Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Какво IDE използвате за PHP ?


Препоръчан отговор

Здравейте хора. Какво IDE използвате за PHP ? Аз досега използвах Sublime Text 3 текст едитора, но искам да го сменя с нещо по-добро. Търся нещо user-friendly и да има Dark тема. Това са ми всичките изисквания :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-доброто в момента за PHP е PHPStorm на IntelliJ -  платено е, но можеш да изпозлваш EAP версиите, които са за по месец, но след update периодът в овеличава (по принцип не би трябвало да ги използваш за проекти, които се заплащат) - цените са доста приемливи.

Друг вариант са Netbeans и Eclipse PDT - като цяло, обаче не са никаква конкуренция на PHP Storm що се отнася до функционалности.

п.с. Zend Studio, което е базирано на Eclipse и е безбожно скъпо е пълна скръп - от личен опит го казвам - имам лиценз.

п.с. Аз ползвам PHP Sotrm за по-големи неща, защото refactoring-a става много-удобно и SublimeText и VIM  за бързи редакции.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, borovaka написа:

Най-доброто в момента за PHP е PHPStorm на IntelliJ -  платено е, но можеш да изпозлваш EAP версиите, които са за по месец, но след update периодът в овеличава (по принцип не би трябвало да ги използваш за проекти, които се заплащат) - цените са доста приемливи.

Друг вариант са Netbeans и Eclipse PDT - като цяло, обаче не са никаква конкуренция на PHP Storm що се отнася до функционалности.

п.с. Zend Studio, което е базирано на Eclipse и е безбожно скъпо е пълна скръп - от личен опит го казвам - имам лиценз.

п.с. Аз ползвам PHP Sotrm за по-големи неща, защото refactoring-a става много-удобно и SublimeText и VIM  за бързи редакции.

Пробвах NetBeans-а, но не ми допада. Намерих пиратско PHPStorm 10.0 то 10.0 добра версия ли е ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ти трябва пиратска версия. Изтегли го от тук: https://confluence.jetbrains.com/display/PhpStorm/PhpStorm+Early+Access+Program

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, borovaka написа:

Не ти трябва пиратска версия. Изтегли го от тук: https://confluence.jetbrains.com/display/PhpStorm/PhpStorm+Early+Access+Program

А знаеш ли някой безплатен екстенжън да подкарам PHP на Visual Studio 2015 ? Трябва ми да го използвам само като редактор със auto-completions. Аз си хоствам Apache и всичко друго с XAMPP :D Иначе благодаря много, че ми показа тия beta версий на PHPStorm :D

Редактирано от BatGuy (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, BatGuy написа:

А знаеш ли някой безплатен екстенжън да подкарам PHP на Visual Studio 2015 ? Трябва ми да го използвам само като редактор със auto-completions. Аз си хоствам Apache и всичко друго с XAMPP :D Иначе благодаря много, че ми показа тия beta версий на PHPStorm :D

До колкото знам няма (читав) безплатен plugin за VS2015 за PHP, а и да има ще е доста дълеч от PHPStorm.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз ползвам Sublime Text/Vim за по-бързи промени и PHPStorm за по-продължителна работа.

И ST и PS си заслужават парите, а ако си студент можеш да кандидатстваш на https://www.jetbrains.com/student/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз използвам Komodo за уеб и програмиране, и върши отлична работа. Това е един от най-добрите редактори. А относно IDE - IntelliJ.

Редактирано от frozener (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 10/16/2016 в 16:24, borovaka написа:

Най-доброто в момента за PHP е PHPStorm на IntelliJ -  платено е, но можеш да изпозлваш EAP версиите, които са за по месец, но след update периодът в овеличава (по принцип не би трябвало да ги използваш за проекти, които се заплащат) - цените са доста приемливи.

Друг вариант са Netbeans и Eclipse PDT - като цяло, обаче не са никаква конкуренция на PHP Storm що се отнася до функционалности.

п.с. Zend Studio, което е базирано на Eclipse и е безбожно скъпо е пълна скръп - от личен опит го казвам - имам лиценз.

п.с. Аз ползвам PHP Sotrm за по-големи неща, защото refactoring-a става много-удобно и SublimeText и VIM  за бързи редакции.

Благодаря за осветляването. Досега бях с Eclipse. Много бъгове, тромаво, бъгав remote project. Е проблема си го решавах със sshfs. PHPStorm си го качих пробно и засега е супер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 месеца по-късно...

като стана въпрос за IDE-та и аз да попитам нещо.

един и същ python-ски код се ръннва първо на shell-ското IDLE на python-а и си се изпълнява без никакви грешки и проблеми.

при ръннване на същият код от sublime text 3 кодът се изпълнява само до един определен момент и просто не продължава, при това без да дава грешка.

name = input ("здравейте! вашето име?\n")
print ("здравейте,  " + name +"!")

при изпълняване със sublime text в panel-а за results се появява "здравейте! вашето име?" и ... дотам. защото курсорът, който трябва да позволи на потребителя да въведи името си просто не се появява. 

как би могъл да бъде решен този проблем?

благодаря предварително!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@kolon Честно казано не съм ползвам Sublime за писане на Python (по-скоро ползвал съм го, но изпълнявам кода в терминал ).
Може да опиташ PyCharm - там няма никакъв проблем с run-ването във вградения терминал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

не съм много сигурен дали мястото на този пост е тук, но все пак ще опитам.

output-ът от

import statistics

lc = [2.11, 2.55, 3.70, 3.50] 
                                
fr = statistics.mean(lc) 

if fr < 4.50:

	print ("при среден успех, ", print (fr), " работата не е много добре!")

else: print (fr,"!"," много добре!")

е:

2.965
при среден успех,  None  работата не е много добре!

как мога да изведа стойността на 'fr' вместо None?

кодът се изпълнява от python 3.6.1

Редактирано от kolon (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, kolon написа:

не съм много сигурен дали мястото на този пост е тук, но все пак ще опитам.

output-ът от

import statistics

lc = [2.11, 2.55, 3.70, 3.50] 
                                
fr = statistics.mean(lc) 

if fr < 4.50:

	print ("при среден успех, ", print (fr), " работата не е много добре!")

else: print (fr,"!"," много добре!")

е:

2.965
при среден успех,  None  работата не е много добре!

как мога да изведа стойността на 'fr' вместо None?

кодът се изпълнява от python 3.6.1

Наистина не е мястото в тема за PHP IDE да питаш за грешка в код на Python. Иначе проблемът ти е елементарен. Първо се извиква функцията print(fr), която печата 2, 965  и връща None. Което след това се печата със другото. Правилният синтаксис е:

print ("при среден успех {0} работата не е много добре!".format(fr))

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

отредактирано е.

можете да изтриете горния пост.

извинявам се за прибързаното питане!

някакъв линк за форумна тема, специализирана в дискусия за python?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, kolon написа:

отредактирано е.

можете да изтриете горния пост.

извинявам се за прибързаното питане!

някакъв линк за форумна тема, специализирана в дискусия за python?

Тази е правилната секция, просто ползвате търсачката да видите няма ли нещо подходящо и ако не си правите нова тема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване