Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Препоръчан отговор


Българският език е изобилие от звуци, най-богатият в това отношение език.
И знаете ли защо?! - защото българският език е езикът на първите хора, които са имитирали звуците на природата при обозначаването на природните явления в думи.

Българският език е бил говорен в древността далеч отвъд пределите на днешна България. Ето защо той е дал основата на много писмености. Много писмености могат да изразяват и изобразяват един и същи език и това е случаят с българския език. Българският език е дал началото на старогръцкия, латинския и шумерския език, а също и на арабския, персийския, санскрит. Турският език е един съвсем нов изфабрикуван език, възникнал върху основата на българския език така, както са възникнали и гръцкият, и италианският, френският и английският езици. Турция е населена в най-дълбоката древност от българите и до днес турците носят българския ген. Урук,Ирак, Ракка са все градове и държави с български имена - те и трите означават РаКа - Така Каза Бог Ра (Бог Абсолют)!
С РаКа древните българи са обозначавали потеклата вода, Реката, която те са считали за воля Божия, за Словоизлиянието на Бога Ра - РаКа/Река.
И градовете Урук и Ракка, и държавата Ирак са възникнали върху реката / река Ефрат.


Кирилицата и Глаголицата произлизат директно от Древнобългарските руни, най-старите писмени знаци на света! Български следи откриваме и в названието на древната столица на Сирия - град Дамаск.  Арабското произношение на Дамаск е Димашг и означава влажна, просмукана с влага земя. Произлиза от древна арабска дума, която е всъщност още по-древната българска дума мазга. Мазга е дума от българския език, която е в употреба и днес и означава точно това - просмукала се на повърхността течност, така например боровата мазга. За древнобългарския произход на столицата на Сирия доказателства намираме и в едно друго нейно старо име, за което се смята, че е най-древното название на града - Жиляк. И днес сирийците знаят, че Жиляк е означавало устойчив, непревземаем, каквато крепостта Дамаск исторически е била. Очевидна е връзката на най-старото име на сирийската столица Жиляк с българската дума жилав, непобедим.
Откъдето са минали древните българи, бел град са оставяли, велики цивилизации са установявали.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • Отговори 78
 • Създадено
 • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Популярни публикации

Вие, сериозно ли ? Цар Киро от Катуница.  Кир е просто гръцка интерпретация на оригиналното име. Ако не се лъжа, при възпроизвеждането му в оригинална форма, името звучи, като "Куруш" (моля ви, не пра

Това го оставям без коментар, да не предизвикам война с МАКЕдонците. Преките потомци на ахиловите мирмидонци.

Какво знаеш ти CyberCop. Направо българите са дали живот и на марсианците и венерианците, ти тук за една Персия спориш.

Пост без грам доказателства. Ако си учил поне малко старобългарски език ще разбереш доста неща.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Люлката на човешката раса е Африка и от там през хилядолетията са се разселили по цялата земя. 

851px-Spreading_homo_sapiens_la.svg.png

Но в самата Африка има племена които са останали по местата си още от преди 100000 години и те говорят може би най-сложните в звуково и граматично отношение езици.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В Африка и досега са запазени Древнобългарските имена на градове, реки, дори на самия континент Африка.

Древнобългарските племена са заселили най-напред Северна Африка по поречието на река Нил - там са и най-древните артефакти от нашето първоначалие. И са живеели предимно по поречието на реката, В-Река - Африка. Африка е континент-река в самото си начало на заселване.

Има много следи от Древнобългарския език в Египет - впрочем коптите пишат и до днес на кирилица.

Самото име на Коптите е Гопти / ГаБа-ти т.е. Хората на ГаБа Земната Богиня. Оттук е дошло и името Египет.


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не само в Египет се употребявали Древнобългарските руни, известни по-късно като йероглифи, а и другите страни от Северна Африка - например берберите и до днес пазят в Тунис Древнобългарските руни върху скални изсичания.

На снимка 1 е показан исторически паметник от село Ел Кесра, намиращо се в централната чат на Тунис. Селото е най-високото селище на Тунис с надморска височина от 1100 м. Селото е известно със своите мегалити, водни каскади и стълби, изсечени в скалите като тези на снимка 1.
Село Ел Кесра е единственото, което исторически се е запазило в региона.
На стъпалата освен българските фолклорни цветове, можете да забележите с просто око и Древнобългарските руни, които в снимка 2 са систематизирани в таблица на Древнобългарските руни. Самата дума Руна, Руни има Древнобългарският корен РаНа със значение Божествен, На Богинята Ра принадлежащ знак.
Село Ел Кесра е обитавано от Берберите Амазиги, Мъжете (Мазиги / Мажиги) на Ба Ра / Богинята Ра Прамйаката на Древните българи

-

 

Древните българи, хората на Ра, са били Божии хора и те са притежавали мистично познание за силата на звука, особено за силата на човешкия глас! Те са били силни в наричанията, припевите с духовно значение, заклинанията и магиите. Не случайно Древните българи са били народът на Маговете. Маг означава Жрецът на Ма Древнобългарската богиня Майка на Земята (Га/Ге) - МаГ е представител на Майката Богиня на земята. И въпреки, че църковните институции на християнството доста се постараха да заклеймят и накажат, осъдят, изгорят тези свойства на народа ни да зарича и нарича магии, и до днес са живи маговете на земята ни.
Освен това Българският език е първият човешки език на земята и в него е закодирана историята на човечеството. Този език е магичен по силата на възникването си в една най-древна човешка епоха, в която хората са били духовно осъзнати и просветлени.
На снимка 3 е показан много древен символ на окото върху скалата Чачин камък до пещерата Лестница, в близост до Козарника, където са намерени най-старите човешки следи на 1600000 години. На тази снимка лесно може да се види знака до Окото, който се повтаря и в Книгата на заклинанията от Коптите (снимка 4). Този знак с осем основни лъча е първият Слънчев календар, отбелязващ осемте основни позиции на Слънцето по време на неговата небесна годишна обиколка. Много по-късно, хилядолетия по-късно, намираме този знак отбелязан и в египетските храмови каменни изображения например върху главата на Древнoегипетската богиня на мъдростта Сешат.
А също така и върху стените на храма на Дендера вече като усъвършенстван Слънчев календар със зодиак, датиращ от 1век сл. хр. (снимка 5)
Това е още едно потвърждение за българския произход на Коптите и оттам на Древноегипетските фараонски династии и цивилизация.!

-

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Етимология на думата Работа:

- работа е дума, възникнала от Древнобългарския корен РаБа със значение Богинята Ра. И до днес в народните ни традиции битува разбирането, че нито една работа не може да бъде свършена с успех, ако не е благословена от Богинята (Божествеността).

"Работа- радост у Бога! Българите сме народ, който работи и пее!" - Юлиана Ангелова

"Боже, поможи!-така започваше всяка работа баба ми! А на полето се провикваха минаващите-"Помози бог!"Отвръщаха им:"Дал бог добро!"" - Невянка Георгиева

Древнобългарският корен РаБа по-късно е преминал в древни езици като арабския, и оформилия се от арабския еврейски език, като Рабъ със значение Бог или свещеник (рабин).
Дори на далечните Великденски острови Древните българи са занесли своята Богиня РаБа и там местното население, техен пряк наследник, се е нарекло РаП(б)аНъй (Нашата Ра Богиня).

Работата е работа само ако е извършвана с Божествената енергия на човека!
А при експлоатация и принуда, тя престава да е Божествена в същността си и се превръща в проклятие, което изпива силите на човека и го осъжда на страдание, болести и самоунищожение.
Днешният човек е забравил връзката със собствената си Божествена енергия, прекъснал е връзката със себе си и душата си, ето защо е загубил вкуса на живота - на работата си, на любовта си, на всеки един миг на съществуването си.

Пътят е обратно към себе си, защото Исус казва: Божието царство вътре във вас е!
Древните ни деди са наричали царя на това царство Бог на Човешката душа и са го зовяли СебАзи (Бог на СебеАза).

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 24.03.2017 г. в 11:00, Aliya написа:

 

Българският език е изобилие от звуци, най-богатият в това отношение език.
И знаете ли защо?! - защото българският език е езикът на първите хора, които са имитирали звуците на природата при обозначаването на природните явления в думи.

 

Щом сте изписали тези глупости, вероятно не сте чували за бушмените, не сте виждали бушмен, нито лицева възстановка върху череп на един от първите заселници на нашия вид в Европа. Нито сте виждали персийски конник за да го сравните с Мадарския. Къде е приликата между наследниците на Персийската империя с вкоренено чувства с единоначалие и държавност, внесли в Европа тежката конница и невиждана до тогава стомана и примитивните племенна, имитиращи звуци на природата ? Хубаво е, че не ни приписахте родство с неандерталците.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, cybercop написа:

Къде е приликата между наследниците на Персийската империя с вкоренено чувства с единоначалие и държавност, внесли в Европа тежката конница и невиждана до тогава стомана и примитивните племенна, имитиращи звуци на природата ? Хубаво е, че не ни приписахте родство с неандерталците.

Персия е държава, основана от Древните българи и дори името й е Българско. Нека не забравяме, че Персия е основана именно от Българите, преди да търсим и там нашия корен. Защото го търсим навсякъде, само не и в България ! 1f609.png;) Персия е кръстена така от Древните българи, защото е била създадена като държава с васали и суверен, който е събирал данъци от васалите си. Парса е българската дума за пари, плащане и именно Парсия е държавата на данъците, основана от Древните българи след преселението им след Библейския потоп в Черно море през 5504 г. пр. хр.
Самата свещена книга Авеста е писана от мъдрите и просветлени българи, така, както е писана и Речевата Риг Веда на Древна Индия. Авеста е създадена в чест и като песнопения възхваляващи Древнобългарския Бог Ази/Язи/СебАзи. Самата дума Авеста идва от българската дума Вести / Вещая. От своя страна Вести идва от корена ВъАзъТа със значение В Името на Бога Ази Бога Син на Богинята Ра Създателка на света. Оттук и името Авеста - АВъАз-та, В Аза на Бога книга. Защото за Древните българи Бог е бил Истинската същност, Аза на всичко и всеки. Аза на Бога е взимал и човешка форма, като се е вселявал като душа във всеки един човек, както ни учи и Библията. В Авезта тази саможертва на Върховния Аз е била почитана с основния литургичен текст наречен Ясна, като Древните българи са извършвали този ритуал Ясна като част от Древните ни духовни мистерии. Основното Божество на Авезта Ахура Мазда / ХОраМаАзДа е всъщност Човекът (Хора) даден от Богинята майка Ма - Ма Аз Да. Ахора Мазда е Богът Син, който Дедите ни са почитали като Бог СебАзи, а също и БалАзи / Митра / КараКольо и др.

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За пристрастията на Aliya не се наемам да коментирам , но това по-долу все трябва да означава нещо за цивилизация...:

"...Летоброенето на предците ни е признато от ЮНЕСКО още през 1976 г....."

https://www.novini.bg/news/172975-българският-календар-е-най-старият-в-света-според-него-отбелязваме-7522-г-.html

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, by_chechi написа:

Счита се, че Китайският лунен календар е възникнал 3400 год. преди Христа като неговата Нова година е свързана с отбелязване края на зимата, както е в повечето земеделски общества.
Въз основа на древна легенда, според която всяка година изгладнял от дългата зима звяр идва да тормози селата в търсене на храна, хората започват да украсяват домовете си с червена вълна по прозорците и да оставят храна на портите си, за да го омилостивят и уплашат. А след това празнували с радост, че гладният звяр е победен. И до днес в Българския фолклор в края на зимата хората се закичват с червен вълнен конец за здраве след дългата и изтощителна зима. Съчетават го и с бял вълнен конец за чистота и невинност в умовете. Освен това закичват с мартенички и домашния добитък, а на портите си оставят храна или канят сурвакарите с храна.
Китайският лунен календар е всъщност продължение на много по древния Български календар, възникнал повече от 2000 години преди Китайския. Древните българи са познавали и Слънчевия, и Лунния календар и са били отлични астролози магове. Те са имали по едно животно за патрон на всеки месец и година. Древнобългарските жреци са познавали животните и техните навици и сила, защото са живеели в неразривна връзка с майката Природа, която са наричали Богинята Ма / Мара / БъРа / Пра и така нат.
Китайският лунен календар обаче е свързан с датата на преселението на дедите ни в днешен Китай 3-4000 год. преди хр. така, както Календарът на Маите пък отразява заселването на дедите ни в Америка.
Сами вижте произхода на Китайския календар на Зодиака, сравнен с Древнобългарския календар, Първият човешки календар на Земята!!!
Древните българи не само са отишли до Китай след потопа в Черно море, но те са и създателите на китайската цивилизация и календар такива, каквито днес са известни. Те са създателите и на системата Фън Шуй (както е наричана днес), а иначе просто Ван Съвей (Вода Вятър на Древен български език). Тази система е възникнала въз основа на Древнобългарското обожествяване на Бога Слънце Сурва и Зимното слънцестоене, като домовете са се ориентиирали спрямо слънцето тогава. Това е част от Хонсан културата на хората, основали Китайската култура днес и които според много изследователи не са били китайци, а високи, бели и светлооки хора. Според тази култура домовете и погребенията, както и храмовете и олтарите са се строели спрямо Слънцето.
-

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, Aliya написа:

Персия е държава, основана от Древните българи и дори името й е Българско. Нека не забравяме, че Персия е основана именно от Българите, преди да търсим и там нашия корен.

 

 

Вервай ми, изчел съм всички антични автори до чиито прозведения съм се добрал, включително Историята и доста недостоверната Киропедия. Знам много добре от кого е основана Персийската държава, съдбата и родословието на нейния създател. Тези неща, можеш да ги пишеш на деца от първи до трети клас, ако им е спрян достъпа до интернет, за да не могат да проверят, дали са верни.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, cybercop написа:

Вервай ми, изчел съм всички антични автори до чиито прозведения съм се добрал, включително Историята и доста недостоверната Киропедия. Знам много добре от кого е основана Персийската държава, съдбата и родословието на нейния създател. Тези неща, можеш да ги пишеш на деца от първи до трети клас, ако им е спрян достъпа до интернет, за да не могат да проверят, дали са верни.

Ти хубаво си изчел, но българския език научил ли си!? ;)

Защото ако знаеше български, щеше да видиш, че персийските царе все с български имена се зоват: като почнем от цар Киро, ДариАз (Дареният Аз) и така нат.

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 56 минути, Aliya написа:

Ти хубаво си изчел, но българския език научил ли си!? ;)

Защото ако знаеше български, щеше да видиш, че персийските царе все с български имена се зоват: като почнем от цар Киро, ДариАз (Дареният Аз) и така нат.

 

 

Вие, сериозно ли ? Цар Киро от Катуница.  Кир е просто гръцка интерпретация на оригиналното име. Ако не се лъжа, при възпроизвеждането му в оригинална форма, името звучи, като "Куруш" (моля ви, не правете никаква аналогия с български думи).

Може и да ми се обидите, но някой ви е забъркал тотална каша в главата. Ако сте жена, спешно си намерете любовник (колкото се може по- прост), защото нещата не вървят на добре. Още по зле е, че пренасяте кашата от главата си в тези на други хора чрез писаници по форумите.

Народ, който е част от многото такива в Персийска империя може да носи нейната култура и атрибути и без да бъде неин основател. Влиянието, дори може да надхвърли границите на империята и да окаже влияние на съседни народи и племена.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, cybercop написа:

Вие, сериозно ли ? Цар Киро от Катуница.  Кир е просто гръцка интерпретация на оригиналното име. Ако не се лъжа, при възпроизвеждането му в оригинална форма, името звучи, като "Куруш" (моля ви, не правете никаква аналогия с български думи).

Може и да ми се обидите, но някой ви е забъркал тотална каша в главата. Ако сте жена, спешно си намерете любовник (колкото се може по- прост), защото нещата не вървят на добре. Още по зле е, че пренасяте кашата от главата си в тези на други хора чрез писаници по форумите.

Народ, който е част от многото такива в Персийска империя може да носи нейната култура и атрибути и без да бъде неин основател. Влиянието, дори може да надхвърли границите на империята и да окаже влияние на съседни народи и племена.

Какво знаеш ти CyberCop. Направо българите са дали живот и на марсианците и венерианците, ти тук за една Персия спориш.;)

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 20 минути, Емил Костов написа:

Какво знаеш ти CyberCop. Направо българите са дали живот и на марсианците и венерианците, ти тук за една Персия спориш.;)

Това го оставям без коментар, да не предизвикам война с МАКЕдонците. Преките потомци на ахиловите мирмидонци.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не само, че не познават мнозина тук Древнобългарската си стория, но и езика си Български не са наясно!

Разбира се, че Киро е българско древно име - само в българския език може да се проследи етимологията му! КаРа е Древнобългарският корен на тази дума и означава Принадлежащ на Ра Богинята майка, тази, която КАРА нещата да се случват. Киро / Кара / Кера / СаРа са все Древнобългарски имена на Божествената енергия.

Дар / ДариАз е отново дареният ор Ра Божествен Аз у човека - смятало се е, че човекът с името дари / ДариАз е Божий дар.

От друга страна Акаменидите / Акуманите са династия на Древнобългарското племе Куманите - хората на Ма Богинята майка. Те са част от Скитащие Древнобългарски племена Скитите, заселили Мала Азия и въобще Азия.

Българският език е реалност от най-дълбока древност. В него е закодирана цялата човешка история - и знаете ли защо!? Защото Българският е най-древният човешки език.

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Браво, Aliya! Ти си достойна потомка на нашите славни деди и съвестно пазиш завета им, поклон!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Алия , вземи прочети малко за човешката реч и произходът на човека.Ако , един езиковед прочете какво пишеш, веднага ще се гръмне.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 3 седмици по-късно...

Най-древните човешки езици пазят българските думи, особено що се касае до духовните термини.

Да вземем за пример думата Кундалини - така нашумяла напоследък в днешните йога центрове.

Кундалини е Древнобългарски термин от Древнобългарската йога на Древнобългарската първа човешка духовност на първите човеци - Древните българи. Кундалини идва от думата кандило със значение Съд на Светлината. Кундалини е пътят на Божествената светлина в човека и е част от Древнобългарското преклонение пред светлината и нейната Богиня Бал / Бъл. Жизнената енргия на човека Дедите ни са считали за Светлинен поток, дарен ни от тази Богиня Майка на Човешката душа, олицетворена от Нейния Бог Син СебАзи.
Кундалини е Пътят, по който светлината на Богинята се развива устремно нагоре към Божествеността, следвайки чакрите / чакръците / колелетата на човешката жизнена енергия, като ги завихря и разтваря в потока на Божествената любов.

-

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 4 седмици по-късно...

Хилядолетната Кирилица на Древните българи

Буквите от Кирилицата се намират и по стените на пещерата Магурата, където те са в първоначалния си вариант Руни за Божествената майка на Древните българи:
- Т за Та / Тази,
- Р за Ра, едно от имената на Прамайката Богиня,
- М за Ма, Майката Богиня, наричана още МаРа,
- Л за Ла / Светлината или още наричана от Дедите ни Богинята на Светлината Бал / Бъл,
- Б за Ба / Бабата Богинята Прамайка на света,
- Ж за Жа / Живот, но и Жена / Танцуващата Жрица на Богинята Майка
- Ч за Чъ / Чи / Чо Човешката жизнена енергия
- Ю за Юг, Южен
- Я за Я / Яз / Ян със значение Божественият Аз / Слънчевият Аз
- Д за Да (Даващата Богиня)
- Г за Га / Ге Земята
- В за Ва / Въ със значение Същността на Богинята
- Х за Хъ (Дъхът на Богинята)
- К за Къ / Ка със значение принадлежност, посока

Самата дума Руна е с български произход и коренът й е Ран / Рън със значение На Ра Богинята, Божествен. Българските букви са Божествени и Свещени още от самото си възникване.
Рисунките в Магурата се на поне 43000 години според съвременни изследователи.

 

"Днес в Русия е тържествен ден - Денят на славянската писменост, а писмеността е дошла при нас от македонската земя". – Това заяви руския президент Владимир Путин пред македонския президент Георге Иванов, цитиран от сайта kremlin.ru

Не е нужно русофобите да се палят и да вият на умряло - Путин казва "македонска земя", т.е. географско понятие, а не държава. Македонска земя има и в земите на днешна Гърция, и на днешна България. Путин интриги не плете, но както винаги е върховно дипломатичен - все пак пред него е президентът на държавата Македония.

"Никой в Русия – а на мен не ми е известно какво се е говорило в други страни – не се опитва да отрича приноса на Първото българско царство в делото на създаването на славянската писменост, това би противоречало на историческите факти. В този случай става дума за македонските земи и то за македонските земи като за географско понятие... Още по времето на Римската империя регионът, където по-късно са се родили и работили светите Кирил и Методий, се е наричал Македония, затова по този въпрос всичко би трябвало да е пределно ясно и понятно“, подчерта Мария Захарова, говорител на Министерството на външните работи на Русия

Нека не забравяме, че именно българските правителства първо признаха държава Македония и се съгласиха изконна българска земя и българи да бъдат отделени от целостта на България, за пореден път!
От друга страна, ако не беше Русия, нямаше да има изобщо България - поделена между Гърция и Турция!

-

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 4 седмици по-късно...

Огромна мумия на Ганчи човек живял преди около 4000 години на канарските острови е изследвана със скенер.
Ганчите са Древните българи Великаните или още Нефилимите / Нефелите, заселили Северна Африка, а впоследствие и Канарските острови преди хилядолетия.
Ганчи означава Хората на Земния Огън (Ган). И до днес у нас Гана, Ганка, Генко и др. са лични имена в чест на земния огън Ган / Ген.
От друга страна името на Канарите е от българската дума Канара поради канаристите планини на острова.
Ганчите и до днес владеят така наречения свиркащ език Силбо, запазен и в нашите Родопи - хората са си общували помежду си от хълм на хълм, като са проточвали гласните или са свиркали с уста.
Смята се, че Ганчите са клон от Берберите, скитащите Древнобългарски племена, заселили Северна Африка първи.

П.С. Борис Георгиев Хаджигеоргиев: " В северозападна България има много легенди и приказки за много високи хора, които те наричат "Джиджавци", те често се спъвали, и си чупели костите в малинаците..."

-

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 1 година по-късно...
преди 21 часа, Radik Safin написа:

Българската дума "акъл" е подобна на татарската дума "акыл" - ум, здрав разум.

Сроден думи:

турски – akıl,

азърбайджански – ağıl (агхил),

кримски татарски – aqıl.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Горещи теми в момента

 • Подобни теми

  • от Aliya
   Моят Новогодишен подарък за всички Вас, мои скъпи Интернет приятели!
   Древните български имена на Континентите
   Поредното доказателство за това, че някога, в праисторическо време човечеството е било един народ и е говорело един език - българския, най-древния език на земята, https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11109-българският-език-езикът-на-първите-хора/,
   можем да открием и в красноречивите имена на земните континенти.
   Древните българи са били добри пътешественици и мореплаватели и са познавали отлично континентите, върху всеки един от които откриваме древнобългарските следи:
   - добре развита иригационна система и земеделие, животновъдство;
   - мегалитни конструкции: пирамиди, прекрасни каменни градове, каменни гробници и саркофази (Саркофаг е древната българска дума саркопаг / СъРаКопа-г, да закопаеш в земята с Бога Ра, да изпратиш към Бога Ра мъртвеца), статуи с вълшебни свойства - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11131-каменната-цивилизация-на-древните-българи-дол/;
   - занаяти и металургични умения, споделящи общите белези на вкуса към прекрасното, подобните шевици, цветове и обичаи - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11444-несебър-несъбаряният-град-на-древните-българи3/;
   - добре развита народна медицина, наричана първоначално Айирведа, Татуиране, Йога, Билкарство - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11266-древният-български-народ-–-основоположникът-н/;
   - добре развита астрология, създаване на първия календар Древнобългарския, от който са възникнали всички останали календари на човечеството - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11421-древните-българи-първите-заселници-на-контине/;
   - общ език - българския и неговата писменост - в началото руническа, наричана Куна, Пожаревац (жарене на скалите), по-късно Йероглифна, Санскрит и така нат. - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11377-древнобългарските-следи-в-северна-африка/;
   - Обща духовност - признаване на Божествения произход на човека от Създателя Бог Ра / Бра / Пра, Бога Отец на Древните българи. Почитане и на Бога Син като вътрешна същност на всеки един човек в лицето на Бог Себази (Бога на Вътрешната същност), олицетворен също така и от Слънцето, наричано Бог Ален, Румен, Сурва, БалАз и др. Почитане и на Великото женско начало в Природата в лицето на Троицата Бог Отец Ра, Бог Син СебАзи / БаАлен и Богинята майка на Природата и Плодородието Ма/Девата/Карата. - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11311-богът-слънце-на-древните-българи-и-произход-на-к/.
   За силно духовното присъствие на Древните българи по цялото земно кълбо свидетелстват и оставените многобройни каменни храмове на Бог Ра. Тези храмове и до днес са запазили българските си наименования - в Сумер и Месопотамия са ги наричали Зигърат (За ГаРати - За Хората на Бог Ра (Гарати); в Египет пирамидите и до днес се наричат Храм - Хъ Ра, където Хъ е Диханието на Бога. Нека не забравяме, че Древните българи са строели своите ХРаМове като места за зареждане с геомагнитната енергия на Ма, Майката Земя. - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11131-каменната-цивилизация-на-древните-българи-дол/
   Себе си българите нарекли Ора - О Бога Ра или още ХоРа - Хъ(Дъхът) на Бога Ра, вдъхнат в човеците.
   Не само неразрушими храмове са оставили нашите деди, но и неизбледняващите имена на много световни столици и най-вече на земните континенти:
   - Европа - Е Въ Ра Ба, Земя В Бога Ра, което е още едно свидетелство за това, че човешкият живот е бил създаден в Европа, а не в Африка!
   - Азия - Аз-ия, континентът на Бог Аз / СебАзи/БалАзи на Древните българи. Не случайно българите са били наричани още и Азковци. - http://aliya.blog.bg/novini/2014/08/16/svetoven-genocid-sreshtu-drevnobylgarskoto-nasledstvo-iazidi.1289751
   - Америка - Аморика, През Морето; племето Амори на Древните българи, за които се говори и в древния Близък изток е едно от първите племена на ПредКолумбийска Америка.
   - Африка - АВ-Ра–ка; още един континент по волята на Бог Ра (Рака - както е рекъл Бог Ра); Рака означава и река, тъй като първото заселване на Древните българи в Африка е било по поречието на река Нил, откъдето е дошло и името на Африка / Континентът на Реката (аВРака). Трябва да се отбележи, че и Ирак е държава, кръстена на Реката.
   - Австралия - А В-Стра-лия, континентът в страни; както впрочем е и Австрия (В-Стра-ни от България)
   - Антарктида - А Нъ-ТаРа-Къ-Тида: Там (тида), където е Небето (нъ) на Бог Ра (ТаРа). Древните българи трябва да са знаели, че Антарктида е небесна врата към по-лесно духовно достигане на Божествения свят на Бог Ра поради особения й геомагнетизъм и слабото огряване от Слънцето. Същото се отнася и за Арктика - А-Ра-К-Тика - Тука е Бога Ра. За Древните българи Арктика наистина е била Тука, а Антарктида - Там (Тида).
   Интересното е, че Древните ни деди са откривали прилика между небосвода над двата земни полюса, който те са наричали Небосвода на Божието присъствие на Бог Ра, и небосвода над главите ни по времето на Зимното слънцестоене. И в двата случая Слънцето е в най-долната си точка и огрява най-слабо земята.
   Ето защо Древните българи са наричали Деня на Зимното Слънцестоене Отараяна / Утараяна - От Бога Ра Яна (Небесна светлина), Денят на небесната светлина на Бога Ра. Със същия корен От (Ут) е и съвременната българска дума УтРо. Утрото е моментът от деня, когато отново слънцето е в най-ниската си позиция спрямо хоризонта. Това е моментът, когато човек може да усети всепроникващото присъствие на Бога Отец Ра най-добре. На Бог Ра е принадлежал и Утрешния ден и затова е наречен УтРе. Древните ни деди, за разлика от нас днес, са знаели, че Утре е единствено в ръцете на Ра и поради тази своя мъдрост са умеели да живеят само с истината на Тук и Сега, без да проектират и планират това, което не може да бъде проектирано и планирано - Утре!
   Когато слънчевата енергия е най-слаба на Земята, хората чувстват най-силна липса на жизнена енергия според народните поверия, тъй като българите са били изключително осъзнати за неразривната си връзка с природата. Зимното слънцестоене, което е всъщност и оригиналът на Коледа, е времето, когато слънчевата енергия е най-слаба на земята поради заставането на слънцето в неговата най-долна на небосклона, южна точка. Тогава слънцето е най-слабо, а хората чувстват липсата му най-силно. Днес също в докладите на полярните експедиции са отразени случаи на негативно влияние върху човешката психика на липсата на слънчевите лъчи. Не случайно нашият мъдър древен народ е обявил дните след Коледа за Погански, Мръсни дни. Поганци е древна българска дума и нейният корен е глаголът "Гоня, Изгонвам, Погонвам". Когато слънцето е с най-слабото си влияние върху хората, то тогава слабите и податливи на умствените си внушения и страхове хора са били най-уязвими на агресивни и зли прояви, на лоши помисли, които древните са наричали с изразителните имена караконджули, върколаци, вампири. За разлика от нас днес обаче, Древните българи са лекували тези умствени заболявания, породени от страха и липсата на Слънчевите лъчи, като са им противопоставяли Любов, Веселие, Задружност и Празник.
   Ето защо нашият най-древен мъдър народ е създал Коледарските празници, в които почита раждането на Новото слънце Сурва и на Мъжката сила и енергия, даващи живот на земята! Коледа е празникът на Мъжката енергия, на мъжкото възраждащо се начало! Коледарите са обикаляли по домовете, за да енергизират със своето мъжко присъствие и сила сърцата на хората. - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11311-богът-слънце-на-древните-българи-и-произход-на-к/.
   Древните българи са считали, че когато небето е на Бога Ра, а неговият син Слънцето е по-слабо проявено на земята, то тогава това е времето за предприемане на духовното пътуване навътре към себе си, към душата си, където е олтарът на Бог Ра. Това е и най-благоприятният период за духовни занимания: изпълняване на духовни обряди с раздаване на храна (този древен ритуал, наричан Яжна, се е изпълнявал от Жреците, които са жарели храна-растения и семена, за да нахранят с нея Бога Ра, разкъсал себе си в саможертва на хиляди части, за да се прероди като Бога Син СебАзи във всяка една душа на Земята) ,
   пеене на песни и духовни химни, играене на хора за енергизиране на човешкото тяло и за изпълване на атмосферата с вибрациите на любовта и човешкото споделяне. Орфей е бил древнобългарски жрец на Бог Ра и името му е всъщност ОРПей / ОРаПей, този, който пее за Бог Ра. При преминаването в гръцкия език П и Б се обезвучават във Ф, като например: Афродита е АБаРодита (Божията майка).
   Атина е АТана или още ОтНебето(Нъ-Небето), Небесната.
   Хера е Кара, Майката на Първичната материя Енергията.
   Коледарите, които обикалят къщите за здраве и берекет, са олицетворение на Божия Дух на Бог Ра, който традиционно е представян в древнобългарската духовност като Мъжкото начало на Сътворението. Древните българи са наричали Ра Бога Отец или още Първичния Бог, Непроявения Бог, от който всичко започва. Постепенно той е станал Бог Ра или просто Бъра / Бра / Браман/Бъръса (Пуруса във Ведическия санскрит). Така се среща записан в българската Веда Словена, както и в създадената от древните българи Рча Веда (Речена веда), записана по-късно на санскрит в далечна Индия с преселението на българите.
   За Бог Ра говорят и древните българи, създали древно Египетската цивилизация. Постепенно древнобългарският Бог Ра е станал Бог Хорос / ХорАз в Древен Египет, като се е получило смесване на двата основни древнобългарски Бога: Баща и Син, Бог Ра и Бог СебеАзи.
   - Бог Ра е Първичният и непроявеният Бог, от който всичко стана.
   - Бог СебАзи или само Ази е Въплътеният в човешката душа Бог Ра, преродил се в хиляди човешки сърца, като е разкъсал себе си на хиляди парченца. Именно за да почетат саможертвата на Бог Ра и Неговия син СебАзи, който се е въплътил във всяка една отделна душа, древнобългарските жреци са раздавали храна и вино при духовните мистерии, а на Коледарите и Сурвакарите се дава хляб и вино от всяка една къща. - http://vbox7.com/play:957aa54547
   Тази основна религиозна мъдрост намираме във всички по-късно възникнали човешки религии, но тя е все същата изначална Божествена духовност на нашите деди, Древните българи! В съвременния български език Бра е запазено като Пра - представка, изразяваща изначалност, древност.
    
   Дните около Коледа са били дни за духовно вглъбяване или още наричано Садана/Седене, днес Медитация.
   Хората са се събирали на Седенки, играели са хора - все древни йога практики на духовните българи, запазени и до днес в хилядолетните ни български традиции. - http://aliya.blog.bg/history/2014/02/25/drevniiat-bylgarski-narod-osnovopolojnikyt-na-vedite-aiurved.1242351
   Така са възникнали и наименованията на четирите посоки на света.: Изток, Запад, Север, Юг.
   Изток и Запад съдържат в себе си думата За/Зора/Зара. За се съдържа и в Изгрев, в Изида и така нат. За означава Зараждащата се светлина. За се появява тук/Изток; Запада- Зората пада, залязва.
   Посоката Север е носила за древните българи влиянието на Северния магнитен полюс, който те са свързвали с Бога Ра. Оттук и наименованието СъВъРа/Север със значението Влиянието на Бог Ра идва от тази посока. Нека не забравяме, че Древните българи са били много по - наясно с геомагнетизма на земята от нас днес.
   Юг е посоката, в която гравитацията на земята отново се засилва за сметка на магнетизма й. Юг идва от думите УГа/Ге - при земята Ге отново.
   Освен имената на съществуващите днес земни континенти, Древните българи са познавали и поне още два, днес забравени континента. Поради по-ниското ниво на световния океан преди Библейския потоп, над земната повърхност са се отличавали още два континента, които са ясно отбелязани в намерената в Еквадор древна карта върху камък. Тази карта е открита през 1984 година в система от подземни тунели в Еквадор заедно с 340 други много интересни исторически артефакти, между които и прословутата Пирамида с Окото. На каменната карта ясно се различават, очертани с естествена бяла кварцова линия земните континенти, към които има добавени още два:
   -- Континент, успореден на Япония и достигащ до Тайланд, наричан от древните Му/Ма - отново име на Богинята Ма, майката на Природата. - http://aliya.blog.bg/history/2014/03/28/bogyt-na-bylgarite.1251952
   -- Континент в Атлантическия океан, наричан днес Атлантида
   Според древните йоги Индийският подконтинент е бил по-голям и се е простирал чак до източните брегове на Африка. Блаватска нарича тази потънала част от Индия континент до бреговете на Южна Индия, наричан от древните йоги Лемурия - ЛеМар-ия - име на Древната Майка МаРа, Богинята на Материята и Природата на Древните българи.
   Почитанието на Бог Ра и Неговата Троица Ра-СебАзи-Ма е оставило своите отпечатъци въху всички земни континенти в намерените артефакти на Пирамиди, Мегалити, Общи наименования на географски области и имена, както и обща писменост, датираща поне на 6000 години. Тази писменост е наречена ПраСанскрит и тя е именно руническият древнобългарски език, който е наименовал всички днешни континенти и по-забележителни географски обасти на Земята.

    
   - http://projectavalon.net/lang/en/klaus_dona_2_interview_transcript_en.html
   Почитанието към Бога Ра е ясно изразено и в строителството на световните пирамиди като енергизиращи храмове, присъствието в които служи за възвисяване на човешката душа и по-лесното й свързване и постигане на единение с Бог Ра. - http://aliya.blog.bg/history/2014/05/03/tainata-na-geomagnetizma-runite-i-drevnite-bylgari.1261783
   Това предназначение на пирамидите е много ясно видимо в намерените от австрийския изследовател Клаус Дона артефакти в Еквадор, и най-вече в Пирамидата с Окото. Древното знание за геомагнетизма на скалистите върхове води началото си от древнобългарските светилища - като например Татул, светилището с каменен саркофаг, подобен на Пирамидата в Гиза, където хората са лягали, за да се заредят с геомагнетизма на земята. Или скалните ями на Белънташ, в които хората са се потапяли, като преди това са ги пълнели с вода или вино, огрявани от слънчевите лъчи.
    

   След всичко казано дотук, не мога да не възкликна и аз: Език свещен на моите деди!
   БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК
   Език свещен на моите деди
   език на мъки, стонове вековни,
   език на тая, дето ни роди
   за радост не - за ядове отровни.
   Език прекрасен, кой те не руга
   и кой те пощади от хули гадки?
   Вслушал ли се е някой досега
   в мелодьята на твойте звуци сладки?
   Разбра ли някой колко хубост, мощ
   се крий в речта ти гъвкава, звънлива -
   от руйни тонове какъв разкош,
   какъв размах и изразитост жива?
   Не, ти падна под общия позор,
   охулен, опетнен със думи кални:
   и чуждите, и нашите, във хор,
   отрекоха те, о, език страдални!
   Не си можал да въплътиш във теб
   създаньята на творческата мисъл!
   И не за песен геният ти слеп -
   за груб брътвеж те само бил орисал!
   Тъй слушам сè, откак съм на света!
   Сè туй ругателство ужасно, модно,
   сè тоя отзив, низка клевета,
   що слетя всичко мило нам и родно.
   Ох, аз ще взема черния ти срам
   и той ще стане мойто вдъхновенье,
   и в светли звукове ще те предам
   на бъдещото бодро поколенье;
   ох, аз ще те обриша от калта
   и в твоя чистий бляск ще те покажа,
   и с удара на твойта красота
   аз хулниците твои ще накажа.
   - Иван Вазов, Пловдив, 1883
  • от Aliya
   Древните българи са били наричани с много имена от своите съседи - беси (БаАзи - души на Бога Ази / СебАзи), траки (ТаРа-ки - От Ра Бога Отец на Древните българи произлезли), даки (Да-ки), мизи МаАзи - души на Ма Богинята майка на Древните българи), скити (скитащи), хати / хети / гети (древното им название първоначално е било "нашите" и са говорили езика "Наша"! Впрочем и широко разпространената дума нация произлиза от българската дума "наш/нашия"), троянци (ТаРаЯни със значение Светлото небе (Ян) на Бога Та Ра Отец) и прочие.

   Българският език е бил говорен в древността далеч отвъд пределите на днешна България. Ето защо той е дал основата на много писмености. Много писмености могат да изразяват и изобразяват един и същи език и това е случаят с българския език. Българският език е дал началото на старогръцкия, латинския и шумерския език, а също и на арабския, персийския, санскрит. Турският език е един съвсем нов изфабрикуван език, възникнал върху основата на българския език така, както са възникнали и гръцкият, и италианският, френският и английският езици. Турция е населена в най-дълбоката древност от българите и до днес турците носят българския ген. - http://aliya.blog.bg/history/2014/10/29/da-se-rodish-bylgarin.1308906

    - Клинописно писмо от Урук, Ирак от 1во хилядолетие пр. хр.
   Урук,Ирак, Ракка са все градове и държави с български имена - те и трите означават РаКа - Така Каза Бог Ра (Бог Абсолют)!
   С РаКа древните българи са обозначавали потеклата вода, Реката, която те са считали за воля Божия, за Словоизлиянието на Бога Ра - РаКа/Река.
   И градовете Урук и Ракка, и държавата Ирак са възникнали върху реката / река Ефрат.

   Кирилицата и Глаголицата произлизат директно от Древнобългарските руни, най-старите писмени знаци на света! - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11377-древнобългарските-следи-в-северна-африка/

   Руски език изначално няма, както няма и славянски, църковен, македонски, сръбски; няма и латински, английски, френски, немски; няма и ирански / персийски, санскрит, арабски, иврит - тези езици са просто видоизменен българският език - видоизменен поради неправилното му произношение и неправилното му записване, което не отразява богатството му от звуци.

   Великденските острови са известни със своите огромни каменни глави, наречени Моаи. Тези глави са строени от народа на Ра Па Нъй, което е всъщност древнобългарското название за Бог Ра: Ра Ба На със значение Нашият Бог Ра. Езикът на този народ също е РаПаНъй посветен на Бога Ра и е по-късна версия на българския език, наподобяваща много някои думи от днешния арабски език, основан и възникнал върху древния български език на българите скити, заселили Близкия изток преди хилядолетия. Рабана и на арабски език означава точно това - Нашият Бог (като името на Бога Ра е влязло в самата дума за Бога: вместо българското Ба за Бог, Раба е Бог на арабски език.) Хората на Бога Ра и до днес играят танц, наречен ори, оро т.е. нашето оро, хоро. - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11387-произход-на-названията-българи-и-арийци/

   Освен това те използват прото писменост, която подобно на древнобългарските руни изобразява сцени от бита на Божиите хора РаПаНъй. На снимката ясно могат да се видят символизирани сцени на риболов и ритуално служене на Бога. Тази пиктографска писменост и до днес се нарича Ронгоронго, но е вече неразбираема за днешните обитатели на островите. Етимологията на думата Ронгоронго идва от корена Ранга, който означава ред. Характерно за писмеността Ронгоронго е, че е писана върху очертани редове. У нас е запазена думата Ранг, а древнобългарското и образуване е РанГ със значение: Написано върху земята (Га) от Ра Бога Отец на Древните българи (Ран). От корена Ран е произлязла и древнобългарската дума Руна за ед. число и Руни за множествено число. Руни означава Божествен и Руните са именно Божествените знаци, с които Дедите ни са обозначавали Бога и неговото присъствие на земята.
   В латинските езици Ранга е преминало като ранж - Range.
   - https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11656-древнобългарските-богове-на-сътворението-за-тракийския-конник-на-древните-българи-превърнал-се-в-свети-георги-на-християнския-свят/

   Каменните фигури на Моаите са посветени на Богинята Ма и носят нейното име. Ма е Богинята на плодородието на Древните българи. Като са строели Моаите в чест на Богинята Ма древните наследници на българите от една страна са указвали чрез огромните статуи пътя за своите мореплаватели върху дървените лодки, а от друга страна са омилостивявали Богинята на Плодородието за добър улов в морето. - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11421-древните-българи-първите-заселници-на-контине/

   Български следи откриваме и в названието на древната столица на Сирия - град Дамаск.  - на снимката стара къща със старинна украса.
   Арабското произношение на Дамаск е Димашг и означава влажна, просмукана с влага земя. Произлиза от древна арабска дума, която е всъщност още по-древната българска дума мазга. Мазга е дума от българския език, която е в употреба и днес и означава точно това - просмукала се на повърхността течност, така например боровата мазга. За древнобългарския произход на столицата на Сирия доказателства намираме и в едно друго нейно старо име, за което се смята, че е най-древното название на града - Жиляк. И днес сирийците знаят, че Жиляк е означавало устойчив, непревземаем, каквато крепостта Дамаск исторически е била. Очевидна е връзката на най-старото име на сирийската столица Жиляк с българската дума жилав, непобедим.
   Откъдето са минали древните българи, бел град са оставяли, велики цивилизации са установявали.
   - http://aliya.blog.bg/history/2014/04/10/bogyt-slynce-na-drevnite-bylgari-i-proizhod-na-koleda.1255876

   Българският език е изобилие от звуци, най-богатият в това отношение език.
   И знаете ли защо?! - защото българският език е езикът на първите хора, които са имитирали звуците на природата при обозначаването на природните явления в думи.

   Тракийски език няма и никога не е имало- траките са българите и са говорили българския език, както впрочем и скитите, аланите, канааните, хетите, гетите и така нат. В зората на човечеството хората са били един народ и са говорили един език - българския език.
   Този език българите, скитали се по света, са занесли в Индия и първоначално са го предавали поколения наред в устен вариант, в разказвателната форма на шрутите. По-късно българския език на Ведите е записан със санскритската азбука.
   - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11109-българският-език-езикът-на-първите-хора/
   - https://www.youtube.com/watch?t=85&v=FNnXbdhCgTs
    
   Как обаче в Уикипедия могат да наричат изчезнал старобългарският език - езика, на който говоря и аз, и цяла България!???
   Езикът, който е послужил:
   - за основа на всички славянски езици по-късно при разселението на българите по света,
   - както и за основа на по-далечните езици като Авестан в днешен Иран, ведически санскрит в Индия;
   - както и за трайно присъствие в езиците на цяла Европа и Азия, и Америка, и Автсралия, и Африка като отделни основни думи, свързани с хилядолетния бит и древна религия и медицина на тези народи?!
    
 • Дарение

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване