Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Подариха ми мастиленоструен принтер HP Inkjet 3420, по-точно си го поисках, защото човека си има още два, лазерни. Както и да е. От поне две години не ползван, та ако се получи и заработи добре иначе в контейнера. 

И така пускам го, лоша работа; индикатора за работа само мига. Тук и без да разбирам от принтери ми става ясно, че не е нормално. Трябва да не мига. След обстойно търсене в мрежата установих; чрез методът на изключване, коя е дефектна касета - за сега условно дефектнаСвалям всяка от двете касети по отделно, тоест една вън една вътре, при която спре да мига тя е дефектна. След проведената процедура става ясно, но не е ясно доколко е ясно, че цветната касета е проблемна. И за това ще питам! Черната беше запушена. Но като ви казвам запушена, разбирайте здраво запушена.

Между другото в момент на не скрит ентусиазъм закупих мастило, но малко количество по 20 грама още преди да взема принтерът, за презареждане и нали съм нов при боравене с личен принтер направо заредих черната. Интуицията - явно има такова нещо, ми подсказа да не пипам цветната. Разбира се черната беше запушена. Който не вярва да пита мен: отне ми 40 минути с прахусмокачката да я отпуша, НО КАК ПЕЧАТА-А-А-А! 

След това изпробвах всички общодостъпни и възприети методи, дори два нетрадиционни за ресет на нивото на мастилото.... е не става и не става. И сега двата важни за мен въпроса:

1. Как да ресетна най-после черната касета, а на по късен етап и цветната???

2. Дефектна ли е наистина цветната глава???

Нещо което забелязах, до като се опитвах БЕЗУСПЕШНО да ресетна черната беше, че при един от методите след покриване едновременно на два контакта и черната не се разпознава. Предполагам това означава мигането. И друго ако махна цветната си печата черно-бяло без проблеми, пробвах само за 8 страници, но поставя ли и цветната, край. Само мигане.

Дано този път някой успее да помогне. Има съвместими, но цветната е 30 лв., а черната 18 лв. За този принтер макар и подарък не е евтино.

На тези които ще пробват да помогнат, предварително им благодаря!

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Извадете 2-та мастилници и огледайте лентовите й кабели.

Имало е случай при поставяне на мастилница да се скъса лентовият кабел по някой от ръбовете.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направих го. Сега отново. Нищо нередно не може да се види. За съжаление не разполагам с увеличително стъкло, но и без него ясно се вижда, че всичко е наред. Това което предложихте ми мина през ума, но се бях насочил да замеря с омметър връзките. Е да но няма начин. Аз поне не виждам как ще стане без втора измервателна точка. Гледайки този лентов кабел не мога да не си помисля, че някъде има и микрочип. Толкова контактни точки и писти, трябва да има причина за това.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Явлението е нормално за мастилено струените принтери. При тях, след дълъг период на неизползване на касетата, започват проблеми като запушване на разни микроскопични канали и други подобни. За съжаление, често пъти, решението е нова касета. Въпреки, че принтера Ви е подарък, не е оптимален вариант. Мастилено струените принтери са подходящи за домакинства или други работни среди, където се използват ежедневно. Там проблеми няма да има. Но за домашните потребители, които не използват устройството всеки ден и непрекъснато, варианта далеч не е оптимален. В тези ситуации, предимството е за лазерните принтери. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

мастилна касета неползвана 2 години е за боклука... осен това в самите касети на hp дето са с глава e записана дата до която е валидна касетата, дори и чисто нова след тази дата няма да тръгне... ако смениш тази касета, ще видиш, че после ще мига за другата... просто принтера първо гледа  едната и ако тя е наред, после гледа другата... (обикновено първо гледа черната, после цветната...) освен това hp имат цял набор от мръсни номера - ще те накарт да си купиш нови касет и пак, може да не печата... гледай филма:

 

Редактирано от the professor (преглед на промените)

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Надявах се някой който има практически опит - поправял е за себе си или е работел към някоя фирма - да помогне. Ще изчакам още три дена и ще реша окончателно какво да правя. А може и да се намери решение различно от закупуването на нов принтер или касета. Своевременно търся инфо из нета, но за сега нищо. Също така разчитах, че предвид това колко е стар моделът няма да имам сериозни проблеми с аксесоарите. А за запушването мисля, че няма да имам проблеми, защото:

1. номерът с прахосмукачката или малък вакум е безотказен и бърз, ако не се чака тотално запушване

2. планирам печатане няколко пъти в седмицата, всяко минимум 50 страници.

_____________________

А планираното стареене е факт, с който съм добре запознат и от години го обяснявам, поне опитвам, на познати, колеги, роднини. Освен основните ми занимания близо 6 години работех и като сервизен техник. Нагледал съм се! В началото мозъкът отказва да го възприеме, но накрая става ясно, че нещата стоят по този начин. Въпреки, че тези неща са ми известни, ви благодаря за това, че ги споменавате, защото все още има потребители които нищо не подозират. А въпросният корпоративен цинизъм - откровена капиталистическа перверция породена от алчност, за която твърдят, че не била порок - в по-малка или по-голяма степен е валидна за абсолютно всички производители. Този и коментарите преди това се явяват офтопик, но е важно. С това моля да сложим точка на тази дискусия, защото макар и не особено съществено се отклоняваме от поставените въпроси.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като ще печаташ толкова се насочи към лазер. И не се запушва, и може да се допълва. Има и за под 200 лв. а и качеството е доста по-добро.

Не съм го гледал мастилника какъв е, но възможно е главите да са с програмиран чип. Я камилата, я камиларя. Минимум програматор и пак не е сигурно. За 10 - 20 лева не си заслужава упражненията. Има специализирани фирми, виж какво ще ти кажат.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Сега разглеждам едни руски форуми, но май няма да го бъде.

№28 върви към смяна. Ако това се наложи...... ей старата ще я разглобя до чипа.

Иначе за рефила всички са единодушни пълниш и ресетваш. Единственото което не мога да тествам е номерът с три мастилници. Свалям, слагам, свалям..... Казват, че моделите от тази серия "помнели" последните две касети. Ако това се окаже истина такъв шут може да му бия!

Но-о-о търпение. Лесно се чупи трудно се поправя. Знам клише е, но е вярно!

_______

Разберете ме правилно. Знам какво да купя, но парите са много, а за определен вид уреди - принтерът спада към тях - толкова пари за втора ръка не давам! Освен това е за у дома. За това моля не ме съветвайте какво да си купя. Разбирам добрите ви намерения, но не питам какво да си купя, а как, има ли начин да си реша проблема, без да купувам нов, втора употреба и прочие.

Редактирано от Lautrec (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Когато няма да се ползва по-дълго време, се свалят касетите и отпред , където са микроскопичните каналчета за изпръскване на боята, се залепва тиксо( както при купена нова касета). При добро залепване времето няма значение-имал съм случай след три години пак да работят нормално. Аз също не го харесвам заради тези капризи, но за отпечатване на една цветна снимка е незаменим.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мастилено струените принтери са сравнително евтини, както и техните консумативи. Една добра тяхна възможност е лесното отпечатване на цветни снимки или други документи и изображения, с приемливо добро качество. Но до там. Не са подходящи за домакинства, в които принтера не се използва ежедневно. При лазерните принтери, всички тези минуси ги няма. За това се препоръчват за домашните потребители, точно такива.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Да, помни последните 3 ID на мастилниците.

По важното в случая е че дори да не се ресетне машината тя продължава да работи - само издава предупредително съобщение.

Ето тук има едни инструкции за ресетиране:

http://www.arbikas.com/Main.php?do=about&cat=instructions

По-сериозния проблем при вас е колко са запушени мастилниците. Ако желаете звъннете в Арбикас - имаме разни химикали, ултразвукови вани и технологии за зареждане и разпушване и бихме могли да пробваме да ги оправим. Разбира се не мога да гарантирам. В най-лошия случай ще трябва да си закупите други мастилени глави - предлагат се и неоригинални.

Разбира се има и други фирми на пазара към които да се обърнете.

Практиката със залепване на тиксо е крайно погрешна:

1. Тиксото след сваляне оставя лепило по дюзите.

2. При поставяне на тиксо на цветните глави мастилата от отделните цветове се смесват - сещате се скачени съдове... 

Бих ви препоръчал да слагате само на черните глави и то не тиксо а някакъв качествен изолирбанд - примерно на TESA или 3M.

За цветните глави имаме технология за съхранение, но там идеята е изолирбанда да не допира дюзите.

Иначе за доста от главите се продават и стойки за съхранение - по 3-4 лева са - мастилницата се щраква и отдолу едно гумено уплътнение прилепва плътно към дюзите.

 

Редактирано от Sofronii (преглед на промените)
 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тиксо никога не се залепва за главите. Предпочитам да вярвам, че този съвет е резултат от незнание и е продиктуван от обикновено желания да се помогне отколкото меко казано груба шега.

Но ако приема, че първият вариант е резултат от не знание, ми остава да кажа следното: първо четете, информирайте се и тогава давайте съвети, защото несъзнателно подвеждате незнаещите, а щетите струват пари! Дори не вярвам, че е възможно методът с тиксо да не доведе до непоправимо запушване. Може с тиксо, но между лепящата страна и дюзите трябва да има силиконова подложка. Примерно идеални са изолациите за транзистори, онези сивите силиконови. Или купувате мека гума или парче силикон или такъв който се шприцова за уплатнения и си изработвате. Лесно е!

Толкова по този въпрос! Мир за всички народи!

Цитат

По-сериозния проблем при вас е колко са запушени мастилниците....... 

Sofronii не следите темата!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на Thursday, June 16, 2016 в 21:31, Lautrec написа:

Надявах се някой който има практически опит - поправял е за себе си или е работел към някоя фирма - да помогне.

 

А, ми вместо да си се надявал, то да бе се поинтересувал малко! В Тубата след задаване на въпрос се пръкват куп материали където е обяснено всичко стъпка по стъпка! Обяснява се как се прави рисет. Обяснено е как се зарежда мастилница. Обяснено е как се отпушва запушена дюза!

За съжаление нямам време сега да търся конкретен материал.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мисля, че проблемът е в лентовят кабел който свързва платката за мастилниците и основната платка. Вчера го разглобих, за да се убедя, че ако се стигне до изхвърляне ще мога да взема конкретни механични компоненти от принтера. Както и да е, след сглобяването му стана интересно. И двете мастилници не се разпознаваха. За онези които докато четат удобно прескачат редове, преди това само №28 не се разпознаваше от принтера. След няколко "теста" включвам и изключвам микрека за капака, с цел позициониране на "главата" веднъж се разпознава №27 друг път не. До сряда - тази "игра" взе да ми омръзва, ще опитам да намеря нов флет и ще пиша. Толкова за сега.

________________________

Цитат

А, ми вместо да си се надявал, то да бе се поинтересувал малко! .....................

Веднъж вече обяснявах какво съм направил и какво всъщност остава/искам да направя. Очевидно винаги ще има потребители чиято единствена цел, чели не дочели е да докажат, че просто ги има във виртуалното пространство. Спирам да отговарям на всичко различно от зададеният въпрос. Потребителите които могат да четат - с разбиране, прогресивно намаляват! Дори не си заслужаваше да го коментирам, но нали винаги гледам да помогна.........

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Оказа се конекторът на лентовият кабел и по-конкретно спойките. Това беше.

За момента печата и всичко е наред. :)

Благодаря на тези които се опитаха да помогнат.

Край на темата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 17.06.2016 г. в 23:53, Lautrec написа:

Тиксо никога не се залепва за главите. Предпочитам да вярвам, че този съвет е резултат от незнание и е продиктуван от обикновено желания да се помогне отколкото меко казано груба шега.

Но ако приема, че първият вариант е резултат от не знание, ми остава да кажа следното: първо четете, информирайте се и тогава давайте съвети, защото несъзнателно подвеждате незнаещите, а щетите струват пари! Дори не вярвам, че е възможно методът с тиксо да не доведе до непоправимо запушване. Може с тиксо, но между лепящата страна и дюзите трябва да има силиконова подложка. Примерно идеални са изолациите за транзистори, онези сивите силиконови. Или купувате мека гума или парче силикон или такъв който се шприцова за уплатнения и си изработвате. Лесно е!

Толкова по този въпрос! Мир за всички народи!

Sofronii не следите темата!

 Да беше купил барем една касета, щеше да видиш, че фабрично са залепени с тиксо и то най-обикновено. Няма никакви силиконови подложки и тем подобни глупости. Можеш да видиш на снимката, че имам касети от 2013 г и с лепене на обикновено тиксо работят и до днес. Преди да ги залепя, ги обърсвам с памук, след отлепване изчиствам контактите с памук със спирт. Мога да уверя всички, че никакви смесвания на багрилата не настъпват, още по-малко запушване. Аман от неуравновесени "специалисти"...

223.JPG

IMG_0002.JPG

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Боже, боже, какви глупости...

B3M2W0, Първо фабричните нови оригинални глави изобщо не са с тиксо а е специална лепенка. Ако сте си купували китайски ментета може и с панделка да ги превръзват.

Второ, при залепяне на цветни глави с тиксо дюзите прехвърлят цветовете в повечето случаи. Говоря на база на хиляди мастилници минали през ръцете ми последните 20 години. Но кой знае, може би имате повече опит от мен и да бъркам.

Но някой да ме нарича неуравновесен специалист при положение че на добра воля се опитвам да помогна с опита и знанията които имам ми идва в повече...

Lautrec, явно имате доста свободно време и за една мастиларка за няма 50 лева (говоря като нова с гаранция, а като втора употреба 5 лв) занимавате форума със всякакви детаилни безмислени подробности. Нали се сещате, че повечето от нас, които пишат тук си имат работа и на добра воля отделят време, за да помогнат със знанието и опита си. Но това не означава, че трябва да изчитат всичките безмислени неща във подобна СПАМ тема. Това не е чат. Ако изчетете темата от начало до край ще загубите повече от 20 мин и като отсеете информацията ще видите 2-3 важни неща. Всичко останало са безмислени размишления на човек, който не си цени времето.

Успех.  

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 22.06.2016 г. в 16:42, Lautrec написа:

Оказа се конекторът на лентовият кабел и по-конкретно спойките. Това беше.

За момента печата и всичко е наред. 

Благодаря на тези които се опитаха да помогнат.

Край на темата.

Какви спойки! ? С поялника ли ги поправихте:shock11: Странни ремонти се въртят тук - нечувани!

 

преди 22 часа, Sofronii написа:

Боже, боже, какви глупости...

Колко да са специални лепенките - чисто тиксо! На много мастилници съм лепил и не е имало проблем! Това пък със сливането на цветовете са си откровенни глупости.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кумчо вълчооо, заповядай в офиса ни - лично ще ти демонстрирам разликите в лепенките и смесването на цветовете. Безплатно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Някъде слагат по-специфични лепенки, а другаде тиксо. Колкото до смесването на цветовете, това е само потенциална възможност да се случи. При някои касети вероятността е по-голяма, а при други доста по-малка и нищожна, но реално се случва с някои. Смесването обаче не е породено само от тиксото, ами от многократно залепване и разлепване, както и лошо залепена лепенка в повечето случаи. 

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)
 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Горещи теми в момента

 • Подобни теми

  • от LaMuSz
   Здравейте,
   племенника ми си е сложил парола за заключване на телефона, която в последствие е забравил. Също така не си помни паролата за google акаунта. Как мога да изтрия цялата информация на телефона и в същото време да го RESTORE-на до първоначален режим?
   Свалих PC Companion, но там има "Software repair" при който не мога да продължа без да сложа отметка на "Yes, I know my Google™ account details", а в действителност Аз не ги знам (нито племенника ми...все пак е 3ти клас) :о)
    
   Ще съм Ви благодарен, ако може да помогнете! Моделът на телефона е "Sony xperia™ E5"
  • от ImagineMe
   Здравейте! 
   Днес закупих горе изписания телефон от предишния му собственик. Исках да му направя хард ресет, направих го, обаче ми иска от онези FRP защити - имейл и парола. Върнах се при него, обаче стана така, че човекът не помни имейла и паролата. Не мога да му го върна, защото ми беше казал, да не го ресетвам, а просто да изтрия нещата и не го послушах. Та, има ли решение? Преинсталация ще помогне ли? съответния телефон
  • от _________
   Здравейте!
   Наскоро ми се наложи да преинсталирам Windows 8.1 и по време на инсталирането на над 260-те ъпдейта започнах да се чудя дали, ако рефрешна или ресетна Windows-а, ще се върне към състояние все едно сега е преинсталиран, но без да си загубва ъпдейтите?
   Търсих информация из интернет, но обяснението какво прави конкретно "Reset" е много постно:
   - All your personal files and apps will be removed.
   - Your PC settings will be changed back to their defaults.
   Затова се обръщам към всеки, който е прочел някъде или пък вече е използвал някоя от двете опции за "освежаване" на Windows - запазват ли се поне ъпдейтите? Надеждата ми е, че, подобно на Android, обнови ли се веднъж, после колкото и да го нулираш, не дърпа отново ъпдейти за самата система.
  • от tesovalkov
   Добър ден,
   преди около 6 месеца си взех горепосочения телефон от Germanos. Взех го без договор и телефона е отключен и за други SIM карти, но се оказа, че все пак хората от Globul са пипали по телефона. При стартиране зарежда едно лого на Globul - зелен фон, на който пише глобул и някакво подобие на буквата М което се движи. Също така тапета беше на глобул. Първоначално се радвах на телефона и това не ме дразнеше, но сега вече не мога да го понасям.
   Опитах се да го махна като върна телефона във фабричните му настройки, но не се получи.
   Опитах също и с hard reset - натискането на червена слушалка + зелена слушалка + бутона за камерата + power бутона. Eфекта от това беше връщането на телефона така, както съм го закупил, с изключение на това, че моите файлове в Е:\ Mass Memory бяха запазени.
   Следващото нещо което опитах бе да форматирам Mass Memory и отново приложих hard reset но ефекта бе същия - логото си зареждаше и тапета бе този на глобул, а не фабричния на Nokia.
   Намерих къде е запаметено изображението, изтрих го, но тапета си остана същия, което ме води на мисълта, че е скрит някъде другаде - вероятно в D:\ който дял не се показва в експлорера на телефона, но го отворих и с друг експлорер - нищо не намерих.
   След поредния hard reset изображението на Globul се бе възстановило в C:\ и бе зададено за тапет.
   Тапета лесно се сменя, но как да махна тъпото лого което зарежда всеки път при стартиране на телефона...
   Предполагам, че ако телефона се върне в такова състояние, в каквото излиза от Nokia проблема ще бъде решен - разбира се ако има такъв начин..
   Знам, че това е една тъпа прищявка, но си падам леко перфекционист и искам всичко да ми е както трябва
   Моля ви, помогнете...

   P.S. Ако смятате, че пипането по телефона в тази насока може да разтрогне гарацията му, моля кажете, за да не правя нищо повече
   Благодаря предварително
 • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.