Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

intel i5-6600k overclock

Featured Replies

Здравейте,ще си купувам intel i5-6600k и искам да го овърклокна на 4.5-4.7Ghz,както и рам  8гб ддр4 на 2666 или (2800ако стане ).Препоръчайте ми дъно среден клас около 300 до 350 лева,рам 2666-2800 8 гб ддр4 и най-важното вентилатор за процесора.Бюджета на рамта и охладителя около 300 лева .Общ бюджет около 700 може и малко повече.Благодаря предварително.

• Автор
преди 27 минути, Т.Тодоров написа:

Нещо такова би било достатъчно:

Noctua NH-U14S CPU Cooler
G.SKILL DDR4 2x8 2800 TridentZ F4-2800C15D-16GTZB
ASROCK Fatal1ty Z170 Gaming K4 LGA1151

Обща стойност - 616.29 лв. с ДДС

Кажете какво е захранването?

Захранването ми е FSP FSP600-80BPN 620W.А този Noctua NH-U14S CPU Cooler става ли за LGA1151 защото не пише,че става.

преди 27 минути, chickadee написа:

А този Noctua NH-U14S CPU Cooler става ли за LGA1151 защото не пише,че става.

Охладители за 1150, 1151, 1155 и 1156 са взаимозаменяеми, дупките около цокъла са еднакви. Освен това Noctua имат политика да ти пратят преходник, ако случиш на цокъл, с който охладителят не е съвместим, така че си осигурен за години напред.

Само че забрави за 4.7GHz и си провери кутията събира ли го тоя охладител или които там ще купуваш.

Стандартната памет на 2133MHz се подкарва на 2800MHz но дори да оставим това на страна да даваш 227 лв. за 16GB е лудост!

Ето ти на 3000MHz за 81 лв. по-малко - http://www.vario.bg/gskill-aegis-dimm-kit-16gb-f4-3000c16d-16gisb

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 31 минути, Roujin Z написа:

Само че забрави за 4.7GHz и си провери кутията събира ли го тоя охладител или които там ще купуваш.

Стандартната памет на 2133MHz се подкарва на 2800MHz но дори да оставим това на страна да даваш 227 лв. за 16GB е лудост!

Ето ти на 3000MHz за 81 лв. по-малко - http://www.vario.bg/gskill-aegis-dimm-kit-16gb-f4-3000c16d-16gisb

Аз ще зимам и нова кутия просто исках да ми кажете първо компонентите и после ще видя каква да е кутията защото може и водно да ми препоръчате което не заема много място,а иначе каква честота ще мога да подкарам напроцесора и тази рам която е много добра за тези пари ще мога ли да я подкарам на 3000.Аз неискам да го издухвам на макс процесора ако нестава на 4.7 поне 4.4-4.5 ще е добре ако стане.

преди 7 часа, chickadee написа:

Аз ще зимам и нова кутия просто исках да ми кажете първо компонентите и после ще видя каква да е кутията защото може и водно да ми препоръчате което не заема много място,а иначе каква честота ще мога да подкарам напроцесора и тази рам която е много добра за тези пари ще мога ли да я подкарам на 3000.Аз неискам да го издухвам на макс процесора ако нестава на 4.7 поне 4.4-4.5 ще е добре ако стане.

Производителя е тествал паметта на 3000MHz и ще се овърклокне до толкова. Процесора при 1.3v до 1.330v можеш да го опиташ на 4600MHz, но зависи от бройката и от дъното. На клипа дъното е по-скъпо - модел MSI Z170A GAMING M5. С по евтино дъно ще е стабилен до 4.3

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор
преди 12 часа, nikolela написа:

Производителя е тествал паметта на 3000MHz и ще се овърклокне до толкова. Процесора при 1.3v до 1.330v можеш да го опиташ на 4600MHz, но зависи от бройката и от дъното. На клипа дъното е по-скъпо - модел MSI Z170A GAMING M5. С по евтино дъно ще е стабилен до 4.3

Добре ако си зема това дъно какъв охладител ми трябва.И дали рамта на 3000 ще стане на това дъно.

Редактирано от chickadee (преглед на промените)

Паметта ще стане на всяко дъно а на тия честоти на всяко с Z170 чипсет. Може и на по-високи да се вземе ако става на въпрос.

пс. Това е с повече фази - http://www.vario.bg/asrock-fatal1ty-z170-gaming-k6

Инфо - http://www.asrock.com/mb/intel/Fatal1ty Z170 Gaming K6/

• Автор
току що, Roujin Z написа:

Паметта ще стане на всяко дъно а на тия честоти на всяко с Z170 чипсет. Може и на по-високи да се вземе ако става на въпрос.

Добре паметта няма да я коментираме повече ако си зема по добро дъно за 4.4-4.6 какъв вентилатор ще ми трябва, ако може ми предложи вентилатор с подходящата кутия за него. 

Трябва ти дъно преди всичко иначе охладителя които са ти препоръчали е отличен. Водно не е добра идея.

пс. Ето ти три топ-охладителя които ще ти свършат перфектна работа. Които и да вземеш няма да сгрешиш просто внимавай с кутията.

BE QUIET! Dark Rock PRO 3 
 NOCTUA NH-D15 
 Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme 

• Автор
току що, Roujin Z написа:

Трябва ти дъно преди всичко иначе охладителя които са ти препоръчали е отличен. Водно не е добра идея.

Добре значи тои ще е препоръчаи ми кутия(без значение как изглежда евтина да ми върши работа и да се сабира вентилатора) и дъно до 350 лева,ако може ще съм ти благодарен. 

С тия части нещо подобно - http://www.vario.bg/fractal-design-define-s-fd-ca-def-s-bk 

Евтина ако разбираш под 100 лв. не мога да ти помогна.

• Автор
преди 12 минути, Roujin Z написа:

С тия части нещо подобно - http://www.vario.bg/fractal-design-define-s-fd-ca-def-s-bk 

Евтина ако разбираш под 100 лв. не мога да ти помогна.

Добре мерси.

Редактирано от chickadee (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Здравейте понеже виждам човек със същия процесор , затова ще питам тука. i5 6600k, msi z170 Tomahawk , 600w захранване и водно охлаждане  имам и допълнителни 2 перки. Ще мога ли да го клокна до 4. - 4.2?

преди 7 часа, Snake_92 написа:

Здравейте понеже виждам човек със същия процесор , затова ще питам тука. i5 6600k, msi z170 Tomahawk , 600w захранване и водно охлаждане  имам и допълнителни 2 перки. Ще мога ли да го клокна до 4. - 4.2?

Може и на 4,4/5.

преди 10 часа, Snake_92 написа:

Пробвай. Всичко е до бройката.Старото  процесорче ми искаше 1.25 волта за 4.5 ghz а сега 5960x на същия волтаж 4.6 ghz а има 2 ядра повече.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.