Премини към съдържанието

    Препоръчан отговор


    Здравейте, изгоря ми вградената лан карта и от Интернет доставчика ни казаха да си вземем нова. Взехме и вчера отново от интернет фирмата ни я поставиха. Казаха, че компютърът я е отчел и днес трябва да пренастроят някакви кабели от стълба. Обадиха се по телефона и оттам пуснаха новата карта, но сега не мога да пусна компютъра. Или забива на началния надпис ASRock или изкарва, че търси диск за boot. Друг път се включи, но забие и отново трябва да се рестартира и при рестарта отново горните проблеми. Някой може ли да помогне? 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Пробвайте да изключите вградената от БИОС.

    Другите варианти са отново да се обадите на доставчика или да се обърнете към сервиз за компютри.

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Носи компютъра на сервиз. Проблема е, че освен вградената ЛАН карта е изгоряло и нещо друго. 

    Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Едва ли говори за лаптоп.

    Виж да не са ти разместили кабелите на хард диска и погледни в биоса дали виждаш хард диска. Ако всичко е ток може би проблема е по-сериозен.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 36 минути, Can Oa написа:

    Едва ли говори за лаптоп.

    Виж да не са ти разместили кабелите на хард диска и погледни в биоса дали виждаш хард диска. Ако всичко е ток може би проблема е по-сериозен.

    Коригирах се, благодаря!!

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    По някога при умряла вградена мрежова карта се налага отстраняване на чипа за да не прави подобни проблеми.

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 45 минути, pconline написа:

    По някога при умряла вградена мрежова карта се налага отстраняване на чипа за да не прави подобни проблеми.

    Или се прекъсва връзката / пистите към чипа! (подобна процедура се прилага при рутерите) Това обаче си е работа за напреднал! Бе, най добре на сервиз!

    Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 2 часа, Кумчо вълчооо написа:

    Или се прекъсва връзката / пистите към чипа! (подобна процедура се прилага при рутерите) Това обаче си е работа за напреднал! Бе, най добре на сервиз!

    Е тъй де :)

    То махането на чипа е доста по лесно от прекъсването на пистите, с горещ въздух е за секунди но трябва и да знаеш какво правиш.

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.