Премини към съдържанието
zazvida

Проблем с инсталирането на Уиндоус 10 на нов лаптоп

    Препоръчан отговор


    Лаптопа е купен без операционна система и е Asus L502S. Понеже няма DVD устройство правих няколко пъти флашки с 10-ка и 32 бита и 64 бита, но стига до тук:

    http://www.prikachi.com/images.php?images/786/8927786p.jpg

    8927786.jpg

    Едва ли е проблема във флашките, защото пробвах с няколко и с чисто нова даже. Правя ги бутващи с Руфус. В биос не е включено UEFI и си е на Legacy, а Secure Boot е изключено. Това проблем с Уиндоуса ли е или нещо харда си е калпав. Интересното е, че преди няколко часа пристигна по Еконт, а не ми се иска да правя гимнастики с връщането му преди да съм разбрал какъв е всъщност проблема. Купен е онлайн от Техномаркет.

     

    п.п.Забравих да кажа, че проблема се появява точно когато трябва да направи първия рестарт.

    Редактирано от zazvida (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Е как искаш да инсталираш Windows 10 след като не си включил UEFI и Secure Boot?

    Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Ами флашките не съм ги правил за UEFI и за това, а и дойде с така настроен биос.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 9 минути, KoiAzLiWe написа:

    То си пише къде е проблема,изтегли си ново ISO на Windows-a.

    Направих го и резултата е същия. Сега правя флашка с 10-ката но в Руфус съм задал GPT дялова схема за UEFI този път. После ще пиша какво се е получило или отново дава грешката.


    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Преди да връщаш лаптопа, пробвай да му пуснеш един Linux. Ако с него работи - значи проблемът е във Windows-а, който се опитваш да инсталираш (както и предполагам). 

    Помисли и за някоя не толкова бъгава версия ;) - 8.1 например.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 29 минути, zazvida написа:

    Направих го и резултата е същия. Сега правя флашка с 10-ката но в Руфус съм задал GPT дялова схема за UEFI този път. После ще пиша какво се е получило или отново дава грешката.

    Кажи точния модел на лаптопа, защото като гледам трябва да има DVD.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Това пише на лепенката за модел L502S
    Сега обаче каквото и да опитам да стартирам излиза това:
    http://prikachi.com/images.php?images/892/8927892C.jpg
     

    В биоса и в буут менюто открива бутващите устройства, но след избора им веднага излиза тоя надпис, а би трябвало да даде Press Any key to boot... и т.н. но не стига до там. Пробвах флашките на стария ми лаптоп и си стартират, че даже се инсталира 32 битовата 10-ка. Само тук се опира нещо. Опитах току що да стартирам Стотинка ОС от флашка но излезе кернел паник:
    http://prikachi.com/images.php?images/896/8927896L.jpg

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 9 минути, zazvida написа:

    Това пише на лепенката за модел L502S
    Сега обаче каквото и да опитам да стартирам излиза това:
    http://prikachi.com/images.php?images/892/8927892C.jpg
     

    В биоса и в буут менюто открива бутващите устройства, но след избора им веднага излиза тоя надпис, а би трябвало да даде Press Any key to boot... и т.н. но не стига до там. Пробвах флашките на стария ми лаптоп и си стартират, че даже се инсталира 32 битовата 10-ка. Само тук се опира нещо. Опитах току що да стартирам Стотинка ОС от флашка но излезе кернел паник:
    http://prikachi.com/images.php?images/896/8927896L.jpg

    И си сигурен, че лаптопа няма DVD устройство?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 17 минути, zazvida написа:

    Това пише на лепенката за модел L502S
    Сега обаче каквото и да опитам да стартирам излиза това:
    http://prikachi.com/images.php?images/892/8927892C.jpg
     

    В биоса и в буут менюто открива бутващите устройства, но след избора им веднага излиза тоя надпис, а би трябвало да даде Press Any key to boot... и т.н. но не стига до там. Пробвах флашките на стария ми лаптоп и си стартират, че даже се инсталира 32 битовата 10-ка. Само тук се опира нещо. Опитах току що да стартирам Стотинка ОС от флашка но излезе кернел паник:
    http://prikachi.com/images.php?images/896/8927896L.jpg

    Проблемът е явно в настройките на BIOS

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 1 минута, ExaFlop написа:

    Проблемът е явно в настройките на BIOS

     

    преди 2 часа, zazvida написа:

    п.п.Забравих да кажа, че проблема се появява точно когато трябва да направи първия рестарт.

    И как да е в настройките след като тръгва инсталация изобщо?

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 10 минути, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

    MBR partition scheme for UEFI и той ли дава грешка когато правиш флашката с Руфус?

    Да и така ми дава грешка. Намерих и едно външно DVD и пробвах от диск, но пак показва последния надпис т.е., че не намира бутваща медия.

    преди 10 минути, Емил Костов написа:

    И си сигурен, че лаптопа няма DVD устройство?

    Да няма такова устройство. Има само две usb-та, карточетец, лан vga и изход за слушалки.

     

    преди 3 минути, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

    Ако успееш да инсталираш,пиши дали тъчпада ти работи.

    Ами то още при първите опити когато стигаше до първия рестарт и даваше грешката от първия пост не бачкаше. Трябваше да включвам мишка или да действам само с клавиатурата.

     

    преди 5 минути, ExaFlop написа:

    Проблемът е явно в настройките на BIOS

    Ами кажи как точно да ги настроя, защото май ми се виждат орязани, а не е купуван от оператор.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Мани аз съм с Х540S купен с Free DOS,сложих му 8.1 с Руфус ама тъчпада не е**ва да работи дори след изтегляне на драйвърите от сайта на Асус.
    ПС:В момента и аз правя флашка с 64битова 10-ка,да видим....

    Редактирано от Васко ᅠᅠᅠᅠ (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    От кога не съм ползвал флашка с Windows за инсталиране...Инсталирам направо от install.wim
     

     

    Правиш една флашка с Hiren's Boot CD, копираш iso файла на тази флашка. Рестартираш и зареждаш от флашката, зареждаш mini Windows XP, с помощта на Minitools Partition Wizard разделяш твърдия диск на три части :
    1. 300MB
    2. 50-60GB
    3. Останалото

    Кликваш с десен клик по iso файли и избираш Imdisk mount. Потвърждаваш избора на буква.
    Стартираш WinNTSetup,

    2.указваш пътя до install.wim, който е във виртуалното DVD в папка sources.
    3. Указваш 300MB дела за Boot disk
    4. Указваш 50-60GB дял за Windows
    5. Ако искаш, правиш настройка на (Tweaks) и затваряш прозореца за оптимизациите.
      5.1 Ако си направил unattend.xml файл в т.0. тук можеш да укажеш пътя до него (долу в ляво на прозореца)
    6. Натискаш бутона Setup  и от падащото меню избираш bootmgr да направи промяна.
    7. Като завърши разопаковането (за 10-ина минути) рестартираш и отиваш да пиеш едно кафе.

    Забележка: Ако ще инсталираш Windows 10 е добре да си изтеглиш и разархивираш в папка на флашката последната бета на WinNTSetup3.8B4 и да я стартираш веднъж, докато си на друг компютър с интернет, за да си изтегли файлове за първо стартиране.

    0. A ако искаш още по-лесна инсталация, посети този линк, задай си потребителско име, име на компютър, регион и други такива. Като завършиш с настройките, слез по-долу, натисни бутона Highlight All, натисни Ctrl+C, отвори notepad, кликни в него, натисни Ctrl+V. Сега запиши файла като (избери всички типове файлове) напиши unattend.xml
     

    Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)
    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 53 минути, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

    Мани аз съм с Х540S купен с Free DOS,сложих му 8.1 с Руфус ама тъчпада не е**ва да работи дори след изтегляне на драйвърите от сайта на Асус.
    ПС:В момента и аз правя флашка с 64битова 10-ка,да видим....

    Дай хардуерен идентификатор на пада

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    на 10/4/2016 в 15:53, ExaFlop написа:

    Дай хардуерен идентификатор на пада

    :speak:
    mH5QFZo.png

    ARSON.speccy

    Редактирано от Васко ᅠᅠᅠᅠ (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 22 часа, дръндю написа:

    :no-no:

    аве, Васко, ами тва е прясна инсталация на 8.1, дори графичната карта не си инсталирал

     

    Знам,ама то па една карта...ща не ща..10-ка.Б*хти и тъчпада смотан

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 7 часа, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

    Мани аз съм с Х540S купен с Free DOS,сложих му 8.1 с Руфус ама тъчпада не е**ва да работи дори след изтегляне на драйвърите от сайта на Асус.
    ПС:В момента и аз правя флашка с 64битова 10-ка,да видим....

    Инстал първо ATKACPI driver and hotkey-related utilities и после ASUS Smart Gesture (Touchpad Driver)  [Please update ATK Package V1.0.0020 or later in advance]

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 22 часа, Maxim Todorov написа:

    Инстал първо ATKACPI driver and hotkey-related utilities и после ASUS Smart Gesture (Touchpad Driver)  [Please update ATK Package V1.0.0020 or later in advance]

    Не става-това бе първото което направих

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 4 минути, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

    Не става-това бе първото което направих

    http://news.pcstore.bg/2014/09/05/quick-windows-tips-touchpad/

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 58 минути, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

    Знам,ама то па една карта...ща не ща..10-ка.Б*хти и тъчпада смотан

     . влез в биос настройките и си нагласи уефито на легаци :lol6:

     

    шъ слагам да варя манджа ...боб яхния...ъ-ъ-ъ...чао до ново включване

    Редактирано от дръндю (преглед на промените)
    • Харесва ми 3

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 22 часа, дръндю написа:

     . влез в биос настройките и си нагласи уефито на легаци :lol6:

     

    шъ слагам да варя манджа ...боб яхния...ъ-ъ-ъ...чао до ново включване

    Ефекта е нулев :biggrin:
    Тая бракма май,май само с 10-ка работи както трябва-диска с дравърите който върви с лаптопа е само за Windows 10 x64 

     

    преди 22 часа, Maxim Todorov написа:

    Мерси,ама не става никой от изброените методи....
     

    ще чакам автора на темата да каже дали е успял да инсталира 10,и как-та и аз след него...

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.