Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Привет. Имам Acer Aspire 5542.
При включване си стои на черен екран.
Въобще не светва и не реагира дисплея.
Пробвах да го свържа към външен монитор.
Резултата беше че на монитора не изписва no signal.
Има някакъв сигнал но пак е черен екрана и на монитора, и той не светва и не реагира въобще, пак е черен екран.
Извадил съм RAM паметите и твърдият диск.
Вентилаторът за охлаждане го чувам и се върти.
Батерията на лаптопа си работи, захранване се подава.
Мога да извадя и да върна плъзгача на двд устройството.

Чудя се къде е проблемът.

Първо ми хрумва че е заминала видеокартата. Най много си мисля че тук е проблема.
После ми хрумва че е заминал чипсета. Това също има голям потенциал да е истина.
После ми хрумва че е заминало дъното. Очевидно не е заминало цялото.
Накрая ми хрумва че може да е заради Байос батерията. Не съм пробвал но ще се изненадам ако е само заради батерията. Такова поведение при изхабена биос батерия не съм виждал. 
Гледах едно видео и там фикснаха подобен проблем  със смяна на Байос батерията.
Хрумва ми че може да е заминал  и самият дисплей, някой свързващ проводник или целият кабел. Но изключвам това защото ако беше така трябваше да си получа сигнал от VGA изхода му на друг монитор.

Виждам че този лаптоп е ходил няколко пъти в сервиз.
Един път са му сменили дънната платка.(Когато кажат че са сменили дънна платка защо ли им нямам доверие..?)
Друг път е ходил само на профилактика.


Датите са скорошни 18 02 2016 и 15 07 2015.

Лаптопът ми изглежда един от най греещите и с лошо охлаждане, преди този проблем е угасвал сам най вероятно от прегряване.

Първият ми Ейсър беше 5741G и той си замина по същият подобен начин.

Защо ли си мисля че е бест практис когато,  лица които не разбират и отидат в сервиз ги дерат? И лъжат?

Мен не могат да ме излъжат, преди да им занеса Лаптопа си, ще го разглобя и ще взема данните на дънната си платка. А при получаването си ще настоявам да си получа старата дънна платка!

Защо ли си мисля че не сменят дъна а ги продухват с горещ въздух и презапояват разпоили се видео чипове?

Видях и че са си свили две болтчета от твърдият диск...
Защо ли съм намразил толкова сервизите...





 


 

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С ква видео карта си ?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ati Radeon HD 4200.

Честно казано видях и в кой сервиз е ходил.
Нещо не ми вдъхва доверие въобще как са обслужили тази система. 

 

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вероятно е проблем с чипсета или видеото

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най вероятно е така.
Но каква е логиката да има същият проблем ако цялото дъно е сменено преди не повече от няколко месеца.

:)

За това си мисля че не е сменяно дъно.

Защото преди няколко месеца пак е ходил в същият сервиз с абсолютно същият проблем, който описвам тук. И са взели една три цифрена сума и са сменили цялото дъно уж.

Нима е възможно един и същ източник да съсипва нещо по дъното за толкова кратък период.

Сега се чудя как да спася данните.
Те са около 27 GB.
Мисля да ги разделя на две части.
И да ги кача в два гугъл драйва тоест в два различни акаунта.
Мисля и да ги запиша и на 8 ДВД-та.

Мисля да принтирам и един документ в който да посоча и какво устройство да се закупи за да може твърдият диск да се закача през USB на всеки компютър.

Тази система не е моя а на братовчедка ми е.

Благодаря за мнението ти по въпроса.

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами кой знае какво се е случвало,може да са го сменили със 2-ра ръка дъно,и пак да е прегрявано и пак същата работа

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, Иво Димов написа:

Ами кой знае какво се е случвало,може да са го сменили със 2-ра ръка дъно,и пак да е прегрявано и пак същата работа

Възможно е но е трудно доказуемо. Няма я старата дънна платка.

Както и да е, дошло му е времето.

Май повечето Ейсъри имат склонност да си заминават след 5 години. И моят 5741G и този 5542 си заминаха точно след 5 години експлоатация.
Имай в предвид че моят си го съпортвах и си му правех профилактика лично сам и с хубави пасти годишно.

:D


 

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А пробва ли да го пуснеш с изключени твърд диск и DVD?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 37 минути, Tanner Foost Foust написа:

Сега се чудя как да спася данните.
Те са около 27 GB.
Мисля да ги разделя на две части.
И да ги кача в два гугъл драйва тоест в два различни акаунта.
Мисля и да ги запиша и на 8 ДВД-та.

Мисля че сайта  MEGA  може да ти помогне!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 17 минути, ExaFlop написа:

А пробва ли да го пуснеш с изключени твърд диск и DVD?

Разглобил съм го и съм демонтирал рам и твърд диск.

По навътре не ми се разглобява.

Няма смисъл защото и да го разглобя няма да направя нищо после пак ще сглобявам и ще съм си загубил времето напразно, според тестовете ми за изключване на вероятности и възможности, проблемът е в дънната платка, чипсет или видео.

А това с биос батерията съм силно скептично настроен.

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 17 минути, ExaFlop написа:

А пробва ли да го пуснеш с изключени твърд диск и DVD?

Със закачена батерия и AC заханване

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Току що, ExaFlop написа:

 

Не съм демонтирал двд оптичното устройство.

Но не вярвам да е там проблема.
 

Защото видеото въобще не реагира.
Дори не светва.

Но сега ще го демонтирам, той лесно се вади по спомени в Ейсърите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Наскоро имах проблем с твърд диск на машина. Включваш и само вентилатори. Откачих кабела за данни на диска и машината изгря.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лаптоп или десктоп? Мисля че пишеш за десктоп машина в твоя случай.

Аз имам у дома два ейсъра тип лаптоп с този проблем.
И не е от твърдите дискове или оптичното устройство.

Не ми се разглобява този че да му извадя оптичното устройство, на 5542 е по гадно не е като при 5742g където отвиваш един болт и излиза. 
Достатъчно ми е да знам че на 5742g не ми се е солвнал проблема с демонтиране на оптично устройство. При положение че 5542 е със същите симптоми.

преди 13 минути, ExaFlop написа:

Със закачена батерия и AC заханване

Да пробвах. Но не е и това.
И без батерия пробвах.
И само с батерия пробвах, все едно е.

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изпържена видеокарта.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, най вероятно, аз за това вече си купувам Асуси.
С интел и енвидиа, по издържат.
Не харесвам Ати и АМД в сегмента на преносимите компютри, не харесвам и Ейсър като надеждна марка след изтичане на гаранционният период.

 

Любопитно ми е как стои положението със системи с две видео карти.
Една в процесора интел ейчди и една външна, пак чип в дъното.
Ако си замине външната независимо ати или енвидиа, дали системата ще може да продължи да функционира само с тази интелска в процесора?
До сега не съм срещал подобна система със излязло от строя видео.
Какво ли инженерно решение са приложили там.

Знам само че преди години в десктоп машините ако замине външната, просто се демонтира и се ползва успешно вградената в дънната платка.

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Малко офтопик...............сега минах през едната от технобакалиите ,разгледах всички лаптопи от най-евтините до най-скъпите ....................потресен съм колко е паднало качеството.Най-скъпия беше некво  HP Gaming към 2100 лева ,ми то клавиатурата му беше тотална шета,много малък ход на бутоните да не кажа никакъв ,евтини пластмаси ..............грозна картинка.А тия най-евтините са без коментар..............чудя се как има хора дето се лъжат по тия боклуци дето я изкарат гаранция я не .

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за клауд решението.

За няколко часа ще се качат данните.

 

tmp_8053_Quick_Memo_2016_05_09_17_17_06_

Имах проблем с уплоад скоростите на моят доставчик Виваком с 60 кб в секунда, смених доставчика с Булсатком и се оказа че някой не си е платил интернета, смених с друг доставчик Близоо и сега ъплоадвам с 300 кб в секунда :D 

 

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

300k ти ще се пенсионираш качвайки. Няма ли някой лан доставчик наоколо?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, Tanner Foost Foust написа:

Имам в обсег мрежа с ъплоад от 12 мегабита но не си е платил нета физическият притежател.

:offtopic_s:Веднага сложете бележка на асаньора с надпис. "Собственика на 12 мегабитовата мрежа да си плати нета незабавно"

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разбрах че са сменили само северният чипсет.

Извършено е в Laptop bg.

 

А не от сервиза в който е оставен.

Стигам до извода че тези смени на чипове не са вариант за решаване на проблема в дългосрочен план.

Интелигентните хора не се замислят при подобен сериозен проблем а инвестират в нови системи.

Нали, къде е логиката през 5 месеца да даваш по 200 лв за да ти сменят чипове...

 

Но никой няма да откаже да ти вземе парите.

От къде да съм сигурен че чипът е чисто нов? А не е втора ръка?

Няма документи за това.

Та разбрах точно къде и какво са направили.

Премахнали старият и сложили друг. Колко нов и от къде само те си знаят.

Върнали старият чип .

Видях чипа залепен на цветно принтиран текстов документ .

В който на кратко описват какво са направили.

Проучих сайта им  и видях че описват точните симптоми за видео чип извън строя.

Ако някой ме попита дали да даде лаптопа си за ремонт в този случай бих взел в предвид марка модел и дали корпуса е пластмасов или алиминиев или каква да е друга сплав, бих се съобразил с това дали охлаждането му е прилично или не.

И на база на това бих казал дали има смисъл или не.

В този случай е нямало никакъв смисъл. Малко отвори в корпуса. Пластмасов корпус. Слаб вентилатор. Лоша конфигурация.

Разбира се сервизите не се съобразяват с това а искат само да ти вземат парите.

Няма нищо лошо. Икономика нали и те трябва да ядат и пият.

 

 

 

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Little Джигит
      Здравейте! Нов съм в сайта. Приятно ми е, Александър! Знам че има много изписани постове на тема "проблеми с видео карта" и т.н., но не намерих случай подобен на моя. Проблемът е следният - когато поставя видео картата в слота (видео картата е nvidia geforce 8500gt 256mb 128-bit) и сложа VGA кабелът, пускам компютъра всичко, тръгва, но почват да излизат цветни пикселчета, инсталирам драйверите, рестартирам компютъра и пак същият проблем. Надявам се разбрах те, какво имам предвид. Някви идеи защо става така?
    • от Стефан Илиев
      Здравейте, преди 2 месеца си закупих лаптоп от Емаг -  ASUS ROG GL553VE-FY022, вчера докато гледах клипчета в ютуб лаптопът изгасна и не успях да го включа отново. Това което успях да направя е да премахна долния капак, извадих кабела на батерията, изчаках известно време, пак го включих - без резултат, след това прочетох за хард ресет пробвах и него, първия път се включи - показа си логото на Асус, но изгасна сравнително бързо, след това опитите бяха безуспешни. С мултиметър успях да проверя дали идва захранване от кабела - всичко беше нормално с него. Странните неща, които забелязах са:
      1. Когато излюча захранването и изкарам кабела на батерията, оставя лаптоп така 10-тина минути и след това като включа кабела на батерията към буксата се получава леко искрене;
      2. Когато изкарам кабела на батерията и оставя лаптопа само на захранващия кабел от адаптера се чува лек кликащ звук в района на дънната платка, където се присъединява пиновия кабел на захранването.
      Пуснах молба към емаг за поправка, тъй като е в гаранция, но ми е интерестно какво може да очаквам - изгоряла дънна платка или проблем със захранването, според мен платката може да дава някъде на късо с корпуса на лаптопа, но поради факта че е в гаранция, не искам да го разглобявам изцяло.
    • от Nikolay Ognyanov
      Здравейте. Днес си закупих следните: intel i3 7100k, gigabyte 1050 ti 4gb, дъно msi h110m gaming, 8gb ram 3000mhz delta team и захранване raidmax rx500w. Увериха ме, че частите са съвместими, но след като ги сглобих, компютъра не тръгва. Имам предвид, че при натискане на POWER бутона компонентите като процесор видео карта и останалите вентилатори се стартират, но дори не зарежда биоса на дъното. Изкарах видео картата за да пробвам да стартирам отново компютъра, но отново същия проблем. Някакви идей?
    • от qkiq5
      Здравейте. Използвам лаптоп Делл Инспирон м5110. Днес като реших да го пусна се случи следното нещо- тръгва перката на лаптопа, екрана седи черен и не след дълго през кратки интервали се чуват 7 поредни равномерни бипкания. Помощ!
    • от Joke3a
      Здравейте до вчере нямах никакъв проблем при включването на компютъра , но днес когато станах и го включих седи на черен екран изобщо нищо не показва , а се включва ,защото се чува звука от влизането в уиндолса . Ето ви и малко информация за конфигурацията .
      Дъно - FUJITSU SIEMENS D2811-A1 (CPU)
      ПРОЦЕСОР- Intel P4 - 2.80 ghz
      Ram - 4gb
      hard - 160 
      video card - nvidia 9500 gt 
      Само да кажа пак вчера до преди да го изключа нямах никакъв проблем ......
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.