Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Флашката се изключва при просвирване на определена песен


Гост
 Сподели

Препоръчан отговор

Здравейте, флашката работи нормално, но когато пусна една определена песен, върви до 53 сек. и флашката се изключва и се рестартира, след което пак изключва и така непрекъснато, дори да сменя песните и да изключа аудио системата, после при включването пак се рестартира, трябва да я изключа от контакта за да се оправи. По-рано мисля че работеше на тази песен. Аудио системата е Pioneer X-HM15BT, флашката е Hama 16GB и на друг плеър въпросната песен свири нормално. Мислех да не е от местоположението на песента, затова я изтрих и я копирах отново на флашката и се премести на последно място, но продължава да спира на същото време. Песента съм я свалял от Data.bg, но вече я няма там и не мога да я изтегля отново.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

доста се чудих, дали да пиша в твоя тема...ъ-ъ-ъ...тъй де, пиша за последно
та да продължа с мислъта пу въпросъ
фабричните плеъри работят с допустимо ниво на грешки във файла и ако грешките са в повече, спират
за сега не съм чувал за стандарт, за допустимо ниво на грешките и при различните плеъри е различно
постарай се, да си намериш файл без грешки

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом си определил причината,че флашката се изключва,пробвал ли си да запишеш тази песен на друга флашка? Тогава ще стане по-ясно, дали е от нея или самият плеър издъхва от непосилен за него формат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Конвертирането ще влоши качеството на песента двойно. Но все пак песента тръгна след като я преобразувах, но това както казах не решава проблема, а и на друга флашка също блокира. Най-вероятно песента е рипната с вариращ битрейт, тъй като при този метод времетраенето на файла се разминава от реалното време и се получават грешки. Но при просвирване с Winamp не показа промяна в битрейта, но пък и Winampa изключва на песни с вариращ битрейт, а пък плеърът успява да ги възпроизведе.

Редактирано от Гост (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, peppone1 написа:

Най-вероятно песента е рипната с вариращ битрейт, тъй като при този метод времетраенето на файла се разминава от реалното време и се получават грешки

Пак  ръсиш неправилни разсъждения. Вариращият битрийт се използва само за диктовки (говор ).Той не се използва за музика,особено по-качествената.

 

преди 10 часа, peppone1 написа:

времетраенето на файла се разминава от реалното време и се получават грешки.

Времетраене на файла,това пък е за бисери те!Времетраене е за аудио или видео клип,а файловете се измерват с kb, mb, gb... 

 

преди 11 часа, peppone1 написа:

песента тръгна след като я преобразувах, но това както казах не решава проблема, а и на друга флашка също блокира.

Стана ясно,че флашката не е причината. Плеърите вградени в аудио системите,винаги са по-ограничени.Просто този формат не го поддържа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо всеки път се изказваш неподготвен не мога да разбера? Не разбра ли че неграмотността и простотията са заразни, защото когато има  други неграмотни и прости хора, те ще подкрепят простащината и винаги ще избират грешната посока. Наблюдавам го непрекъснато, тези хора между истината и лъжата ще подкрепят лъжата. Ще се увеличават и други кудкудялници като онзи Крумов който си е стиснал занаята здраво в юмрук и не пуска малко от тези знания да изтекат навън. Затова такива хора са безполезни да пишат в технически форуми, защото си правят сметката как само те да си ядат сланината, като типични Ганьовци. Но и те са временни, защото керванът си върви, а те нека си лаят, това им е силата, другата сила си я показват вечер под юргана.

И така. Какво значи качествена музика пък MP3? В интернет масово се предлага музика, рипната във вариращ битрейт, рипнати на две-на три и с това плеърите се бъгват. Битовата скорост представлява нивото на компресия, както за музикални, така и за видео файлове, а времетраенето е константа и не зависи от другите величини. Така че всеки един фай независимо какъв е се измерва като MB, но не и във време, с изключение на CDDA файловете.

Редактирано от Гост (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, peppone1 написа:

Но все пак песента тръгна след като я преобразувах,

Значи проблем с флашката нямаш, а във формата. Възможно е да има грешки при конвертирането. Не мога да кажа какво точно не е наред, без да имам файла. С конвертиране това се поправя. Ако искаш. Вградените системи са по-капризни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, peppone1 написа:

Да, но както казах чрез преконвертирането качеството ще падне двойно.

Ще падне,ако му смениш кодека или настроиш да се конвертира,но с по-слаби характеристики от неговите.

 

преди 3 часа, peppone1 написа:

Ще се увеличават и други кудкудялници като онзи Крумов...

Първо почна да кълвеш мен,после добави и колегата!Ние „кодкудялниците“ въпреки всичко се опитваме да ти дадем правилни съвети,но ти си знаеш своето.Щом си такъв всезнайко,защо постоянно пускаш  теми за помощ?Тази тема тук пак е безмислена,защото няма кой да ти помогне,когато вграденият плеър на една пиклива аудиосистема,не се справя с всеки аудио файл.То си има упътване,където е написано,с какви формати си работи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако под вие "кудкудялниците" разпознаваш себе си, това си е твой проблем. Аз не казах имена освен на Крумов, всеки сам да определи към коя група се числи.

Плеърът пише че просвирама MP3 формат и формата на въпросната песен е такъв. Интересува ме по-скоро причината. Преконвертирането пак в MP3 преобразува файла първо в Wav формат след което го конвертира отново в MP3 с нови загуби, така че качеството ще се влоши двойно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, peppone1 написа:

 Интересува ме по-скоро причината. Преконвертирането пак в MP3 преобразува файла първо в Wav формат след което го конвертира отново в MP3 с нови загуби, така че качеството ще се влоши двойно.

Казаха ти 10 пъти причината. Неправилно първоначално кодиране - с грешка. Софтуерът на аудио системата е глупав и не може да възпроизведе файла поради тази причина. Едва ли ще усетиш разлика между прекодираното мп3 и оригиналното. MP3 е формат със загуби, така че все слушаш скапана музика. Ако не - търси си песента от другаде, където пак не се знае колко хиляди пъти е прекодирана. Край.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Краят го казвам аз, темата е моя? Не е от файла, защото от диск свири нормално. Искам да си слушам точно това парче, защото сякаш е по-добро качество от албумите в торент тракерите, които може би са с динамична компресия на звука, въпреки че съм изтеглил сингъла на певицата. Така че проблемът си остава във флашките или в хардуера който ги чете.

Сега вече мога да кажа край.

Редактирано от Гост (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 54 минути, peppone1 написа:

Ако под вие "кудкудялниците" разпознаваш себе си, това си е твой проблем.

Пак извърташ нещата.Аз мога да свържа реда на мисли за разлика от теб.Кодкудякаш в началото по мен,а после в едно изречение  ,, ...и други кодкудялници като Крумов..."На теб да му се отще на човек да помага.Винаги съм забелязал,че не си доволен от дадените ти отговори.Един път не си казал на който и да е, едно благодаря,напротив кълвеш наред без да подбираш средства.За глупавите разсъждения,които непрекъснато демонстрираш  не искам да казвам. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да се върнеш в темите ми назад да видиш че няма случай в който да ми се е помогнало и да не съм благодарил, за разлика от много други потребители, които зарязват темите си, без да знаем крайният резултат. Ако има теми в които не съм благодарил, значи са останали още отворени и не е късно да се решат.

За разлика от Крумов за който благодарността се изразява в това че са му платили, за мен благодарността е във вълшебната думичка и др. жестове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 9/22/2017 в 19:04, peppone1 написа:

Да, но както казах чрез преконвертирането качеството ще падне двойно.

Извинявай но не мисля че ако преконвертираш от динамичен към 320 ще падне качеството. Това е все едно да прелееш една пълна малка чаша вода в голяма чаша. В голямата чаша има място за всичката вода ,дори за още повече.:)  Влошаването идва когато мачкаш файла от по-висока ,към по-ниска компресия. Пък ако си направиш и скромен ремастеринг с Адоб-а ,и след това го запазиш на 320 ,може да стане и по-добре. Не разбирам защо не сте опитал това преди да правите темата във форума ..

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Темата е за друго. MP3 формата е компресия със загуби и при всяко преконвертиране се създава нова компресия с нови загуби. И няма логика да не е така. Ако при преливането на всяка чаша изливаш по няколко капки навън, то накрая в последната чаша не ще остане нищо. Не е трудно да се опита, аз съм пробвал с по-нисък битрейт за по-забележим резултат, иначе при максималният ще трябва доста преливане. Проблемът е че дупките при новото конвертиране се наслагват върху старите дупки от първото преобразуване и дори до дъно да се издълбаят, пак трудно ще се забележат, докато не се преместят на друго място. Затова проверката ще бъде по-точна с формата MP3 Pro, където можеш да избираш кои битове да се отрежат и при всяко следващо конвертиране да размениш битовете.

Редактирано от Гост (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И какво, в крайна сметка само на една песен ли ти прави проблем ?

Ако е така, намери я от друг източник от интернет. Няма защо да се занимаваш да я преконвертираш и т.н.

Извинявай за безсмисленият отговор, но и темата ти е малко несериозна. Причаната да ти гасне на тази песен може да е във вариращият битрейт, кодировката, може да е "счупен" файл" и т.н.  Естествено, ако няма друг проблем със системката, като проблем в захранването, прегряване на крайния чип и т.н.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако е записан като CD - нормално.

Ако е като data disc с mp3 файлове е странно, да. 

Я провери с друга флашка как е. Може контролера на тая да прави магии. 

Как си я форматирал ? Нали има само един партишън, да не се бърка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване