Премини към съдържанието
vvs-dm

Разделяне на текст в href link на отделни думи чрез запетая?

    Препоръчан отговор


    Здравейте, почти приключвам с направата на сайта си и ми е нужен съвет относно дали е възможно да се раздели текст в href linka на отделни думи чрез запетая или точка и запетая, когато те са в основата на текста? 

    Следната таблица я използвам за преводите и както може да се види на нея, текстът е разделен със запетаи в самия хреф, който служи за препращане към думата. Също възможно ли е при разделянето на думите пред всяка дума да се добавя слушалка за произношението на думата, както е указано в картинката?

    Кода който използвам е следният:

    <span class="<?php if($wordRow['word_language'] != '') { echo 'idm-gs idm-gs-trans'; } ?>" data-type-block="Речник: Преводи">
    	<span class="<?php if($wordRow['word_language'] != '') { echo 'heading'; } ?>" style="margin-bottom: -12px"><strong><?php if($wordRow['word_language'] != '') { echo 'Преводи'; } else{ echo ''; } ?></strong></span> 
        	<span class="<?php if($wordRow['word_language'] != '') { echo 'idm-g'; } ?>">
            	<div class="top-container">
                	<div class="<?php if($wordRow['word_language'] != '') { echo 'top-g'; } ?>">
                    	<span class="<?php if($wordRow['word_language'] != '') { echo 'idm'; } ?>" corpus_src="unknown" corpus_freq="9">
                        	<div class="row">
                        	<?php
                        		$stmt_word1 = $auth_user->runQuery("SELECT * FROM word_language_meanings WHERE word_id = '".$word_id."'");
                        		$stmt_word1->execute();
                        		$wordLangRows=$stmt_word1->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
                        			
                        		$counter = 1;
                        		foreach($wordLangRows as $k => $v)
                        		{
                        			if($v['word_language'] != $language)
                        		{
                        	?>
                        	<div class="col-sm-8" style="list-style-type: none; display: block; -webkit-margin-before: 1em; -webkit-margin-start: 0px; -webkit-margin-end: 0px;"><i><?php echo $v['word_language']; ?></i>: <span data-src-ogg="audio/<?php if($v['word_language'] == 'Английски') { echo 'uk'; } if($v['word_language'] == 'Български') { echo 'bg'; } if($v['word_language'] == 'Гръцки') { echo 'el'; } if($v['word_language'] == 'Латински') { echo 'la'; } if($v['word_language'] == 'Нидерландски') { echo 'nl'; } if($v['word_language'] == 'Старобългарски') { echo 'chu'; } if($v['word_language'] == 'Старогръцки') { echo 'grc'; } ?>/<?php echo $v['word_meaning']; ?>.ogg" class="<?php if($v['word_meaning'] != '') { echo 'speaker brefile fa fa-lg fa-volume-up'; } ?>" title="Произношение на думата „<?php echo $v['word_meaning']; ?>“"></span> <a id="href_color" href="dictionary.php?all=<?php echo $v; ?>&word_meaning=<?php echo $v['word_meaning']; ?>&language=<?php echo $v['word_language']; ?>"><?php echo $v['word_meaning']; ?></a>
                        	</div>
                        	<?php
                        			}
                           		}
                        	?>
                    	</div>
                	</span>
            	</div>
        	</div>
    	</span>
    </span>

     

    Редактирано от vvs-dm (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Препоръчвам ти да използваш urlencode функцията, за да нямаш неочаквани проблеми. Тук stackoverflow.com/questions... казват, че не е добра практика да се използват запетайки или точки.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 6 минути, DvDty написа:

    Препоръчвам ти да използваш urlencode функцията, за да нямаш неочаквани проблеми. Тук stackoverflow.com/questions... казват, че не е добра практика да се използват запетайки или точки.

    Без запетаите как ще се разделя текста на думи тогава?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 23 минути, vvs-dm написа:

    Без запетаите как ще се разделя текста на думи тогава?

    Това вече са по сложни логики. Големите frawork-oве използват routing-ги, които поставят върху контролери, и те могат в себе да съдържат променливи.

    Можеш да постигнеш този ефект като разгледаш какво е .htaccess и как се конфигурира и използва.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 10 минути, DvDty написа:

    Това вече са по сложни логики. Големите frawork-oве използват routing-ги, които поставят върху контролери, и те могат в себе да съдържат променливи.

    Можеш да постигнеш този ефект като разгледаш какво е .htaccess и как се конфигурира и използва.

    .htaccess го имам, но в него ми е SSL ключа. Пък ако имаше някой, който да ги напише тия кодове аз щях да си платя. Но с такива дребни работи никой не се захваща.


    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Значи не плащаш достатъчно :)

    Routing-a изобщо не е дребно нещо между другото ;) 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 8 минути, DvDty написа:

    Значи не плащаш достатъчно :)

    Routing-a изобщо не е дребно нещо между другото ;) 

    Аз мога да го направя с отделни row'ове под формата на form-control box'ове, вместо един цял, но така database'та ми се пълни в phpmyadmin и става трудно за проследяване на всяко едно поле за всеки език. Затова искам да е нещо по събрано. Ще видя какво мога да направя по този въпрос. Сигурно ще отнеме време.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    • Горещи теми в момента

    • Подобни теми

      • от Кристиян Йорданов
        Здравейте,
        Проблема ми е следния искам да направя Cloud в който всеки човек да може да се регистрира и да качва своите файлове обаче да не може другите потребители да виждат файловете на даден потребител. С други думи само той да може да си го вижда моля дайте Totorial или код благодаря ви.
      • от fobioss
        Здравейте! Имам един пробелем когато изтегля файла който съм качил не мога да го разархивирам дава ми грешка  "No Archive Found" "Stream Pincures.rar: The archive is either in unknown format or damaged"
        Файло който тегля дали снимка или някакъв арвих са 0kb или  0mb.
        Upload скрипта си работи без проблем, защото като вляза чрез fps  с Filezilla  и изтегля архива или снимката на моя компютър няма пробелм мога да разархивирам архива и да отворя снимката.
        Това е скрипта в index.php
        <?php $db = mysqli_connect("localhost", "root", "mypassword", "upload"); $sql = "SELECT * FROM up"; $result = mysqli_query($db,$sql); while ($row = mysqli_fetch_array($result)) { echo "<div class='glr'>"; echo "<a href='uploads/".$row['file']."' target='_blank'><img src='uploads/".$row['file']."' ></a>"; echo "<p>".$row['text']."</p>"; $file = 'uploads/'.$row['project']; echo "<a href='includes/download.php?down=".$file."'><button class='downloadbtn' type='button' name='downbtn'>Download</button></a>"; echo "</div>"; } ?> Download.php
        <?php $name= $_GET['down']; header('Content-Description: File Transfer'); header('Content-Type: application/force-download'); header("Content-Disposition: attachment; filename=\"" . basename($name) . "\";"); header('Content-Transfer-Encoding: binary'); header('Expires: 0'); header('Cache-Control: must-revalidate'); header('Pragma: public'); header('Content-Length: ' . filesize($name)); ob_clean(); flush(); readfile("uploads/".$name); //showing the path to the server where the file is to be download exit; ?>  
      • от Кристиян Йорданов
        Здравейте отново,
        Искам да ви попитам как мога да си направя Email server като abv.bg Имам хостинг и домейн. В смисъл аз успях да направя едно само от php но то може само между потребителите а аз искам примерно моят да е domein@mailser.com. И да мога да получавам Email от Gmail abv outlook и т.н.
      • от Кристиян Йорданов
        Здравейте,
        Извинявам се че пускам отново тема но искам да ми обясните как да си направя форма за публикуване и когато публикуваме нещо да може да се коментира и харесва. Тя ми трябва защотот аз ще правя социална мрежа и ще бъде нещо като FACEBOOK моля някой да ми помогне.
      • от Кристиян Йорданов
        как да взема данните от една форма и да ги добавя данните в database с php
    • Разглеждащи в момента   0 потребители

      Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

    • Дарение

    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.