Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

В. Левски днес? Какъв би бил той като човек?


Препоръчан отговор


Може ли да искаме днес да имаме човек като Васил Левски на нашето време?

Ако "Да", то тогава Защо ни е такъв човек? За какво да се бори, да ни организира за какво или срещу кого? Някой (друга държава, по-скоро подобна на империя) държи ли ни? Такава структура би могъл ли да е Европейския съюз, НАТО, Руската федерация... или нещо друго може би... Турция отново - да вземем предвид потурчването на Източните родопи и Странджа, Южна Добруджа (Лудогорието)?

В ерата на информацията и Интернет, в ерата на мулти-културализма и толерантността, в ерата на космическите технологии, спътници и разбира се ислямския фундаментализъм, християнската толерантност и юдейския нарцисизъм... в ерата на полит-коректното говорене и другата му страна "езика на омразата", къде би бил Левски? Да го търсим ли, притрябвал ли ни е изобщо?! 

Ако "Не", тогава защо не ни трябва и какви биха били аргументите: знаем, че В. Левски е убил ратай (вероятно днес бихме казали "студент или чирак във фирма"), едва ли е било дете, но всичко е толкова спорно. Знаем, че Левски не е долюбвал външна помощ, била тя руска, сръбска или румънска, да не говорим за австрийска или европейска (в западен смисъл).

И по-метафорично казано, нека да попитам: мъртъв ли е В. Левски днес?!

Редактирано от adXok (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 43 минути, adXok написа:

Може ли да искаме днес да имаме човек като Васил Левски на нашето време?

Ще бъде заклеймен като толерастен гейропеен соросоид най малкото :)

т.е. отговора е - не , не искаме такъв човек

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Само даваш готов отговор или нямаш с какво да подкрепиш тезата си, сиреч би бил толериращ лесбо-гей-би-транс и спонсориран от Соросови нпо-та грантаджия и затова не ни трябва такъв, защото вече има тонове такива или казваш, че би излязъл от тази общност, което би довело до противоречие и затова не ни е нужен днес?!

Трудно може да разбере така човек, какво точно имаш предвид...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, adXok написа:

Трудно може да разбере така човек, какво точно имаш предвид...

Тъй като съм изцяло на принципите които е изповядал и Левски, често съм го цитирал, и  гледайки коментарите и "любезностите" с които ме засипват тук например, правя този извод.

Пробвай да кажеш в някоя тема  "мястото на българския народ е сред европейските народи " за"равенството" .... и т.н.. и гледай кво става :)

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, adXok написа:

знаем, че В. Левски е убил ратай (вероятно днес бихме казали "студент или чирак във фирма"), едва ли е било дете, но всичко е толкова спорно. Знаем, че Левски не е долюбвал външна помощ, била тя руска, сръбска или румънска, да не говорим за австрийска или европейска (в западен смисъл).

И така, аз да попитам - а ТИ защо я пускаш темата?

И отзад напред на цитираното - знаем (уж) казаното от теб. А защо е било така, задаваш ли си въпроса? Хей така, от въздуха, са му дошли тези идеи или ...?

А за знаенето дали е направил нещо - аз не знам такова нещо (дори и да е било така).


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

бат'начо,

казвам го, защото обикновено това (че е убил младеж) се изпозва като най-голям аргумент против самия Васил Левски, но и против отдадеността му към каузата, която реално е негово достояние, последвана от Ботев, която още е била също стремеж на предатели като Димитър Общи, целящи да подхванат вълната, която Левски индуцира и подбужда с тайните комитети, клетвите, организация, структура, финансиране. 

Няма и съмнение, че каузата тогава е била насочена срещу турската (османска, няма значение) власт (робство) над България, но днес можем ли да направим някакъв исторически паралел, предвид какво се слчува около нас: Турция (Ердоган, кюрдите), Гърция (мигранти, фалит), Сърбия (довереник на Русия, противник на НАТО, проблеми с косоварите). Румънците няма какво да ги умуваме, но те пък реално искат Молдова (в която са бесарабските българи, както и в Украйна), така че и там не е за подценяване ситуацията... и тя е реалност днес.

Затова и пускам такава тема. Който иска, да изкаже мнение по това и да направи своят паралел или да покаже защо такъв човек не е нужен на нас в момента и за напред евентуално.

 

miro20,

Доколкото знам нашата България, днешната (пряк наследник на Аспаруховата) винаги е била част от Европа, с изключение на годините под турско робство.

Редактирано от adXok (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някои усилено искат да  я откъснат от Европа, както турчин не е искал.

факт.

пп

Хайде да пофантазираме малко

Ние сме повече траки и българи, т.е. балкански народи .В което няма нищо лошо . Гордея се с това , и с това че сме били народ преди друг ЕВРОПЕЙСКИ народи да са се офромили като такива !

КАкво обаче СЕГА пречи да си гледаме СОБСТВЕНИЯ интерес, а не чужд такъв ?

Защо не се стремим към процъфтяваща Европа, която дори без история,  е символ на демокрация и що годе справедлива социална система, и едновременно да имаме СПРАВЕДЛИВИ пазарни ЦЕНИ на суровини от РФ и др източници , без някой да ни извива ръцете с монопол и лобиране ?

 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не знам в кой утопичен свят живееш, но такова нещо като "справедливи пазарни цени" няма.

Аз нямам нищо против пазарната конкуренция, но никой не иска да минава през нас и да прокарва пътя на суровините си (газ, петрол), заобикалят ни и руснаци и американци, и иранци... не щото не сме стратегически изгодно място, а просто щото много рушветчии са на важните за тези административни и бюрократични процеси... а и те искат вили в Монако и яхти в Ница. Нали се сещаш.

То добре, че и арабелите не се бутата, че за тях тарифите ще са тройни. Това е проблема и амераиканофили и русофили и туркофили - все едно и също правят по тая линия.

То само митниците като видиш как са управлявани и ти ставя ясно. Наскоро май некъв важен там бюрократ тихомълком го освободиха и нищо никой не обяснява... свършил е работата, покриват го. Следващия на хранилката да заповяда и да изпълнява поръчката. Това е реалността у нас.

Та в тоя ред на мисли, днешният Васил Левски би се видял в чудо само от местните чорбаджии преди изобщо да подхваша каквото и да е срещу потенциален външен влиятел.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, adXok написа:

Не знам в кой утопичен свят живееш, но такова нещо като "справедливи пазарни цени" няма.

Добре, да го кажа по ясно - може да е утопия, но по лошо положение в момента както е - с монопол на един единствен доставчик, няма.Всички други държави имат алтернативи и възможност за избор, без да им извива ръцете монополиста. Ние не само сме на 100 % зависими от един, но и имаше тенденции да затънем за още много десетилетия с първия вариант на ЮП.

За Лукойл  дето си имат пристанища тук където митничар не припарва , също се знае. Но не се прави нищо.

Така че не говоря за "утопии" , а за поне що годе нормални прозрачни принципи , и не толквоа фрапиращи практики

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Отклоняваме темата, но така излиза, че явно никой не търси "да минава през нас" освен Русия. САЩ могат да си печелят и без нас, евентуално разните арабелки, ако искат да минават през нас за Европа, ама първо трябва да минат през Сирия, Турция... а там управлението клони към несигурност - проблемите на турция с кюрдите ще се задълбочават, проблемите на Сирия са ясни.

Ако пък решат по море да минат през Гърция... трява или през Египет или през Израел. Цената ще е непосилна в тези случаи.

Не е и проблем сами да си дупчим в шелфа на Черно Море, Добруджа и седиментите... но проучванията ще отнемат години и не е ясно какво (предимно и само) лошо влияние могат да окажат върху природата - особено пък Добруджа, която ни дава хляба. Иначе да имаме петрол и газ, с отровени подпочвени води, което е равно на съсипано земеделия по райони.

Ще внасяме пшеница, царевица от Украйна, Румъния... но пък ще имаме газ. Те Румънците няма да останат по-назад в това отношение.

Петрол, газ... те си отиват. Фабриките, транспорта все повече се насочва към електричество. Отмина индустриалната епоха на 20-ти век... 

Доколкото ми е известно ние имаме и само с Русия договори за отработено ядрено гориво и ядрен отпадък, който се връща в Русия. Едва наскоро (мин. година) уж сме получили разрешение сами да си го складираме, което е нов източник на проблеми и опасности, също както и ядрените бойни глави на НАТО у нас. Хем едните, хем другите, хем и ние самите си го нахакваме.

Нашите алтернативни източници на енергия са (според мен) млади, предприемчиви хора с идеи - учени и специалисти (с тези, които са извън страната, като мен също). Ясно е, че електричеството и електромагнетизма са бъдещите източници на енергия... въпросът е как да ги индуцираме и най-вече управляваме с максимална полза.

Аз все повече си мисля, че Васил Левски на нашето време би бил такъв човек - който вижда проблемите с поне 20 г. напред и как те биха могли да се посрещнат и решат.

Редактирано от adXok (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 16.07.2017 г. в 14:47, adXok написа:

И по-метафорично казано, нека да попитам: мъртъв ли е В. Левски днес?!

Ами...явно за някои да. Днес е празнуваме 180 години от рождението му и си направих труда да превъртя малко телевизионни канали. По БТВ - турски сериал по време на честванията в Карлово. По Нова - американски сериал с много реклами. По БНТ 1 и Алфа директно излъчване и то с разлчни камери, тоест всеки си излъчва. Тук права за излъчване няма, но въпреки всичко една толкова тачена телевизия като БТВ, в момента дава някакъв скапан турски сериал и то за харема на някакъв.  

 

Като се замислих, ако днес Левски бе жив какво би си помислил...може би...не може да бъде. Все пак ме помнят. И друго - пак като по моето време. 

 

А дали днес може да има такъв, това може да се разбере доста след смъртта му, когато остане в съзнанието на хората. Нищо чудно тоя човек днес да го смятаме за смотаняк, предател и какво ли не друго, а след 50-100 години да е легенда. Всичко е възможно, годинките всичко правят.  Дори навремето, не само Левски е бил най-светлата личност, а примерно и Хаджи Димитър. Това малко след освобождението. В един момент обаче писателя се намесва и легендата е готова. Днес трудно да се намеси писател в това информирано общество, но като се замисли човек, от толкова много информация, след година нищо няма да помним от днешната дата. Тогава малко сложно тая информация да ни послужи.  Само един пример от скоро, макар че е далече от темата. Става въпрос за новите ни самолети в армията. Някой спомня ли си, че още 2013-та година щяхме да купуваме Грипин? Лично аз се сетих, след като попаднах на една тема за тия самолети от 2013-та година, където съм споменал това. Ама едва ли някой си спомня, кога точно почнахме да купуваме тия прословути Грипин.  Е, сигурно има такива, но каква е гаранцията, че тоя, дето пише историята, примерно в Уикипедия, ще спомене за тоя факт? 

 

И малко продължение на темата. Гледам честванията по случай 180 годишнината от раждането на Левски и какво ми прави впечатление. Военните там, дето отдават чест, по време на химна ни половината се клатят като матрьошки, а командващия им си върти очите като...абе аз 1991-ва на 6 май бях на едно честване с автомат, тв камерата ми се навря в очите и не смеех дъх да си поема по време на химна!!!! Егати армията дето имаме!!!! Ама така е, като подражаваме на някакви псевдоармийки като тая на САЩ. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Наистина е много трудно да се направи паралел, защото всяко историческо време си има своите особености.

И по времето на В. Левски е имало продажници, най-вече чорбаджии, чиновници и раболепници на турското управление. О, да... и много доносници - откровени предатели.

Аз мисля, че Васил Левски е мъртъв... изобщо в двата смисъла в наши дни. И тогава е имало българи, които са си казвали: "Какви са тия сиромаси - бунтовници, що не си налягат парцалките! Наведената главица сабя не я посича. Ще развалят те рахатлъка на такива като нас, гамени недни!". И сега ги има такива, които и с едните и с другите са все отгоре, няма значение руснаци, американци или турци. Те все са с тях, според келипира. 

Сега е модерно с референдуми да се пита. Никой обаче досега не е питал с референдум дали искаме в ЕС, дали искаме в НАТО, дали искаме такова и такова разделение на властите, такива и такива държавни харчове и заеми?! Няма и да го пита никой народа. Плюя аз на тая "демокрация", която е просто плутокрация прикрита зад "свобда, равенство и братство". Врели-некипели...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 1 година по-късно...

Със сигурност съвременният Левски не е нито Борисов, нито Цветанов, нито Плевнелиев. Няма как хора работещи за небългарски и анти-български интереси да разбират и тачат наследството на Левски.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 16.07.2017 г. в 13:47, adXok написа:

Може ли да искаме днес да имаме човек като Васил Левски на нашето време?

Не, не искам монах да се грижи днес за обществените работи.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 16.07.2017 г. в 14:47, adXok написа:

И по-метафорично казано, нека да попитам: мъртъв ли е В. Левски днес?!

Да. А ако беше жив, сам би се обесил.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

на 2/19/2019 в 17:09, ncl написа:

Да. А ако беше жив, сам би се обесил.

Тъжно и жалко... и вярно наистина.

По-скоро идеята на тази тема беше да определим какви хора днес биха (и дали биха) предизвикали появат ана такъв човек като Левски?

Ако да, то защо? Поради каква причина? Независими ли сме, под хомот ли сме?

 

на 2/19/2019 в 15:23, Белгиеца написа:

Не, не искам монах да се грижи днес за обществените работи.

Чудесно, но Левски не по негово желание е бил замонашен - главно заради влиянието на вуйчо си - кръстен е Васил и заради духовното име на вуйчо си Василий (йеромонах Христо Василев Караиванов, брат на майката на Левски). Имам предвид, че не е било негова лична амбиция да става духовник. Левски остава сирак (баща му Иван умира) на 14-15 г. възраст и във важните за съзряването на човек юношески години бива насърчаван от вуйчо си.
Не можем днес да очакваме подобен монах да започне борба за независимост и нова форма на управление - демократска, чиста и свята република (каквото и да означава това).

Трябва да се има и предвид, че републиката е била нещо сравнително ново за онова време, когато повечето страни в Европа (пък и изобщо) са монархии, султанати или феодални територии (кантони), управлявани от деспоти (робовладелци) и подобни.
За онова време, управляваш ли земя (ресурс за храна и вода) и роби (работна сила), значи си заможен човек (парѝ), феодал или деспот, можеш да претендираш и за военни походи (военна сила, съюзи), да си "на ти" с цисшите църковни служители (влияние над масите) и т.н. мурафети.

Ако днес можем да направим паралел за нашата държава, аз бих казал, че имаме основни отрасли като важните отново са земя (ресурси: газ, петрол, храна, вода), работна сила (човешки ресурси), банки (парѝ), военни съюзи или участия в такива (НАТО днес).

Ясно е, че днес не сме независим народ... Руски и турски фирми изкупуват земята ни, амеркански военни бази имаме (без референдум за или против участие в НАТО), във форма на икономически съюз сме (ЕС) основно заради ефтина работна сила (модерно робство) и купуваме втора и трета ръка стоки (амортизирани) от Запада и Изтока изобщо.

Това трябва да спре!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 11 минути, adXok написа:

Чудесно, но Левски не по негово желание е бил замонашен - главно заради влиянието на вуйчо си - кръстен е Васил и заради духовното име на вуйчо си Василий (йеромонах Христо Василев Караиванов, брат на майката на Левски). Имам предвид, че не е било негова лична амбиция да става духовник. Левски остава сирак (баща му Иван умира) на 14-15 г. възраст и във важните за съзряването на човек юношески години бива насърчаван от вуйчо си.

Аз като бях на 15 години ни казаха, че ще ставаме комсомолци и ни бяха дали някакъв устав на комсомола да го учим нещо там.
Идеологическа помощ от родителите ми не получих никаква, явно го е било страх баща ми да ми каже какво мисли за мръсните гадни комунисти, щото диктатурата беше свирепа.
Е, за сам си усетих че не искам да имам нищо общо с тази сбъркана комунистическа идеология, само четейки някакъв си устав.
Та този Василчо ако е имал акъл, е щял да разбере че божества няма. Не го знам какво му е правил вуйчо му, ама въобще не виждам как ще го накара насила християнски монах да става при положение че властта е била мюсолманска. 
Не искам да се занимавам да му изучавам живота на Василчо, ама ми намирисва на нещо за което сега  знаем че съществува , а тогава едва ли са знаели. 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 26 минути, adXok написа:

По-скоро идеята на тази тема беше да определим какви хора днес биха (и дали биха) предизвикали появат ана такъв човек като Левски?

При всички случаи не и такива като Белгиеца.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Белгиеца, не е ясно какво имаш предвид.

Левски е бил човек на времето си - поданик на султанат, но не и мюсюлманин, макар че е виждал около себе си много турцизирани българи (казваме им потуранци или българо-мохамедани).

Който използва термина "български турци" е откровен родоотстъпник и предател. Няма такова нещо като български турчин. Аз може да съм поданик на Шведската корона, но това не ме прави швед.
Може да съм приел исляма, но това не ме прави арабин или турчин или индонезиец (99% от тези народи са мюсюлмани). 

За нас исляма е бил турска вяра - дошла от и чрез турците, предимно на върха на ятагана.

Но следва да отбележим и още по-ранното християнизиране (институционално) на българското население, този път на върха на сабята или меча. Това не е тайна за никого.
Много българи са били гностици (богомили) по онова време, но заради царски амбиции (включително църковни, което е било аналога на днешните мас-медии и ментален контрол над масите), са били убивани или пропъждани (основно към Македония, Босна, та чак до Франция). Но това е друга тежка тема - институционализирането на църквата (което е започнало още с основаването на Християнството от виз. имепратор Константин през края на II в. и малко по-късно).

Левски не току-така е "захвърлил расото".

Днес влиянието над масите е разнопосочно като религията отново заема сравнително голямо парче от него. Следват мас-медиите, американизирането на езика отчасти и заради технологиите (но това е смешно оправдание реално). По-скоро е културата. Няма по-пагубно влияние върху един народ от разрушаването на културата му.

Днес България е източник на бели роби. И то в две направления: 
Вътрешно - деспотизъм от българи срещу българи (олигарси, новобогаташи, чорбаджии). То и такива чорбаджии са си хортували с туркста власт още по Турско - за тях робство е нямало! Че как ще има. Днес не е по-различно. За тях няма понятие като ниско заплащане. Те се продават за тлъст хонорар, като се наемат да дават ниско заплащане и да угодят на чуждия представител на корпорация или държава.

Външно - вкарват ни в икономически и военни съюзи същите тези чорбаджии, без да ни питат (референдум).

Който не вижда това изедничество е сляп и за него проблем няма. Нали сме демокрация, а не комунизъм. 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Въпросът на темата бих го перефразирал -Какви да бъдем за да сме като него .

- Уважавал е всички етноси, желаел е да сме с народите в Европа, бил е против всякакви империи, не е бил русофил  и т.н.

Това накратко.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Според мен няма нужда да сме като него. Той е имал своето време и своето място, които си имат своите специфики и проблеми.

Днес ние имаме други, но и някои са много подобни на тогавашните. Левски е искал да направи прецедент - българите сами да се преборят за свободата си. Нещо което още от Византийско време не се е било случвало, ако не борим полу-успешния период на (последния български) цар Ивайло.

Днес борабата е за това , че станахме членове на ЕС (без да ни питат с референдум!) поради една единствена причина - външна граница на ЕС - митници и алъш-вериш. Маса парѝ има там.
Днес борабата е за това, че станахме членове на военен съюз НАТО (без да ни питат с референдум!) поради една единствена причина, да настаним американския ботуш, който да замести руския такъв.

Докато не се случи референдум с тези и други много важни въпроси, аз ще смятам, че някой ни командва, води за носа, счита ни за народ, чието мнение е без значение!
Разбира се, един референдум пролет не прави. Но подготовката на "революционната" организация трябва да се случи заради такива причини.

Мезетата, салатите и ракията иначе са си по магазините и проблем няма.
Такова летаргично състояние е било и тогава - по времето на Левски... "народе????"

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Що ми се струва че хората употребяващи масово прословутия призив "народе..??? " хал хабер си нямат  в дълбочина от нещата.

Да го кажа още по конкретно - насоките които дават тези хора , са в много случаи далеч от принципите на Апостола.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това "народе????" е точно такова, за да буди тълкувания у този народ, тези българи...
 

"Нашите българи желаят свободата, но пpиемат я, ако им cе поднеcе в къщи на тепcия."
— Васил Левски, при разпитите по време на процеса преди обесването му

"Часът на свободата призовава всеки българин да покаже на дело родолюбието си."

"Дела трябват, а не думи."

и т. н. но смятам е излишно да носим от девет кладенеца вода, за да тълкуваме това "народе????"

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 часа, adXok написа:

Белгиеца, не е ясно какво имаш предвид.

Е как да не е ясно.
Огледай се кои стават монаси сега. Какъв индивид може да е склонен да няма жена и деца , а да живее с други като него.
Сега е ясно че има един малък процент на мъже със сбъркана  ориентация. Ясно е че при поповете из Европа е пълно с педофили. Ако един поп педофил "възпита" момче без баща в неговата вяра по вуйчовски, а ?
Обикновено жертвата рискува да произведе на свой ред желание за отмъщение от садистичен характер, спрямо други себеподобни. Да речем в манастир. За да си бунтар си трябва да имаш яка доза агресивност и също доста безрасъдство. Да ти е кеф да си лидер на групи хора, издава огромно желание за властване над други индивиди. 
Я кажи сега, тоя Васил като не е имал потребност да има жена и деца, що не е забегнал у Францата и готово, той се е спасил.
Сега нали има един Болен Съдъров баща на стари години и той си сложил стилизиран негов портрет баш като този дето го имахме на Левски по тетрадките миналия век. И той е биткаджия и е създал организация от фашистки тип, в която само той командва. Неговата партия, това е той. Прави се и на патриот, само и само да се докопа до властта. И като по случайност Болен е набожен, ама яко, също като Васил монахът.
Да ти обяснявам ли от психиатрията от каква мания за величие страдат разни болни мозъци ?
Щом като в днешно време има индивиди които си въобразяват, че са богоизбрани те да ръководят някой народ, що и през турско робство да не е било същото ?  Самото поведение да нямаш личен живот е достатъчно съмнително по отношение на Васил. Хлопала му е яко някоя дъска, също като на Ботев. 
Не, сега не трябват неуравновесени хора.
Сега трябват умни хора, които да могат да преценят кое е възможно и кое не може да стане.
Самоубийците да се гръмват по единично сами, а не да водят цял народ към пропастта.
Към днешна дата най-умното е да са началници янките, щото осигуряват капитализъм при който способните пробиват и имат пари. Стандартът на живота в Сев. Америка е много по-висок от този в Руси я и в Турция. По добре е богат началник да имаш, щото ако ти е беден командващия, най-много и ти да си беден като него.
Ето тук в Белгия знаешли колко са послушни, квото им наредят хамериканците това правят. Резултатът е, че има парици тука за населението. А във Венецуела и в Куба - нямааааааааа.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Белгиеца, явно доста се интересуваш от попове-педофили, педерасти и подобни...

Явно и поамериканчването и джендърството не са ти непознати...

Ако си решил да си жертваш живота или знаеш, че може да се случи, ще оставиш ли жена-вдовица и деца-сираци. Затова Левски не е тръгнал по светския път, затова е "захвърлил и расото" и сее отдал на пагубна кауза - свобода или смърт! Същото важи и за Ботев. Явно е, че са имали жени до себе си, но са се пазили и са ги пазели.

Нямаш капацитета да разбереш. За теб парите са важни. Ако утре руснаците ти почукат на вратата, за рубли и на тях ще им лъскаш.

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Подобни теми

  • от Anita Hristova Trifonova
   По Цариградско шосе към митинг концерт Бъдеще за младите, бъдеще за България на Орлов мост..#оставка
  • от Анита Христова Трифонова
   "Борисов и Пеевски готвят убийството на Президента Радев. Наети са килъри от Украйна - от сайта "Истинските новини"
   https://istinskitenovini.bg/борисов-и-пеесвки-готвят-убийството-н/
   Споделете, за да знае народа  какво готви хунтата

   Скандал! Пеевски към Борисов: Ако подадеш оставка ще те вкарам в затвора
   Скандална стенограма!
   Публикуваме без редакторска намеса! Скандал между Борсов и Пеевски!
   Борисов: Искам да подавам оставка, хората ме обиждат само!
   Пеевски: Няма да подаваш оставка още.
   Борисов: Не съм съгласен!
   Пеевски: Ако подадеш оставка, ще те вкарам във затвора, разбра ли ме .
   Борисов: Всичко съм изпълнил, жертваш ме така.
   Пеевски; Докато не приберем парите няма да има оставка или ако подадеш оставка ще ти изкараме всички престъпления!
   Борисов: Защо го правиш.
   Пеевски: Поели сме ангажименти, винаги бягаш !
   Борисов: : Добре
   Край на разговора.
    
   Извънредно: Борислава Йовчева: Детето ми е от Борисов!
   Публикуваме без редакторска намеса.
   Здравейте, Казвам се Борислава Йовчева. Моето дете е от Бойко Борисов! Колкото и да отрича истината е тази.
   Обидена съм му, че когато бива питан, той отрича.
   Моля медиите да публикуват това мое признание!
    
   Скандална стенограма изтече! Борисов към Пеевски: Пусни компроматите срещу Радев, дай на медиите 30 милиона да плюят президента!
   Получихме скандален разговор между Борисов и Пеевски!
   от пощата [email protected]
   Публикуваме без редакторска намеса!
   Борисов : Деляне какво правиш?
   Пеевски: Нищо, във Виена съм.
   Борисов: Радев ще ни провали плана за ВНС, иска да ни свали, трябва да действаме веднага през септември.
   Пеевски: Как да атакуваме?
   Борисов: Пусни компроматите срещу Радев, дай на медиите 30 милиона да плюят президента!
   Пеевски: Добре, те са почти готови.След като се върнат хората от море и започваме атаките.
   Борисов: аз съм дал заповед да се атакува навсякъде където отива Радев. Да има хора, които да го освиркват".
   Край на разговора.
    ПЕЕВСКИ И БОРИСОВ СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА, ДОГАН В СЯНКА
   БОЕЦ ДАВА БОРИСОВ НА КЬОВЕШИ И ЕК ЗАРАДИ ИЗТЕКЛИЯ АУДИОЗАПИС
   Въпреки че изброи няколко версии кой може да е поръчителят и кой може да е снимал, Борисов не даде конкретен отговор откъде идва атаката срещу него.Но си призна всичко, почти всичко.
   "На първо място президента Радев, оттам - БСП, оттам - Цветанов, оттам - Мая Манолова, оттам - Слави Трифонов". Не пропусна и ДСБ, които - според него - били готови да се прегърнат с всеки комунист, само да не е ГЕРБ. ДПС действали по друг начин - "отзад, тихо".
  • от Анита Христова Трифонова
   Призовавам и протестиращите, и органите на реда да запазят спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарий за оцеляването на компрометираната от корупция и насилие власт, заяви държавният глава Пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа за нова Конституция със силата на парите. Тези действия рискуват да хвърлят страната в парламентарна безизходица. Това заяви президентът Румен Радев в специално изявление след нощта на погрома (2 септември), когато внедрени агитки сред протестиращите хвърляха срещу полицаите, обградили сградата на парламента, бомбички, павета, камъни. "През изминалата нощ властта инициира провокации. Пострадали са десетки, както сред гражданите, така и сред органите на реда. Моята първа мисъл е с всички пострадали. Междувременно пред очите на българите се концесионират плажове, раздават се пари. Опитът да се прокара нелепа, но угодна на статуквото Конституция със силата на парите, е престъпно посегателство срещу бъдещето на България", заяви държавният глава. Действията на управляващото мнозинство не само провокират гражданския мир - те задълбочават кризата. Призовавам и протестиращите, и органите на реда да запазят спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарий за оцеляването на компрометираната от корупция и насилие власт. Протестът е единственото и оправдано гражданско действие срещу похищението на демокрацията. Незабавна и безусловна оставка на кабинета е единственият изход от кризата, завърши държавният глава.
   Румен Радев: Пред очите на българите  се търгува парламентарна  подкрепа  за нова Конституция(3.9.2020)Президентът обвини властта за режисура на провокациите
   Изказване на Румен Радев - Президент на България при откриване на Парламентарната сесия (02.09.2020)
   Готови са отговорите на въпросите на Европарламента. Ето черновата       Борисов и Гешев обсъждат отговорите за ЕП...

    19| 29691|17.09.2020
   https://frognews.bg/novini/gotovi-otgovorite-vaprosite-evroparlamenta-eto-chernovata.html?fbclid=IwAR3iBBB-5kyGZN5k4E9KBE2Rfc3FGT9S6M9Kbn1-zkVR9r8znnGDVE1JI34

   Задаването на въпроси към България разкрива съмнителните цели на Европарламента. Ние сме суверенна и демократична страна, а от Брюксел се опитват да подкопаят темелите на супер модела #Кой. Номерът няма да мине. От утре Пик, Стъки и някои охранени охранители започват анти протести под надслов: ЕС е мащеха, а не майка.
   Ще отговорим достойно на злобните и преднамерени въпроси, платени от Васил Божков, диктувани от президента Радев и разпространявани от мафията на протестите.
   Група за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права (DRFMG) пита, а ние отговаряме:
    
   Към вицепремиера:

   1) Как ще оценявате антикорупционните реформи в България след октомври 2019 г.?
   Какви конкретни действия са предприети от правителството в това отношение? В допълнение - що се отнася до реформата на съдебната система - как правителството се отнася към препоръките на Венецианската комисия, по-специално относно функциите на главния прокурор?
    
   - Антикорупционни реформи в България няма, защото няма корупция. Правителството строи магистрали, стадиони и пречиствателни станции, а премиерът ги представя всеки ден с джипката. Относно Венецианската комисия, к"во да ви кажем - Венеция е хубав град, който относно водата е обратното на Перник. Пращали сме Вежди там, да помогне на бианалето.
    
   2) Върховенството на закона се отнася не само до въпросите за антикорупцията и съдебната система, но и до свободата на медиите. Ситуацията по отношение на свободата на медиите в България е много притеснителна. През април тази година Съветът на Европа публикува своя годишен доклад за свободата на медиите, който гласи следното за България: „В България се вижда влошаване на работната среда за журналистите поради поляризиращия характер на публичния дебат, откритата враждебност на избраните политици и устойчивата атаки срещу независими медии чрез административен и съдебен тормоз, както и физически заплахи. Собствеността върху медиите е непрозрачна и се характеризира с завладяването на медийния пазар от олигарси, които използват медийната си власт, за да упражняват политическо влияние и да атакуват и да очернят съперници и критици. Бизнесът за разпространение на вестници в страната е под контрола на един конгломерат, собственост на политик. Независимите журналисти и медии редовно са обект на сплашване лично и онлайн."
    
   - Всичко това са клевети! Медиите в България са свободни и много от тях съвсем свободно решиха да подкрепят правителството и тези, които придобиват нови и нови фирми от хора, които доброволно се отказват от тях. Няма конгломерат, собственост на един политик – има закон на Пеевски. Демократичен закон, модерен и справедлив.
    
   3) Премиерът Борисов обяви конституционни изменения преди няколко седмици. През четирите дни между съобщението на премиера, че ще има нова Конституция и внасянето на самия проект, какви обществени консултации сте провели, ако има такива? Има ли достатъчна оценка на предложените промени?
    
   - Няма достатъчна оценка, но има голямо желание от страна на г-н Борисов да остане на власт. Второто е по-силно.
    
   4) В новия проект на Конституция вие предлагате законодателна инициатива да бъде дадена на съдебната власт. В повечето държави-членки съдебната власт прилага закона, а не го създава. Това е част от разделението на властите. И така, какво налага тази реформа, какви проблеми се опитвате да решите с това?
    
   - Това е само предложение, което никога няма да се случи. Повтаряме още веднъж: номерът е г-н Борисов, г-н Пеевски и г-н Доган да управляват още известно време. Ако на народа не му харесваше, щеше да ни помете досега, но той не го прави. Значи е съгласен. Глас народен - глас Божи.
    
   5) В новия проект на Конституция предлагате значителни ограничения на правомощията на президента на Републиката, особено когато става въпрос за назначения в съдебната власт. Ролята на президента в този процес никога не е била предмет на препоръки или анализ в рамките на оценките на съдебната власт от Комисията в рамките на препоръките на CVM или на Венецианската комисия. Каква беше целта да предложи промени в ролята му?
    
   - Ооо, просто нямате понятие колко гаден е президента Радев! Оставка на тоя шофьор на самолет! Направо ще го катапултираме от "Дондуков"2, само гледайте.
    
   6) Въпреки че българското правителство се е консултирало по-рано с Венецианската комисия, това не важи за последните реформи, по-специално за обявената наскоро реформа в Конституцията. Ще поиска ли българското правителство от Венецианската комисия да излезе със становище по този въпрос?
    
   - Сегашното българско правителство не пита, защо във Венеция има гондоли и кой събира парите от туристите, нали? И ние не ви искаме мнението. Суверенна държава сме.
    
   7) Решението „Колеви срещу България“ е от 2009 г. Както посочиха Венецианската комисия и GRECO, бяха предприети някои реформи за прилагане на това решение, но остават значителни пропуски в отчетността на главния прокурор. Кога правителството ще изпълни изцяло и безрезервно решението и препоръките от становищата на Венецианската комисия и GRECO?
   Ще се ангажира ли българското правителство да поиска ново становище на Венецианската комисия относно предложенията за реформи по отношение на главния прокурор?
    
   - А бе тая Венеция какво ви е влязла в главите?! Филчев ни е скъп. Винаги се отзовава, когато трябва. Беше на прокурорската сбирка в Бояна, а с Гешев си гукаха като хора на един акъл. Наричаме го приемственост.
    
   😎 Смята ли българското правителство, че въвеждането на основна конституционна реформа и Велико Народно  събрание само месеци преди изборите позволява внимателен, прозрачен, приобщаващ, демократичен процес?
    
   - Не смятаме, но номерът е да печелим време, за да се гепи още няколко месеца. Имаме деца, внуци - трябва да им осигурим светло бъдеще. Не е ли хуманно?
    
   9) Съществуват сериозни притеснения относно концентрацията на медийна собственост, както е посочено в мониторинга за медиен плурализъм от 2020. България е на 111-то място в индекса за свобода на медиите. Освен това отделни журналисти съобщават за заплахи и сплашване. Какво ще направи правителството за повишаване на прозрачността на собствеността, насърчаване на плурализма на медийната собственост и осигуряване на безопасността на журналистите?
    
   - Има заплахи и сплашвания, има повдигнати обвинения, запориране на имущество, проверки и натиск, да, но именно защото сме на 111-то място! Не може така. Главният прокурор много помага да се излезе от тази ситуация. Депутатът от ДПС Делян Пеевски също. Работим заедно. Като братя сме - за общото дело.
    
   10) Каква е настоящата правна и практическа структура и положението на българското гражданство по инвестиционна схема? Какви са последните промени и как всъщност са приложени обявените промени? Готова ли е България да последва позицията на ЕП, че всички държави-членки трябва да отменят подобни схеми, или поне желае ли да подкрепи действията на ЕС за регулиране на това?
    
   - Въпросът е много сложен и не е по силите на калинките в правителството. Сори.  Иначе ако дойде някой отвън с пари, веднага го преслушваме. Не сме пропуснали човек или фирма. Пипаме здраво. Схемата е много усъвършенствана: отиват първо момчетата на Митачето и си говорят с инвеститора. Още на другия ден той идва да сподели какво му се е случило. Специално обчени министри или лично премиерът оказват спешна помощ на чужденеца като му посочват офшорки или банкови сметки, на които да обърне внивание. И край на проблемите.
    
   11) Според доклада на Агенцията на ЕС за основните права (FRA) в няколко страни се появяват доклади на политици, използващи расистки и ксенофобски език. Amnesty International отбеляза през април, че въвеждането на карантинни мерки в ромските квартали в България и Словакия е придружено от "все по-враждебна анти-ромска реторика, често подклаждана от политици". Каква е позицията на българското правителство по отношение на тези констатации? Как е положението на ромските квартали в момента?
    
   - Значи, коалиционните ни партньори са най-големите патреоти. Може нещо да са се изпуснали по адрес на манга…, пардон на ромите, но иначе пият без да повръщат. Ние много обичаме ромите, особено когато гласуват за нас.
    
   12) Конституционният съд на България прие жалбата срещу закон, позволяващ на полицията да има достъп до данни за местоположението на идентифицирани лица за проследяване на хора в карантина. Какво е последното състояние на действията в тази посока?
    
   - Верно полицията събираше тия данни, но в момента е заета да млати, сиреч да пази протестите, така че въпросът не е актуален.
    
   13) Върховният касационен съд на България отхвърля жалбата на правителството срещу условното предсрочно освобождаване на Джок Палфрийман, заявявайки, че „искането за възобновяване на делото е процесуално недопустимо и всички производства трябва да бъдат прекратени“. И все пак този австралийски гражданин продължава да не може да напусне страната по заповед на Министерството на вътрешните работи. Бихте ли обяснили защо Съдът се игнорира и ако няма производство срещу това лице, каква е основата за продължаващото му задържане в страната?
    
   - Съдът може да е решил, но главният прокурор каза, че не е справедливо да бъде пускан. Имаше и други хора, които смятат, че трябва да е в затвора. Той обаче все пак е навън. Което не е ОК, защото дава изявления на по медиите, че има насилие в затворите. Ние обаче казваме, че няма насилие, което означава, че той лъже, нали?
    
   14) Голям брой чуждестранни собственици на имоти в България са потърсили защитата по Закона за етажната собственост, който ги освобождава от заплащане на такси за управление, ако пребивават под 30 дни годишно в собствеността си. Мнозина обаче не успяват да се възползват от този закон в местните съдилища. Установява се тясна връзка между съдебната власт и предприемачите, в резултат на което делата се губят в по-нисшите съдилища и трябва да бъдат обжалвани при значителни времеви и финансови разходи пред по-горните инстанции. Наясно ли сте с това и имате ли планове да се справите с него?
    
   - Малко е объркано, но ще се оправи. Ние не сме голяма държава и затова е нормално предприемачи и съдии на по-ниски и средни нива да се познават. Може и роднини да има.
    
   15) Има ли планове за регулиране на дейността на управляващите дружества с конкретно отношение към неправомерните такси, които се увеличават както им се иска, без да има изисквания за коректни сметки или да се гарантира, че финансовите изисквания са свързани с предоставянето на услуги?
    
   - Някои управляващи дружества управляват и други неща, затова малко се увличат. Ще видим какво може да се направи. В момента има коронавирус и други по-важни теминеща, да не се разсейваме с дреболии.
    
   16) По отношение на набиране на сезонни работници от България чрез агенции за набиране на персонал в страната за предимно селскостопански работници в цяла Европа: Знаете ли броя на тези агенции? Има ли опасения, че правата на тези работници са нарушени от налагането на разходи и такси, свързани с тяхното получаване на работа? В момента разследва ли се някоя от тези агенции?
    
   - Интересен въпрос. Първо: не знаем колко са агенциите, защото не сме ги броили. Второ: ако тези наши сънародници останат да работят тук, няма да има такъв проблем. Най-важното е да гласуват по съвест за нас, а ние ще им плащаме социални помощи.
    
   17) Свързано с предложения по време на изслушването относно недостатъци в борбата с корупцията, би било уместно да има повече информация от главния прокурор и неговата заместник г-жа Филипова. Какви конкретни мерки е взела прокуратурата в борбата с корупцията? Разследвани и обвинени ли са политически лица и от кои политически партии произхождат предимно? Те от политически партии ли са както в правителството, така и в опозицията?
    
   - Арестувахме министър от квотата на „Обединени патриоти“ в правителството. Иначе обикаляме селата, къра, горички и залавяме представители на битовата престъпност в мащабни акции. Проблемът с корупцията е силно преувеличен. Както е казал Том Сойер: Новината за моята смърт е силно преувеличена…
    
   18) Наскоро испанските медии публикуваха информация за текущо разследване, свързващо премиера Борисов със схема за пране на пари в Барселона. Работи ли българското обвинение по това дело, имайки предвид, че е получило сигнали по него още през 2019 г.? Ако да, на какъв етап е разследването?
    
   - Защо да проверявме, като знаем, че г-н Борисов е невинен. От този храст няма да излезе заек, както казваме в България. Премиерът Борисов няма нищо общо с тези неща, отсега да знаете. С Мис Бикини може да е имало цуни-гуни, но е било по любов. Гадни олигарси плащат на медии и граждански организации да раздухват тази клевета срещу този аскет и морално чист човек.  
    
   19) Преди няколко месеца в пресата бяха публикувани няколко аудиозаписа. Наред с много други неща, които са представени в тези записи, в определен момент гласът, който изглежда е гласът на премиера Борисов, заплашва да „изгори“ водещ политик от опозицията, в момента колега евродепутат. Има ли някакво разследване или предварителна проверка в това отношение? Ако да, на какъв етап са?
    
   - Това също са клевети. Елена Йончева казва, че записите са изследвани в някаква американска лаборатория. Но ние питаме: Ако американските лаборатории бяха каквито трябва, щеше ли и досега убиството на Кенеди да е неразкрито? Имаме си наши експерти и вярваме само на тях. Дъщерята на Тодор Живков – Людмила Живкова, казваше: Изгори, за да светиш. Може това да е имал предвид премиера за Йончева – да свети… Като една светулка.
    
   20) Българските граждани станаха свидетели на различни аудиозаписи и снимки, публикувани в медиите. Но не всички от тези записи и снимки са анонимни. Някои стенограми и записи бяха оповестени официално от прокуратурата - някои от тях по време на текущи дела, някои дори преди образуване на дело. Как оценявате тази практика?
    
   - Ние публикуваме снимки и записи, които смятаме за важни. Ние, тоест главният прокурор, преценява и разпорежда какво да се публикува и в кои медии. Това е демократично и справедливо.  Нещата са ясни: което засяга президента се публикува, защото е 100% вярно, а за премиера - не се публикува, защото 100% не е вярно. Това и Сийка ще ви коже.
    
   21) След заседанието на закрито на DRFMG, главният прокурор на България публикува на официалната си страница информация, че срещата е организирана по предложение на главния прокурор на България. Всъщност DRFMG взе решението да се проведе това събрание и покани главния прокурор, който изпрати заместника си. Желаете ли да коригирате тази невярна информация?
    
   - В разговор с премиера на държавата главният прокурор наистина е казал, че ако иска може да направи каквото си иска и да се среща с когото си иска в Брюксел. Премиерът отговорил, че може да му уреди всякакви срещи там, защото има много приятели, пред които се прави на прост, а зад гърба ги е.е с 200… Оттам е станало объркване, в смисъл, че някой еврочиновник не е доразбрал. Ако толкова настоявате, ще я коригираме тази информация, но е доста дребнаво от ваша страна.
    
    22) Както е посочено в последния доклад за CVM и докладите на GRECO, структурите за борба с корупцията са укрепени, но все още липсва солидна история на разследванията, водещи до резултати, включително присъди за извършители. Как българското правителство и прокуратурата ще се уверят, че официално предприетите реформи действително ще доведат до реални резултати по отношение на борбата с корупцията?
    
   - Борим се с корупцията много усилено, доколкото я има. Ползваме руския опит, а наши прокурори се обучават в Русия. И реформи правим всякакви. Няма проблем, ще ви предоставим цял доклад, ако искате.
    
   23) Как българското правителство и Комисията за защита срещу дискриминацията ще осигурят пълната защита на всички малцинства? Това включва роми, ЛГБТИ хора, както и етнически и езикови малцинства в България? Имаме доклади за произволна карантина и мерки за блокиране, насочени конкретно към ромите, широко разпространена реч на омразата срещу роми, ЛГБТИ фобийна реч на омразата, както и опити за възпрепятстване на работата на НПО, работещи с македонско-българското малцинство. Конкретно към Комисията за защита срещу дискриминация: Какви разследвания е извършила през последната година по тези дела и какви решения е взела по тези дела?
    
   - Работим много усилено по тези въпроси, да знаете. Каже ли някой думата “циганин“ – веднага го почваме. Правителството много се грижи за малцинствата. Някой заблуждава международната прогресивна общественост, което не е честно.
    
   24) Що се отнася до правата на жените  - как българското правителство и Комисията за защита срещу дискриминацията осигуряват пълната им защита? Как отговаря на критиките, че настоящата правна и политическа рамка не осигурява ефективна защита срещу насилието над жените? Според EIGE България има един от най-ниските нива на отчитане на домашното насилие. Как ще се обърне внимание на това? Защо българското правителство не би се противопоставило на невярно представяне на Истанбулската конвенция и по-скоро ще работи за защита на жените, като ратифицира Конвенцията?
    
   - Ама какво насилие над жените, бе хора?! Вижте Цвета Караянчева – премиерът я нарича "проста кърджалийска п...а", но е председател на парламента. В никоя държава няма такова чудо. Деничка Сачева пък е социален министър. Проф. Антоанета Христова всеки ден е по телевизиите. Насилие опитаха протестиращи срещу Даниела Дариткова от ГЕРБ, но полицията взе мерки. Колкото до домашното насилие… то е нещо като българска традиция: пийне пет-шест ракии съпругът, стане му мъчно за казармата и старшината и фрасне няколко шамара на булката. Може и на децата. Особености на българската педагогика.
    
   25) Сред основните искания на неотдавнашната протестна вълна, едно от тях е призив за организиране на нови и честни избори от правителство, полагащо грижи, които да бъдат последвани от значителни реформи в областта на върховенството на закона. И все пак критиците казват, че правителството се опитва да прекъсне тези искания, като предлага избора на голямо национално събрание, за да се обсъди вече подготвен нов проект на конституция - изготвен при неговите условия - че вече е широко критикуван не само за това, че не е отговорил на повечето въпроси, които подкопават върховенството на закона в България, но също така създават нови заплахи, включително допълнително укрепване на правомощията на главния прокурор. Какви гаранции може да даде българското правителство, че ще бъдат спазени най-високите стандарти за прозрачност и ще бъде проведена възможно най-широка обществена дискусия и консултация?
    
   - Българското правителство е най-прозрачното. Видяха се спалнята на премиера, пачките евро в нощното шкафче, кюлчетата злато и пистолета. Какво по-прозрачно искате? А изборите са честни. Единственият български математик Мишо Константинов ще ви го каже и той. Честни са, кажи Мишо!
    
   26) Измина повече от десетилетие от делото „Колеви срещу България“, в което Европейският съд по правата на човека категорично изисква от България да промени законодателството относно прокуратурата и главния прокурор. Оттогава Венецианската комисия също няколко пъти е призовавала България да го направи. Без наистина независима прокуратура борбата с корупцията не може да бъде ефективна. В система, при която върховенството на закона е подкопано, не може да реагира на високопоставени политици, злоупотребяващи с властта си. Може ли българското правителство да предостави информация как и кога възнамерява да се придържа към решението на ЕСПЧ като предпоставка за правилното функциониране на върховенството на закона?
    
   - Това за главния прокурор е заяждане. Върховенството на закона си е на мястото и го повтаряме всеки ден. Щом властта казва, че има върховенство на закона, значи има. Не слушайте някакви опозиционери и протестиращи, на които олигарси плащат милиони, а президентът ги буни да клеветят.
    
   27) По време на нашата видеоконференция миналата седмица беше споменато, че България е изпълнила голяма част от препоръките на GRECO през последните години. Тогава може ли правителството да обясни защо България е в стагнация в индекса за възприятие на корупцията, като постоянно се класира на последно място сред държавите-членки на ЕС?
    
   - Може да сме последни по възприятие за корупцията, но по реализацията сме първи. Десет години сме първи!  Да не мислите, че е лесно? Прането на пари и рекета само по филмите изглеждат лесни, на практика не е точно така. Някои се опъват, други вдигат шум...
    
   28) Един от младшите коалиционни партньори на българското правителство наскоро внесе  законопроект, който ще въведе задължение за НПО да докладват в рамките на 7 дни всяко дарение, надвишаващо приблизително 500 евро, което биха получили от чужбина. Личната отговорност на членовете на управителните органи на НПО също се ангажира изцяло към това. Подобен закон, приет в Унгария, беше наскоро атакуван от Европейския съд, тъй като е дискриминационен, нарушава свободното движение на лица и ограничава свободата на сдружаване. Може ли правителството да потвърди, че този законопроект, който има смущаващо въздействие върху НПО и смразяващ ефект върху критичните гласове няма да получи подкрепа от всички коалиционни партии?
    
   - Всеки в България може да говори и пише каквото си иска – не му обръщаме внимание. Демокрация. Нашият премиер е голям приятел с премиера на Унгария Виктор Орбан – това дразни ли ви? Освен това ако сдружения се държат дружелюбно с управлението и защитават неговите постижения, нямат проблем с финансирането. Но има и такива, които подкопават устоите на държавата с критиките си, затова ще вземем съответните мерки.
    
   29) При извънредни мерки за ограничаване на COVID-19 се съобщава, че българските власти са поставили ромските селища под задължителни карантини, налагани от полицията и военните, с аргумента, че такива мерки са необходими за опазване на общественото здраве и безопасност. Въвеждането на тези мерки е придружено от все по-враждебна анти-ромска реторика, която често се подклажда от политиците и се използва за заклеймяване и налагане на по-репресивни мерки върху ромските общности. Отчетите показват, че тези мерки, както и принудително изселване и разрушаване от къщите са били селективно насочени към ромски селища и те не са били приложени към други групи или населението. Подобно селективно прилагане, при липса на доказателства, че са били разгледани по-малко ограничителни алтернативи, повдига въпроси относно спазването на тези мерки със задължението за забрана на дискриминацията. Може ли правителството да обясни как могат да бъдат разрешени такива мерки и какво възнамерява да направи, за да сложи край на дискриминационните мерки срещу част от населението? Може ли да подчертае основните си постижения и основните недостатъци в контекста на настоящата рамка на ЕС за национални стратегии за интеграция на ромите?
    
   - Ромите, ромите… България, както казва премиерът Борисов, се е справила най-добре с пандемията от всички в Европа, че и по света. Пратихме помощи на ОАЕ, а те ни върнаха ръкавици и няколко тона фурми. Фурмите са много полезни. Планираме да раздадем от тях и на ромските общности.
    
   ===============================================
    
   Както сте се убедили, тези въпроси са чисто заяждане. България процъфтява, а управлението е демократично и прозрачно. Това е.
    
   Нямадаподавамеоставка!
    
   Екип на МС, ГП и най-вече на ДП.
    
   OT ИНТЕРНЕТА
  • от Anita Hristova Trifonova
   135 ГОДИНИ ОТ  СЪЕДИНЕНИЕТО НА ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ И КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ - В деня на Съединението, 60-ят ден на протести преминава под знака на националния
   празник
    
      
    
   ДНЕС ТЪРЖЕСТВЕНО СЛОВО НА ПРЕЗИДЕНТА И ТЪРЖЕСТВЕНА ЗАРЯ В ПЛОВДИВ https://www.youtube.com/watch?v=AEXcIP7VdZQ Пловдив на живо на 6 септември

    

    
   https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/ima-li-izhod-ot-politicheskata-kriza-60-dni-sled-nachaloto-na-protestite.html
   60-и ден на антиправителствените протести навръх Съединението на Княжество България и Източна Румелия. За пореден път протестиращите се събраха в триъгълника на властта, скандирайки „Оставка”, предаде репортер на БГНЕС. Съединението започна преди 135 години от бунтове в Панагюрище, Пазарджик, Чирпан, Голямо Конаре... Тогава, въпреки Великите сили, българите събраха територии, за да живеят заедно. Днес съединението е да съберем граждани срещу волята на престъпната шайка. Днес ние сме Великата сила. Тогава го направиха без чужда помощ. Днес можем отново. Честит празник!, заявяват от Отровното трио. Днес центърът на тържествата е Пловдив. Там също се провежда антиправителствен протест под надслов „Национален поход за съединение”.
    

    
   Има ли изход от политическата криза 60 дни след началото на протестите?
    

    
   https://btvnovinite.bg/bulgaria/evrodeputati-protestiraha-sreshtu-kabineta-i-glavnija-prokuror-v-brjuksel.html
    
   Протест на българи в Брюксел
    
   https://btvnovinite.bg/bulgaria/za-60-i-pat-protestirashti-se-sabraha-v-triagalnika-na-vlastta.html
    
   За 60.ти път протестиращите се събраха н триъгълника на властта
    
   https://btvnovinite.bg/bulgaria/v-denja-na-saedinenieto-protest-sreshtu-kabineta-i-glavnija-prokuror-v-plovdiv.html
    
   Протест в Пловдивсрещу кабинета и главния прокурор-недоволстващи граждани се събраха на площад „Централен”в града
   Площад „Централен” е мястото на което в 18.30 беше обявено събите в социалните мрежи „Марш на съединението”
    мрежи „Марш на съединението”
   https://www.facebook.com/btvnews/videos/320224285757236/
   60-ти ден протести в СофияДвижението по бул. "Цар Освободител" е блокирано
    

   60-a пoрeднa вeчeр нa прoтecт в Coфия. Ocнoвнитe иcкaния нa прoтecтирaщитe ocтaвaт нeпрoмeнeни - нeзaбaвнa ocтaвкa нa прaвитeлcтвoтo, глaвния прoкурoр, въвeждaнe нa мaшиннo глacувaнe, зaкoнoдaтeлни прoмeни в cъдeбнaтa рeфoрмa.
    

    

    
   И тaзи вeчeр нaчaлoтo нa прoтecтa зaпoчнa oт трaдициoннaтa лoкaция нa плoщaдa прeд прeзидeнтcтвoтo, cъoбщaвa БНТ.
    
   Oкoлo 19:30 ч прoтecтирaщитe oтнoвo блoкирaхa движeниeтo пo бул. "Цaр Ocвoбoдитeл".
    

    
    
    Пребиха Датския журналист Crazy Bulgarian...
    
   Всичко излиза извън контрол.Искаме да живеем в нормална държава, а то глей кво се случва.Ако бях на негово място, никога повече нямаше да се върна в България.Видеото показва доста лош пример за това какви сме.Мафията трябва да си отиде!
    Аз питам?
    Защо не скочите на Пеевски и Доган, а бедни душици,предатели?!
   Дори  на  К.Нинова  не и стиска да говори за тях.
   Това държава ли е,НЕ Е!
    
    
    
   Трябва ми един, двама свидетели
    
    ЕВРОДЕПУТАТИ: БОРИСОВ, ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ Е ПОЗОР!

    
    
    
   Държавата извади бухалка срещу Хиполенд - веригата, която подкрепи протеста
    
    
   МЕЖДУНАРОДНАТА РЕАКЦИЯ ЗА ПРОТЕСТИТЕ: БОРИСОВ СЕ ОПИТВА С РОКАДИ ДА УТАЛОЖИ НЕДОВОЛСТВОТО
    
    
   За НАТО и растежа на Турция.
    
    
    
   Нова Конституция, ама от ГЕРБ? Мерси, не пуша.
  • от Anita Hristova Trifonova
   На днешният наш химн не му отстъпва супер песента на Емил Димитров -"Моя страна ,моя България"
   Благодаря за поста Ви! Точно на место . Как ще се съберат пенсиите, смачани и

   изплашени до смърт от отровите които ни пускат янките с нашият премиер -мутра?

   Тези баби и старци са до смърт налашени, контактувам с тях и знам,не си го признават,

   но се вижда.Малцинствата турци и цигани се подкупват и както каза Доган-Вие

   купувайте земя и раждайте другото оставете на мен" и наистина ходовете от речта му

   Боко ги взе и с турчина,пърдон наполовина циганин ги прилага на братята си българи.


   МУТРАТА СИ Е МУТРА, КОПИРА ВСИЧКО ОТ ЖИВКОВ,ДОГАН,ПЕЕВСКИ,ИЗБРАЛ СИ

   САМ ГЛАВЕН ПРОКУРОР, СЕГА ЩЕ СМЕНИ И КОНСТИТУЦИЯТА,ЗАКОНИТЕ И ЩЕ СЕ

   ЗАТ...Т СЪЩИТЕ ГЕРБОВИ МАРКИ, ТА И ТОЙ ТАМ ДОКАТО ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ПОСИРА!

   http://vellia.blog.bg/regionalni/2020/08/16/do-vsichki-nas-besnite-stari-pensii-protestyrite-ot-predi-30.1723654

   Какви генерали е имало едно време, не като днешният наш премиер да спи гол с пищов,пачки и злато!  трябва да бъде разжалван и то именно от Румен Радев. Ха да видим.

   Половината от протестиращите не бяха протестиращи в пълния смисъл на думата.Боко взи пример пак от Доган с турските автобуси при избори и сега пусна амтобуси от градовете към София по време на протестите. Също раздаде много пари които ще си ги върне с лихва само гледайте! Впрегна полицията с пари разбира се,Ганьо се купува яко


   ТА КОЙ ЩЕ МИСИЛ ЗА ДЕЦАТА СИ ,ЗА ВНУЦИТЕ СИ

   ТО ПРОСТОЛЮДИЕТО ОТДАВНА СИ ПРОДАДЕ ДЕЦАТА НАВЪН ЗА СЛУГУВНИЦИ ПРОСТИТУТКИ И ....НЕКА ДА СПРА ,ЗНАЕТЕ ЗА КАКВО И КАК И ЩЕ СТИГНЕМ И ДО КОНВЕНЦИЯТА И ЕНИЧАРСТВОТО ТОГАВА ЩЕ ВИ ВИДЯ?!!!!

   И да свърша бързо, защото ми писна да говоря на празни ,кухи тикви които нямат семки или е изсъхнало, ами май на кратуни! 

   ОСНОВНОТО!

   БОКО НЕ Е НЕЗАМЕНИМ!
   ТОДОР ЖИВКОВ БЕ ДРУГО, ТОГАВА РУСИЯ СЕ ВНАСЯШЕ И ЖИВЕЕХМЕ МНОГО ДОБРЕ!
   НО БОКО СИ Е ЕДНА СЛУГА ПАЗАЧ НА ПАРКИНГИ НА МУТРИТЕ,все пак изучил мафиотщините дотолкова да води едно стадо овце оставено само на естествена трева.

   НАРОДЕ,ТИ СИ НАИВЕНИ ,СОРИ ,НО ГО КАЗАХ И НЕ СЪЖАЛЯВАМ!
   Защото мога да го довърша и с по -силни думи, но няма да ме разберете.

   БОКО ИСКА ДА СЕ ДОКАЖЕ НА РАДЕВ-това едното,
   второто взимал е пари, дал е обещания,вътре е с подземния свят-тайните служби и ще го убият ако не ги слушка, а и само те могат да го свалят,както и го назначават винаги след оставките му.
   Докато намерят друг по-млад ,подходящ предател на БЪЛГАРИЯ!

   И ТАКА

   НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ В ПОЛЗУ НАРОДУ,

   ДОКАТО ТАЗИ ПАПЛАЧ И ВСИЧКИ ПАРТИИ НЕ СЕ УНИЩОЖАТ И ЧЛЕНОВЕТЕ ИМ СЪЩО ОСОБЕНО ГЛАВАТАРИТЕ!

   НИКАКЪВ СЪД, НИКАКВО БЯГСТВО, НИКАКЪВ ЗАТВОР, А НАПРАВО....НАРОДЕН СЪД, ЗНАЕТЕ КАКВО Е И КАК СТАВА..ЕДНИ РУМЪНЦИ ГО СТОРИХА.САМО ЧЕ У НАС СА МНОГО НЕ Е САМО ЕДИН...Изплашиха  се ,че народът не иска партии, не иска старите тумбаци и започнаха да шикалкавят,ама защо сте младите млади като не можете да ги...веднъж завинаги! Да, секира съм и сека, но на такива като мен не се дава власт, ха, познайте защо!

   ТОГАВА ЩЕ СЕ МРЕ,
   КОЙТО ИЗБЯГА НАВЪН ДОБРЕ ДОРИ И СЛУГА ТАМ

   СЛЕД КАТО ТРЯБВА ДА СА ЖИВИ НАШИТЕ УБИЙЦИ И УБИЙЦИТЕ НА НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ.

   ФАКТ ЧЕ ТЯХНИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ КЪДЕ СА И КАК ЖИВЕЯТ.

   "СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ"

   Няма истински българи, щом чакат бабите и дядовците да променят системата


   това е малоумщина.

   А.Х.Т. sekirata cekupama 


    
   Конституцията Предложенията на ГЕРБ за промени в Конституцията. Някои неща НЕ!  Член 28. чужденци да стават собственици на българска земя. 
   Електронното гласуване.  СЪМ ЗА НЕГО ИЛИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА,МОНАРХИЯ, НО С НОВИ ХОРА, МЛАДИ ХОРА! И ДА СЕ ВЪРНАТ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ НАРОДА,НАВЪН ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ И КРАДЦИ НА НАРОДА, РАЗСИПАЛИ НАРОД И РОДИНА.След като няма кой да ги гръмне.  
 • Дарение

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване