Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Преди няколко дни реших да направя един тест на монитора си ,и с изненада установих ,че има едва доловимо бяло петно. При нормална експлоатация изобщо не съм го забелязвал и не знам от ,колко време е така ,но пък и правих тест на самия монитор отдавна ,след като го купих и петното го нямаше ,или поне не съм го забелязал. Размерът му е няколко пиксела (под сантиметър) едва се забелязва ,ако човек се вгледа на чист екран. Видимо е най-вече при бял екран ,а при черен то напълно отсъства. Как мога да отстраня този проблем? Пробвах с видео в you tube ,което оправя мързеливи пиксели ,оставих го цяло нощ ,но без резултат. Пробвах и с кърпичка за почистване на монитори ,да разтъркам зоната ,но никакъв ефект. Дали е възможно скапания VGA кабел да прави проблем? Обмислям да го заменя с DP ,да видим дали ще се подобри. Някакви други предложения и идеи ,от какво се е получила тази точка ,и как да бъде отстранена? 

Забравих да вметна ,че матрицата е TN ,а подсветката е контролирана LED. Дали пък някои диод от подсветката в този сектор не е дефектирал?  

Направих няколко снимки с телефона ,но не са никак ясни ,понеже въпросното светло петно и с просто око е едва доловимо. Ето ги все пак: 

i7oOEj8.jpg

xmxHisj.jpg

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не е удрян. Пикселите са си ок ,просто зоната е съвсем леко по-светла. Изгорелите пиксели стоят ,като тъмни точки.
Ето пример за реално изгорял пиксел: 

_1020403.JPG

 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от BluePower
      USB Портовете не ми работят ето и снимка

    • от Petar02
      Здравейте,           Не успях да намиря друга тема, по моя въпрос и за това отварям нова. Имам лаптоп Lenovo x61 windows 7 home premium. Когато го включа щом ми каже добре дошли става черен екрана и само мишката може да се движи. Така стои и не ми зареждат иконите. Щом дам Ctrl+Alt+Del и отворя Task Manager и изчакам ми се отварят иконите и си зарежда. След изчакване 30 минути при опит за отваряне на controll panel някой път се отваря, но почти винаги забива и се рестартира.
      Лаптопът е закупен втора употреба и е на норвежки, след като не мога да стигна до control panel, ни мога да му сменя и езика.
      Моля за помощ.
    • от G.H75
      Здравейте имам проблем със компютъра!!!Когато включа компютъра не се включва монотора.Пробвах всичко смених батерията на биоса сложих нова термо паста махнах видеокартата и рама сложихги на друга машина всичко си работи.ПОМОЩ!!!!
      Видеокартата е Sapphire R9 280X Dual-X
      Дъното е MSI 970A-G43
      Рам Kingston HyperX Fury 8GB DDR3 1600MHz
       
    • от Мирослав Каменов
      Здравейте, моят проблем е следният лаптопът ми е Guru M67SRU закупих си оригинален диск за Windows 7 от Microsoft с цел да вдигна битовете на моят понеже е 32 Bit а искам 64 Bit така сложих диска във лаптопът пуснах инсталацията започнах да го инсталирам и ми изписа че „Windows не може да се инсталира защото е стартиран безопасен режим натиснете Ok за да продължите натискам и вадя диска и пускам Windows normally излиза ми това натискам ok пак това пробвах да вляза във Safe Mode да го спра не става излиза ми само това на снимката и не ме пуска вътре помощ!!!!
       

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.