Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте! Имам нужда от помощ. Имам кода на една програма, но ми искат и блок-схема към него, а тия блок-схеми са ми като тъмна Индия и ще съм много благодарен ако някой може да ми я направи!
Ето го и кода:

#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
        int n, maxAreaElement;
        float areaMax = 0;
        cout<<"Vavedete broq triagalnici: "; cin>>n;
        
        int *aSides = new int[n];
        int *bSides = new int[n];
        
        for(int i=0;i<n; i++)
        {
                cout<<"Vavedete a katetat na triagalnik "<<i+1<<": "; cin>>aSides[i];
                cout<<"Vavedete b katetat na triagalnik "<<i+1<<": "; cin>>bSides[i];
                
                float area = ((aSides[i]*bSides[i])/2);
                if(area>areaMax)
                {
                        areaMax = area;
                        maxAreaElement = i;
                }
        }
        
        cout<<"Triagalnik N"<<maxAreaElement+1<<" ima nai-golqm perimetyr."<<endl;
        return 0;
}

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Периметър е обиколка, а не лице.  Дори не си видял какво ти пише в програмата искаш блок-схема да правиш

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 25 минути, ined написа:

Периметър е обиколка, а не лице.  Дори не си видял какво ти пише в програмата искаш блок-схема да правиш

Добре, моя грешка, но дори и след ъпдейта на кода аз пак си нямам идея как да направя блок-схемата и затова моля за помощ.

#include <iostream>
#include <stdio.h>
using namespace std;

int main()
{
	int n, maxAreaElement;
	float areaMax = 0;
	cout << "Vavedete broq triagalnici: "; cin >> n;

	int *aSides = new int[n];
	int *bSides = new int[n];
	int *cSides = new int[n];

	for (int i = 0; i<n; i++)
	{
		cout << "Vavedete a katetat na triagalnik " << i + 1 << ": "; cin >> aSides[i];
		cout << "Vavedete b katetat na triagalnik " << i + 1 << ": "; cin >> bSides[i];
		cout << "Vavedete c katetat na triagalnik " << i + 1 << ": "; cin >> cSides[i];
		float area = ((aSides[i] + bSides[i] + cSides[i]));
		if (area>areaMax)
		{
			areaMax = area;
			maxAreaElement = i;
		}
	}

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Беше достатъчно да промениш една дума, а сега съвсем обърка програмата 

блок -схемите не са нищо сложно http://it.souprovadia.info/?q=node/87

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 16 минути, ined написа:

Беше достатъчно да промениш една дума, а сега съвсем обърка програмата 

блок -схемите не са нищо сложно http://it.souprovadia.info/?q=node/87

Коя дума?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 часа, Явор Г. написа:

Коя дума?

Незнам как можеше с една дума да се подмени горната програма да работи за периметър, ама мога да ти кажа какво не е наред във втория опит:

  • Правоъгълните триъгълници имат 2 катета, не 3, както искаш да въвеждаш. Може да е копи-пейст грешка, ама си е срамота.
  • С размерите на две от страните (в случая катетите), правоъгълният триъгълник вече си е определен до еднаквост, т.е. знаеш измеренията на всичките му елементи. Що ти е да въвеждаш хипотенуза?
  • Малко е гадно в променлива наречена area (площ) да пишеш стойност която е периметър(т.е. circumference).
  • Страните са ти int, обаче обиколката float. Нещо се губи смисълът.

 

преди 12 часа, Yvan Sergeev написа:

Виждал ли си подписа на Кал?

 

Редактирано от flare (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 11 минути, flare написа:

Незнам как можеше с една дума да се подмени горната програма да работи за периметър, ама мога да ти кажа какво не е наред във втория опит:

  • Правоъгълните триъгълници имат 2 катета, не 3, както искаш да въвеждаш. Може да е копи-пейст грешка, ама си е срамота.
  • С размерите на две от страните (в случая катетите), правоъгълният триъгълник вече си е определен до еднаквост, т.е. знаеш измеренията на всичките му елементи. Що ти е да въвеждаш хипотенуза?
  • Малко е гадно в променлива наречена area (площ) да пишеш стойност която е периметър(т.е. circumference).
  • Страните са ти int, обаче обиколката float. Нещо се губи смисълът.

 

Виждал ли си подписа на Кал?

 

има 2 неизвестни за мен в питането

 какво е подпис и какво е КАЛ

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж тук: https://code2flow.com/app

Може да си въведеш твоя код и да видиш какво ще излезе. Ползвай го като отправна точка и си направи "творчески" препис ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от mimko
      Купих он-лайн GTA5, как да я прехвърля на друг компютър?
    • от Константин Дачовски
      Здравейте, колеги! От много време търся от къде мога да изтегля сезоните на любимия ми сериал- Столичани в повече. В Замунда вече ги няма, а не знам къде да търся. По-специално ми трябват сезоните от 5 до 13, включително. Ще съм Ви благодарен, от името на цялото ми семейство, ако ми помогнете.
    • от Maluk toshko
      Добър ден! Разполагам с 2 лаптопа, единият е с windows 10, него си го ползвам всеки ден и един с windows 7. Как да ги свържа така, че картината от 10ката да се показва на 7мицата, а аз да си цъкам на 10ката..... Благодаря ви предварително!
    • от Марио Проданов
      Здравейте на всички! 
      Опитах се да напиша програмата, която имам от училище, но не успях и имам грешки и не стигам до отговора от условието долу, както съм описал. 
      Може ли някой да ми помогне? Ще бъда много благодарен.  
      Коментари от типа : не можеш ли сам да я напишеш и подобни са излишни. Нямам такъв опит и все още се уча. 
       
      Ето го условието.
      Условие: Да се напише програма, която въвежда от клавиатурата цяло число 2<=n<=25 и редица от реални числа a0,a1,a2,...an-a, след което намира и отпечатва колко пъти в масива се среща максималният му елемент.
      Примерен вход: 6                                                   Примерен изход: 3
                                      2.6 9 -5 9 19 9
       
    • от Петка Иванова
      Къде за бога се кандидатства за БФП за малките и средни предприятия? Влязох в ИСУН и очаквах готов формуляр за попълване, но не го виждам. Какво трябва да направя?
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...