Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

proexpert

АБПФК. Това са хората – и наследниците им – които сега непрекъснато дуднат колко лошо нещо била демокрацията.

Препоръчан отговор


http://ivo.bg/2015/10/31/малко-информация-от-времето-на-строит/

А най-голямото менте в твърденията му е, че нямало ментета по онова време, когато нямаше почти нищо по магазините, освен някои ментета.
Спомнете си само единствената като асортимент в магазините, опакованата в хартиени пакетчета кайма, от която буквално течеше гаден червен химикал при пържене – за жилите и кокаляците в нея да не говорим. Каймата беше наблъскана освен с химикали и със соя. А каймата беше основна съставна част от готвенето с месо – от кюфтетата, през мусаката, до сърмите и пълнените чушки ( стига човек за се е запасил със собствена зимнина , защото и чушки нямаше през по-голямата част от годината).
Спомнете се за бирата с парцали, че и с мухи в нея- задължително, а не по изключение. Спомнете си за единствената наденица по щандовете, наричана от същия този народ “кучешка радост”.
Спомнете си за гнилите картофи и за зелето и морковите- единствените зеленчуци през дългите зимни месеци.
Спомнете си за всичките ментета по отношение на битовата техника, мебели и електроника ( придобивани по списъци с чакане на опашки да бъде доставена ), примитивна имитация на съществуващите другаде по света образци, мечтани от всеки българин, но достъпни с долари само за тънка прослойка Живкови слуги и подобия.
Спомнете си за автомобилите ментета, каквито бяха всички возила, продавани на соцхомосапиенса, освен ако няма от същите онези долари да си внесе от чужбина или да си купи от Кореком ( каквото му позволят в рамките на една две марки западни коли).
Спомнете си за пилигримските подвизи на майките да доставят от Югославия обувки на абитуриентките си- ако ги пуснат от милицията да отидат до Ниш.
Спомнете си за ужаса да ви се роди дете и да трябва да му намерите ( нова- защото старите си ги предавахме от ръка на ръка до пълна амортизация) бебешка количка, бебешка храна, дрешки – за еднократни пелени да не говорим, освен ако отново не говорим пак за долари.
Спомнете си, ако се върна към вечната война да се намери храна в НРБ, каква истерична суматоха наставаше при задаващи се празници за запасяване с хляб за няколко дни напред, защото магазините не работеха по празници и се молехме в някой ресторант за няколко филии. А и хлябът в софийските фурни се продаваше с ограничения в бройката- трябваше да се наредиш няколко пъти на едночасова ( или повече време) опашка, ако искаш да вземеш повече самуни ( за асортимент да не говорим- има два-три вида сирене, ракия, хляб- купуваш, каквото са “пуснали в момента” веднага и без колебание, защото и това може да изчезне от рафтовете).
Това с бройката на дефицитните стоки важеше за още много от тях- особено унизително беше за жените с лигнина, употребяван вместо дамски превръзки, каквито нямаше изобщо. Като деца се редяхме на опашки в аптеката цялото семейство по отделно за лигнин по тази причина.
А проституцията беше политическа, краденето – държавно регламентирано ( шефовете си строяха вили с крадени от държавата материали,с труда на трудови войски и други роби).
Убийствата пък, освен онези “битовите”, за които пропагандата мълчеше, бяха политически и масови по концлагарите, като Белене и “Слънчев ден”.
Минете и днес по булевард “Брюксел” по моста към летището в София и се огледайте за картинката от ужасно грозни, олющени, илюстративно примитивни жилищни блокове от онова време, които се мяркат на нивото на погледа от лявата страна. По-ярки паметници на живота-менте от онова време, не могат да се измислят.

И още много има за припомняне, но само за онези, които имат на раменете си глави, а не сделани в Москва болшевишки кухи кутии от бетон.

Повече тук (http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2290544) и тук (https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD_%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%86_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2_%D1%84%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0_%D0%B8_%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0).

…малко информация от времето на строителството на комунизма.
Както предоставих скромна информация за личното оръжие на големи комунисти в МВР и МНО, ето нещо и за медицинското обслужване.
След като комунистическия диктатор Тодор Живков започна да нощува в новопостроената специално за него резиденция в Банкя, по линия на 5-то Упр. на ДС(УБО) бе закупена линейка специално за неговото обслужване , която пътуваше след края на ескорта. Всеки който добре познава манталитета на комунистическата сган, знае че високопоставените комунистически функционери изпитваха екстаз да ползват техника, облекло, лекарства, храни, автомобили,здравни услуги и др., на загниващия и падащия в пропастта Запад. Та след като закупиха брониран Мерцедес-600 за Живков, закупиха и линейка от същата марка, бяла на цвят.Медицинското оборудване също беше западногерманско, лекарствата, медикаментите, спринцовките и др. санитарни материали бяха и от Швейцария, Австрия , Франция…
В линейката имаше лекар и медицинска сестра. За построяването на резиденцията, комунистите одържавиха много частни земи(селища, парцели) в тази част на Банкя и отчуждиха доста собственост от коренни жители на града, както и част от близката вилна зона. През около 1985 г. направиха същото и построиха съвсем нов път в съседство с ж.п. линията, така наречената “електричка” до София.Диктатора беше охраняван освен от УБО, така и от Вътрешни войски към МВР-батальона във Враня.В двете посоки пътя се блокираше Банкя-Иваняне-Суходол-Горна Баня-Бояна-бул.”България”.
Поставяха се униформени войници и сержанти с автомати, особено на мостовете , надлезите и кръстовищата. Кръстосваха патрулно-пилотни черни Волги с цивилно облечени офицери от УБО.Обикновено трафика спираше за период от 20 до 40 минути като по тази причина се създаваха големи задръствания на светофарите в Г. Баня и кръстовището на пътя за Владая.
Медицинското обслужване за другите високопоставени комунисти на държавна служба и привилигировани се водеше в Правителствена болница, ВМА и болницата на МВР на Руски паметник.Докато в последната имаше всякаква медицинска апаратура, във Военна болница и Правителствена всичко беше внос от проклетия Запад. Дори миещите коридорите и фоайетата машини бяха западни- на шведската компания “Електролукс”.Лекарствените материали в Правителствена болница бяха изключително внос от същия проклет империалистически Запад. Имаше и специална аптека с валута в района на Центъра по хигиена на бул. “Димитър Нестеров” до ВМА.
Изписването на напълно безплатни западни лекарства ставаше само от специални кабинети и чрез специални рецепти само за правоимащи клиенти.С определн цвят и няколко копия.
При тежки случаи, пациентите комунисти се лекуваха в същия гнил Запад.В интерес на истината, след съответни връзки и молби се лекуваха и почти обикновени граждани, но съвсем не най-обикновените.
Възползваха се от тези грижи много артисти, дейци от културата, председатели на различни институции и задължително активните борци против същия гнил и експлоататорски Запад. Нали всеки може да открие и тук идиотизма на комунизма-някой се бори срещу някого за да получи официално признание( категория АБФК) , за се ползва от самия него по различни нужди.
Срещу главобол имаше западнгермански хапчета в тънки ламаринени кутийки-Саридон или подобно название ако греша.
За бебета и малки деца , комунистите внасяха само за техните среди изключително качествен сироп(мултивитамини)Саностол, производство на ГФР.
Дълги са историите на и за комунистическите гадове, спирам защото вече заработих поредната доза на натрапник на нихилизма и ругаенето на (л)песно(у)пойния български народ.
Люлееха го комунистите половин век до Десети, ще го люлеят и до Единайсети, коя година? -няма край на комунистическата градина….., кой от кой по-голяма гадина.

Редактирано от proexpert (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Явно троловете се плодят. Избори идат.

Всичко беше истинско, нямаше Е-ххх. Хлябът не мухлясваше на третия ден, месото ми го мелеха в месарницата пред мен, Киселото мляко беше кисело, а не да стои над месец без грам бактерия. Бирата също. Всеки си имаше каквито иска био продукти от село. За тези със "софийски" добавки върху заплатите по влаковете пътуваха кошници с продукти от село. 

Едно време народните представители работеха като всички хора. Имаше и стругари, и тъкачки. Събираха се 2 пъти в годината на пролетна и есенна сесия да гласуват законите. В отпуска. Сега колко бронирани возила има и по колко пари? От BMW7 нагоре. И колко гъзове грухтят и крадат? Да казвам ли какво е качеството на работата им? По колко пъти се променят основни закони заради лобизъм и некадърност?

На мен половината ми живот е минал през онова време, та знам. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Времената се менят, някои неща са остатъци от предишни времена, други плод на епохата. Официално има разделение на политически строеве, но то е въпрос на класификация. Всъщност у нас властва паразитизмът на обществено, държавно и личностно ниво, който само прелива у формата на разни "операционни системи". Това не го виждам да се е променило и няма да е промени, без значение с кого сме и какво строим. 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо Държавна сигурност продължава да ни пречи през 2016 година?

https://voinaimirblog.wordpress.com/2016/11/25/защо-държавна-сигурност-продължава-д/

И понеже съм убеден, че няма да му повярвате, следва да ви запитам, защо вярвате на бивши комунисти, когато ви говорят за права на човека, демокрация и свобода на словото. Да не би да имат опит в тези дейности?

Защо вярвате на профсъюзните „лидери“, когато ви говорят за права на работещите? Кога са ги пазили? По времето на бригадите, съботниците, извънредния, но незаплатен труд? Или днес, когато миньори излизат на протест заради неплатени заплати от над половин година и мизерстват, а лидери на казионните организации като КНСБ и КТ Подкрепа обясняват, че са си свършили работата, отказвайки да направят каквото и да е за тях?

Защо вярвате на журналисти и собственици на медии, пръкнати от идеологическите отдели на ЦК на БКП и ДКМС? Журналисти, които ни заливат постоянно с пропаганда колко добре е бил уреден живота в тоталитарна България

Кога са говорили истината и са работили в нормална информационна среда?

Защо вярвате на бивши доносници на ДС?

Че това са хора, превърнали предателството в професия и хоби.

Защо вярвате на „бизнесмени“, изплували от нищото, но с купища пари? Че това бяха хора, продукт на активната борба с капитализма. Бизнесмени, получили куфарчета с пари, които не могат да управляват една метла, а сега са начело на цели дялове от индустрията и я съсипват с некадърността си.

Защо вярвате на учените и интелектуалците с „минало“ в репресивните служби на Народна Република България, които нямат реални трудове? Те са се надпреварвали да пишат“ както е казал другаря Тодор Живков…“ във всеки труд, независимо дали става дума за математика или социология или история.

Защо вярвате на самообявилите са за „националисти“, всъщност защитаващи интересите на чужда страна, а именно Русия? Ужким България е над всичко, но с 4 очи гледат към Москва.

Защо вярвате на магистратите? Да са осъдили някого, който е бил на власт и е злоупотребявал с нея за престъпленията срещу нас?

И всичките тези с минало в репресивния апарат от преди близо три десетилетия  дават мило и драго нещата да продължат както е било до сега. Без реформи в здравеопазването, в образованието, в пенсионните фондове, в правосъдието, в полицията, в армията, във всяка една важна част на обществения живот.

Намирам решението за обявяване на комунистическия режим за престъпен за правилно, намирам забраната за пропагандирането на тази анти-човешка идеология за закъсняло, но тези хора продължават да диктуват обществения живот. Отчаяно ни трябва лустрация, макар и закъсняла с 27 години. За да можем най-накрая да продължим напред, без оковите на гадното ни минало като тоталитарна провинция на голямата северна империя. Украинците ни дадоха пример как се действа срещу комунистите и русофилите преди три години, а ние за пореден път избираме в честни избори да ни управляват пак същите хора.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не хохлите, дето се продадоха за 5 милиарда, а румънците са за пример. Че държавата си прибира откраднатото и опандизват хайдуците. без значение от поста. А ние дремем.

А някой мисли ли че същите комунисти са спрели да ни управляват. Проблемът е че дойдоха Б, В ,Г отбора - гладни, нагли и крадливи. Банкянския мутраген хвърли фуражката, но не и партийната книжка. Някакви асистенти по политикономия на социализъма като Иван Костов и Ренета Инджова (тя ми беше на мен)? Разни деца и снахи на политбюро?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Филипов написа:

Всичко беше истинско, нямаше Е-ххх. Хлябът не мухлясваше на третия ден, ....

Днес във всеки Супермаркет пекат постоянно хляб. Избор голям. В миналото само Мизерията, промиването на мозъци, безплатният труд с зомбиращи лозунги беше истински. Миналото ли? То още не е свършило, а продължава и днес.

"защо не попитате, защо СЕГА България е най-бедната страна в Европа; защо пенсията /80 евро/ и работната заплата в България са най-ниските въобще в Европа;
..."

Заради 45 години комунизъм и 27 години контролиран от ДС преход

"защо над 3 милиона българи живеят под прага на бедността, който е 300 лева;"

Защото в тези 3 милиона влизат малцинствата които принципно не работят, пенсионери които също не работят, работещи които не се осигуряват и безработни.

" защо има безработица над 10%, а в някои райони достига и до 50%; "

Не е вярно, последните данни за безработичата са около 7%, една добре работеща икономика има безработица около 4-5%

"защо бяха унищожени промишлените предприятия и останаха само скелетите им; "

Защото не произвеждаха нищо смислено. И никой не ги е унищожавал, те си фалираха сами. Малкото изключения които се приватизираха навреме и беше инвестирано в тях работят и до ден днешен, например България ер, Енерго-дружествата и т.н.

"защо беше унищожено селското стопанство и над 200 села изчезнаха от картата на България"

Никой нищо не е унищожавал, умряха си сами бидейки нежизнеспособни и ненужни никому

"защо 274 училища бяха затворени през последните години"
Защото от десет села не могат да сглобят и една паралелка, затова. И не, не говоря на изус, наблюдавал съм процеса в няколко села в община Ардино. Ако искаш мога да ти предоставя и конкретни данни. В момента едно незакрито още училище има... 9 деца за първи клас!

", защо българчетата са сред най-неграмотните в Европа; "
Защото броиш и малцинствата, а те свалят средните стойности. И защото образованието ни е в плачевно състояние, благодарение на комунизма и контролирания (от ДС) преход

"защо има клошари, които ровят в кофите за боклук; "
Защото в боклука има доста ценни неща.

"защо хората умират, вървейки по клиничните пътеки;"
А преди не умираха ли? Да почнем ли да си разказваме сърцераздирателни истории от едно време? А как роднини ни пращаха лекарства от чужбина? Не?

"защо унищожихме културата и духовните ценности,"
Никой нищо не е унищожавал, просто никой нищо не създаде, а културата и духовните ценности на комунизма се оказаха една миризлива лъжа.

" защо от 9 милиона в края на 80-те останахме по-малко от 7 млн."
Ами защото само луд би останал в тази държава доброволно, затова. А е такава заради 45 г, комунизъм и 27 г. контролиран (от ДС) преход.

" и т.н. т.н. още много, и то безкрайно съществени „защо“. "
Боя се че няма още много защо-та които да не се сведат до "45 г, комунизъм и 27 г. контролиран (от ДС) преход."

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, proexpert написа:

Днес във всеки Супермаркет пекат постоянно хляб. Избор голям. В миналото само Мизерията, промиването на мозъци, безплатният труд с зомбиращи лозунги беше истински. Миналото ли? То още не е свършило, а продължава и днес.

"защо не попитате, защо СЕГА България е най-бедната страна в Европа; защо пенсията /80 евро/ и работната заплата в България са най-ниските въобще в Европа;
..."

Заради 45 години комунизъм и 27 години контролиран от ДС преход

"защо над 3 милиона българи живеят под прага на бедността, който е 300 лева;"

Защото в тези 3 милиона влизат малцинствата които принципно не работят, пенсионери които също не работят, работещи които не се осигуряват и безработни.

" защо има безработица над 10%, а в някои райони достига и до 50%; "

Не е вярно, последните данни за безработичата са около 7%, една добре работеща икономика има безработица около 4-5%

"защо бяха унищожени промишлените предприятия и останаха само скелетите им; "

Защото не произвеждаха нищо смислено. И никой не ги е унищожавал, те си фалираха сами. Малкото изключения които се приватизираха навреме и беше инвестирано в тях работят и до ден днешен, например България ер, Енерго-дружествата и т.н.

"защо беше унищожено селското стопанство и над 200 села изчезнаха от картата на България"

Никой нищо не е унищожавал, умряха си сами бидейки нежизнеспособни и ненужни никому

"защо 274 училища бяха затворени през последните години"
Защото от десет села не могат да сглобят и една паралелка, затова. И не, не говоря на изус, наблюдавал съм процеса в няколко села в община Ардино. Ако искаш мога да ти предоставя и конкретни данни. В момента едно незакрито още училище има... 9 деца за първи клас!

", защо българчетата са сред най-неграмотните в Европа; "
Защото броиш и малцинствата, а те свалят средните стойности. И защото образованието ни е в плачевно състояние, благодарение на комунизма и контролирания (от ДС) преход

"защо има клошари, които ровят в кофите за боклук; "
Защото в боклука има доста ценни неща.

"защо хората умират, вървейки по клиничните пътеки;"
А преди не умираха ли? Да почнем ли да си разказваме сърцераздирателни истории от едно време? А как роднини ни пращаха лекарства от чужбина? Не?

"защо унищожихме културата и духовните ценности,"
Никой нищо не е унищожавал, просто никой нищо не създаде, а културата и духовните ценности на комунизма се оказаха една миризлива лъжа.

" защо от 9 милиона в края на 80-те останахме по-малко от 7 млн."
Ами защото само луд би останал в тази държава доброволно, затова. А е такава заради 45 г, комунизъм и 27 г. контролиран (от ДС) преход.

" и т.н. т.н. още много, и то безкрайно съществени „защо“. "
Боя се че няма още много защо-та които да не се сведат до "45 г, комунизъм и 27 г. контролиран (от ДС) преход."

Виновни са Путин и руснаците.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, proexpert написа:

Днес във всеки Супермаркет пекат постоянно хляб. Избор голям. В миналото само Мизерията, промиването на мозъци, безплатният труд с зомбиращи лозунги беше истински. Миналото ли? То още не е свършило, а продължава и днес.

 

Личи си, че плямпаш просто ей така.Точно днес във всеки супермаркет освен печеният ти хляб има хиляди видове колбаси от месо, но "незнайно" защо са на половин цена от суровото месо.Има и продукти наричани "деликатес" на цената на "гадното тодор-живково овче сирене." Самото "мръсно и гадно" овче сирене сега е поне 20лв.Разбира се победилата демокрация ще храни хората си деликатеси и решително ще отхвърли тоталитарните продукти като овче сирене, кашкавал и так далее.А и какво и е на соята? Я какви хубави демократични кюфтаци стават от нея.  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Помнете жертвите.

http://www.webcafe.bg/id_49876010

http://www.bnfront.com/borba191.pdf

Редактирано от pcbsd (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То пък печеният и въздух на другия ден става за нещо. Дори и за попара не става.

Много трол, много чудо. Ще ми защитавате крадци и бюрократи ли? Едно време "гадното" ви село хранеше половин Европа. Дори и в Америка се усетиха и не иска финансово-борсовите крадци, които нищо не създават и само грабят и си избраха правилния президент.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ало , експерта !Ти, на кой свят живееш?Какво ни донесе демокрацията?Легализиране на инсекта,зоофилията,на еднополовите бракове,на некрофилията.А вземи и прочети къде са разрешени.Англичанин изнасилил кон, тази новина е от днес.Знаеш ли , от 74 училища в Англия в 52 няма нито едно бяло дете.Всичко е мюсюлмани.Масово англичаните напускат големите градове или се  изселват в други държави.Същото е във Франция , цели квартали заселени само с мюсюлмани .Където на жените им е забранено да се разхождат свободно.Не можеш да видиш една жена на улицата.Либерализъм .Да си го наврат отзад.Някой, ако си мисли че ще се роди някой месия и ще оправи света ,греши.Вече бялото стана черно, масово се изопачава историята ,хората се зомбират.За големите корпорации , човешкият живот не струва нищо.Включително и твоят.Хора мислете ,запазете вярата си.Не се отричайте от Бога ,родата си, от историята и миналото.Един ден и нашата цивилизация ще си отиде .Това винаги става или с война или с природни катаклизми.Хайде със здраве!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 53 минути, Родина написа:

Ти, на кой свят живееш?Какво ни донесе демокрацията?

Имало едно време едно детенце. То порасло и видяло че света му донесе само сметки, проблеми, работа, болести, издръжки , и т.н. . Иска си обратно да е детенце и да не живее в тази гадна реалност.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, miro20 написа:

Имало едно време едно детенце. То порасло и видяло че света му донесе само сметки, проблеми, работа, болести, издръжки , и т.н. . Иска си обратно да е детенце и да не живее в тази гадна реалност.

 

Мислех ,че си по умен.Преди имаше СИВ и Варшавски договор .Сега не е ли същото ,НАТО и Брюксел.Жертвите на комунизма са по малко от тези на Западният свят.Като почнем от кръстоносните походи до сега са стотици милиони .Какъвто комунизма ,такава и демокрацията.И колко много пребоядисани комунисти минаха през Брюксел.Хвани едните удари другите.Не съм съгласен да има един световен полицай или клика от шайка от търгаши да си играят с живота на хората.А това откъде съм минал и какво искам не те касае.Не ме е страх от проблеми и сметки, защото знам откъде идвам и къде   отивам.По добре да общувам с животните ,отколкото с хора който за да си налагат мнението   и са готови да унижат и да унищожат този който не е съгласен с тях.В животинският свят има много повече справедливост и  любов.Човека стана звяр не признава нищо свято. Истината за теб е една , но за други е друга.И стечение на времето човек променя възгледите си и си съставя  друго мнение.Това е свободната воля и човек израства. Лека ти вечер.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, Родина написа:

Ало , експерта !Ти, на кой свят живееш?Какво ни донесе демокрацията?Легализиране на инсекта,зоофилията,на еднополовите бракове,на некрофилията.А вземи и прочети къде са разрешени.Англичанин изнасилил кон, тази новина е от днес.Знаеш ли , от 74 училища в Англия в 52 няма нито едно бяло дете.Всичко е мюсюлмани.Масово англичаните напускат големите градове или се  изселват в други държави.Същото е във Франция , цели квартали заселени само с мюсюлмани .Където на жените им е забранено да се разхождат свободно.Не можеш да видиш една жена на улицата.Либерализъм .Да си го наврат отзад.Някой, ако си мисли че ще се роди някой месия и ще оправи света ,греши.Вече бялото стана черно, масово се изопачава историята ,хората се зомбират.За големите корпорации , човешкият живот не струва нищо.Включително и твоят.Хора мислете ,запазете вярата си.Не се отричайте от Бога ,родата си, от историята и миналото.Един ден и нашата цивилизация ще си отиде .Това винаги става или с война или с природни катаклизми.Хайде със здраве!

Като чета такива коментари и ми става едно "жално - милно" .

Милно за времето на моята младост когато разни отрепки ни баламосваха че на запад хората работят и са експлоатирани като животни и капиталистите пият кръвта им едва ли не - до момента в който отидох лично в командировка в този лош запад и видях че сме сто години назад и като се върнах маса време ходех като болен, а жално за такива като теб дето не се сещат че сега светът е отворен и ако не лично всеки е запознат с положението от роднини и приятели и продължават с приказките с които ни припиваха по онова "хубаво" време. Абе господа другари измислете нещо по свястно ! Ама явно наследниците на тогавашните шамани нищо ново не са научили за толкова години и се опитват да пробутват номерата на дедите си. Със здраве и от мен!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Aз нямам шанса да почувствам носталгия по онова време, понеже съм малък и не може да ми стане жално и мило. Ама знаете ли кое ме отвращава? Отвращаваме, че тридесет години след смяната на строя, все се намира някой който да погледне назад и да каже, че ония от преди са виновни. Имахте тридесет години, говеда! Майка ми и баща ми са бленували за демокрация и са имали надежди за някакъв утопичен живот. Какво получиха? Получиха Костов, Москов, Борисов, Царя и всички тия, които дойдоха, за да ограбят България. 

В четвъртък баба ми почина. Трябваше да платя  200лв (стотинки на километър) за да си я докара линейка в къщи и да издъхне там. Това е България 30 години по-късно.

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Aз много бих искал, тези дето ни обясняват как комунистите са виновни за всичко и видите ли, те продължават да управляват и сега, да вземат да ми покажат партийната книжка на мадридския пройдоха (затънал в дългове от хазарт),който допродаде кво що имаше останало от България, та да си оправи борчовете... Така де, за Неговото Величество хортувам.

 

Тони,съболезнования за баба ти. Но на всички останали ще спомена, че преди време,когато почина тъста на колегата ми, му струваше  над 1000 лева, само да го докарат от София до Пловдив с катафалка (щото с друго било незаконно да се транспортира мъртвец). Та, ще трябва да внимаваме къде умираме, да не докараме фалит на най- близките си,които бездруго едва свързват двата края... За сравнение, когато баща ми почина (точно в края на комунизма), беше транспортиран с държавната линейка и ни отказаха да им платим бензина даже.Сега си давам сметка,защо фалира соца- твърде безплатен транспорт за покойници...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 часа, Родина написа:

Мислех ,че си по умен.Преди имаше СИВ и Варшавски договор .Сега не е ли същото ,НАТО и Брюксел.Жертвите на комунизма са по малко от тези на Западният свят.Като почнем от кръстоносните походи до сега са стотици милиони .Какъвто комунизма ,такава и демокрацията.И колко много пребоядисани комунисти минаха през Брюксел.Хвани едните удари другите.Не съм съгласен да има един световен полицай или клика от шайка от търгаши да си играят с живота на хората.А това откъде съм минал и какво искам не те касае.Не ме е страх от проблеми и сметки, защото знам откъде идвам и къде   отивам.По добре да общувам с животните ,отколкото с хора който за да си налагат мнението   и са готови да унижат и да унищожат този който не е съгласен с тях.В животинският свят има много повече справедливост и  любов.Човека стана звяр не признава нищо свято. Истината за теб е една , но за други е друга.И стечение на времето човек променя възгледите си и си съставя  друго мнение.Това е свободната воля и човек израства. Лека ти вечер.

Не е вярно че какъвто комунизма , такава и демокрацията.

Омесваш десетки неща  в еди тюрлюгювеч  което е пълен нонсенс.

Оставете този глобализъм и тези пусти световни жандарми с които обяснявате всеки един /личен/ проблем, ами се приземете малко на земята.

Има малки държави които успешно балансират и с големите, и големите ги уважават. Примери много - просто погледни коя да е западна държава с нашите размери.

Хората искат социална държава и що годе някаква справедливост. За ваше огромно съжаление, тези които са го постигнали са "злия Запад" и "злите капиталисти".

Соца фалира, и както казах за да съпоставяте коректно кое е по добре, първо изравнете изоставането , което ВСЕКИ път ще ви повтарям примера с Германия.

1.6 трлн евро другари , 1.6 трлн евро наляха след обединението германците в Източна Германия за изравняване на социалния статус и икономика !  .А ГДР беше една от добре живеещите от соц лагера !.

Ако можете да си представите тази цифра , ще разберете кой е "виновен" за всичките тези проблеми които повърхностно описвате - и че вземат пари в болниците, и траурните агенции, и ниските заплати и какво ли още не.

Не е виновна "демокрацията" , а това че соца фалира . Никой от вас не казва едно простичко нещо - А какво трбваше да дойде след отзи фалит ??
 

Spoiler

 

За животните също не съм съгласен. Аз обчиам животни , винаги имам покрай мен.

Но животинския свят е доста по жесток, особенно в природата, извън човешката сфера.

но това е друга тема.

 

Цитат

Отвращаваме, че тридесет години след смяната на строя, все се намира някой който да погледне назад и да каже, че ония от преди са виновни. Имахте тридесет години, говеда!

И мен ме отвращава че 30 г след промените, все още в политиката и бизнеса има агенти от ДС и всякакви със картончета и агентурно минало.И нес а къде да е , а на водещи позиции и лидери. - Първанов-Гоце , КАракачанов-Дончо, Местан-Павел , Сокола-Сава , и т.н. и т.н..

Че и продължават да се кандидатират, продължават да са в задкулисието, продължават с тази наглост.

 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 часа, иноТ написа:

Имахте тридесет години, говеда! Майка ми и баща ми са бленували за демокрация и са имали надежди за някакъв утопичен живот. Какво получиха? Получиха Костов, Москов, Борисов, Царя и всички тия, които дойдоха, за да ограбят България. 

Защо имахте а не имахме ? Май си от тези дето чакат друг да ни оправи . И кои точно са говеда според теб дали тези дето виждат недостатъците и на двата периода на развитие на България или тези дето като сега не им е добре теглят неистово да се върнат назад към социализма ? Напълно те разбирам че не харесваш сагашното време опитай се да допринесеш за промяна и подобряване а не да хвалиш отречени от историята и хората времена . Толкова ли е трудно да се каже да тогава сме сбъркали сега също ще си направим изводите и ще гледаме да не повтаряме досегашните грешки . Вместо това сочим с пръст Костов ,  Негово нищожество царя, Борисов и мислим че едва ли не ще се появи спасител който като си го изберем и всичко ще тръгне по мед и масло. Всички изброени от теб личности аз също не одобрявам и никога повече няма да гласувам за тях но не там е работата . Докато не разберем всички че сами сме си виновни за състоянието си и за това да ни управляват такива хора и по този начин нищо няма да се оправи в страната. Евала на съседите в Румъния при тях нещата потръгнаха и ще вървят още повече защото се е пробудило гражданското съзнание и хората като не харесат нещо излизат по площадите. А ние тук си почесваме клавиатурите и се обвиняваме един друг -няма да стане по този начин.

Съболезнования за баба ти. Това което се е случило с теб се случва непрекънато с много хора. Защо плащаме здравни осигуровки когато трябва отново да заплащаме допълнително за здравно обслужване . Ама никой не излиза на площада - затова ще продължаваме така.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, lsmurf написа:

Евала на съседите в Румъния при тях нещата потръгнаха и ще вървят още повече защото се е пробудило гражданското съзнание и хората като не харесат нещо излизат по площадите

Мани-бегай! Техният премиер нарекъл протестиращите "соросоиди" ... Ей това социалистите са си плюли в устата.

Тони, съболезнования! Светъл път на жената!

преди 3 часа, miro20 написа:

И мен ме отвращава че 30 г след промените, все още в политиката и бизнеса има агенти от ДС и всякакви със картончета и агентурно минало.И нес а къде да е , а на водещи позиции и лидери. - Първанов-Гоце , КАракачанов-Дончо, Местан-Павел , Сокола-Сава , и т.н. и т.н..

То и затова сме на това дередже. Предателите са си предатели. Преди са предавали другарите си, сега държавата. Спъната демокрация е нашата, спъната и пленена.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нека оставим другите...Каква Демокрация ви е спекла мозъците ? Лъжат ви в очите , а вие вярвате ! 

А , бе ! Някой тук в сайта знае ли що е то Демокрация ? Демокрацията е като призраците - всички говорят за нея , но никой не я е виждал...

Демокрацията е Контрол от народ над управляващите го (да не се бърка контрол с управление , както и обратно) . Иначе е Диктатура - когато управляващите и котролират .....

Де го тоя Контрол бре ?! Окьоравях да го търся . Тъй и не можах да го видя ....30 години един осъден за Грабеж не видях .....Ха ! Един на село откраднал кокошка . Гладен бил човекът - няма прошка.....Това ли е Демокрация.....? Нашето ми мяза на Мафиотска Диктатура , нежели на Демокрация . Ама то и другите в по-меки и прикрити форми....:)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Kaкто и очаквах, никой не отговори на въпросчето за царчето, ма си набиват заучените мантри и тва си е. На тва му се вика гьонсуратлък. Е те затва сме на тва дередже! Не заради комунизма,не заради демокрацията... а заради гьонсуратите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всъщност ти отговорих но явно не си ме разбрал. Това дали даден човек е имал или не червена книжка не го определя като добър или лош. И няма как да очакваме дадена личност да дойде и да сложи всичко в ред независимо от коя партия или от коя планета е. Докато не се научим да контролираме управляващите все ще сме на това дередже. А контрола става с гражданско поведение. Важно е обществото а не гьонсуратите както казваш зашото такива има навсякъде , само че в нормалните общества хората ги принуждават да се държат нормано. И ако за нещо обвинявам най- много социализма е че смачка самочувствието на хората и ги отчужди един от друг и в България всеки си трае за да не си създаде главоболие или се спасява поединично. Та това е беля която няма как да се промени за година и две. Знаеш че Мойсей е водил евреите 40 години из пустинята за да умрат всички които са родени в робство.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...