Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

proexpert

Убийствата на прехода. Кой кого уби и защо?

Препоръчан отговор


Разчистването на сметки свързани с трибуквената групировка СИК продължава и през 2005 г., когато на 16 февруари в ресторант “Бъфало” в жк. Люлин е застрелян Димитър Тодоров – Митко Бретона. Около 13:00 ч. в заведението влязъл мъж с тъмно зелен балтон и шапка, който се приближил до масата на Бретона и натиснал два пъти спусъка на пистолета “Макаров”, скрит в джоба му. Един от куршумите попаднал в дясната буза на Митко Бретона, а другия в гърдите му. Според информация от спецполицаи, Димитър Тодоров – Митко Бретона е поискал процент от печалбата на други фигури от престъпната им дейност, за чието създаване той е помогнал. Според спецполицаите поисканата сума е била много висока и е излязло много по-евтино да бъде нает професионален стрелец, който да премахне Митко Бретона.

На 5 април 2005 г. в Равда е застрелян основния свидетел по делото за убийството на Димитър Стаматов – Мастара – Мариян Георгиев – Марата. Според запознати той е предупреждаван многократно да не свидетелства по делото и са правени няколко опита за неговото убийство, до 5 април, когато стрелци с автомати “Калашников” го правят на решето в офиса на фирмата му в Равда. За поръчител се смята известна бургаска фигура, избягала от България през 2002 г. и екстрадирана у нас през януари 2012 г.
Убийствата на прехода кой кого уби и защо

Антон Милтенов – Клюна

Една от знаковите престъпни фигури на прехода – Антон Милтенов – Клюна е разстрелян на 30 юли 2005 г. пред сладоледената къща “Джимис” в центъра на София. С него загиват и охранителите му – Иван Тодоров – Призрака и Милен Върбанов – Цайко. За извършител на убийството се смята също убития по-късно Райко Василев – Райко Кръвта. Причина за убийството преразпределение на пазара на наркотици в столицата.

На 4 ноември 2002 г. е застрелян хасковския бизнесмен Валентин Подмолов – Подмола, който гравитира около кръга на ВИС-2. По оперативна информация, убийството на Подмолов е поръчан от фигура в тогавашната групировка СИК и извършено от криминално проявени лица от Димитровград.

Една от най-влиятелните и богати фигури на България е показно застреляна на своя територия, пред погледа на охранителите си. На 7 март 2003 г. пред офиса на “Мултигруп” е застрелян президентът йИлия Павлов. Той е смятан за един от най-богатите хора в държавата с капитали от около 1,3 млрд. лева. Като физически извършител бе задържан Серафим Антонов – Фиката, който по-късно бе окончателно оправдан. Според източници от полицията, убийството е поръчано от бивш ресторантьор, известен с доброто си приятелство с министър-председателя на България в периода 1997–2001.
Убийствата на прехода кой кого уби и защо

Убийството на Георги Стоев

На 19 август 2003 г. автомобил “Mercedes” S600 с рег. номер BB FN 888 спира на червен светофар на бул. “Гоце Делчев”. В следващия момент от друг автомобил излизат двама въоръжени мъже и с автомати “Калашников” започват да стрелят по “Mercedes” – a. Пътуващия на пътническата седалкаФилип Найденов – Фатик загива на място, а шофьора му Румен Желязков – Жабока е намерен две години по-късно мъртъв в село Душинки. Румен Желязков е единствения видял убийците на Фатик. Има оперативни данни, че това е Асен Петров – Шаки и още трима души, но срещу тях няма достатъчно доказателства. Асен Петров – Шаки е обкръжението му гравитират около групировката СИК. За Петров и приятелите му има оперативни данни, че са извършители и на други убийства и отвличания, но към днешна дата те не са осъдени.

Един от наследниците на убития Поли Пантев е застрелян на 5 ноември същата година. Евгени Стефанов – Женята е убит от двама стрелци, които много професионално са успели са уцелят мишената си в главата и след това да се оттеглят. Минути след стрелбата е намерен автомобил “Ауди” с включени чистачки и разбита ключалка, който е бил използван от стрелците за бягство. По оперативни данни поръчителя на убийството вече не е между живите, след като също бе застрелян в ресторант “Славия” през 2004 година. Вероятните физически убийци са българи и са добре познати на полицията с други престъпления.

На 27 ноември 2003 г. пред блока в който живее в столичния квартал “Хладилника” е убит кума наГеорги Илиев – Румен Маринов – Нарциса. Той е причакан от двамата си килъри, който умишлено са блокирали асансьора и са планирали да го убият вътре. Маринов обаче е усетил стрелците и е побягнал към съседен блок, където е опитал да се скрие под джип “Тойота”. За убийството на Румен Маринов – Нарциса полицаите подозират като поръчител друга фигура от ВАИ Холдинг, изчезнала в деня на неговото погребение и до ден днешен е в официална неизвестност. Основното доказателство срещу поръчителя е телефонен разговор между Георги Илиев и Румен Маринов, няколко минути пред той да издъхне. Има данни, че предполагаемите физическите убийци на Маринов – регистрирани за автокражби, са ликвидирани няколко месеца по-късно.
Убийствата на прехода кой кого уби и защо

Тялото на Косьо Самоковеца

Кадрите от показното убийство на Константин Димитров – Косьо Самоковеца са едни от най-гледаните в Интернет. Той е застрелян пред магазин за диаманти, докато пазарува подаръци за приятелката си – манекенката Цеци Красимирова. Физическия убиец се казва Едвин Векер и е от холандски произход. Въпреки, че бе осъден на 15 години затвор за убийството, Едвин Векер и до днешна дата не признава кой му е платил за да убие Константин Димитров.

Мистерия в убийството на Константин Димитров – Самоковеца е в това, че холандската полиция е заловила физическия убиец, минути след като е извършил убийството и бяга по улицата, благодарение на подаден от българските служби сигнал за подготвяното убийство на Константин Димитров в Холандия. Не е ясно поради каква причина, българските служби скриват информацията, която подават към Холандия от Константин Димитров – Самоковеца.

На 19 януари 2004 г. е сложено началото на новата “показна” година с мощен взрив, отнел живота на едно от лицата на СИК в сянка – Стоил Славов и тримата му охранители. Бомбата избухва точно когато Славов и охранители му се качват в асансьора на офиса на “Булинс”. По оперативна информация поръчители на убийството са двама братя, съдружници със Стоил Славов. Спецполицаи споделят, че бомбата е направена и поставена от големи специалисти, които обаче никога не биха могли да влязат в сградата без съдействието на вътрешни хора.

На 30 юли 2004 г. е изпълнено едно от най-професионалните убийства в България. Около 15:00 ч. пред ресторант “Славия” в София спират два автомобила с надписи “Полиция” и мъже с полицейски униформи и автомати заповядват на един от основателите на СИК – Милчо Бонев – Бай Миле и охранителите му да легнат с лица към земята. След като всички стриктно изпълняват заповедта са застреляни в главите и телата с автомати “Калашников”. За изпълнители на това професионално убийство спецполицаи посочват хърватска група, влязла в страната през 2003 г. Има оперативни данни, че групата от няколко хърватски граждани изпълнява заповеди на сръбски гражданин, заловен в България през 2002 г. и екстрадиран в Холандия.

На 24 октомври 2004 г. в София на излизане от заведението “UpStairs” на бул. Витоша е застрелянДимитрий Минев – Димата Руснака. Стрелбата е извършена от апартамент в отсрещната сграда, собственост на депутат от партия НДСВ. Димата Руснака е от кръга на групировката СИК и спецполицаи спрягат като поръчител на убийството друга фигура от СИК, вече напуснала България. Стрелбата по Димата Руснака е извършена професионално с един изстрел в сърцето и се предполага, че извършителя и наемник, извън групировката СИК.
Убийствата на прехода кой кого уби и защо

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това не са убийства на прехода. Това са си просто  мафиостски прочиствания и ги има в цял свят.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, Емил Костов написа:

Това не са убийства на прехода. Това са си просто  мафиостски прочиствания и ги има в цял свят.

Много точно е казано. Точно убийства на прехода са, защото са свързани с преразпределението на откраднатите пари и разбира се, с политиците в България, приватизацията, контрабандата. Но този списък е прекалено кратък и освен това, трябва да започва от 90-те години, не от 2003. Точно убийства на прехода са, защото българския преход, изглежда, ще продължи вечно... Периода, в който се създадоха и оформяха мощните престъпни групировки преди да почнат да си легализират дейностите. Но статията е много непълна и пълна с грешки.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, djagi написа:

Много точно е казано. Точно убийства на прехода са, защото са свързани с преразпределението на откраднатите пари и разбира се, с политиците в България, приватизацията, контрабандата. Но този списък е прекалено кратък и освен това, трябва да започва от 90-те години, не от 2003. Точно убийства на прехода са, защото българския преход, изглежда, ще продължи вечно... Периода, в който се създадоха и оформяха мощните престъпни групировки преди да почнат да си легализират дейностите. Но статията е много непълна и пълна с грешки.

И преди е имало подобни групоровки и напред ще има. И тези групировки не са само в България. И те не държат и не крадат всички пари. Както и да е. Не мисля да споря в теми, където няма доказателства или документи а просто се водят безмислени разговори.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, Емил Костов написа:

И преди е имало подобни групоровки и напред ще има. И тези групировки не са само в България. И те не държат и не крадат всички пари. Както и да е. Не мисля да споря в теми, където няма доказателства или документи а просто се водят безмислени разговори.

Е кога преди? Преди 90-а какви групировки е имало (освен ДС :) ), че аз не знам, а май съм по-възрастен от теб. Разбира се, че не крадат само групировките, та нали се отчитат и те на някой. Освен това малко ли крадливи политици, съдии и прокурори има? Полицаи, митничари и т.н. Както и да е. Става дума за това, че този бум на организираната престъпност стана след 90-а година и продължава и до днес, но имаше един период, особено отчетлив. Този период бих нарекъл "преходен", когато мутрите не слизаха от страниците на вестниците.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

и тез мутри що са в раздел История а

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Четенето на книги спасява животи.

Image may contain: 1 person, standing and text

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Беля та беля - Тарабундий посетен под строй от по-малко хора от Гунди без строй.

La imagen puede contener: texto
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...