Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Таблет за рисуване

Featured Replies

Здравейте, така като искам да си закупя таблет за рисуване с Photoshop и Coreldrow съм се спряла на марката Wacom , Изчетох доста форуми но повечето от тях са от 2007-2013 така като съм начинаеща не мисля да закупувам нещо много скъпо (до 150 лв ) , а нещо на което да се понауча. Така като се занимавам от доста време с рисуване на ръка мисля че този таблет ще ми помогне доста с работата ми с програмите .Ще съм благодарна на всички който споделят мнението си свързано с тези таблети 

Здравей и добре  дошла във форума.

Моля, уточни освен сумата и какъв размер би искала да е таблетът.

Wacom  е сериозна и по принцип скъпа марка.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

за размера не съм сигурна така като работя най вече в 50/70см или 100/70 см но от скоро се занимавам с Photoshop и искам да се науча да рисувам с него,с мишката ми е малко сложно преди седмица разбрах за тези таблети и не съм ориентирана от никаде за сега се спрях на http://www.emag.bg/grafichen-tablet-wacom-one-m-ctl-671-ctl-671-eu/pd/DM9MRYBBM/ този. 

Предложената там цена е повече от добра.
Сравнен с тези тук:
http://grafichen-tablet.pazaruvaj.com/?orderby=1

...

преди 4 минути, Гери Василева написа:

за размера не съм сигурна така като работя най вече в 50/70см или 100/70 см но от скоро се занимавам с Photoshop и искам да се науча да рисувам с него,с мишката ми е малко сложно преди седмица разбрах за тези таблети и не съм ориентирана от никаде за сега се спрях на http://www.emag.bg/grafichen-tablet-wacom-one-m-ctl-671-ctl-671-eu/pd/DM9MRYBBM/ този. 

Таблета е приличен. Само че трябва да имате предвид че за рисуване ще ви е много малък. Просто цените на големите модели са .... големи....

• Автор

Да наясно съм с това. Но магистратурата ми е свързана с компютри и съм се насочила към по малки размери Таблети за сега така като не ми трябва за професионална употреба а по скоро за удоволствие и научаване на нови техники

216 x 135 си е сравнително приличен размер в сравнение с разните ХХхХХ на тази цена.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

току що, Гери Василева написа:

Да наясно съм с това. Но магистратурата ми е свързана с компютри и съм се насочила към по малки размери Таблети за сега така като не ми трябва за професионална употреба а по скоро за удоволствие и научаване на нови техники

Препоръчвам ви да посетите някой магазин (физически) и да опитате и тогава да прецените.

току що, ExaFlop написа:

216 x 135 си е сравнително приличен размер в сравнение с разните ХХхХХ

Това може да ми свърши работа на мен (за редактиране на снимки), но за рисуване имам своите съмнения

• Автор

Благодая..... но след като отидох до веригите известни магазини ХХХ и ХХХ и попитах дали предлагат тест ми отказаха . Точно по тази причина се насочих към форумите.

преди 2 минути, capnemo написа:

но за рисуване имам своите съмнения

Няма пълно щастие...

преди 4 минути, Гери Василева написа:

Благодая..... но след като отидох до веригите известни магазини ХХХ и ХХХ и попитах дали предлагат тест ми отказаха . Точно по тази причина се насочих към форумите.

Опитайте фотографските магазини :)

На моята дъщеря преди 2 г. и взех този таблет, който използва за рисуване и е супер доволна. По параметри е равностоен на wacom, но на доста по- ниска цена. Само забелязвам, че цената му преди 2 г. беше около 270 лв., а сега е доста по- скъп.

Редактирано от lupis (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Здавейте знаещи по темата.Имам една молба към всички.Имам графичен таблет Kanvus Note A5 обаче му изгубих инсталационния диск.Иначе компютърът го разпознава,писалката действа както трябва,но не мога да използвам изцяло таблета.Дали някой може да ми помогне по въпроса защото в нета има драйвери ,но не пълни.Поздрави на всички.

преди 58 минути, rikapo написа:

не мога да използвам изцяло таблета

Може ли да аси малко по-конкретен. Къде пробва да ползваш таблета и какво не прави? Драйвърът е напълно достаъчен за работата му.
Чете ли Ръководството за използването му?

преди 5 часа, DarkEdge написа:

Може ли да аси малко по-конкретен. Къде пробва да ползваш таблета и какво не прави? Драйвърът е напълно достаъчен за работата му.
Чете ли Ръководството за използването му?

Здравейте и благодаря за бързия отговор.Значи с химикалката нямам проблеми.Тя действа ОК.Но ми се иска да използвам таблета когато не е свързан с компютър.Записват се страниците без проблем било с електрическата писалка било с обикновенна писалка.Проблемът е че не мога да отворя файла или страницата.Форматът е собствен на таблета и не иска да се отвори.Ще съм ви много благодарен ако ми кажете как да го отворя защото ще го давам на малката си дъщеря и искам да може да отваря страниците .Благодаря предварително за отговора.Поздрави.

Здравейте,има още нещо по инсталирането.На ръководството 32стр дават как става конфигурацията за Уиндоус.При мен обаче не мога да го направя защото не знам как . Пише ,че трябва да се отиде на контрол панел,да се щракне на Таблет сетинг с иконка -обаче на моя контрол панел Таблет сетинг няма .Намерих такава иконка там където се разархивира драйвъра обаче не ще да се отвори.Ще съм ви благодарен ако ми обясните защото каквото и да правя не мога да се оправя. Аз  съм с Уиндоус 7.Поздрави.

Няма подробности за версия на инсталирания драйвър, Windows 7 32/64?
Ако таблетът е включен, го изключи
Ето версия 5.02 (75.7MB) тук 
Разархивираш в папка, от нея стартираш с администратораски права файла setup.exe и следваш съветника. След инсталиране на драйвъра, включи таблета. Сега виж има ли в контролния панел аплет за настройка на таблета.

Здравейте.Направих както ме посъветвахте.Изтеглих програмата обаче при разархивирането файла setup.exe стана setup и като го стартирах с администраторски права се оказа пак същото.Само на програм имам  Канвус таблет и като го отворя има две папки едната е унинстал,другата PDF файл с инструкции за ползване.Къде бъркам .Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.