Премини към съдържанието
joniop

Програма за входящи, изходящи номера, администриране на съдебни дела

Препоръчан отговор


Здравейте на всички. :)

Карам направо, без особени отклонения.

Случаят е следният:
Работя в адвокатско дружество от доста време насам. Напоследък обаче, дружеството започна да се разраства, а с него - и обемът работа. Голям проблем в последно време се оказва следенето на изтичащи срокове, напомнянето на това какви молби/заявления/декларации следва да се подадат в срок до еди коя си дата, а и тъй като имаме и нови служители - все още не знаят как се работи със системата, която честно да ви кажа - и за мен е доста объркана и неясна, а вече трета година се занимавам с това. Не е ли търсачката на уиндоуса, сигурно няма да открия и един файл. Разполагаме с OneDrive, Google Sheets, отделно някакви Excel таблици и следенето на голям обем дела става все по-трудно и по-трудно. Отделно има и вече приключили, които си стоят там и просто заемат място в таблиците и ги правят по-обемисти и трудни за проверка.

Та с колегите стигнахме до заключението, че след като частните съдебни изпълнители, съдебните администратори, нотариусите, прокурорите и т.н. имат и могат да използват подобни системи (като Archimed eProcess например), то защо и ние да не може? Вярно е, че в работата ни има доста изключения и затова ни трябва надеждна програма, която следва да устои на тези ''удари''  и да търпи промени. И тъй като нито един от нас не е толкова навътре в нещата, решихме да се обърнем към компетентните хора с молба да ни съдействате да откриет/създадем такава програма. Основният фактор е да работи. В момента плащаме по около 60лв. месечно за 1TB пространство в OneDrive (6x10), като реално използваме не повече от 1% от него. А и използването му е много комплицирано. Има папки, в папките, които са подпапки на папките... мазало. На човек с опит му е трудно да открие нещо, а камоли на човек, който сега идва на работа. 

Та изискванията ни към такава програма са следните:

  1. Да може да дава входящи и изходящи номера на документите, които постъпват или изпращаме
  2. Да може да следи и да ни информира за срокове, които сме въвели като приоритетни и важни за дейността ни
  3. Лесно и бързо да могат да се откриват съответните налични документи по дела като ги организира по време на изпращане/постъпване (примерно, изпращаме искова молба (1), а след това получаваме разпореждане (2), след това отговор (3) и т.н.)
  4. Да е гъвкава и да търпи промени (примерно имаме клиенти, които освен да им водим делата, искат и други услуги - като да създадем ''Общи условия'' на техните фирми и т.н.)
  5. Да могат много хора да работят едновременно с нея

Естествено, програмата трябва да съдържа колони от сорта на ''Статус на делото'', ''Страни по делото'', ''Вид дело'', ''Номер на делото'', ''Наближаващи/изтичащи срокове'', ''Цена на иска'', ''Вид иск'',  ''Дело на друга инстанция/друг съд/препратено по компетентност'', ''Има ли обезпечение'', ''Вид обезпечение'', ''Адвокатски хонорар'', ''Дата на плащане на адв. хонорар'' и т.н. или поне да позволява такива колони да бъдат добавяни

Благодаря Ви предварително. :)
За повече въпроси, оставам на линия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Много Ви благодаря за бързия и целенасочен отговор. Несъмнено ще прегледаме тези програми с екипа.

Моля Ви, ако имате още някакви предложения - не се колебайте, публикувайте.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За последния линк:
 

Spoiler
Цитат


просто го нагаждате по ваш вкус
аз съм организирала всичко в събитията- с аларма, която се включва определено време, преди да изтече даден срок, както и указание какво трябва да се свърши.
Например:
Всеки клиент е отделно събитие.
Като резюме задавам трите имена на клиента, като място- 
Място- вид и № на дело и съд /ЧСИ, адм. орган и т.н./, и това, което трябва да се свърши (например с.з. на 01.04.2011г. 
Линк (например за справка във вкс или съответния съд).
В полето долу пиша всичко основно по данните на делото (например вид и № на дело и съд /ЧСИ/, 7 дн срок за д.т- до 01.01.2011, 7 дн срок за указания до 01.02.2011г, среща в кантората на 31.01.2011г. в 14.00ч., 1-во с.з. на 01.03.2011... и т. н. до последното действие, което предстои и за което е настроена алармата.
А в алармата всяка сутрин ми излизат всички задачи, които имат да се свършат за деня.

 

Източник:
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=14923

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ще си позволя да представя накратко Teamlook - http://teamlook.net/ - система за съвместна рабата и управление на документи, проекти и процеси. 

Системата се адаптира точно според изискванията на конкретния бизнес и е изключително гъвкава, тъй като е изградена от оригинална идея за софтуерна архитектура. Чрез системата компаниите решават множество организационни проблеми, за които нямат софтуер, който да им даде решение. Системата е подходяща за средно големи компании с персонал над 20 души. С други думи Teamlook e автоматизирана система за управление на съвместна работа, документи и процеси, която осигурява на собствениците на разрастващи се средно големи компании устойчиво развитие на бизнеса им, повече доволни клиенти, повече приходи и повече свободно време Програмираме я в България.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.