам и 4 ядрен процесор при отворени браузъри използваната рам е 3,59 GB, а процесора почти не се товари.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре благодаря за отговорите ви няма да предприемам нищо.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Забелязал съм, че когато разполагаш с повечко рам- уиндоус взема повече.Но пък както казаха колегите тя е затова да се използва.Относно забавянето не е зле да направиш едно хубаво дефрагментиране на системният дял, но не със уиндоуския дефраглер а някой читава програма.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

glary utilities pro с това внимателно.Заплахите какви бяха. Тез онлайн скенери руткит няма да открият.Дефрагментиране можеш да направиш има ли забавяне при работа с експлорера и копиране на големи файлове от дял в дял.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 11 минути, _Alex&Vanko_ написа:

има ли забавяне при работа с експлорера и копиране на големи файлове от дял в дял.

Има забавяне да

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За Дефрагментиране това ползвам:

https://www.oo-software.com/en/products/oodefrag

Пусни го на триал. От руткит мисля можеше да се разфрагментира.Каква е защитата,че не можах се ориентирам от процесите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

P

Току що, _Alex&Vanko_ написа:

За Дефрагментиране това ползвам:

https://www.oo-software.com/en/products/oodefrag

Пусни го на триал. От руткит мисля можеше да се разфрагментира.Каква е защитата,че не можах се ориентирам от процесите.

Panda internet security

Имам и WinUtilities с която обикновенно правя дефрагментация.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Неструват за мен WinUtilities и Glary Utilities

http://www.atribune.org/?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=25

http://www.stevengould.org/index.php?Itemid=69&id=15&option=Com_content&task=view

Щом си с седмица още чистачи.Имаш предвид TFC by Oldtimer. На база намерените заплахи потърси ли инфо в интернет. Ако е указан пътя можеше да ги провериш във Вирус тотал. Тези които си ползвал не са толкова всеобхватни.

Ако ти се занимава:

http://www.kaspersky.com/antivirus-removal-tool?form=1

Трябва да добавиш локалните дискове.Add Device.

https://free.drweb.com/download+cureit+free/?lng=en

Съгласен с условията,Изберете обекти за проверка,слагаш отметките,кликнете за избор на файлове и папки и слагаш отметки на локалните дискове.

http://www.bleepingcomputer.com/download/sophos-virus-removal-tool/

Този е елеменарен.

Или да си пуснеш тема в раздела за борба за вирусите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И все пак, ако решиш да сменяш Win-a в последствие - защо Home, а не Professional? Както ти препоръчаха по-нагоре - 8.1 Pro версията е много добра. Малко в началото докато се свикне е кофти, но в последствие става по-приятна работата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, _Alex&Vanko_ написа:

Имаш предвид TFC by Oldtimer

https://addpcs.com/software/tfc/#/about

това имам в предвид

Не съм търсил инфо в интернет и деинсталирах есет скенера който ги откри пръв.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

C:\Program Files (x86)\ Eset Има папка ,но е празна защото ползвам програма за деинсталиране а не уиндоус унинсталера.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бягай от разни "оптимизиращи" програми и такива съдържащи в себе си думата "utilities". Те вредеят, вместо да помагат. Ползвай си само CCleaner-a и не се занимавай с глупости. И друг джам да туриш, с тия програми постепенно омазваш системата. Рам-та ако ти е заета, рестартирай компютъра. Отделно, че Windows-a си кешира една част от тая памет, та като му потрябва нещо по-лакомо, използва от нея. Като затвориш приложението, той я възстановява. Сайтовете вече стават по-тежки от там идва и лакомията на браузерите. За дефрагментация на HDD препоръчвам MyDefrag.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)
  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 15 часа, XYconstant написа:

И все пак, ако решиш да сменяш Win-a в последствие - защо Home, а не Professional? Както ти препоръчаха по-нагоре - 8.1 Pro версията е много добра. Малко в началото докато се свикне е кофти, но в последствие става по-приятна работата.

При положение, че е домашен, а не бизнес потребител, за чий му е тая версия? И без това има работи, които няма да ползва.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 часа, Евгени Симеонов написа:

 За дефрагментация на HDD препоръчвам MyDefrag.

Винаги ме е учудвало мнението на хора, които предлагат външна програма за дефрагментиране!!!

Аз винаги съм ползвал дефрагментация през командният прозорец!

Резултата е същият, като програмата, която трябва да инсталираш!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 40 минути, Digimon написа:

Винаги ме е учудвало мнението на хора, които предлагат външна програма за дефрагментиране!!!

Аз винаги съм ползвал дефрагментация през командният прозорец!

Резултата е същият, като програмата, която трябва да инсталираш!

Този дефрагментатор е супер ефективен. Бие всякакви платени и неплатени софтуери от този род. Все едно да кажеш, че MSE и IE са ефективни, като техните им аналози. Вършат работа, но единия забива, други е като швейцарско сиренье., така, че файда 0.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако се иска ускорение в браузъра, Ramdisk за кеш и темп.

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, Евгени Симеонов написа:

Този дефрагментатор е супер ефективен.

И през командният прозорец е супер ефективен. /пиша от собствен опит/

Даже прави лека оптимизация!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 часа, Digimon написа:

И през командният прозорец е супер ефективен. /пиша от собствен опит/

Даже прави лека оптимизация!

Aз говоря за Mydefrag, а ти за микрософтския ли?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Евгени Симеонов написа:

Aз говоря за Mydefrag, а ти за микрософтския ли?

Не знам за какво говориш под "микрософтсия"

Казвам ти, че не използвам никакви допълнителни програми!

Правя дефрагтментиране със командният прозорец и резултатите са по добри от всяка инсталирана програма!

Ако искаш да опиташ просто ме попитай! Ще напиша всичко подробно!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
    • от даниел павелов
      Здравейте! Имам един проблем. След много разговори с майка ми се отказах от рисуването и сега се чудя с какво да следвам след 12-и клас, аз сега съм 11 - и клас. Дайте ми съвет. Търся някоя специалност, след завършването, на която да имам реализация и добро заплащане....
      По български съм добре
      По история брилянтен
      По английски живот и здраве ще държа изпит този септември за c1, но като цяло не ми вървят езиците
      По география съм добре.....
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.