Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте, онзи ден изпаднах в интересна ситуация с компа, няма да е лошо ако някой ме запознае с проблема ако има идея от какво може да е. Както си играя игра на компа и монитора гасне, компа не отговаря на никакви команди, а чувам, че вентилаторите вътре въртят на макс! Изключвам от бутона за вкл./изкл. и пак се опитвам да го пусна. Компа пали всички вентилатори на макс, но не чувам дори бибкането на биоса при стартиране на щайгата и нищо.... всичко ок, на всякъде има ток, но компа не зарежда! пробвам 7-8 пъти все така. Вадя батерийката за 20 мин. пак същото. На другия ден вече ще ходя да си купувам нов комп когато цъкам и Оооо чудо компа пали и чувам биип от биоса! То добре ама веднага след биоса почва старата песен на нов глас, а да зареди файловете на windowsa и пак забивка с черен екран и всички вентилатори включват на максимална скорост. В края на краищата успях да се добера до меню Repair преди стартиране на windowsa и компа се възстанови. Някой има ли идея що за проблем се е получил хем с windows файловете, хем с биоса!?!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Чудеса няма, просто си занемарил компютъра. Носиш го в сервиз, за да му се направи профилактика и почистване. След диагностиката ще се види и кой хардуер прави проблемите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

не е занимарен чистя го всеки месец основно пълно разглобяване! Гледам котка и ако не го изчистя един месец вътре става стой та гледай...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 23 минути, Ivanov IP написа:

не е занимарен чистя го всеки месец основно пълно разглобяване! Гледам котка и ако не го изчистя един месец вътре става стой та гледай...

Ами изяснявай ги тези неща, че виж какво става. Тествай с друго захранване. Предполагам нямаш подути или потекли кондензатори

Ако компютъра е на земята се моли котарака да не го е маркирал, защото може часът от урината да е попадне на дънната платка. Тогава си загубен!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Котака не закача компа. По скоро ми е интересно в какво се състои цикълът на Widows Repair и с какво е свързан с Биоса? След Widows Repair вече компютъра не ми е правил проблеми, а преди това биоса зареждаше веднъж на 15-20 включвания на компютъра.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Открих проблема,

или поне така си мисля, махнах една от плочките рам и компютъра запали! Слагам я  отново и едва тогава се появи алармения сигнал от дъното един дълъг + 2 къси биипа. По интересното е че след като пробвах всеки един слот с тази плочка рам и тя не подкара никъде, реших да си направя същия тест след 24 часа и колкото и невероятно да звучи плочката изведнъж тръгна! Явно тя ми прави челъми но ми е любопитно как така тръгва кога си иска?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 26 минути, Ivanov IP написа:

Открих проблема,

или поне така си мисля, махнах една от плочките рам и компютъра запали! Слагам я  отново и едва тогава се появи алармения сигнал от дъното един дълъг + 2 къси биипа. По интересното е че след като пробвах всеки един слот с тази плочка рам и тя не подкара никъде, реших да си направя същия тест след 24 часа и колкото и невероятно да звучи плочката изведнъж тръгна! Явно тя ми прави челъми но ми е любопитно как така тръгва кога си иска?

Вероятно замърсен слот на рама. Многократно я поставяш и махаш в слота, като при всяко махане търкаш с гумичка за молив контактните пластинки на рама за та ги почистваш.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от dipsuchos
      Здравейте, спецове,


      Изложих се максимално с опитите за експлоатация на чисто новия си hard disk drive 1ТВ 2.5'' WD black 2.5'' sata III, 7200, 32M, ами, не е да е сдал багажа, да речеш. Всичко започна оттам откъдето трябваше - инсталация на операционна система без платен лиценз, а именно - Ubuntu последната desktop версия. За неспециалисти ми се стори добър избор, имайки предвид, че сървърната версия изисква кодене за почти всеки ход, а и без графики, някак си ми е твърде хардкор, обаче който не разбира от компютри, бързо може да овапца работата, та дори и с широкодостъпния. 

      Блокирах HDD-то и сега опциите му са в silver цвят (а не в grey) и са невъзможни за клик - всичките освен "exit with/without saving the settings" (ама какви сетинги да правя след като ми забранява, не ми е ясно :D). Под менюто "Boot" се чете: UEFI checked, Secure boot enabled; Boot priority order (сив правоъгълник) и когато плъгна USB-то (изписва две дублиращи се имена на Flash Memory-то, сигурно заради опита ми да инсталирам и двете десктопни версии 16.04 и 17.10).

      Когато избера SysRq от клавиатурата ми изписва 3 опции:

      1. *Ubuntu (съобщава ми: "please unlock disk sda3_crypt" (предполагам, че е във връзка с въвеждането ми на последователни цифри на син екран като забавна част от процедурата). След като въведа този код успешно, ме отпраща към десктопа и бекграунда на Ubuntu - super, ще си кажеш, значи съм го инсталирал правилно. Обаче екранът си е мъртвило - нито икони, нито програми, нито нищо - само един курсур, способен да се движи, но не и да изпълнява команди. 

      2. Advanced options for Ubuntu (Ubuntu with Linux 4.13.0-36-generic/Ubuntu with Linux 4.13.0-36-generic (upstart)/Ubuntu with Linux 4.13.0-36-generic (recovery mode)) 

      3. System setup (BIOS)

      По време на инсталацията и на двете версии, бях кликнала на "Encrypt the new Ubuntu installation for security", дали това може да е причината? След като многократно ми отказваше да се рестартира като последна стъпка от инсталацията показваше застинал екран, нищо не помръдваше и нищо не се рибуутваше. Някак си се озовах (не помня къде съм кликнала, нито кои клавишни комбинации съм тествала :D) върху един Ultramarin екран, където ми се даваха няколко цифри, които да изписвам след като са се появили на десктопа - пък може и тук да се корени проблемът. 

      Освен цялата тази каша, помня, че бях задала настройки за допълнително криптиране или защита в BIOS или по време на install, така че да не знам и аз какво става... Паролите ги имам, не ги греша, ама не знам как да деактивирам този тотален блокаж. Къде? 

      Ще се радвам някой да сподели решение, защото исках да ползвам компютъра си спешно и без да се допитвам до оторизирани лица срещу заплащане (просто все още не печеля, а не, че не харесвам специалистите).

      Благодаря Ви за отделеното време!
    • от Кристиян Кръстев
      Здравейте искам да попитам дали този процесор amd fx4300 и рам kingston hyperx 4gb ddr3 1600mhz black ще тръгнат ли на asrock n68c-gs fx по-принцип пише че ще тръгне ама изисква биос версия p1.30 а аз съм на p1.40 та видех че има програма за ъпдейт в сайт-а им ама да попитам че като се инсталира се дава default settings на биос-а а не знам да не се правят някакви настройки после  
    • от plmen88
      Здравейте,
      Днес ресетнах биоса с цел да си вкарам настройките по подразбиране на процесора. И уина не иска да запали вече. Син екран с грешка 0хс000021а. Гледах клипове, четох за отстраняване на проблема - писах SFC /scannow, ползвах точка за възстановяване, махах батерията на биоса, през startup repair избрах Disable driver signature enforcement, в safe mode не ми позволява да вляза, пробвах с automatic repair - нищо не се случва с посочените варианти. Сега правя флашка със същия уин за да се опитам да възстановя от там.
      Предложения за нещо друго, ако е възможно без преинсталация.
      MSI H110M Pro VD, i5 7600, 16 GB RAM, RX 470 4 GB, SSD 256 GB - на което е ОС, HDD 1 TB, Win 10 Enterprise LTSB x64, билд 10240. Биоса е ъпдейтнат до версия 2А0 за да може да подкара процесора.
    • от StefanoV08
      Здравейте, незнам дали тук е правилното място за тази тема, но преинсталирах драйверите на УСБто и сега не разпознава нищо, само мишката и клавиятурата, но тях ги активирах от БИОСа. В Device Manager излиза това 

      П.С. Върнах фабричните настройки на биоса чрез джъмпера на дъното и незнам дали от там може да идва проблема 
    • от Gangosa
      Купих си ThinkPad E540 http://www3.lenovo.com/gb/en/laptops/thinkpad/edge-series/e540/
      Втора употреба на втория ,третия ден ми се заключи биоса. Преди това преинсталирах с Ф12 бутващо меню.
      Намерих биос да истегля в 2 варианта едно ексе и едно исо което бутнах с диск. И с 2те неуспех за да флашна ми иска парола! После още опити и сега се заключи до биос до ос не мога да достигна по никакъв начин .В сервиза ми искат пари за да презапоят биоса ли не знам как се казва. Гаранцията на 4 другия месец изтича .  Аз им казах ,че не съм слагал парола а че така са ми го продали. Ужас те си знаят ,че е заключен и 100 лв. искат. Аз намерих за  50лв. И си го взех при мен лаптопа. Някой ако може да помогне с някой съвет .
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.