Премини към съдържанието
kalansuv

23 август – как нашите антифашисти бяха преди това нацисти

Препоръчан отговор


23 август – как нашите антифашисти бяха преди това нацисти

Днес е европейски ден за памет и почит на жертвите на тоталитарните режими

http://www.faktor.bg/bg/articles/ot-redaktora/23-avgust-kak-nashite-antifashisti-byaha-predi-tova-natsisti

Подписването на позорния Пакт

Подписването на позорния Пакт

Днес е знаков ден, който години наред българските комунисти и наследниците им социалисти се опитват да прикриват и обгръщат със забравата на историята. 23 август 1939 г. е ключът към много повратни събития, разтърсили Стария континент преди 78 години.

На 21 август 1939 година министърът на външните работи на Германия Йоахим фон Рибентроп каца в Москва с личния самолет на Хитлер. Летището е украсено със свастики, а оркестърът свири “Deutschland, Deutschland über Alles”.

На следващия ден – 22-и август са изготвени тайните протоколи за сътрудничество между Москва и Берлин. Хитлер одобрява споразумението по телеграфа. Вечерта Сталин вдига тост за фюрера с думите: „Той е добро момче.“

На 23 август комисарят на външните работи на СССР, В.М. Молотов и Рибентроп слагат подписите си под Пакт за ненападение между нацистка Германия и Съветския съюз (на немски: Deutsch-sowjetischer Nichtangriffspakt, известен също като Пакта Молотов - Рибентроп). Всичко се случва в присъствието на Сталин. Реално това е междуправителствено споразумение, а към него е приложен таен допълнителен протокол за определяне границите на областите от взаимен интерес в Източна Европа в случай на "териториално и политическо преразпределение". Страните обещават да се въздържат от атака помежду си и да спазват неутралитет в случай, че някоя от тях стане обект на военни действия на трето лице или на трета страна. Участниците в споразумението отказват да участват в обединението на властите, "нито пряко, нито косвено срещу другата страна." Договарят се за осигуряване на взаимен обмен на информация по въпроси, засягащи интересите на страните.

Най-зловещото решение в пакта предвижда подялбата на Полша, включването на Латвия, Естония, Финландия, източната част на "зони, принадлежащи на полската държава" и Бесарабия в съветската сфера на интереси, а Литва, Полша и на запад - в сферата на интересите на Германия. Така реално Сталин и Хитлер си поделят като световни мародери земите на неудобните съседи.

Любопитна е реакцията и действията на българските комунисти, които днес се кичат и славят като антифашисти?

„По заповед на Москва те подкрепят Германия на Хитлер чак до 22 юни 1941 година, пише в свой коментар журналистът Даниела Горчева. После пак по заповед на Москва и в интерес на окупационните намерения на военнопрестъпника Сталин започват да избиват представителите на българското войнство, на българската интелигенция и да подготвят почвата за съветското робство на България. Вечен позор за тях и вечна памет за жертвите им“.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

преди 1 час, kalansuv написа:

23 август – как нашите антифашисти бяха преди това нацисти

За първи път написа/копира/ нещо вярно.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За "братушките": "На 7 септември 1944 г. в България нахлува Червената армия. Само за няколко месеца са убити и хвърлени в затвора 2000 български свещеници. Убити са и над 30 000 българи. Без съд и присъда. Още 2000 от т.нар. Народен съд. Десетки хиляди са хвърлени в концлагери. На 7 януари 1945 г. започва и Кървавата коледа. В Пиринска и Вардарска Македония са убити 21 000 българи, които държат на българското си име и националност и отказват да се пишат македонци по настояване на Москва. Десетки хиляди са хвърлени в затвори и концлагери, а над 100 000 са депортирани.
Това е само за 4 месеца след нахлуването на Червената армия и прегазването на България от руския ботуш.
Руски окупационен корпус остава в България за 3 години. Общата му численост е 300 000. Издръжката на корпуса е по-голяма от бюджета на държавата. Отделно руснаците изземат държавния резерв от 25 милиона кг. тютюн и го продават на САЩ по международни цени. Изземат и държавния резерв от розово масло. 5000 кг. По-скъпо от злато. Изземат и държавния резерв от лавадулово масло.
Разкостени и изнесени в Русия са 100 завода.
Да уточня - до 1944 г. България има 3 самолетостроителни завода. ДАР в Божурище, ЛАЗ в Ловеч и "Капрони български" в Казанлък - частен. Разкостени и закарани в Русия. Старите хора в Ловеч имат един лаф - дойдоха руснаците и от самолети слезнахме на каруци.
Впрочем, машините и съоръженията, конфискувани от заводите като военна плячка, ще ни бъдат продадени след 20 години експлоатация и амортизация и то срещу долари.
През същия период - от 1960 до 1964 г. за Русия е изнесен и целия златен резерв на България - 32 тона злато.
Изнесен е, защото в хазната ни не е останал и цент.
Продадено е от руснаците на Лондонската борса.
През същия период България плаща за руския петрол по 25 долара за барел, при международна цена от 18 долара.
Факти, документирани надлежно в Държавен архив, впрочем също опоскан от руснаците след 1944 г.
Иначе ни братосват. Нищо, че плащаме за руския газ с 30% по-скъпо от Турция и с 40% по-скъпо от Германия.
Така е по братски, нали?!"

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 16 минути, kalansuv написа:

Изземат и държавния резерв от розово масло. 5000 кг. По-скъпо от злато

малко по късно през 65-та година-

 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, glen написа:

малко по късно през 65-та година-

 

Това е реклама на Кореком и ТАБСО. Където не приемаха Български левова, а само капиталистическа валута. Истината да се  знае.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, kalansuv написа:

Това е реклама на Кореком и ТАБСО. Където не приемаха Български левова, а само капиталистическа валута. Истината да се  знае.

чети внимателно- Британско туристическо видео от 1965 г., описващо прелестите на красивата ни Родина по онова време.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Цялата история на комунизма е история на неговото подценяване.Една малцинство терористи,които много добре знаеха и едно множество пейзани,които изобщо не вдяваха що е то комунизъм подготви неговата почва у нас.
Тази почва беше добре разорана именно от комунистическите терористи,защото те отдавна знаеха,че вечните човешки понятия за "добро" и "зло" селските пейзани няма да възприемат именно поради внушената от тях било със заблуди или заплахи относителност!
А и поради липса на морал и образование лумпените никога няма да разберат до какво водят тези две стойности!
За тях:
Кражбата е национален спорт!
Лъжата– повод за национална гордост!
Измамата– пример за интелигентна проява!
Списъка може да бъде много дълъг и даже всеки да прибавя по нещо винаги ще бъде с едно престъпление по–малко и не докрай изчерпателен.
За това в България причините и следствията са с разменени места.Днес следствията си търсят причините.
За това животът не се планира,а се наблюдава.
За това и на тази "благоприятна" за тях почва комунистите умело ще плетат своята кошница с паяжината на манипулациите
За това комунистическата конспирация все още се цъка като бомба с часовников механизъм, заложен още от 1917г.
Точно за тази конспирация пейзан–българина е надежден градивен материал,макар и поощряван да съществува с ласкателството,че е най–умния и най–толерантния народ,колкото и фалшиво да звучи това.
Така,че категорично комунизма се гради и ще се гради върху психопатология!

Снимка на Цеци Лилков.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Трениране на стойката - кой не мое така, не става милициунерин.

La imagen puede contener: una persona, coche y exterior
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Контекстът, в който СССР и родните комунисти тикат България към Тристранния пакт:

По същото време СССР започва интензивни преговори с Германия за присъединяване към страните от Оста чрез външния си министър Молотов. Но не всичко върви гладко - в края на 1940 г. СССР ясно изразява пред Германия своите интереси към Балканите и Проливите. Съветското ръководство се опитва да сключи с България "Пакт за взаимопомощ", който да гарантира, че България ще остане в сферата на руското геополитическо влияние, защото се намира в зоната на "граничната безопасност" на СССР. Хитлер обаче охладнява и дава да се разбере, че вече не се нуждае от военна помощ, но се стреми към договор в "широки рамки" със СССР.

"Пакт за взаимопомощ" не е най-коректното наименование на предложението на СССР към България, защото става дума за това българската държава да гарантира военните интереси на Съветския съюз. Да обсъжда тези гаранции в София е изпратен Аркадий Соболев. Той прави предложение на българското правителство, в което се съдържа и уверение, че "СССР не възразява България да се присъедини към тристранния пакт и че самият той ще направи същото". Това не е грешка. Същата теза се потвърждава и от телеграма на Сталин до шефа на Коминтерна, Георги Димитров, в която се казва: "...При сключване на този пакт ние не само не възразяваме България да се присъедини към Тройния пакт, но и ние самите ще се присъединим"...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.