Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

Нов съм в форума и се надявам да пиша според правилата и на правилното място!

Ще карам направо - търся софтуер/програма за продажби и управление на верига от магазини (+склад), да може да се четат и принтират баркодове, да се следи количеството, цената и т.н. на дадена стока, да има има различни видове отчети, вход с различни акаунти и различно ниво на достъп, лесен интерфейс (главно при продажбите), анализи или известия (примерно коя стока е свършила, коя е почти свършила, коя се продава по-бързо и т.н.) Не знам дали може да се намери нещо такова, ако е FREE .... просто няма да има по-щастлив човек от мен :D Възможно ли е да се намери човек или група, които да напишат нещо подобно (ако да - може ли инфо) 

Благодаря предварително!! :wink12:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Искаш счетоводство и склад нали! Не мисля, че ще намериш безплатна и читава! С тази съм работил и има права на достъп и ми хареса!

http://plusminus.com/bg/products.html

 

ТРЗ модула се поддържа актуален спрямо промените в законодателството и само отначало трябва да въведеш имената на служителите ЕГН-та и т.н. Заплатите може да се правят и от човек който нищо не разбира. Ведомости, фишове, платежни нареждания и т.н. На автомат е!

Надявам се да са подобрили експорта към Ексел, защото ако подлежиш на одит, одиторите работят на ексел и така искат справки.

Тази програма позволява ако сгрешиш да изтриеш и наново! Други правят червено сторно и обратната операция!

Може и само модул склад да си вземеш но ако счетоводната програма е друга си е играчка.

Цените ти ги задаваш продажните а трябва да избереш как да се изписват стоките. Мисля че работеше по среднопретеглена цена при изписване, защото ти няма се на едни и същи цени да купуваш. Може да има и първа входяща първа изходяща!

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 часа, _Alex&Vanko_ написа:

И за какво управление говориш? Има Управленско счетоводство има контролинг и т.н.

Имах предвид управление на стоката (примерно, в един търговски обект е в изобилие, а в друг е изчерпана, отива потребител с различен статус от касиер - Пешо123 с парола 123, "отписва" стоката в програмата и я зачислява дирекно към другия обект).  И не само да се премести стоката от магазин А в магазин Б, ами и всички други данни (доставна цена, доставчик и др.)

Идеята ми е следната:

Ден 1ви. Има склад в който се получават продуктите(стоката), някои от тях имат баркодове, а други не - на тези без се поставят от баркод принтера, като може ръчно да се избере или по случаен принцип (това трябва да го поддържа програмата доколкото съм запознат).

Ден 2ри. След това стоката се изпраща до обектите "А", "Б", "В", "Г", (тук има 2 варианта) продавач-консултанта или просто нарежда стоката изпратена му от склада, или чрез маркиране на всеки един артикул, да прави проверка дали бройките продукти изпратени му от склада отговарят.

Ден 3ти. След това идва ред на продажбите (да кажем в обект А). Влиза клиент Иван и иска да си купи шапка от 10лв. Отива на касата и дава банкнота от 20лв., продавача маркира стоката/шапката с баркод четец, въвежда че са му дадени 20лв. и на монитора изписва "Ресто: 10лв" (не знам колко е нужно, но гледам, че по доста магазини е така).

Ден 4ти. Идва ред на ревизията - тук имам само 1 идея, надявам да се намери по-практично решение, ако не и това ме устройва. Точно тук са нужни нивата на достъп, да кажем само "шефа" ще може да прави това, въвежда си своето име и парола и влиза в системата. След което за да зачисли стоката, маркира всяка една бройка с баркод четеца и ако липсва нещо (т.е. не го е маркирал, примерно е защото е откраднато) накрая на ревизията да покаже.

Допълнителни неща:

1. оборот ден, месец, година

2. разходи, да може на всеки един обект да се въвеждат и от друго място, примерно от склада в обект А, от обект Г в обект В и т.н.

3. да се свързан с касовия апарат, НО да не е задължителна употребата му :D

Днес видях, една програма на марката "Flair" много ми хареса, само че производителя им я дава готова (не се продава, някой специално им я е написал)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Трябва ви ERP система за управление. Ето безплатен web базиран вариант:

https://bgerp.com/
Ето и резултати за четене/избор. Трябва да се съобрази и управлението на баркод четците.
https://www.google.bg/#q=мулти+магазини+erp+софтуер
Всъщност цялата тази работа е добре да е комплексно изпипана. Освен това "прогонването"  на такава система не е никак лек процес.

Така, че безплатното и без осигурена поддръжка не е добра идея от гледна точка на безпроблемно пускане и работа във времето.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, ExaFlop написа:

Трябва ви ERP система за управление. Ето безплатен web базиран вариант:

https://bgerp.com/
Ето и резултати за четене/избор. Трябва да се съобрази и управлението на баркод четците.
https://www.google.bg/#q=мулти+магазини+erp+софтуер
Всъщност цялата тази работа е добре да е комплексно изпипана. Освен това "прогонването"  на такава система не е никак лек процес.

Така, че безплатното и без осигурена поддръжка не е добра идея от гледна точка на безпроблемно пускане и работа във времето.

Готов съм да платя, стига да е това което искам. Но не мога да се ориентирам...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-добрата ориентация е с директен контакт с доставчици на такива системи. Описваш си исканията, те ти казват могат/не могат и цена (внимавай за поддръжката - какво и как ще ти предложат). Някои доставчици (всъщност повечето) ползват и годишен абонамент за обновяване и поддръжка.
Може първоначално да събереш инфо за няколко такива доставчика и да разпратиш имейли-запитване с ПОДРОБНО описание на желанията си. Тип запитване за оферта. събираш 5-10 отговора и си преценяваш.

Добра практика е и счетоводителят ти да участва в целия този процес.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 часа, ExaFlop написа:

Трябва ви ERP система за управление. Ето безплатен web базиран вариант:

Е това е към контролинга!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, _Alex&Vanko_ написа:

Е това е към контролинга!

Ти нови езици ли създаваш? Що е това контролинг? Неизвестен термин.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, misho968 написа:

Насочих се към Selmatic, имате ли някакви впечатления?

Не ми е позната но без счетоводство не можеш! Доставките идват с фактури и трябва да ги вкарваш и осчетоводяваш. И по ДДС си регистриран?

За една не мога да се сетя как се казваше.

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Ти нови езици ли създаваш? Що е това контролинг? Неизвестен термин.

Ми не си учил счетоводство откъде ще знаеш?

http://www.accent.org.uk/bg/Контролинг--Финансово-счетоводство/service_view.html

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не показва нищо друго освен просташко замърсяване на езика. Имаме си дума като управление. Е, не е нужно да се ползват словоформи като драсни-пали клечица турцизма кибрит. Но превръщането на българския в английски, изписван на кирилица...това си е живо претопяване.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Появиха се нови дисциплини от Запада заимствани!

https://www.book.store.bg/p36426/kontroling-osnovi-na-kontrolinga-operativen-kontroling-ognian-simeonov.html

Можеш да си създаваш в програмата колкото искаш складове и се извършва трансфер от склад към склад дори по интернет за склад в друг град и пренася всичко и цена и количество!

Цитат

3. да се свързан с касовия апарат, НО да не е задължителна употребата му 

Вързани са към НАП и до нас дори циганина на будката за алкохол и цигари издава винаги касова бележка!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имаш счетоводител ок,но счетоводна програма имаш ли?

на 21.08.2016 г. в 21:22, ExaFlop написа:

Не показва нищо друго освен просташко замърсяване на езика. Имаме си дума като управление. Е, не е нужно да се ползват словоформи като драсни-пали клечица турцизма кибрит. Но превръщането на българския в английски, изписван на кирилица...това си е живо претопяване.

Какъв ти е проблема на тебе? Я преведи рипване на български! И други да не ги изброявам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Извличам върши същата работа като изкормвам. Спри да пишеш публикации встрани от темата.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако имаш отзиви е хубаво да ги кажеш! С търсачката и аз мога да предлагам!

На мен би ми било интересно ако си работил на нея. Смяна на счетоводна програма е нещо ужасно! От нейния архивен файл не можеш да възстановиш в следваща! И да се напълни всичко като информация.

Редактирано от _Alex&Vanko_ (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо, не се говори за смяна на програма, а за ново въвеждане в експлоатация.
Второ не се търси чисто счетоводно решение, търси се поддръжка на баркод скенери, многоскладова поддръжка. Ти с колко такива продукта си работил? С нито един нали?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от RoSS7
      Колеги, здравейте,
      ще съм ви много благодарен ако някой ми обясни по-подробно какво трябва да направя. Попаднах на две подобни теми, но не успях да постигна никакъв резултат. Синът ми използва компютъра за игри, но по 1-2 часа на ден и през останалото време аз съм на него. Проблемът ми е следния. Винтелатора на процесора е много шумен, понякога се изключва за няколко секунди и компютъра почти не се чува как работи, но след това перката се завърта отново и направо откачам. Използвам компютъра за писане на документи, които изобщо не натоварват процесора, понякога чета някакви статии в интернет и искам да разбера възможно ли е да изключвам перката на процесора за определено време, защото съм сигурен, че не го натоварвам. Четох в нета, че може да се направи при определени градуси да се пуска и когато не се натоварва да се изключва. Моят се изключва за няколко секунди и ако мога да увелича тези секунди или да го направя да се включва само когато е необходимо ще бъде страхотно. На снимката съм описал всички части на компютъра и ще съм ви безкрайно благодарен ако ми помогнете. Мисля, че имам достатъчно винтелатори и докато аз го ползвам може да мина и без охладителя на процесора, но ако греша, моля поправете ме, защото не съм на Ти с компютрите, но ако ми обясните какво да направя ще се справя с малко помощ от приятел

    • от Pepi Litkov
      Здравейте колеги ! Спешно ми трябва една задача написана на C++ за понеделник . Много ми е труден този език и не мога да измисля никакъв код ..Ако е възможно погледнете условието : Да се напише програма,която за дадено естествено число N да намира такава тройка числа a,b,c (естествени и c<N), за която a2+b2=c2 (двойките са степен).. Благодаря ви много предварително ! 
    • от HRONICK991
      Да се състави програма на Java за 5 делегати на националната конференция с данни:
      - име
      - ЕГН
      - дни за нощувка
      - име на хотела
      - цена на нощувката 
      И изпълнява от меню следните операции:
      • извежда всички въведени данни:
      • зарежда нов масив с данните на делегатите, които са заплатили суми по големи от 100 лв. и са от зададено населено място;
      • зарежда текстови файл с данни на делегатите мъже от дадено населено място.
    • от Ceco Skobara
      Значи примерно купувам количество 5000 EUR/USD на 1,19745 и маржина ми излиза 97,79 как се изчислява това ?
       
    • от Магдаленаг
      Здравейте!
      Please accept the challenge
      Зададена ми е следната задача:
      Дадени са две големи цели числа N1 и N2(до 100 цифри). Да се напишат програмни фрагменти за:
      а) представяне на числата чрез списъци;
      б) сравнение на двете числа и отпечатване на резултата - N1>N2 или N1<N2.
      Упътване: Големи числа се наричат цели положителни числа с К цифри, където К>255. Големите цели числа могат да се представят с помощта на линеен едносвързан списък, всеки елемент на който съдържа точно една цифра от числото.
      Език: С++
      Компилатор: Windows Visual Studio C++
      Благодаря предварително!
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.