Премини към съдържанието
Joey Beltram

Error съобщения в event viewer след ъпдейт на последния билд на Windows 10

Препоръчан отговор


Здравейте,

 

Обнових Уиндоус 10 до последния му билд и това ми докара доста проблеми с ОС.

Основният е, че след всеки рестарт ми се чупи Internet Connection Sharing-a и вътрешната ми мрежа остава без интернет. Налага се да го спра и пусна отново, след което тръгва нормално до следващия рестарт.

Проблеми ми прави и Internet Explorer-a, който много често започна да се чупи и забива. Налага се да го килна през таск мениджъра и да го пускам отново по няколко пъти на ден, независимо дали е натоварен или има 2 отворени страници.

 

Забелязах няколко error съобщения в event viewer-a. Четох и пробвах начини за оправянето им (http://www.tenforums.com/general-support/58449-local-activation-permission.html), но като че нямам право да редактирам нищо в DCOMCNFG.

Прозорецът при мен е замъглен като в този линк: http://serverfault.com/questions/633418/dcomcnfg-cant-set-launch-and-activation-permissions-windows-server-2012

 

Ето и грешките:

ID 10016:

The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID

{6B3B8D23-FA8D-40B9-8DBD-B950333E2C52}

and APPID

{4839DDB7-58C2-48F5-8283-E1D1807D0D7D}

to the user NT AUTHORITY\LOCAL SERVICE SID (S-1-5-19) from address LocalHost (Using LRPC) running in the application container Unavailable SID (Unavailable). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool.

 

ID 7001:

The NetTcpActivator service depends on the WAS service which failed to start because of the following error:

The system cannot find the path specified.

 

 

Надявам се с ваша помощ да успея да се справя с проблема без да преинсталирам. Обнових лицензиран win 7 до 10 в безплатния период и не искам да загубя лиценза.

Благодаря предварително!

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ID 7001:

Цитат

NetTcpActivator service

Няма как да се стартира този сървис, тъй като самия той липсва.

 

ID 10016:

Липсват права за COM Server application. За да придобиете права изпълнете следните стъпки:

Цитат
  1. Using Regedit, navigate to the following registry value 
    HKCR\Clsid\clsid value\localserver32
    The clsid value is the information displayed in the message.
  2. In the right pane, double-click Default. The Edit String dialog box is displayed. Leave this dialog box open.
  3. Click Start, and then click Control Panel.
  4. Double-click Administrative Tools, and then double-click Component Services.
  5. In the Component Services snap-in, expand Computers, expand My Computer, and double-click DCOM Config.
  6. In the right pane, locate the program by using its friendly name.
  7. Right-click the program name, and then select Properties.
  8. On the Security tab, in the Launch and Activation Permissions group box, select Customize, and then click Edit.
  9. Add the user to the permissions list, and give the user the appropriate permissions.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора, колега.

Вече опитвах този метод и като съм написал в поста си - не става, тъй като бутоните edit в таб security са неактивни, въпреки че стартирам с run as administrator administrative tools-a.

Untitled.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Успях да направя edit бутона активен, но на последната стъпка отново срещам препятствие. Нямам такъв SharePoint потребител. Следвах други инструкции как да го намеря, но го няма.

Трябва ли да инсталирам някакъв SharePoint и ако да - какъв?

dcom10016g.jpg


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

След като ъпдейтнах уиндоуса с последния му билд. Всъщност първо пуснах уиндоус ъпдейт, инсталираха се някакви неща, рестартирах, пуснах пак, намери още някакви неща и заби на 95% при инсталирането им.

Пробвах няколко пъти отново и на 95% умира.

Деинсталирах последните ъпдейти, свалих програмката аниверсари ъпдейт или от сорта и с нея инсталирах билда успешно.

Почти веднага Internet Explorer започна да забива, особено ако цъкна на линк, водещ към попъп прозорец. В последствие забелязах, че вътрешната ми мрежа остава без интернет след рестарт на компютъра.

Явно няма да стане без чиста инсталация на Win10. А дали има начин да запазя лиценза, тъй като имам такъв за Win7 и обнових до 10 в промоционалния период?

Съмнявам се да се получи ако просто сложа лицензния код на работещата в момента десетка при новата инсталация.

Редактирано от Joey Beltram (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай с пълно нулиране първо на Windows и ако след това има пак проблеми чиста преинсталация

преди 17 минути, Joey Beltram написа:

Явно няма да стане без чиста инсталация на Win10

 

Редактирано от bobi iordanov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нулиране? Как става това?

/edit: Видях как става. Ще опитам. Благодаря.

Редактирано от Joey Beltram (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, Joey Beltram написа:

Нулиране? Как става това?

/edit: Видях как става. Ще опитам. Благодаря.

Но го направи с изтриване на всичко

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направих бърза проба дистанционно, но ми поиска медия да сложа. Явно трябва да запиша диск с Win10 за да копира файлове от него.

Междувременно инсталирах бая голям ъпдейт. Дано е закърпил появилите се дупки.

Ако не ще пробвам и с диск, а в краен случай чисто нова инсталация.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Натам вървят нещата. :(

А лиценза има ли вариант да запазя?

Още не съм търсил такъв вариант, но малко ме съмнява да стане.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За лиценза не знам. Пробвай да стартираш cmd като администратор и там постави следната команда:

Цитат

dism /online /cleanup-image /restorehealth

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много неприятна стана историята. :(

Преинсталирах, разреших Internet Connection Sharing - всичко точно.

Обнових Win10 на макс и при един от рестартите се върнах в изходна позиция - няма нет във вътрешната мрежа.

В ивентите има почти същите грешки, но с различни ключове от регистъра. Още не съм търсил с коя програмка са вързани.

Явно някой от ъпдейтите им чупи всичко това.

Пробвах и командата от горния пост, мина успешно, забраних и разреших шеринга отново, след рестарт същатата работа.

Ще повторя отново стъпките с правата, но се съмнявам да помогнат. Да знаех поне кой ъпдейт пречи?!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това с ивентите не те интересува тези грешки са си на самата Ос. с времето Майкрософт ше си ги оправат.След преинсталацията не правиш нищо друго освен ъпдеитите 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Говорих с познати и те също са недоволни от последния билд. Явно в него е причината да не работят много неща.

По-скоро ще спра ъпдейтите и ще чакам някой по-успешен билд от 1607.

Благодаря на всички отзовали се!

 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Хари Симов
      Здравейте.
      От няколко месеца имам проблеми със windows 10 и стар компютър на DDR2. В началото когато излезе десетката нямаше никакви проблеми, работеше безупречно, намираше си драйвъри. Проблемите започнаха след като се появиха надгражданията на на операционната система. Говоря за версии 1703 и 1709. А това смятам че ще продължава да е практика на майкрософт. Проблемът след качване на ъпдейти беше един и същ - при рестартиране не можеше повече да зареди операционната система и почваш на ново. Всеки път се опитвах да открия проблемния, но пропусках тази възможност. До онзи ден. След като го преинсталирах три пъти най накрая видях видях една от причините /да се надявам и единствена/. Последния ъпдейт носи името на годината и месеца. В момента той е 2018-1. Предния беше 2017-12 и се инсталира в момента успешно. Тъй като съм лаик на тема компютри и се уча сам на някои би им се сторило глупаво това което пиша, но ще се радвам да прочета повече мнения относно това. От това което успях да разбера е, че когато излезе такъв тип ъпдейт е хубаво да бъде забавян за два - три месеца преди да се инсталира защото се очаквало да има проблеми с несъвместимост до пълното отстраняване на проблемите с качването.
      Пиша темата с идеята някой, който разбира и се е сблъскал с такъв проблем да даде някакви съвети на нас любителите на IT техниката. 
      При DDR3 не откривам този проблем. 
    • от Nedkych
      Здравейте. Проблема е следния, Дори след преинсталация с windows 10 pro/home, след инсталиране на драивери които съм изтеглил на ново от официалните саитове на дъно, графика. След вкючване на компа или стоене в аидъл по дълго време при опит да кликна на някоя икона от десктопа, иконите ту изчезват ту се появяват. Тази сутрин не го бях изключвал за вечерта и като седнах гледам, че сами примигват. Не-знам що за кофти бъг е това. Когато натисна Win+D или отворя нещо от старта, се оправят. По принцим от както съм със две ССД-та в раид 0 странни неща се случват ми се струва, но незнам дали е от това. Някои зблъсквал ли се е с този проблем, знае ли каква е причината. По принцип някои от нещата които правя след преинсталация са, задавам перформанс пауър план и изклучвам паркирането на ядрата със страничен софт. Конфигурацията на раида ми е по дефалт от дъното. Благодаря предварително и приятно изкарване на новата година.
    • от YanV13
      Здравейте!
      Ползвам Windows 10 Pro x64 на лаптопа си, по принцип съм много доволен от работата си с тази ОС и нямам проблеми с него с изключение на 2 дребни.
      При първия проблем лаптопа се включва нормално стига до десктоп зарежда си там програмките и след около 30 секунди се само изключва напълно.Не го прави винаги, дори рядко, но го прави.Изключил съм заспивания, хибернации, бързи стартирания, но пак го прави.
      Другия проблем предполагам, че е свързан нещо с драйвъри и някаква вид съвместимост между ОС и хардуер, но все пак да го спомена.Понякога когато изключвам лаптопа във времето след екрана, на който пише "Изключване" и вече изключено положение картината се размазва много яко.
      Лаптопа е Тошиба L755  с 8гб рам, Нвидиа 520м 1гб, core i5 2450m.
       
      п.п. Чета разни мнения, че 10-ката често "пише" върху твърдия диск и имало опасност от доста бързо износване..има ли нещо вярно?
    • от DarkEdge
      Десен клик по старт бутона и се избира Command Prompt (Run as Admin). Копира се текста от по-долу и в черния прозорец се кликва с десен бутон.

      dism /online /cleanup-image /restorehealth и натисни Enter
      sfc /scannow
      powershell
      и се натиска Enter
      Копира се  текста от по-долу и в черния прозорец се кликва с десен бутон.
      Get-AppXPackage -AllUsers |Where-Object {$_.InstallLocation -like “*SystemApps*”} | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}
      и се натиска Enter



      Натиска се WIN + L  и се проверява. Вече трябва да се вижда екрана на Windows Spotlight.

      Ако това не помогне:
      1) Забранява се Windows Spotlight в Settings.
      a) Start > Settings > Personalization



      b) Избера се Picture или Slideshow за фон на Lock screen.



      2) Стартираа се File Explorer с Win + E.
      Под View се кликва Show/hide и се  слага отметка на Hidden items.



      3) Отваря се папка
      %localappdata%\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_<Package ID>\LocalState\Assets
      (копира се получерния текст и се поставя в адресната лента на Windows Explorer и се натиска Enter)

         Изберат се всички файлове в папка Assets , натиска се клавиш Delete.



      4) Разрешава се Windows Spotlight в Settings. 
      Избира се Windows Spotlight за фон.




      Натиска се WIN + L и се проверява. Би трябвало да се види екранът на Windows Spotlight.
    • от Tosashi8
      Здравейте . Преди около 8 часа излезе някакъв нов ъпдейт на лаптопа ми и беше доста голям тъй като беше заел доста място в C: и оставаха едва няколко GB свободни . Посочих рестарт и ъпдейт , всичко вървеше както трябва от начало , зареди на 100% и тръгна да се рестартира , появи се черен екран и по средата белите точици които се въртят в кръг и показват , че уж зарежда ... и така вече повече от 7 часа стои на тях . Пробвах  преди малко ctrl +alt +del и да го изключа от пауър бутона , не става .  
      Някой ако помогне ще съм много благодарен , поздрави .
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.