Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът ми забива

Featured Replies

смених монитора и се оправи :yanim:

• 1 година по-късно...

Значи аз и още един приятел имаме доста странен проблем.Комп+трите ни са доста сходни и двамата имаме AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processeor 4800+ 2.50 GHz както и 2.00GB ram само че аз съм с ATI radeon HD 2600 XT 256 MB. А той сас Gerforce 7200 май беше но не сам сигурен.Та сега към проблема.Значи след като старитрам компютъра всичко си е нормално и ако оставя компютъра да сваля или просто да използвам Интернета или СКайп всичко е наред до момента когато решим да поиграем някоя игра играем известно време и след това компютъра се рестартира и им изкарва някакви еррори и трябва да изчакам малко време и след това да го пусна отново.И все още незнам дали проблема е хардуерен или софтуерен.АКо някой има някаква идея моля да ми каже. ;)

Ъпдейт на Direct X,ъпдейт на драйверите и виж дали прави същия проблем.Ако проблема се появи пак провери как са температурите на видеокартата и процесора.

Провери и вентилаторите дали се въртят и кажи как е.

Значи Sysytem Temparature e около 30 гадуса и на CPU е толкова някъде.Вентилаторите се въртят.Само че ме съмнява волтажа показва ми там къде трябва да е 5V ми показва 0.98 а на 12V ми показва 1.11V. Toва го проверявам с програмата My Guard която ми е с драйверите за дъното така като гледам дали може да е от захранването ?

Значи Sysytem Temparature e около 30 гадуса и на CPU е толкова някъде.Вентилаторите се въртят.Само че ме съмнява волтажа показва ми там къде трябва да е 5V ми показва 0.98 а на 12V ми показва 1.11V. Toва го проверявам с програмата My Guard която ми е с драйверите за дъното така като гледам дали може да е от захранването ?

Волтаж е жаргонна дума. Техническата правилна е напрежение. Отречи тази програма. Напрежение се измерва с волтметър, а не софтуерни приумици. (Подобен случай.) При тези напрежение машина не може да стартира, какво остана за стабилна работа!

Добре де,защо не писа как е видеокартата?

При положение че проблема ти се появява когато играеш игри вариантите са няколко-писах ги по горе,ъпдейтни си софтуера и провери как е видеокартата.

Провах с ъпдейти дори с преинсталиране на ОС но пак си е същото.А колкото до видеокартата мога да кажа само че перката се върти и всички други вентилатори си работят.

P.S. Да живее Г.Петков cool.gif

Щом си преинсталирал и уин-а и няма промяна следователно проблема е хардуерен.Видеокартата ме съмнява,може и рам паметта да е.Провери и избърши ако има прах от рам платките и видеокартата.

По изчистих го малко от прахта и мисля че компютърът ми се оправи.Днес изиграх 8 мача на фифа и не заби cool.gifcool.gif .Благодария чя ми каза да го изчистя от прахта.

• 1 година по-късно...

Здравейте

Имам много сходен проблем като гореописаните.

Още същият ден след преинсталиране на windows xp (оригинален) комп ми заби. От тогава се случва от време на време. Понякога и без да е натоварен процесора. Да кажем отворена е само Mozilla и iTunes. Всичко замръзва и единствения начин за рестарт е от бутона. След това работи понякога 1 час, понякога 5, поянкога веднага след като зареди и докато още отварям Mozilla и той забива.

Почистил съм всички вентилатори и Speed Fan показва темп не повече от 62C за ядрата.

Тествах си харда и рамта. Няма грешки.

В биос ми направи впечатление (незнам до колко това е нормално) ATX Voltage +5 - стойността беше 5.17

Everest показва 5.05

post-268962-1271778519,12_thumb.jpg

Тип централен процесор QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2000 MHz (6 x 333)

Видеокарта nVIDIA GeForce 9800 GT

Дънна платка DFI LANParty DK P45-T2RS Plus

Системна памет 3072 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) (3x1GB)

Не разбирам много, но от всичко прочетено в нета мисля че е hardwareн проблем. И все пак има ли възможност при самата инсталация windows да се е оплескал и да е омазал толква сериозно. Той е с вграден SP3. Ако нищо не помогне, ще го преинсталирам и пак ще видим, но това ми е едно от най-неприятните неща, така че го отлагам до последно...

Дайте някакви идеи моля ви че вече един месец ми пламна главата да се боря сам...

Ако ви трябва още инфо кажете какво точно.

Има ли някаква възможност да е от лан картата? Всичко това се случва след като си сложих wireless router? Може ли той да прави такива проблеми? Пробвах и друга карта, но пак забива. рутере е на Cysco...Може и да е съвпадение разбира се...

Благодаря предварително.

Нормална ли е тази температура на ядрата при положение, че не е натоварен?

И каква е тази немература за процесора? Защо тя е по-никса? Това има ли някакво значение?

прегледай си кабелите на харда и видеото ,рамта дали е добре сложена.....

просто огледай всичко

а като цяло помисли за някой друг вентилатор за по добър въздушен поток

да не би захранването да ти е слабо?

ако можеш провай с друг рутер.....

Редактирано от К и к е (преглед на промените)

Вентилатора върти с 2500 при 100% натоварване. Въпреки това градусите не се покачиха повече от 73. При 100% натоварване, не би трябвало да му е много и не заби изобщо.Плюс това в момента тествам и харда.

Проблема е че грешката се генерира random. Просто забива когато си иска. Както казах и преди, понякога още не си е заредил всичко и забива. Това не мисля че е от прегряване...

К и к е Първото нещо което направих когато заби, беше да сменя кабела на диска - понеже той си ми правеше проблеми и предположих че е от него. Проблема обаче остана. Тествах си харда с оригиналния tool на Seagate и не намира грешки при него. Пуснах му всички тестове и си минават. Само Long DST теста му отнема страшно много време и в момента съм го пуснал, но още не го е приключил. При Speed Fan-а ми дава грешка точно на малкия диск която е UltraATA CRC error rate. В нета пише че това се дължи най често на проблеми в кабела. Аз съм му сменил кабела много пъти и мястото в което се включва харда към дъното. Днес още не е забил, но искам да видя поне 1 ден да изкара без проблеми...

Не знам до колко Speed Fan-а тества харда по-добре от tool на Seagate, при положение че при втория нямам грешка... Само остава да мине този дълъг тест да видим там резултатите.

Ще пиша пак като мине теста на диска, ако се сетите още нещо да питата. Аз съм тук ;)

Problem Solve!!!!

Исках да изчакам няколко дена преди да напиша този отговор, за да съм сигурен, че всичко е наред. То никога не знаеш де, но все пак в сряда работи повече от 12 часа без да забие. :ph34r: Сигурен съм че и на други може да им се случи нещо подобно, така че ще напиша какво е решението на проблема при мен!

След тестване на целия hardware без резултат от грешки и проблеми, в крайна сметка проблема се оказa software :ph34r: Глупавия Outpost Firewall Pro, може да ти докара такива главоболия. Интересното е че го ползвам от около 2 години, но въпреки това никога до сега не съм имал проблеми... Не знам дали след инсталацията на Win нещо се е омазал или проблема му идва от факта че нета идва през рутер... факта е че, от както съм го махнал не е забил нито веднъж. На мен ми правеше впечатление че забива винаги когато се ползва нета по някакъв начин... За това първото нещо което проверих след като оправих кабелите на диска, беше да сменя лан картата. Мислех че е от нея. След всичко изчетено по подобни проблеми, всичко ме навеждаше на доста по-сериозен проблем. След като я смених обаче той пак заби. И не мога да го хвана точно кога забива, защото го правеше много random когато си реши :)

В крайна сметка сега май всичко е наред! Ако има отново проблеми ще ви пиша!

Благодаря на всички, които си блъскахте главата заедно с мен :)

• 3 месеца по-късно...

Здравейте :) Имам някакав проблем с компа.Като мине час .. два по4ча да ми забива и трябва да го рестартирам.После пак така.Влизам в дневника на Аваст и ми пише ето така : AVMM:scanning eror:x_AavmCheckFileDirectEx:avfilesScanReal of C:\WINDOWS\system32\01.tmp failed,00000005.А и понякога на мястото на 01.tmp пише lqmzvozg.dll.Помогнете,ще ви бъда много благодарен :)

Редактирано от InfuckZ (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

От вчера имам много странен проблем с компютъра. Когато го включа,още в първия момент всичко забива и сече,без да правя нищо. Имам 2 гб Рам,но показва,че всичкта е заета,все едно съм пуснал 100 програми да работят,а не съм пуснал нищо. До момента всичко си вървеше перфектно.

Според мен не е нормално да ми показва това:

60811574.jpg

От вчера имам много странен проблем с компютъра. Когато го включа,още в първия момент всичко забива и сече,без да правя нищо. Имам 2 гб Рам,но показва,че всичкта е заета,все едно съм пуснал 100 програми да работят,а не съм пуснал нищо. До момента всичко си вървеше перфектно.

Според мен не е нормално да ми показва това:

60811574.jpg

Провери какви активни процеси имаш.

Показа ми някакъв процес WMPNetwk ,който заемаше 70% ,вчера свързвах Xbox360 с компютъра и мисля,че стана след това.

Дали би могъл да отвориш таск мениджъра, да избереш да показва активните процеси и да ги сортираш така, че най-отгоре да изкара тези, които консумират най-много памет и пак да публикуваш screenshot?

Провери си и кондензаторите по дъното. Дефектните имат издути капачета, нерядко и остатъци от изтекъл електролит. Възможно е някой от кондензаторите осигуряващ ток за AGP шината да е за смяна. Този случай също обяснява описаните симптоми.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.