Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте!

Имам следния проблем с едно старичко дъно- та въпроса е;

Дъното ми не изкарва картина докато не изкарам процесора от сокет-а,и след това да го поставя.

след това тръгва нормално,но след 3-7 часа пак прави същия проблем.

Дъното е : asrock fm2a55m-hd+

а процесора:  AMD A4 X2 4000

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, Koliio Dannailow написа:

Здравейте!

Имам следния проблем с едно старичко дъно- та въпроса е;

Дъното ми не изкарва картина докато не изкарам процесора от сокет-а,и след това да го поставя.

след това тръгва нормално,но след 3-7 часа пак прави същия проблем.

Дъното е : asrock fm2a55m-hd+

а процесора:  AMD A4 X2 4000

1. Смени батерията на дъното, защото има вероятност биос да се ресетва.

2. Компютъра се разглобява и почиства от прах и мръостия. Слотовете се пръскат с почистващ спрей, защото с течените на времето се получава окисляване.

3. Проверява се дъно, захранване, видеокарта за подути или потекли кондензатори.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Емил Костов написа:

1. Смени батерията на дъното, защото има вероятност биос да се ресетва.

2. Компютъра се разглобява и почиства от прах и мръостия. Слотовете се пръскат с почистващ спрей, защото с течените на времето се получава окисляване.

3. Проверява се дъно, захранване, видеокарта за подути или потекли кондензатори.

 

Всичко описано съм го направил.

Не знам дали някой слот,може да прави този проблем.

Самият процесор,като го извадя и поставя обратно в сокета всичко тръгва без проблем!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, Koliio Dannailow написа:

Всичко описано съм го направил.

Не знам дали някой слот,може да прави този проблем.

Самият процесор,като го извадя и поставя обратно в сокета всичко тръгва без проблем!

Тоест си напръскал сокета на процесора както и слотовете на РАМ и видеокарта с почистващ спрей така ли? И си сигурен, че няма подути или протекли кондензатори?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Само за кондензаторите не знам как да ги определя,всичко изглежда ОК.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

595cdc4749928_FM2A55M-HD.thumb.jpg.a1bb776cf18c6b834bcba018b3c2edb9.jpg

Елементи с цилиндрична форма. Бутай върховете им с пръст(преди това пипни някакъв нелакиран/небоядисан метал). Ако усетиш върховете плоски, значи не са подути. Огледай областта около основата на всеки кондензатор, виж дали няма някакви признаци на течове.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не са кондензатори. Авторе виж си списъкът с поддържани процесори от сайта на производителя, поне аз като хвърлих едно око не го видях твоят там. Едно обновяване на BIOS едва ли ще помогне в този смисъл, за мен е класическа несъвместимост.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, dynamo написа:

Не са кондензатори. Авторе виж си списъкът с поддържани процесори от сайта на производителя, поне аз като хвърлих едно око не го видях твоят там. Едно обновяване на BIOS едва ли ще помогне в този смисъл, за мен е класическа несъвместимост.

Нещо не си огледал внимателно списъка. Поддържа се...

Вече дали има дефект в дъното, или самия процесор трябва да се изтества допълнително.

Цитат

 

FM2  A4 AD4000OKA23HL  65W  Richland  3200MHz  1MB  A1  All

 

 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 минути, techmaniac написа:

Нещо не си огледал внимателно списъка. Поддържа се...

Вече дали има дефект в дъното, или самия процесор трябва да се изтества допълнително.

Да, не съм го видял явно, моя грешка, извинявам се. Хубаво е да се закачи на PCI тест платка и да се видят кодовете от грешките. Разбира се, че остава вариант за срив в захранването причинен от дефектен кондензатор предвид, че все пак процесорът е в поддържаните и останалата информация от автора. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,отново смених захранването,но нищо даже и по-дълбок проблем стана.

Сега директно като пусна захранването от копчето му,дъното се задейства,върти само вентилатора на перката. Нито монитора има картина,нито мишка и клавиетура не работят.

Всички кондензатори са ок.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.