Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова защита на профилите ви с вход в две стъпки

Featured Replies

• Администратор

Здравейте приятели, 

Искаме да ви представим новата опция за защита на профилите чрез двойна верификация. Така надяваме се ще сте спокойни, че дори и някой да научи паролата на вашия потребител той няма да може да влезе в профила ви защото за да влезе ще се наложи да разполага и с уникален код генериран от вашия мобилен телефон.

За да активирате опцията за вход в две стъпки изтеглете на вашия смартфон безплатното приложение Google Authenticator като го потърсите в магазина с приложения на вашия телефон или от следните линкове:

За iPhone можете да го изтеглите от тук.

За Android можете да го изтеглите от тук.

След това отидете от менюто в горния десен ъгъл на форума на Настройки на Профила след това в дясно ще откриете Сигурност на профила за да получите достъп до настройките трябва да въведете текущата си парола за сайта ни (това е с цел някой друг да не активира опцията вместо вас).

След това ще видите следния прозорец, на който трябва да натиснете на бутона Включване: 

58924da34a704_screenshot-www.kaldata.com2017-02-0123-05-02.png.e8524a95e0bd5646135dfee955e6aa48.png

В новия прозорец ще видите QR код, който трябва да сканирате с изтегленото приложение на вашия телефон

5892502925997_screenshot-www.kaldata.com2017-02-0123-07-07.jpg.06dc951f237459807751f54919af9c13.jpg

Отворете мобилното приложение и натиснете на знака "+" в горния десен ъгъл след това натиснете на "Scan barcode"

5892519d58c61_screenshot-2017-02-0123-20-36.png.3cba44959d28d4f96125551c787cd33b.png

Сканирайте с камерата на телефона показания бар код на нашия сайт

16491462_10210306287112350_505741503_o.thumb.jpg.831d1fb9eb36c5bc31df00b074802bd1.jpg

След това ще видите в мобилното приложение 6 цифрен код, който да въведете в полето "Провери кода" в нашия сайт. Готово, ако кода съвпада вие успешно ще обвържете вашия профил с вход в две стъпки. И всеки път когато напишете паролата за вход в сайта ни системата ще изисква допълнително и нов код генериран от вашето мобилно приложение. Така можете да бъдете сигурни, че никой не може да влезе във вашия профил без да генерира код от вашия телефон дори и да научи паролата ви за вход в нашия сайт, то тя е безполезна без кода от вашия мобилен телефон. 

Не се притеснявайте, можете по всяко време да изключите тази опция и да влизате само с паролата си. А дори да изгубите телефона си или да нямате достъп до него можете чрез едно натискане на линк да получите писмо от нас на електронната си поща в което има уникален линк и с натискането му се изключва входа в две стъпки и отново можете да влезете само с вашата парола.

Надяваме се новите опции за сигурност на профилите ви да ви допаднат. 

Поздрави и приятни мигове във форумите.

Това е добре, но дали новите потребители ще се справят. Като знам каква неграмотност се шири. Дано да не съм прав!

Това е за тия, чиито пароли са 1234, 123456, 1234567890 и т.н. Аз не спадам към тази категория юзери. :D

• Автор
  • Администратор
преди 3 минути, rado84 написа:

Това е за тия, чиито пароли са 1234, 123456, 1234567890 и т.н. Аз не спадам към тази категория юзери. :D

Не това е за всички, които искат допълнителна сигурност. Ако някой инсталира кейлогър на вашия компютър той ще види вашата парола пък дори и да е 256 символа. Същото ще се случи и ако се заразите с някои видове вируси или потенциална хакерска атака над вашата система. Но ако имате активирана защита в две стъпки дори някой да научи вашата парола той той няма да има никакъв шанс да влезе в профила ви без кода генериран от вашия телефон.

Формата имаше бъг, когато пробвах - не поиска да приеме код под формата на "012345", ако приложението показва "012 345", т.е. явно не се третира като число, а като низ.

преди 2 минути, Калин Карабойчев написа:

Ако някой инсталира кейлогър на вашия компютър той ще види вашата парола пък дори и да е 256 символа. Същото ще се случи и ако се заразите с някои видове вируси или потенциална хакерска атака над вашата система.

Това ми е ясно, но специално на моя компютър няма как да се случи. Уиндоус 7 има перфектната защита срещу тези неща, но никой не я ползва - вероятно, защото не знаят за нея. Голяма играчка е да се настрои, но пък веднъж настроена, после можеш да си караш с тоя Уиндоус и 10 години, защото не прихваща нищо - нито троянци, нито вируси, нито кийлогъри, нито нищо и работи като току-що инсталиран.

• Автор
  • Администратор
преди 2 минути, killchain написа:

Формата имаше бъг, когато пробвах - не поиска да приеме код под формата на "012345", ако приложението показва "012 345", т.е. явно не се третира като число, а като низ.

Приема го и слято аз лично при нито един тест се съм въвеждал интервали. Възможно е първия път да сте сгрешили някое число.

преди 1 минута, rado84 написа:

Това ми е ясно, но специално на моя компютър няма как да се случи. Уиндоус 7 има перфектната защита срещу тези неща, но никой не я ползва - вероятно, защото не знаят за нея. Голяма играчка е да се настрои, но пък веднъж настроена, после можеш да си караш с тоя Уиндоус и 10 години, защото не прихваща нищо - нито троянци, нито вируси, нито кийлогъри, нито нищо и работи като току-що инсталиран.

ОК :D всеки си има право на мнение. Не мисля да влизам в излишни дискусии. 

Е то това добре, но аз първо, нямам смартфон и не мисля да купувам до пенсия и второ, всеки път ли трябва верификация? То това доста неудобно, ако влизаш по 10 пъти на ден в сайта. Разбира се, който иска сигурност, си е перфектно. Но се чудя, кой  би искал да влезе с моя профил :) И какво изобщо ще дири с него? Да ми чете ЛС? Ами да ги чете. Ей сега който иска, ще му ги пусна публично в тема. Нищо не съм трил от ЛС откак свят съществува, освен някои неща, дето да ми опразнят кутията. 

преди 2 минути, sennheiser написа:

Е то това добре, но аз първо, нямам смартфон и не мисля да купувам до пенсия и второ, всеки път ли трябва верификация? То това доста неудобно, ако влизаш по 10 пъти на ден в сайта. Разбира се, който иска сигурност, си е перфектно. Но се чудя, кой  би искал да влезе с моя профил :) И какво изобщо ще дири с него? Да ми чете ЛС? Ами да ги чете. Ей сега който иска, ще му ги пусна публично в тема. Нищо не съм трил от ЛС откак свят съществува, освен някои неща, дето да ми опразнят кутията. 

Има такива, дето ако ти набарат паролата, ще оспамят форума от твое име, ще ти сменят имейла и паролата и ще ти спечелят цифра банове - пак от твое име. Не за друго, а защото могат и просто, за да направят мизерия на някого.

• Автор
  • Администратор
преди 5 минути, sennheiser написа:

Верификацията се изисква отново ако след 30 минути сте натиснали на изход от сайта и след това искате да се логнете отново. Ако стоите логнат в сайта не се изисква докато не натиснете изход. Ако сте логнат се изисква само ако искате да промените ваша електронна поща, парола, начин за влизане или други настройки свързани със сигурността на профила. Когато говорим за сигурност думата "удобно", рядко може да се използва заедно в едно изречение с думата сигурност. Или е сигурно или е удобно - всеки сам избира, кое да предпочете. А кой какво има в линия си профил и колко е ценен за него всеки сам си знае. Предвид, че вече предлагаме и платени опции в сайта и по преценка на всеки потребител той може да въведе много чувствителни данни. Длъжни сме да предоставим всички съвременни методи за защита и за кой те са необходими оставяме всеки сам да прецени.

преди 5 минути, Калин Карабойчев написа:

Верификацията се изисква отново ако след 30 минути сте натиснали на изход от сайта и след това искате да се логнете отново. Ако стоите логнат в сайта не се изисква докато не натиснете изход. Ако сте логнат се изисква само ако искате да промените ваша електронна поща, парола, начин за влизане или други настройки свързани със сигурността на профила. Когато говорим за сигурност думата "удобно", рядко може да се използва заедно в едно изречение с думата сигурност. Или е сигурно или е удобно - всеки сам избира, кое да предпочете. А кой какво има в линия си профил и колко е ценен за него всеки сам си знае. Предвид, че вече предлагаме и платени опции в сайта и по преценка на всеки потребител той може да въведе много чувствителни данни. Длъжни сме да предоставим всички съвременни методи за защита и за кой те са необходими оставяме всеки сам да прецени.

Благодаря за обяснението. Доста убедително. Разбира се, сигурността не е удобство. Но имам един въпрос. Оня ден постоянно сайта ме изхвърля, ако не публикувам нищо за десетина минути или примерно си редактирам пост, искам да го пусна,, но не мога, защото вече не съм логнат. Това може ли да се оправи или е било временно?Може би е свързано с тикчето, дето да те разпознава винаги като влизаш, тоест бисквитките?

Няма сигурност - ревът. Има сигурност - пак ревът. Няма угодия.

Иначе - евала за тази ''опция''. Когато се направи нещо добро как да не кажеш едно Браво.

преди 2 минути, skalata_73 написа:

Няма сигурност - ревът. Има сигурност - пак ревът. Няма угодия.

Иначе - евала за тази ''опция''. Когато се направи нещо добро как да не кажеш едно Браво.

То това добро май е свързано с недобро, за което писах по-горе. Най-малкото нерви. 

• Автор
  • Администратор
преди 2 минути, sennheiser написа:

Благодаря за обяснението. Доста убедително. Разбира се, сигурността не е удобство. Но имам един въпрос. Оня ден постоянно сайта ме изхвърля, ако не публикувам нищо за десетина минути или примерно си редактирам пост, искам да го пусна,, но не мога, защото вече не съм логнат. Това може ли да се оправи или е било временно?Може би е свързано с тикчето, дето да те разпознава винаги като влизаш, тоест бисквитките?

Не сме имали и нямаме подобен проблем. Вероятно имате проблем с настройките на браузъра си и бисквитките и или имате инсталиран адблокър, който често пречи на нормалната работа на сайта. Опитайте да изтриете кеша и бисквитките на браузъра си или опитайте с друг браузър.

преди 5 минути, Калин Карабойчев написа:

Не сме имали и нямаме подобен проблем. Вероятно имате проблем с настройките на браузъра си и бисквитките и или имате инсталиран адблокър, който често пречи на нормалната работа на сайта. Опитайте да изтриете кеша и бисквитките на браузъра си или опитайте с друг браузър.

Нямам адблокър, махнах го, след като ми направихте забележка, а аз не го бях оправил след преинсталация на Windows:

2017-02-02_003439.jpg

Ето една рекламка за потвърждение. 

Сега...ако трябва да сменям браузера, няма да стане. Казах за проблем, при който ако не отметна автоматичното разпознаване, явно ме изхвърля. Примерно и аз искам сигурност, не отмятам да влизам автомоатично и...какво става? Ами това, че след десетина минути ме изхвърля от сайта. Това бе 2-3 дни. Вече си влизам автоматично и няма проблем. Замислете се над това. С Опера съм и браузер няма да сменям. Но понякога човек иска и допълнителна сигурност, като тая, някой след него случайно да не се логне. Мисля че съм ясен. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

• Автор
  • Администратор

Не съм казвал да си сменяте браузъра а да опитате с друг за тест дали проблемът се проявява и там. Относно опцията "запомни ме" дали ще я изберете или не мога да ви гарантирам, че тя не помни 10 минути а до затваряне на браузъра ви. Вероятно сте имали друг временен проблем. Дори и така да е има друга автоматична опция която през няколко минути запаметява написаното от вас, като нов отговор, коментар или друго и ако поради някаква причина (прекъсване на интернет, забиване на компютър и др.) не успеете да го публикувате то в момента в който имате отново интернет и достъп до сайта ни дори да презаредите страницата написаното от вас ще се появи отново в полето за писане :) така няма да загубите нищо от това, което сте писали.

преди 6 минути, Калин Карабойчев написа:

Не съм казвал да си сменяте браузъра а да опитате с друг за тест дали проблемът се проявява и там. Относно опцията "запомни ме" дали ще я изберете или не мога да ви гарантирам, че тя не помни 10 минути а до затваряне на браузъра ви. Вероятно сте имали друг временен проблем. Дори и така да е има друга автоматична опция която през няколко минути запаметява написаното от вас, като нов отговор, коментар или друго и ако поради някаква причина (прекъсване на интернет, забиване на компютър и др.) не успеете да го публикувате то в момента в който имате отново интернет и достъп до сайта ни дори да презаредите страницата написаното от вас ще се появи отново в полето за писане :) така няма да загубите нищо от това, което сте писали.

Само че като ме изхвърли от сайта, писаното 10 или 15 минути няма запис. Там е проблема. Иначе ползвам тая опция при проблем или грешни действия от моя страна. 

Добре, може и на друго място да е проблема. Пак ще пробвам, да видя дали ще ме изхвърли, ама това ще е утре. 

• Автор
  • Администратор
преди 1 минута, sennheiser написа:

Само че като ме изхвърли от сайта, писаното 10 или 15 минути няма запис. Там е проблема. Иначе ползвам тая опция при проблем или грешни действия от моя страна. 

Добре, може и на друго място да е проблема. Пак ще пробвам, да видя дали ще ме изхвърли, ама това ще е утра. 

Записът е автоматичен и е на всеки 60 секунди. Няма опция да пишете 10-15 минути и да не се запаметено. Не ми се влиза в излишни дискусии, но повечето написани от вас проблеми не се връзват с действителността. Нямам времето и възможността да ви отговарям повече. Когато имате някакъв потвърден проблем можете да пишете в темата за проблеми с форума: 

преди 19 часа, Калин Карабойчев написа:

Записът е автоматичен и е на всеки 60 секунди. Няма опция да пишете 10-15 минути и да не се запаметено. Не ми се влиза в излишни дискусии, но повечето написани от вас проблеми не се връзват с действителността. Нямам времето и възможността да ви отговарям повече. Когато имате някакъв потвърден проблем можете да пишете в темата за проблеми с форума: 

Добре, снощи обещах, че днес ще направя експеримент. Ето, влизам без опцията за запомняне при логване и какво става след половин час. През това време се занимавах с други неща, без да ползвам форума, но браузера ми бе отворен и бях се логнал преди това във форума:

2017-02-02_195108.jpg

Не съм правил точни засичания кога точно става това, но предните дни, докато си редактирах постове в някои теми или писах нови постове, но по-дълго време, ми се получи същото. Няма да лъжа. Ако искате, експериментирайте или кажете на други да експериментират. Просто по някое време ме изхвърля. За запомяннето на постовете не съм сигурен дали е точно така, но пак може да пробвам - да напиша нещо, да се запамети и да се опитам да го публикувам след време. Може би там греша и ако се логна, записа ще е там, но предполагам само, ако съм се водил логнат. Ако не съм се логнал дали ще е там? 

ПП: Значи, сега си направих пак експеримент. Написах следната редакция и изчаках:

2017-02-02_205102.jpg

Редакцията бе в цифричките 1 и 2.  Получи се това, след десетина минути:

2017-02-02_205156.jpg

Значи, аз исках да помогна да оправите сайта, не да се заяждам, ако с такова впечатление сте останали.  След това почнах да пиша пост в същата тема и не ми излезе запомнената редакция. Знам, че всички модератори имате лошо мненние за мен, но пък аз нямам лошо мнение за вас. там май е разликата, която не разбирате вече 12 години почти. 

на 2.02.2017 г. в 19:54, sennheiser написа:

там май е разликата, която не разбирате вече 12 години почти. 

Може да не си падат по розови прасенца. :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.