Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте.Сглобих си нов компютър но не мога да вляза в биос.Когато натисна бутона за включване ми изписва no signal.Отначало си помислих че не прихваща клавиатурата но след това реших да отворя кутията и забелязах,че видео картата ми дава сигнал,че работи но не върти обороти.PC-то сам съм го сглобил.Това е 7 мото pc,което сглобявам но досега съм нямал проблеми.Мислех също да ресетна биос заради клавиатурата но не съм убеден.Дънна платка:Gigabyte ga-970a-ds3p  

Видео карта:Msi r7 370 2gb

Редактирано от Atanas Stanev (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, Atanas Stanev написа:

изписва no signal

показва, че мониторът не получава сигнал от видео картата, а не, че има проблем с клавиатурата. Кабелът на монитора къде е закачен? На вградената видео карта или на видео картата на слота. Нямаш сигнал от видеото, за да изпише други неща - като инициализация на BIOS и т.н.
А какви звуци издава при натискане на бутона за включване?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Exaflop да.Значи видеото ми е свързано към телевизор Philips с hdmi кабел.Видео картата е от старата ми конфигурация но съм доволен от нея и я запазих.Вчера даже я използвах но в старата конфигурация.

Редактирано от Atanas Stanev (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

О, ама първо подкарай компютъра на стандартен монитор (VGA/DVI) Така няма кой да укаже в BIOS къде е първичен видео изход.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-напред трябва да закачи монитора на дъното. Под разбиране, използва вградената карта. (съвсем логично е да изпише No Signal на външната видеокарта)


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 32 минути, niki292002 написа:

Най-напред трябва да закачи монитора на дъното. Под разбиране, използва вградената карта. (съвсем логично е да изпише No Signal на външната видеокарта)

Ти прочете ли въпроса (първия пост)? Я ми покажи - къде е тази ... вградена видеокарта ???

Дъното е GA-970A-DS3P

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

http://download.gigabyte.ru/manual/mb_manual_ga-970a-ds3p_e.pdf
А
сигурен ли си, че си "навързал" всичко както и където трябва? Какви изходи има на видео картата и кой й се води водещ (първичен) изход? HDMI обикновено не е основен изход.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Кристиян Кръстев
      Здравейте искам да попитам дали този процесор amd fx4300 и рам kingston hyperx 4gb ddr3 1600mhz black ще тръгнат ли на asrock n68c-gs fx по-принцип пише че ще тръгне ама изисква биос версия p1.30 а аз съм на p1.40 та видех че има програма за ъпдейт в сайт-а им ама да попитам че като се инсталира се дава default settings на биос-а а не знам да не се правят някакви настройки после  
    • от Lubo00
      Здравейте, рових се в биос-а и натиснах f9 и след това f10 и излезнах от биос-а ми излезна това http://prikachi.com/images/782/9254782x.jpg и вече всеки път като го включа ми илиза преди да ми излезе се показва логото на марката на лаптопа и след това се показва това и не мога да то оправя някой ако може да ми помогнете много ще съм му благодарен! 
    • от SourceTV (Source)
      Здравейте!
      След месеци на лутане в Интернет и търсене на каква ли не информация за един проблем, който преди няколко месеца бях оповестил и във Вашия форум, открих къде се корени проблема.
      Какъв е проблема!? Разбира се, всеки ще попита, какъв е проблема. Ето Ви и отговора! Преди няколко месеца бях ъпдейтнал моя BIOS до най-новата му версия. Тогава си нямах представа, нито от настройките му, нито от нещо свързано с него. При самия ъпдейт, стартирах на моя лаптоп, Lenovo G510 игра, като се опитвах да записвам с най-известната в света програма за стрийминг, OBS Studio. Обаче, като че ли нещо ставаше с FPS-а и не искаше да тръгне гладко, нито записа, нито играта. Търсих в Интернет, от време на време информация за проблема, който е свързан със спад в производителността на процесора, като имате на предвид, че този проблем се проявява само в игри, независимо дали са 3D или 2D. Този проблем докарва големи главоболия на главата ми, докато играя. Но тук не съм да говоря за игрите си, а за това да Ви помоля, ако може някой да погледне бекъпа на BIOS-а, който ще направя. 
      Много от Вас ми казваха, че това най-вероятно е хардуерен проблем, но Ви убеждавам, че не е така, защото както знаете софтуера се влияе на хардуера. Един бъг е проблема. В предишната версия на този BIOS, 3.07 имаше също бъг. Син екран при изкарването на TP-Link устройството ми от USB-то на лаптопа. 
      Главния ми въпрос е... Има ли начин да се върна към старата версия на BIOS-а, след като тя също е бъгава, но предпочитам това да ми показва понякога син екран, отколкото накъсвания в игрите и спад в производителността на процесора? В заглавието на Темата съм посочил името на BIOS-а. Лаптопа е модел Lenovo G510, 10238 модел. 
      Ако няма как да се върна към стария BIOS, има ли начин да се поправи кода на BIOS-а, така че да се премахне проблема? Това е втория въпрос. 
      Благодаря предварително за отговорите! 
       
       
       
    • от pepi__
      Здравейте, как мога да буутна Windows 10 от флашка? Bios-a е някакъв орязан.. Има 4 таба - мейн-а, Security, System Configuration (Където има Boot Options, ама от тях не може да се избере това), и да излезеш. Бях направил клип ама няма как да го кача. Благодаря предварително!
    • от mmarto
      Здравейте, преди дни в Белгия си намерих лаптоп Sony Vaio, обаче е с парола. Казах си лесна работа ще го преинсталирам и готово, обаче нещо не ми се получава. Не мога да вляза в Bios- a и да стартирам диска. Когато включа лаптопа всеки път ми излиза профила с полето за парола. Пробвах с Аssist, Del, F2... - НЕ! Моля за съвет, как да го преборя. Благодаря.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.