Премини към съдържанието
Klimfilt

Проблем с инсталирането на видео драйвър след преинсталация на Уин 7

    Препоръчан отговор


    Здравейте, от заглавието става ясно къде е драмата. Направих наскоро чисто преинсталиране на ОС (формат на  С: и наново заредих ОС-а),  Уин-а е 7ца със SP1. Свалиха се всички ъпдейти към него и фреймуъркове. Стигам накрая и до драйва за видеото (AMD r9 280) От сайта им свалям последната налична версия, инсталирам, казва че всичко е ок и ме подканя за рестарт. След рестарта ми излиза увеличен десктопа, а логото на Уин-а е почти на целия монитор. Движих мишката, за да настроя еветнтуално резолюцията, но не се показва. Отделно като загледам как е графиката на логото си личи, че не е оптимизирано (следователно според мен не се е закачил видео драйърва) Няколко пъти така, чистих всичко на АМД със Driver Sweeper и Display Driver uninstaler и нищо. AIDA64 засича на видеокартата Standart VGA Graphics adapter (16mb), а на 3-D ускорителя 7950 (thaiti) Което реално е нербрандирата R9 280-ка. 

    Някакви идеи и съвети, че вече тотално се отчаях.

    Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    А операционната система активирана ли е?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    пробвай ръчно инсталиране на драйвера - десен бутон на my computer->manage->devise manager->десен бутон на видеото->update->browse my computer....->let me pick...->have disk->намери папката в c:\AMD\radeon-grimson\Packages\Drivers\Display файл .inf и го отвори.

    Редактирано от emil644466 (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Да, активирана е с версия 2.1.7 by DaZ от замунда. Уин-а го имам на диск отдавна и предният път го инсталирах от същия диск.

    Емил, а за да се получи тази опция трябва да съм инсталирал или поне разархивирал всички файлове от драйвъра ли? Защото сега след като изтърках, няма такава папка в С:. А ако трябва да я инсталирам, то тогава трябва да направя горното упражнение през Safe Mode, защото само там имам икони и десктоп. Иначе ако е нормално вървящ Уин-а след инстал и рестарт на драйвъра се появява цитирания проблем.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Десен бутон на десктопа ->Персонализиране->Дисплей->Настройки на разделителната способност->Разширени настройки  и там какво видео ти пише че ползваш?

    Драйвърът на видеото отговаря ли ти на битовете от операционната система?


    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Видеото което пише, че ползвам е някакво Standard VGA Graphics adapter.

    Иначе да, драйва е за х64 ОС. 

    Като да уточня, че в момента нямам никакъв инсталиран АМД драйв на компа, изчистих всичко. Защото както споменах по-горе, ако го сваля и инсталирам, мога да го ползвам само през Safe Mode.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 1 минута, Klimfilt написа:

    някакво Standard VGA Graphics adapter.

    Това е стандартният VGA драивър на Microsoft, осигуряващ съвместимост.

    Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 3 минути, ExaFlop написа:

    Това е стандартният VGA драивър на Microsoft, осигуряващ съвместимост.

    Тоест в момента все едно съм без външната видео карта, така ли?

     

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 4 минути, Klimfilt написа:

    Видеото което пише, че ползвам е някакво Standard VGA Graphics adapter.

    Иначе да, драйва е за х64 ОС. 

    Като да уточня, че в момента нямам никакъв инсталиран АМД драйв на компа, изчистих всичко. Защото както споменах по-горе, ако го сваля и инсталирам, мога да го ползвам само през Safe Mode.

    Пробвай драйвър на видео картата който не е толкова НОВ! Най-новите драйвъри много често правят проблеми.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Помислих си го и това, но не зная от къде да намеря в сайта им по-стари стабилни драйвери и кой точно да е. Последният който свалям е Crimson Edition 16.7.3. 

    Другото което е сега ъпдейта на Уин-а ми пусна нотификация, че има важен ъп за сваляне и като го отворих да видя кой е ми изписва следното:

    Advanced Micro Devices, Inc. - Graphics Adapter WDDM1.1, Graphics Adapter WDDM1.3 - AMD Radeon R9 200 Series

    Въпроса ми е дали да го пускам за инсталиране, че да не се наложи пак през сейф мод да търкам ?

     

     

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 39 минути, Klimfilt написа:

    Да, активирана е с версия 2.1.7 by DaZ от замунда. Уин-а го имам на диск отдавна и предният път го инсталирах от същия диск.

    Емил, а за да се получи тази опция трябва да съм инсталирал или поне разархивирал всички файлове от драйвъра ли? Защото сега след като изтърках, няма такава папка в С:. А ако трябва да я инсталирам, то тогава трябва да направя горното упражнение през Safe Mode, защото само там имам икони и десктоп. Иначе ако е нормално вървящ Уин-а след инстал и рестарт на драйвъра се появява цитирания проблем.

    тази папка я създава инсталатора и там разархивира сваления файл с драйвера.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Тоест да сваля сега драйва и да го екстрактна в С, но без да му позволявам да се инсталира така ли да разбирам?

    Но първо мисля да пусна да се инсталира този ъпдейт от Уин цетъра и след това да пробвам с драйва

    Колеги, най-после се получи!!! Много благодаря на всички за помощта и различните опции. Стана като стъпих на по-стара версия и от нея надградих.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Това често се случва при най-новите драйвъри за видеото. Аз лично се лутах 3 дни докато си пусна звук през HDMI на видеото, накрая виновника се оказа НОВИЯТ драйвър. И при мен беше на AMD Radeon ;)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.