Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


как  се инсталират приложения на телефон Samsung omnia7

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

проблем е че не успявам да влезна в Marketplace на дисплеят ми исписва Marketplace is not available in your country/region.провах с всякакви регистраций

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Питането ти не беше такова, а " как  се инсталират приложения на телефон Samsung omnia7 ". Това е съвсем друг въпрос.

До сега работил ли е изобщо? Какви са регионалните настройки?

 

Цитат

Преди можех да тегля и актуализирам приложения и игри. Защо сега получавам съобщение за грешка?

Възможно е да нямате най-новата версия на операционната система (ОС) Windows Phone на вашия телефон. Ще ви е нужна Windows Phone 7.5, за да теглите и актуализирате приложения.

Ако не сте сигурни коя софтуерна версия е инсталирана на телефона ви или как да инсталирате най-новата актуализация, посетете раздела ЧЗВ за актуализация на телефона.

Инсталиране на приложението Refresh Marketplace, за да продължите да използвате пазара

По-рано Microsoft предостави серия от надстройки на инфраструктурата за подобряване на пазара на Windows Phone. Въпреки че телефоните на повечето потребителите на Windows Phone автоматично преминаха към подобрената инфраструктура на пазара на Windows Phone, малък брой потребители трябва да инсталират опростено приложение Refresh Marketplace, за да продължат да използват пазара за изтегляне и/или актуализиране на приложения за Windows Phone.

Приложението ще извърши промени в конфигурацията на пазара на телефона на потребителя, за да гарантира, че телефонът комуникира с актуализираната онлайн инфраструктура на пазара. Инсталирането на това безплатно приложение включва същите основни стъпки за инсталация като при всяко приложение за Windows Phone. Можете да го изтеглите през връзка за мобилни данни или Wi-Fi и отнема само няколко минути, за да се инсталира и изпълни.

Ако сте един от малкия брой потребители, които трябва да инсталират и изпълнят приложението Refresh Marketplace, за да продължат да използват пазара, ще получите известие, гласящо „Трябва да инсталирате приложението Refresh Marketplace“, и ще видите това приложение като единственото, включено в центъра „Пазар“ на телефона ви. Следвайте инструкциите по-долу, за да изтеглите и инсталирате приложението Refresh Marketplace:

 1. Уверете се, че вашият Windows Phone е свързан към връзка за мобилни данни или Wi-Fi.

 2. Отворете пазара 

  Marketplace tile
  .

   

 3. Докоснете иконата или името на приложението Refresh Marketplace, за да отидете на страницата с подробни данни за приложението, и след това докоснете „Инсталиране“, за да изтеглите и инсталирате приложението. Приложението Refresh Marketplace ще се инсталира в центъра за игри на телефона ви, като в процеса ще отвори центъра за игри.

 4. Намерете и докоснете приложението Refresh Marketplace в центъра за игри, след което следвайте инструкциите на екрана, за да завършите повторното конфигуриране на телефона за достъп до актуализираната онлайн инфраструктура на пазара.

 5. Отворете отново центъра „Пазар“. Вече не би трябвало да виждате известието „Трябва да инсталирате приложението Refresh Marketplace“ и би трябвало да можете да виждате различни актуални приложения и игри. Вече можете да продължите да използвате пазара на вашия Windows Phone – насладете му се! Ако желаете, можете да деинсталирате приложението Refresh Marketplace на този етап.

Отстраняване на неизправности

Ако, след като сте последвали предишните стъпки, продължите да получавате известието „Трябва да инсталирате приложението Refresh Marketplace“ или не можете да инсталирате приложения от центъра „Пазар“ на вашия телефон, направете следното:

Основни

 1. Изключете вашия Windows Phone, като задържите натиснат бутона за захранването и следвате инструкцията на екрана да плъзнете надолу за изключване.

 2. След няколко секунди натиснете бутона за захранването, за да рестартирате телефона си.

 3. Проверете дали вашият Windows Phone е свързан към връзка за мобилни данни или Wi-Fi, след което го включете в захранването със зарядното устройство, предоставено с телефона. Оставете телефона включен най-малко за 10 минути, след което опитайте да влезете в пазара отново.

 4. Отворете отново центъра „Пазар“. Вече не би трябвало да виждате известието „Трябва да инсталирате приложението Refresh Marketplace“ и би трябвало да можете да виждате различни актуални приложения и игри. Вече можете да продължите да теглите приложения от пазара – наслаждавайте се!

Ако все още имате проблеми, вижте следните разширени стъпки.

Разширени

 1. От стартовия екран на вашия Windows Phone прелистете наляво до списъка с приложения. Отидете в центъра за игри и обърнете внимание дали на иконата на центъра за игри пише „Xbox LIVE“, или не. Ако да, продължете със стъпка 2. Ако не, преминете директно към стъпка 5.

 2. Докоснете иконата на игри в Xbox LIVE, за да отворите центъра за игри.

 3. Докоснете „Още“ 

  More Icon
  , след което докоснете „Обновяване“. Трябва да видите „Актуализиране...“ в горната лява част на екрана. Когато това изчезне, продължете към стъпка 4.

   

 4. Отворете отново центъра „Пазар“. Вече не би трябвало да виждате известието „Трябва да инсталирате приложението Refresh Marketplace“ и би трябвало да можете да виждате различни актуални приложения и игри. Вече можете да продължите да използвате пазара – наслаждавайте му се!

  Ако все още имате проблеми, направете следното:

 5. Ако на иконата на центъра за игри не пише „Xbox LIVE“ (или ако стъпки 1 – 4 не възстановят работата с пазара изцяло), включете вашия Windows Phone в захранването със зарядното му устройство, уверете се, че телефонът е свързан към връзка за мобилни данни или Wi-Fi, и заредете телефона за най-малко 24 часа. През това време телефонът автоматично ще се опита да се свърже с актуализираната онлайн инфраструктура на пазара на Windows Phone, след което би трябвало да можете да продължите да използвате пазара.

Ако, след като сте последвали всички стъпки по-горе, все още имате проблеми, посетете форума на общността на Microsoft, за да започнете или да се включите в дискусия.

Защо получавам съобщение „Изисква се внимание. Докоснете тук.“, когато се опитам да изтегля приложение или игра?

Възможно е телефонът ви временно да е загубил интернет връзката си или може да се опитвате да изтеглите приложение, което е твърде голямо, за да бъде изтеглено чрез връзката за мобилни данни на вашия телефон. Ако се опитвате да изтеглите приложение, по-голямо от 50 мегабайта (МБ) – това се отнася за много игри – трябва да се свържете с Wi-Fi мрежа или да свържете телефона към компютъра и да използвате софтуера Zune.

 1. Уверете се, че сте свързани към връзка за мобилни данни или Wi-Fi. В „Старт“ докоснете „Пазар“ 

  Marketplace tile
  .

   

 2. В долната част на екрана ще видите броя на незавършените изтегляния. Докоснете го, за да видите опашката за изтегляне.

 3. Докоснете и задръжте спрялото приложение или игра и след това докоснете „Повторен опит“. Ако това не помогне и не сте свързани с Wi-Fi, се свържете към Wi-Fi и опитайте отново. Можете също така да докоснете „Повторен опит“, да свържете телефона към компютъра и да стартирате софтуера Zune. Това автоматично ще изтегли приложението на телефона ви.

Съвет

Една често срещана причина за изгубване на Wi-Fi връзка е изтичане на времето до изключване на екрана, което поставя на пауза връзката ви и може да попречи на изтеглянето на приложения. Ако изтегляте много игри и други големи приложения на вашия телефон чрез Wi-Fi, ви препоръчваме временно да увеличите времето до изключване на екрана или да го забраните в „Настройки“ 

Settings icon
> „Заключване и тапет“.

 

Как да актуализирам приложение, което притежавам?

Хората, които създават приложения и игри за Windows Phone, непрекъснато правят промени и подобрения, коригират грешки или добавят нови функции. Когато по-нова версия на приложение, което притежавате, е налична за изтегляне в пазара, ще разберете.

В „Старт“ ще видите число на плочката на пазара, което показва за колко от вашите приложения са налични актуализации.

При отваряне на центъра „Пазар“ ще видите също така съобщение в долната част, показващо, че имате налични актуализации. Докоснете съобщението, за да видите списъка и да започнете да ги инсталирате.

Как да разбера дали дадено приложение има конкретни изисквания за хардуер или софтуер?

Много приложения или игри, които купувате от пазара, са проектирани да използват специфични хардуерни характеристики и софтуерни функции на вашия Windows Phone. Например може да се наложи приложение за снимки да използва камерата на телефона ви, а справочник с ресторанти да изисква информация за местоположението ви, за да даде препоръки за места в близост.

Някои натоварващи процесора приложения имат изисквания за паметта и не работят на телефони с 256 МБ RAM памет. Можете да проверите с колко памет разполагате на телефона си в „Настройки“ 

Settings icon
> „Относно“.

 

Можете да видите какви функции изисква дадено приложение, като погледнете екрана с подробни данни за приложението в пазара. Приложенията задължително ви искат разрешение, преди да използват определени функции на телефона.

https://support.microsoft.com/bg-bg/help/11696/windows-phone-7

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

мисля че не е работил телефона е от Англия, незная къде да търся регионални настройки.Не съм работил такъв телефон до сега


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тогава се захващай и чети. Ако до сега си бил на Android, най-вероятно ще минеш на вариант да продадеш телефона и да си вземеш отново с Android...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

за четене мога да чета но проблема е че няма от къде да го прочета, мисля че ако открия регионалните настройки всичко ще е наред

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Според мен проблема е в това, че отдавна поддръжката на Windows Phone 7 е спряна

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.