Премини към съдържанието
Bel1al

Постоянно ми се разместват иконите на десктопа.

    Препоръчан отговор


     Извинявам се ако не съм уцелил правилния раздел. Та преди някой друг ден смених стария монитор с MG279Q, и още след първото "заспиване" иконите от лявата страна се разместиха, в смисъл отиват на долу не знам как да го обясня по-точно. Освен това разни др. програми като Skype, uTorrent и Foobar са как да кажа все едно съм ги "свил" не се сещам точната дума. Естествено Auto arrange icons е с махната отметка, другото  което пробвах е на по-рано споменатите програми в Properties--Compatibility сложих отметката на Disable display scaling on high DPI settings, обаче не помогна пак там (Compatibility) зададох run a program in compatibility mode in Windows 7 и пак нищо. Четох тук в форума за някаква програма ERUNT обаче не схванах връзката с разместването на иконите? Другото решение което намерих в този сайт не съм сигурен дали се отнася за моя проблем. Та понеже нямам идея какво да правя, ще бъда благодарен ако помогнете :)

    Забравих да напиша ОС e Windows 7 Home Edition. Ъпдейтнал съм драйверите на видеото с последните налични щото някъде пишеше, че може  би проблема е в тях.

    Добавка:

    GTX970 Gigabyte G1, драйвера е от сайта на Techpowerup от немския server версия 368,81.

     p.s. А има ли значение, че монитора е вързан за видеото с miniDisplayPort кабела ?

    Ще бъда благодарен ако някой помогне :)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    http://www.softwareok.com/?seite=Freeware/DesktopOK пробвай този инструмент. Нагласи си позиционирането на всяка икона, стартирай DesktopOK  и запиши. Кликни на Exit и Всичко трябва да е ок. Ако след рестарт са разместени стартирай DesktopOK, кликни на реда със записаната позиция и кликни на Restore. И кликни Exit.

    • Харесва ми 4

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Може да е от много неща:

    1. Омазани настройки и повредени регистри

    HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
    HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell\BagMRU
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags\1
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags\1\Desktop

    + грешни настройки на ключа NoSaveSrttings. Може да се опита този FIXIT:

    https://support.microsoft.com/en-us/kb/813711

    2. Премахване на Auto-Arrange отметката:

    iUtMz.png

    3. Зараза с рууткит ZeroAccess, който променя настройките на ключа => HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\clsid\{42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1}

    Добре е да се направи една проверка с Malwarebytes Anti-Rootkit

    • Харесва ми 4

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

     @ExaFlopМного ти благодаря :) Ама ми се иска да намеря решение на проблема, обаче ако няма такова ще пробвам програмата.

    @B-boy/StyLe/ ще прочета за fix-a, и сканирам с програмата, благодаря за помощта.

    Редактирано от Bel1al (преглед на промените)
    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 5 минути, ExaFlop написа:

    Това е точно за ZeroAccess, за проблема с CLSID {42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1} . ;)

    Но като  ти видях линковете, се сетих, че и NOD32 е причината за проблема, защото човърка същия CLSID...Имаше бум навремето по този въпрос при излизането на Windows 10, но би трябвало в новите версии на NOD32, отдавна да е отстранен. Все пак не пречи да се премахне временно NOD32, ако е инсталирана на системата и да се провери после как е положението.

    • Харесва ми 3

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Цитат

    taskkill /f /im explorer.exe
    reg delete "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Shell\Bags\1\Desktop" /f
    explorer

    Стартирай cmd като админ, копирай и постави горното и натисни Enter.

    Рестартирай (или се отпиши) да видиш има ли ефект.

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

     Значи след като натиснах enter, всички икони отидоха на лявата страна на десктопа. След като рестартирах, нямаше размествания, ама ще изчакам да "заспи" и тогава ще си проличи :)

    @ExaFlopне стана пак се разместиха иконите, пробвах и fix-а на @B-boy/StyLe/ обаче и там нямах успех. Ще чета за решение от другите линкове :)

    Забравих да спомена, че сканирах с Malwarebytes Anti-Rootkit, намери един вредител, ама явно не беше свързан с проблема. М/у другото нямам NOD32.

    Редактирано от Bel1al (преглед на промените)
    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Въпроса ми е с една видеокарта ли си или две при мен са две AMD и INTEL. Изтегли си тази програма Sweeper Driver тя изчиства остатъците от драивъра  Пробвай да деинсталираш драивера   в диспечер на устроиствата след  това рестартираш и влизаш под SAFE MODE и  чистиш с програмата рестартираш и инсталираш  драивера пробваи с по стара версия на драивъра 

    Редактирано от bobi iordanov (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Картата е една (GTX970 G1) аз по-принцип ползвам DDU има ли значение с каква програма почиствам драйверите ? Въпреки, че съм с последния драйвер ей сега ще пробвам с друг по-стар.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Това 

    преди 24 минути, Bel1al написа:

    (GTX970 G1

    .Да има по добри програми.Инсталирането на драивера в нормален режим.Изтегли си драивера от официалния саит

    Редактирано от bobi iordanov (преглед на промените)
    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Да GTX970 е NVIDIA. Така изтрих драйверите с DDU (Safe Mode) и сложих по-стара версия - 368,22, но проблема си остана.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Според мен след всичко това визирам и горните постове и няма резултат е добре да си направиш преинсталация явно се е омазала ос ти си решаваш.      Успех:)  Преди около 2 месеца имах проблем с safe mode Windows 10 тук в форума пробвахме какво ли не нестава и нестава накрая нулирах и всичко се оправи. Та понякога това е единствения вариант

    Редактирано от bobi iordanov (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    А коя беше намерената гадина от MBAR? Може ли да видя лог файловете от папката на програмата? В папката Plugins има модул - fixdamage.exe. Ако е намерен ZeroAccess или друг опасен троянец е добре да стартирате и него за да възстанови засегнатите настройки.

    Пробвайте и да създадете нов тестови акаунт и вижте дали проблема се появява в него.

    Стартирайте и команда sfc /scannow от CMD.exe (Command Prompt) стартиран като администратор.

    • Харесва ми 3

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Първо пробвах този fix и нещо не ми се получи :) Малко ми е неясна материята...уж бях направил бекъп на регистрите обаче ми даде грешка, че не можело да да възстанови всички файлове и в крайна сметка ми отказаха задните USB-та. Добре, че преди бях имал такъв проблем (Code10), та пак след лека намеса в регистрите всичко се оправи :) Пробвах единия fix  предложен от @ExaFlop там уж се справих по-добре но не помогна. Та сега ще разгледам другите решения и ще пробвам :)

    @B-boy/StyLe/ мисля, че гадината която намерих беше нещо свързано с RemoveWAT, прикачам и log-а от програмата.

    Пробвах с командата sfc /scannow и ето резултата:

    844807.png

    Ще пробвам с нов тестови акаунт по-късно.

     

     

     

     

    system-log.txt

    Редактирано от Bel1al (преглед на промените)
    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Не би трябвало след fix-a на Microsoft да спрат да работят USB-тата. Но така или иначе можете да ги деинсталирате през Device Manager-a и да оставите Windows да ги инсталира наново с бутона Scan for hardware changes или с изтриването на UpperFilters и LowerFilters и MountPoints2 ключовете в регистрите.

    Как направихте бекъпа на регистрите? Надявам се не с export на регистрите през Registry Editor-a? Нормално е после да не можете да merge-нете файла, заради липса на права. Бекъп се прави със специализирана програма като ERUNT, която макар вече да не се поддържа си работи ли с новата Tweaking Registry Backup, която работи на същия принцип, но е по-съвременна (нещо като ERUNT на стероиди). Дори един System Restore върши работа, защото и той прави бекъп на регистри гнездата. Дори мисля, че MSFIXIT създава точка на възстановяване при стартирането си автоматично.

    Иначе изглежда командата е поправила някакви системни файлове.За да видим кои са те изпълнете следната команда като администратор в CMD.exe:

    findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"

    и прикачете лог файла sfcdetails.txt, който ще се създаде на десктопа.

    Рестартирайте системата за да влезнат промените в сила.

    Поздрави!

    • Харесва ми 2

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

     Не е от fix-а проблем, а от мен дето барниках без много ясна представа какво точно правя :) Иначе точно изтриването на UpperFilters и LowerFilters помогна, беше ми се случвало и преди. Бекъп-а на регистрите го направих както си предположил " export на регистрите през Registry Editor-a? ", друг път ще ползвам ERUNT или Tweaking Registry Backup :)

    Качвам и log файла.

     

    sfcdetails.txt

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Използвали сте кофти активатор, който пачва системни файлове и сега командата е възстановила оригиналните копия на файловете от WinSxS папката и предполагам активацията на Windows-a вече няма да ви работи...Във форума не могат да се обсъждат подобни деликатни въпроси, но просто казвам да се погрижите за въпроса. ;)

    Друго за съжаление, което да е свързано с проблема не е поправено...И затова ако и новия акаунт не помогне може да се наложи поправителна преинсталация или направо преинсталация на чисто.

    Поздрави!

    • Харесва ми 3

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

     Мда, за съжаление си абсолютно прав :) Ще пробвам с новия акаунт и ако не става...хич не ми се преинсталира ама като няма др. начин :)

    Само едно се чудя, значи със стария монитор HP LP2275W 1680x1050, не съм имал такива проблеми. В момента в който "връзвам" новия ASUS MG279Q 2560x1440 и при първото заспиване иконите се разместиха ?

    p.s. Така пробвах и с нов акаунт, същата работа от ляво иконите се разместика :)

    Редактирано от Bel1al (преглед на промените)
    • Харесва ми 2

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Честно казано не знам. Може да е нещо от резолюцията или друго. Пробвайте с жив диск с Windows или Linux дали там проблема остава поне да сте сигурни, че проблема е от Windows. Ако проблема го има и там, то тогава преинсталацията ще е излишна и проблема ще трябва да се търси в хардуера - видеокарта, монитор, кабелите, използваните портове и други настройки.

    • Харесва ми 2

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    След преинсталацията ако всичко е наред не го оставяй в режим заспиване а си го изключвай мое мнение

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Пробвах с LiveCD - StotinkataOS, само дето тя имаше 5 икони на кръст :) След заспиване нищо не се размести, ама доколко това доказва нещо не съм сигурен :huh:

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Няма значение колко икони са щом не се разместват преинсталирай 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

     Малко up на темата, та пробвайки какво ли не, включително да си скапя регистрите окончателно :) Реших, че понеже може да е от резолюцията и пробвах на 1920x1080 освен че всичко беше леко размазано и голямо проблема си остана :) Та си рекох така и така си прецаках всичко и пробвах там където се настройва резолюцията - Make text and other items larger or smaller после избрах Medium 125% и поне за сега натискайки F5 иконите си стоят на местата ще видим след рестарт какво ще стане :)

    Греда, след рестарта пак същата история. Макар, че сега не се местят само иконите от лявата страна ами всички отиват на ляво :) Дето се вика имам напредък..

    Редактирано от Bel1al (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.