Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, скоро смених стария компютър с нов, който трябваше да е геймърски...Играя си игри-онлайн или пък сингъл!

Сегашната ми конфигурация е:

Windows 10 Pro x64

16GB Ram

Intel Core i5-6500 CPU 3.20Ghz 

Nvidia GeForce GT 730

1000GB памет

Дадох доста пари, за да ми направят ,,приличен" компютър, за да мога да си играя, но от друга тема разбрах, че видео картата ми е зле!Някакви препоръки за видео карта?!?

Трябваше ама не е. Иначе процесора е добър а паметта повече от необходимото. 

Видеокартата е на нивото на вградената графика в процесора та я засили за продажба понеже е безсмислена и събирай пари за геймърска.

Обърни внимание и на лепенката на захранването тъй като може и то да е за смяна. 

пс. За геймърски се приемат от GTX970 / R9 390 нагоре тоест от 660 лв. нагоре. 

Само че след месец излиза RX 480 която ще е към 500 лв. та най-добре поизчакай.

За леки игри и по-ниски настройки ще има  RX 470 за по-малко пари.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Събирай парички за RX480  като излезе и дано е около 500 лева. Имамили са те с тая конфигурация. За такива трябва затвор със закон!

преди 53 минути, Иван4o написа:

Освен видео картата нещо друго за смяна? 

преди 2 часа, Roujin Z написа:

Обърни внимание и на лепенката на захранването тъй като може и то да е за смяна. 

С програма не става. Отваряш капака и гледаш лепенката на захранването. Интересува те колко ампера е +12V линия а не колко вата пише с големи букви.

Ако трябва просто препиши точния модел буква по-буква.

• Автор

За RX480 прочетох, че струва около 200 щатски долара :) Ще я имам предвид, но все пак чакам и други предложения! Честно, искам компютъра да стане както трябва и да си направя кефа, но и финансите са ми по-ограничени след като си взех новия компютър! Засега почвам да събирам за RX480, но както написах и по-горе, ще съм доволен да прочета още предложения.  :P

Няма какво да чакаш за още предложения. RoujinZ и Кико всеки ден се разправят с такива като теб. Процесора ти е добър за игри. Рам паметта наистина е много, 8ГБ щяха да са ти предостатъчни за игри и каквото и да е било.  Общо взето повтарям същото след колегите, но и следващите които ще пишат ще ти кажат същото Първо разбери какъв модел ти е захранването. Ако компютъра ти има гаранция, преди да отвориш капака виж дали имаш гаранционна лепенка. Която ако я отлепиш гаранцията може да ти отпадне. Поне правиха тъка преди време, се не знам. Но най добре виж ако имаш гаранционни документи, виж там трябва да пише модел на захранване.

За сегашната видео карта, нямам думи. Да не би да си го купил от OLX или bazar? Щото там пробутват уш геймърски машини.

И ако не е тайна колко пари ти излезе тази конфигурация ?

Ами метнали са те не само че е геймърски но и с 500 лв.  

Частите които си изброил струват 720 лв. като за бюджетно дъно, кутия, захранване и записвачка имаш още 280 лв. та машината ти реално идва 1 000 лв. 

Тук има един момент че в тия 280 лв. смятам 90 лв. за читаво захранване а те може да са ти сложили китайска бомбичка за 30-40 лв. която трябва да се сменя... 

Олее... ако беше разбрал за тоз форум преди да дадеш 1500, щеше да си тръгнеш от тук с истински геймърски компютър и 4 гигабайтова видео карта с която щеше задоволяваш геймърското убиване на време. И всичко щеше да си е с гаранция от 2 до 5 години.

Нищо, всички сме се набутвали и патили от факта че не разбираме и бързаме да притежаваме. Събирай парички за сега за нова видео карта, старта я продай някъде и вземи си отвори капака, виж какво ти е захранването и го напиши тук.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

Хм, много благодаря за бързите отговори и помощта!!!Не знам много ли е ,малко ли е със саунд картата, която би трябвало да е добра?!?Утре ще погледна захранването ако успея :)

Е ако си купувал и няква периферия е друг въпрос. Не че това го прави гемърски но ще са те метнали с по-малко пари.

Тоя Windows ако си го купувал освен аудиокартата и ето ти ги допълнителните пари.

Всъщност не е толкова зле положението. Вероятно имаш гаранция по компоненти. Продаваш старата карта и събираш за 480. Може даже да се окаже, че така е било по-добре.

• Автор

Хм не, моля да ме извините,компютърът реално ми струваше 1000лв,а периферията ми излезе около 500...:shy11:

А и също да попитам Windows 7 или Windows 10 ще ми е по-добре?

Windows 8. 1. 

Като аз самият още карам със 7 Home Premium. Колкото до десятката, лично смятам, че там има още неща за до оправяне. 

Също бях на win7 и започна да ми прави проблеми с хоризонтална линя по средата на екрана. Инсталирах си на ново седмицата и не се оправи. Обвиних та драйвъри ли не бяха, та чак монитора който е геймърси започнах да се съмнявам понеже беше един път в сервиз. И накрая се оказа че дава проблем със новите драйвъри. Минах на win 8.1 и всичко си дойде на мястото и се оправи! Виндоса ми е пиратски и нямам оплаквания.

За това най добре се ориентирай към 8.1 най-добре. 

преди 17 часа, Иван4o написа:

А и също да попитам Windows 7 или Windows 10 ще ми е по-добре?

Много трудно ще качиш Windows 7 на този компютър. Десетката е перфектна, като не броим браузърите. 

преди 1 час, Иван4o написа:

Да!

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Здравейте,от няколко дни звъня насам-натам и ми казват,че въобще не са чували за такова чудо rx480...На мен ми попадна ето това: http://olx.bg/ad/asus-rx-480-480gb-ssd-a-data-raid-kontroleri-ID68PcC.html#38c5088e87

Това ли е нещото,което ми трябва ???:emoji_smiley-16:

Не бързай да се мяташ на референтна карта до края на месеца ще излезнат с читави охладители.

Иначе това е по-евтин вариант ако си на зор - http://nikem-bg.net/computer-components/XFX-RX-480-8GB-Black-RX480-M8BBA6/description.html

пс. И пак повтарям провери си захранването преди да купуваш каквото и да е.

• Автор

Захранването ми е добро....или дори и да не е ще го сменят с новата карта ;)

Говорих с моя човек....ако се наложи ще сменим и захранването иииииии....мисля и Уиндолса да го сменя....Дали не е по-добре да се върна кум 7-ицата

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.