Премини към съдържанието
bmvtooo

Asus K53U съмнения за хардуерен проблем

    Препоръчан отговор


    Лаптопа е Asus K53U и проблема му е много странен. С две плочки рам по 2 гигабайга всяка е но с неговите си и след преинсталация мисли като едновремешните телфони Сименс, само дето не изписва "Моля изчкайте". :D Имам и HP ProBook 4330 който е със същите рам памети като на Асуса. Взех ги и с тях Асуса заработи горе/долу стабилно, а неговите рам памети бачкат без грешка на другия лаптоп. Много странно ми се вижда като са еднакви защо на HP-то бачкат без грижи всичките рам памети, а на Асуса бачкат добре само тия от HP-то? Обаче проблем при Асуса остана гледането на филми офлайн без значение какъв формат са като тествам с KmPlyer, PotPlyer, SMPlyer, Media Plyer Clssic Home Cinema, All  Player и вградения в Уиндоус 7 32 бита Медия плеър. Звука върви добре, но картината насича. Хард диска е тестван и няма лоши сектори. Пробвах и с друг хард но е същата работа. Съмнявам се за хардуерен проблем защото след инсталация на драйвера за видео картата вместо да се забърза се забавя работата на лаптопа. Видео картата е AMD Radeon HD 6250 Graphics  (384 MB). Драйвера е най-новия от официалния сайт на АТИ. Има ли начин да се разбере от къде идва проблема и как да се отстрани?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Добре де, виж в Task manager как е натоварена системата. Виж си също и температурите.

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Цитат

    Съмнявам се за хардуерен проблем защото след инсталация на драйвера за видео картата вместо да се забърза се забавя работата на лаптопа.

    това не съм го прочел :D

    Да не си сбозил бозата с видео плейъри/кодеци, че да идва този проблем? или пък да опитваш да пуснеш нещо доста високо качествено?

    Вируси, мируси?

    RAM-та с нея и без нея. И на 2-ка трябва да си ок с нормалните xvid и т.н

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Аз имах абсолютно същия проблем с филмите така насичаха и се оказа твърдия диск.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 52 минути, Daylight Dancer написа:

    това не съм го прочел :D

    И да си го прочел, и да не си все тая. Пробвах отново с нов хард диск и след инсталацията само на видео драйвера и се случва това забавяне.

    И за какви вируси говориш при нов хард диск, прясно инсталиран на чисто уиндоус 7 сп1 и само видео драйвер добавен, като е изтеглен от официалния сайт на Ати?

    Проблема се появява и при гледане на клипчета в нета както и изтеглени флаш клипове в лаптопа. При тези параметри на лаптопа и блу рей 3д трябва да се гледа без грижи.

    Това са темпратурите:

    3229902756c16d7e.png

    А това са процесите от стария хард диск:

    6789d1b339373bb5.png

    И при стария хард и при новия се добавя само процеса на плеъра (последно тетвах само с Пот плеър) и заема макс 124 мегабайта допълнително към тези.

    Забелязах обаче, че процесора стои на 100% постоянно, а не би трябвало да е така. Ако е от хард диска защо и на новия го прави това?

    И къде е логиката с неговите си рам памети да не бачка стабилно, а с тези от HP-то да няма проблеми? И странното е, че на HP-то всичките рам памети бачкат без грешка!


    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    в рамките на философските разговори - в компютърните технологии рядко има нещо, което е странно. За всичко си има причина.

    Паметите може да не се "разбират" с дадения лаптоп; Ако им биеш memtest86+ на всичките надпиши си ги и вече търси проблема другаде

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    "След преинсталация " ..........този цитат е важен ,а ти драйверите на чипсета сложи ли :) ?От къде свали windows iso файла .Пробвай с някое linux live дистро ,повечето имат вграден vlc player и ще може да си пуснеш някой филм от хард диска .Проблема не ти е рам-а !Щом работи на друг лаптоп

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Така, позабавих се, но няколко дни тествам какво ли не. Чисто нови рам памети на първо време две плочки по два гигабайта. Новия хард диск монтиран. Пробвах 7-ца не става, пробвах 10-ка не става, Убунту 16.04, Стотинка ОС 6.7 и версия 7 и все си го има насичането, а сега е с 8.1 и има някакъв резултат.
    Свалих нарочно 3D филма "Марсианецът" и от десет плеъра, които тествах бачка само с KMPlayer-а гладко без да насича. Изтеглих и Аватар с БГ аудио, но пък него никой плеър не иска да го го възпроизведе без да насича. Едиствено при SMPlayer-а има малко ускорение т.е. върви няколко секунди гладко и запецне за миг и после пак така. PotPlayer-а е много зле в случая. Пускам един от двата филма звука тръгва а видеото се показва след дъжд качулка и насича ужасно много. Даже не мога да го спра или затворя тоя плеър. Под линукс е странно, че няма натоварването на процесора т.е. повече от 50 до макс 70% не се натоварва, до като при Уиндоус е повечето време на 100% до като се гледа видео. От процесите под Уиндоуса ми показва най-голям товар процеса PRender, но под линукс не знам какво да гледам, но и го няма това натоварване. Жалко, че процесора е залепен на дъното иначе щях и него да сменя, за да отхвърля още едно съмнение, но няма как да пробвам. Всички драйвери са инсталирани, но този път от сайта на Асус по модел на лаптопа и няма липсващи. Между другото възможно ли е клавиатурата да прави този проблем понеже няма три бутона и ми се вижда доста усукана? Лаптопа го взех втора ръка за 30лв. от един комшия, но при него не видях подобно забавяне! Само, че той си взе неговия хард диск, а аз си сложих моя тогава. Странното е, че като пробвахме с неговия хард диск сега и го има насичането. Сега обаче е с чисто нов хард и пак го има проблема, макар и в по-малка степен с 8-цата. Не знам дали проблема е във видео картата, но щом и под линукс го има това насичане, значи има нещо не както трябва. Пуснах даже едно клипче снимано с телефон и тоя процес натовари само той 70% плюс останалите показваше общо 99%. Дали въобще ще може да се открие от къде идва проблема?

     

    Edit: А сега де? Пуснах едно 4К клипче в ютуб като избрахда си е 4к качеството и върви без грижи. След това пуснах едно дето няма по-голяма резолюция от 360р и насича ужасно, а са заредили и двете т.е. не може да е от нета. Ще взема да ги изтегля да видя офлайн как ще са.

    Редактирано от bmvtooo (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Следя темата от както е излязла! Я ми кажи все пак тия рам памети на каква скорост са? Щото не видях никой да те попита за това! Според описанието в нета за хардуера на този лаптоп трябва да са на 1333 скорост! Да видим при теб на каква скорост са нищо, че са нови!

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Не знам как да проверя защото Еврест не ми го показва това. Пробах със Speccy и ми показва това:

    25b398b5162f2249.PNG

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Така, има напредък. В сервиза с памети на 1066 проблема го има, с памети на 1600 още по-зле. Сложиха му на 1333 и всичко си дойде на мястото.

    Единствения филм който продължава да ми насича видеото е Аватар 3Д с бг аудио без значение дали е от замунда или арена свален. По-малкия вариант на филма със субтитри не насича. По-добре за сега не може да е какно казаха и  сервиза.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.