Премини към съдържанието
jojopara

Linux Mint 18 Sarah не ми монтира външни USB

    Препоръчан отговор


    Здрявейте,

    Linux Mint 18 Sarah не ми качва автоматично (ръчно не съм опитвал, щи ми е малко трудно) вънtните USB дискове, които са Transcend Jetflash.  Писах във форума на "Минт" (трябва да сте членове, за да го видите), както и тук:

    http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?p=5586242#post5586242

    Доколкото си спомням Disks ги разпознаваше като ZFS device.  gparted ги разпознава, но, странно, целият диск е очертан в кавяво.червено и не е монтиран.

     

    Вие сте ми подледната надежда!

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    дай тука да видим при сарата и росата кво дава:

    sudo lsblk -o model,name,size,fstype,label,uuid,mountpoint 

    като викаш че само при росата бачка

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    MODEL   NAME     SIZE FSTYPE  LABEL   UUID                                 MOUNTPOINT
    VMware  sda       12G                                                      
            ├─sda1    11G ext4            d76ad13f-f5a5-4ec1-9b07-ceb496dcf2f4 /
            └─sda5  1022M swap            3b17f50b-9ba7-4f79-9bf2-a75f014043cd [SWAP]
    FreeAge sdb    931,5G                                                      
            └─sdb1 931,5G vfat    SEAGATE A6CC-074C                            /media/geo
    Transce sdc      1,8T zfs_mem                                              
            └─sdc1   1,8T zfs_mem geek1   11110538234781306352                 
    Transce sdd      1,8T zfs_mem                                              
            └─sdd1   1,8T zfs_mem geek1   11110538234781306352                 
    Transce sde      1,8T                                                      
            └─sde1   1,8T zfs_mem geek1   11110538234781306352                 
    VMware  sr0     70,7M                                                      /media/geo

     

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 11 минути, jojopara написа:

    MODEL   NAME     SIZE FSTYPE  LABEL   UUID                                 MOUNTPOINT
    VMware  sda       12G                                                      
            ├─sda1    11G ext4            d76ad13f-f5a5-4ec1-9b07-ceb496dcf2f4 /
            └─sda5  1022M swap            3b17f50b-9ba7-4f79-9bf2-a75f014043cd [SWAP]
    FreeAge sdb    931,5G                                                      
            └─sdb1 931,5G vfat    SEAGATE A6CC-074C                            /media/geo
    Transce sdc      1,8T zfs_mem                                              
            └─sdc1   1,8T zfs_mem geek1   11110538234781306352                 
    Transce sdd      1,8T zfs_mem                                              
            └─sdd1   1,8T zfs_mem geek1   11110538234781306352                 
    Transce sde      1,8T                                                      
            └─sde1   1,8T zfs_mem geek1   11110538234781306352                 
    VMware  sr0     70,7M                                                      /media/geo

     

    дай и от другата версия на минта да видим има ли разлика

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Ето то Минти 17.3

     

     sudo lsblk -o model,name,size,fstype,label,uuid,mountpoint  
    [sudo] password for jojo:
    MODEL    NAME     SIZE FSTYPE  LABEL   UUID                                 MOUNTPOINT
    Hitachi  sda    931,5G                                                      
             ├─sda1   3,9G swap            85ba3887-3bdf-4f32-8530-d20f2b97370c [SWAP]
             ├─sda2 807,5G ntfs            7CEE98570E70DD80                     /media/7CE
             ├─sda3  39,1G ext4            bcf35bfb-c572-4679-bf7c-535941e249bf /
             └─sda4  81,1G ext4            0660d53d-b035-47fd-83e7-9e1c816b12aa /home
    FreeAgen sdc    931,5G                                                      
             └─sdc1 931,5G vfat    SEAGATE A6CC-074C                            /media/joj
    Transcen sdd      1,8T                                                      
             └─sdd1   1,8T ntfs    Films_2 5C64447B644459C2                     /media/joj
    Transcen sde      1,8T                                                      
             └─sde1   1,8T ntfs    Films_1 74D02E40D02E0946                     /media/joj
    Transcen sdf      1,8T                                                      
             └─sdf1   1,8T ntfs    Music   88CAB91ECAB90A08                     /media/joj
     Incorpo sr0      5,6M iso9660 autorun          


    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    пробвай на сарата

    sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdc1 /media/Transcen

    и виж дали маунтва нещо в /media/Transcen

    gsettings set org.cinnamon.desktop.media-handling automount-open true
    gsettings set org.cinnamon.desktop.media-handling automount true

    Редактирано от kovalski (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Поради неизвесна за мен причина, преди време gparted искаше да имам инсталиран hal, за да работи правилно. Може да пробваш, без никаква гаранция. (Профилактично изпълни hald в терминала след рестарт, за да си сигурен, че демона е пуснат).

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    kovalski:

     lsblk -l
    NAME MAJ:MIN RM  SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
    sda    8:0    0   12G  0 disk
    sda1   8:1    0   11G  0 part /
    sda5   8:5    0 1022M  0 part [SWAP]
    sdb    8:16   0  1,8T  0 disk
    sdb1   8:17   0  1,8T  0 part
    sr0   11:0    1 70,7M  0 rom  /media/george/Linux Mint 18 Cinnamon 64-bit
    george@jojo-virtual-machine ~ $ sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdb /media/sdb
    NTFS signature is missing.
    Failed to mount '/dev/sdb': Invalid argument
    The device '/dev/sdb' doesn't seem to have a valid NTFS.
    Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of a
    partition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around?
    george@jojo-virtual-machine ~ $ sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdb /media/dev/sdb
    NTFS signature is missing.
    Failed to mount '/dev/sdb': Invalid argument
    The device '/dev/sdb' doesn't seem to have a valid NTFS.
    Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of a
    partition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around?
    george@jojo-virtual-machine ~ $ gsettings set org.cinnamon.desktop.media-handling automount true

     

     

    бат'начо

     sudo hald
    sudo: hald: command not found
    george@jojo-virtual-machine ~ $  hald
    No command 'hald' found, did you mean:
     Command 'hadd' from package 'root-system-bin' (universe)
     Command 'halt' from package 'systemd-sysv' (main)
     Command 'halt' from package 'upstart-sysv' (main)
     Command 'halt' from package 'molly-guard' (universe)
     Command 'halt' from package 'initscripts' (main)
    hald: command not found

     

     

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Добавяш хранилището, инсталираш hal, рестартираш. Няма нужда да се опитваш да го пуснеш със sudo. Обикновенно с клавишната комбинация от alt+F2 се стартира поле за изпълнение на команда (не знам как е при теб, но може да въведеш там).

    (От друга страна при мен в това ши***о Лубунту - при настройките работи/показва, че работи - а на практика ... изпълнява командата lxsession-default launcher_manager ииии ще проработи само след миг с дирекно указване без носене на вода от 9 кладеца).
     

    Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    бат'начо,  доколкото разбирам ми даваш указания за qparted, който при  мен се работи отлично.

     

    Явно нищо няма да стане.  Вече пуснах съобщение за грешка на разработчиците„

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 23 часа, jojopara написа:

    kovalski:

     lsblk -l
    NAME MAJ:MIN RM  SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
    sda    8:0    0   12G  0 disk
    sda1   8:1    0   11G  0 part /
    sda5   8:5    0 1022M  0 part [SWAP]
    sdb    8:16   0  1,8T  0 disk
    sdb1   8:17   0  1,8T  0 part
    sr0   11:0    1 70,7M  0 rom  /media/george/Linux Mint 18 Cinnamon 64-bit
    george@jojo-virtual-machine ~ $ sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdb /media/sdb
    NTFS signature is missing.
    Failed to mount '/dev/sdb': Invalid argument
    The device '/dev/sdb' doesn't seem to have a valid NTFS.
    Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of a
    partition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around?
    george@jojo-virtual-machine ~ $ sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdb /media/dev/sdb
    NTFS signature is missing.
    Failed to mount '/dev/sdb': Invalid argument
    The device '/dev/sdb' doesn't seem to have a valid NTFS.
    Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of a
    partition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around?
    george@jojo-virtual-machine ~ $ gsettings set org.cinnamon.desktop.media-handling automount true

     

     

    не си посочил правилното, гледаш срещу part, трябва да е sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdb1 /media/sdb1 

    отвори си два терминала:

    в първия пускаш udevadm monitor

    ръгаш usb устройството

    и във втория терминал пускаш 

    mkdir /media/sdb1

    sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdb1 /media/sdb1

    и даваш изхода от първия терминал както и изхода от

    udevadm info --query=all --name=/dev/sdb1

    dmesg | tail -n 30

    Редактирано от kovalski (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdb1 /media/sdb1
    ntfs-3g-mount: failed to access mountpoint /media/sdb1: No such file or directory

     

    sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdb1 /media/sdb1
    ntfs-3g-mount: failed to access mountpoint /media/sdb1: No such file or directory

     

    udevadm monitor  dava nespiren process (nqmam krilica na VM)

     

     udevadm info --query=all --name=/dev/sdb1
    P: /devices/pci0000:00/0000:00:11.0/0000:02:03.0/usb1/1-1/1-1:1.0/host35/target35:0:0/35:0:0:0/block/sdb/sdb1
    N: sdb1
    S: disk/by-id/ata-WDC_WD20NPVX-00EA4T0_WD-WX21E9437TW3-part1
    S: disk/by-id/wwn-0x50014ee2b6216180-part1
    S: disk/by-path/pci-0000:02:03.0-usb-0:1:1.0-scsi-0:0:0:0-part1
    E: DEVLINKS=/dev/disk/by-id/wwn-0x50014ee2b6216180-part1 /dev/disk/by-path/pci-0000:02:03.0-usb-0:1:1.0-scsi-0:0:0:0-part1 /dev/disk/by-id/ata-WDC_WD20NPVX-00EA4T0_WD-WX21E9437TW3-part1
    E: DEVNAME=/dev/sdb1
    E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:11.0/0000:02:03.0/usb1/1-1/1-1:1.0/host35/target35:0:0/35:0:0:0/block/sdb/sdb1
    E: DEVTYPE=partition
    E: ID_ATA=1
    E: ID_ATA_DOWNLOAD_MICROCODE=1
    E: ID_ATA_FEATURE_SET_APM=1
    E: ID_ATA_FEATURE_SET_APM_CURRENT_VALUE=128
    E: ID_ATA_FEATURE_SET_APM_ENABLED=1
    E: ID_ATA_FEATURE_SET_HPA=1
    E: ID_ATA_FEATURE_SET_HPA_ENABLED=1
    E: ID_ATA_FEATURE_SET_PM=1
    E: ID_ATA_FEATURE_SET_PM_ENABLED=1
    E: ID_ATA_FEATURE_SET_PUIS=1
    E: ID_ATA_FEATURE_SET_PUIS_ENABLED=0
    E: ID_ATA_FEATURE_SET_SECURITY=1
    E: ID_ATA_FEATURE_SET_SECURITY_ENABLED=0
    E: ID_ATA_FEATURE_SET_SECURITY_ENHANCED_ERASE_UNIT_MIN=418
    E: ID_ATA_FEATURE_SET_SECURITY_ERASE_UNIT_MIN=418
    E: ID_ATA_FEATURE_SET_SMART=1
    E: ID_ATA_FEATURE_SET_SMART_ENABLED=1
    E: ID_ATA_ROTATION_RATE_RPM=5200
    E: ID_ATA_SATA=1
    E: ID_ATA_SATA_SIGNAL_RATE_GEN1=1
    E: ID_ATA_SATA_SIGNAL_RATE_GEN2=1
    E: ID_ATA_WRITE_CACHE=1
    E: ID_ATA_WRITE_CACHE_ENABLED=1
    E: ID_BUS=ata
    E: ID_FS_LABEL=geek1
    E: ID_FS_LABEL_ENC=geek1
    E: ID_FS_TYPE=zfs_member
    E: ID_FS_USAGE=raid
    E: ID_FS_UUID=11110538234781306352
    E: ID_FS_UUID_ENC=11110538234781306352
    E: ID_FS_UUID_SUB=3595652130179446188
    E: ID_FS_UUID_SUB_ENC=3595652130179446188
    E: ID_FS_VERSION=23
    E: ID_MODEL=WDC_WD20NPVX-00EA4T0
    E: ID_MODEL_ENC=WDC\x20WD20NPVX-00EA4T0\x20\x20\x20\x20\x20\x20\x20\x20\x20\x20\x20\x20\x20\x20\x20\x20\x20\x20\x20\x20
    E: ID_PART_ENTRY_DISK=8:16
    E: ID_PART_ENTRY_NUMBER=1
    E: ID_PART_ENTRY_OFFSET=2048
    E: ID_PART_ENTRY_SCHEME=dos
    E: ID_PART_ENTRY_SIZE=3866021888
    E: ID_PART_ENTRY_TYPE=0x7
    E: ID_PART_ENTRY_UUID=fdee0e8e-01
    E: ID_PART_TABLE_TYPE=dos
    E: ID_PART_TABLE_UUID=fdee0e8e
    E: ID_PATH=pci-0000:02:03.0-usb-0:1:1.0-scsi-0:0:0:0
    E: ID_PATH_TAG=pci-0000_02_03_0-usb-0_1_1_0-scsi-0_0_0_0
    E: ID_REVISION=01.01A01
    E: ID_SERIAL=WDC_WD20NPVX-00EA4T0_WD-WX21E9437TW3
    E: ID_SERIAL_SHORT=WD-WX21E9437TW3
    E: ID_TYPE=disk
    E: ID_WWN=0x50014ee2b6216180
    E: ID_WWN_WITH_EXTENSION=0x50014ee2b6216180
    E: MAJOR=8
    E: MINOR=17
    E: SUBSYSTEM=block
    E: TAGS=:systemd:
    E: USEC_INITIALIZED=476613199

     

    dmesg | tail -n 30
    [  312.407346] sd 34:0:0:0: [sdb] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
    [  312.518208] e1000: ens33 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: None
    [  315.653895] usb 1-1: USB disconnect, device number 3
    [  315.664878] sd 34:0:0:0: [sdb] tag#0 FAILED Result: hostbyte=DID_NO_CONNECT driverbyte=DRIVER_OK
    [  315.664887] sd 34:0:0:0: [sdb] tag#0 CDB: Read(10) 28 00 00 00 00 00 00 00 08 00
    [  315.664893] blk_update_request: I/O error, dev sdb, sector 0
    [  315.664906] Buffer I/O error on dev sdb, logical block 0, async page read
    [  315.664959] ldm_validate_partition_table(): Disk read failed.
    [  315.664992] Dev sdb: unable to read RDB block 0
    [  315.665035]  sdb: unable to read partition table
    [  315.665230] sd 34:0:0:0: [sdb] Read Capacity(10) failed: Result: hostbyte=DID_NO_CONNECT driverbyte=DRIVER_OK
    [  315.665234] sd 34:0:0:0: [sdb] Sense not available.
    [  315.665267] sd 34:0:0:0: [sdb] Attached SCSI disk
    [  473.884920] usb 1-1: new high-speed USB device number 4 using ehci-pci
    [  474.266037] usb 1-1: New USB device found, idVendor=174c, idProduct=5106
    [  474.266041] usb 1-1: New USB device strings: Mfr=2, Product=3, SerialNumber=1
    [  474.266043] usb 1-1: Product: StoreJet Transcend
    [  474.266045] usb 1-1: Manufacturer: StoreJet Transcend
    [  474.266047] usb 1-1: SerialNumber:      WD-WX21E9437TW3
    [  474.267294] usb-storage 1-1:1.0: USB Mass Storage device detected
    [  474.267373] scsi host35: usb-storage 1-1:1.0
    [  475.267456] scsi 35:0:0:0: Direct-Access     StoreJet Transcend        0    PQ: 0 ANSI: 6
    [  475.270835] sd 35:0:0:0: Attached scsi generic sg2 type 0
    [  475.272704] sd 35:0:0:0: [sdb] 3907029168 512-byte logical blocks: (2.00 TB/1.82 TiB)
    [  475.277288] sd 35:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
    [  475.277295] sd 35:0:0:0: [sdb] Mode Sense: 43 00 00 00
    [  475.280760] sd 35:0:0:0: [sdb] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
    [  475.817827]  sdb: sdb1
    [  475.831392] sd 35:0:0:0: [sdb] Attached SCSI disk
    [  663.058014] hrtimer: interrupt took 19664071 ns

    dmesg | tail -n 30
    [  312.407346] sd 34:0:0:0: [sdb] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
    [  312.518208] e1000: ens33 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: None
    [  315.653895] usb 1-1: USB disconnect, device number 3
    [  315.664878] sd 34:0:0:0: [sdb] tag#0 FAILED Result: hostbyte=DID_NO_CONNECT driverbyte=DRIVER_OK
    [  315.664887] sd 34:0:0:0: [sdb] tag#0 CDB: Read(10) 28 00 00 00 00 00 00 00 08 00
    [  315.664893] blk_update_request: I/O error, dev sdb, sector 0
    [  315.664906] Buffer I/O error on dev sdb, logical block 0, async page read
    [  315.664959] ldm_validate_partition_table(): Disk read failed.
    [  315.664992] Dev sdb: unable to read RDB block 0
    [  315.665035]  sdb: unable to read partition table
    [  315.665230] sd 34:0:0:0: [sdb] Read Capacity(10) failed: Result: hostbyte=DID_NO_CONNECT driverbyte=DRIVER_OK
    [  315.665234] sd 34:0:0:0: [sdb] Sense not available.
    [  315.665267] sd 34:0:0:0: [sdb] Attached SCSI disk
    [  473.884920] usb 1-1: new high-speed USB device number 4 using ehci-pci
    [  474.266037] usb 1-1: New USB device found, idVendor=174c, idProduct=5106
    [  474.266041] usb 1-1: New USB device strings: Mfr=2, Product=3, SerialNumber=1
    [  474.266043] usb 1-1: Product: StoreJet Transcend
    [  474.266045] usb 1-1: Manufacturer: StoreJet Transcend
    [  474.266047] usb 1-1: SerialNumber:      WD-WX21E9437TW3
    [  474.267294] usb-storage 1-1:1.0: USB Mass Storage device detected
    [  474.267373] scsi host35: usb-storage 1-1:1.0
    [  475.267456] scsi 35:0:0:0: Direct-Access     StoreJet Transcend        0    PQ: 0 ANSI: 6
    [  475.270835] sd 35:0:0:0: Attached scsi generic sg2 type 0
    [  475.272704] sd 35:0:0:0: [sdb] 3907029168 512-byte logical blocks: (2.00 TB/1.82 TiB)
    [  475.277288] sd 35:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
    [  475.277295] sd 35:0:0:0: [sdb] Mode Sense: 43 00 00 00
    [  475.280760] sd 35:0:0:0: [sdb] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
    [  475.817827]  sdb: sdb1
    [  475.831392] sd 35:0:0:0: [sdb] Attached SCSI disk
    [  663.058014] hrtimer: interrupt took 19664071 ns

     

     

     

     

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    аз имах подобен проблем с  Lubuntu, обаче се оказа че някои флашки маунтва, а мойта не и си я маунтвах ръчно... като си форматирах флашката и взе да я маунтва... просто нещо се беше прецакала файловата система, а линукс не маунтва автомарично флашки и дискове, ако не са били чисто ънмаунтнати под windows и имат флаг dirty (принципно проблемът трябва да се реши и с chkdsk на флашката под windows, но при мен не се получи)...

    Редактирано от the professor (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    тука udev-a и някво правило и драйвъра е възможно да цапат положението,  не automount с правилната файлова система

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Намерих решение!

     

    Под ""Уиндоуз" форматирах в NTFS, след което под "Линукс" с gparted пак форматирах в NTFS.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Здравейте, от скоро използвам LINUX MINT 18 SARAH  и се натъкнах на един неприятен за мен проблем. С вграденият в операционната система MPV MEDIA PLAYER българските субтитри се изобразяват на МАЙМУНИЦА, и плеъра не позволява никакви настройки на субтитрите (или поне аз не ги откривам ). Искам да използвам този плеър, защото при него субтитрите се изобразяват отдолу в черната лента, а не в картината на филма. В предишната версия на LINUX MINT използвах SM PLAYER и с няколко настройки в плеъра нямах споменатите  проблеми. Настройките бяха следните: Снимка от 2016-08-31 02-04-08.png

    Ако в LINUX MINT 18 SARAH сваля и инсталирам допълнително SM PLAYER и му направя същите настройки, като на снимката... то той изобщо не иска да отваря видео файловете и показва някаква грешка. Ще бъда благодарен, ако някой сподели как да реша този проблем в LINUX MINT 18 SARAH.

    Ако не съм писал в правилната тема, Моля постът ми да бъде преместен на правилното място.

    Редактирано от Darth Vader (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    По подразбиране в MINT 18 си е инсталиран MPV Player, но той не позволява никакви настройки по него. А SM Player го има в хранилищата на MINT 18, но както казах след както го инсталирам и настроя по горепоказания начин за смъкване на субтитрите в долния край на екрана, плеъра спира да работи.

    Sent from my EVA-L09 using Tapatalk



    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Ако само субтитрите са ти проблемът, пусни това в терминала и гледай с mpv:

    echo "sub-codepage=utf8:cp1251" >> ~/.config/mpv/mpv.conf

     

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Иска ги и да не са в картината, а отдолу.

    И Ментата подразбиращо не инсталира препоръчваните пакети, може на mpv-то да му трябва и някой-друг пакет още. Или ес-ем-а.

     

     

    Снимка от 2016-08-31 19-45-53.png

    2016-08-31-195633_1280x1024_scrot.png

    Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 18 минути, bornofash написа:

    Ако само субтитрите са ти проблемът, пусни това в терминала и гледай с mpv:

    
    echo "sub-codepage=utf8:cp1251" >> ~/.config/mpv/mpv.conf

     

    Субтитрите в MPV PLAYER се оправиха. А SM player продължава да не работи: 

    Снимка от 2016-08-31 20-02-49.png

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    SMplayer използва вече MPV engine по подразбиране, а преди използваше Mplayer. Явно тези настройки са само за Mpleyr.

    В настройки Общи > Общи > Двигател – от тук може да си смениш двигаля на Mplayer

    Редактирано от bornofash (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Ако съвсем случайно зададеш изпълнимия файл на smplayer да е /usr/bin/mplayer и пак случайно (ако нямаш) инсталираш mplayer, и ползваш вече познатите настройки ... ще е трагедия.

    :) Писали сме почти едновременно.

    Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    А, да, то може да го няма. Ами ако изпише, че не може да го намери - sudo apt install mplayer

     

    Аз нещо се обърках. Както и да е.

    Редактирано от bornofash (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.