Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте, имам следния проблем: Линукса ми не ми засича wifi adaptera (tp-link wn722n)
Преди всичко си работеше перфектно със старата ми версия на VirtualBox (вече не помня коя беше)
Пробвах стари, нови версии, все едно и също - не ми засича адаптера..
Не мога да се свързвам към безжични мрежи, дори нямам такова меню.
В терминала като напиша iwconfig, изписва - No wireless extensions.

Някакви идеи ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Или нямаш драйвер за адаптер , или не е активиран . Виж в Система . При мен с Дебаин е така - Система/ Мениджър  драйвери/изтегляне от Нет/ /Активиране на адаптер. Но трябва да имаш връзка с Нета.  Аз понеже ползвам и флашка за Мобилен нет  ми е лесно, може би трябва да ползваш Нет с кабел.При някои дистрибуции има в Система позиция -активирай адаптер/име/

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, bigiadri написа:

Или нямаш драйвер за адаптер , или не е активиран . Виж в Система . При мен с Дебаин е така - Система/ Мениджър  драйвери/изтегляне от Нет/ /Активиране на адаптер. Но трябва да имаш връзка с Нета.  Аз понеже ползвам и флашка за Мобилен нет  ми е лесно, може би трябва да ползваш Нет с кабел.При някои дистрибуции има в Система позиция -активирай адаптер/име/

Ами в момента съм свързан с Wi-Fi, адаптера си работи докато съм на Уин, но когато Линукса ми зареди във ВМ, адаптера спира, интернета изчезва..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

@Crysis55 : Пакетите firmware-atheros и firmware-misc-nonfree инсталирани ли са ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, cybercop написа:

@Crysis55 : Пакетите firmware-atheros и firmware-misc-nonfree инсталирани ли са ?

Не съм сигурен, как се инсталират? Бях пробвал, нещо такова уж, но ми изписваше, че не може да намери някакви си неща.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 минути, Crysis55 написа:

Не съм сигурен, как се инсталират? Бях пробвал, нещо такова уж, но ми изписваше, че не може да намери някакви си неща.

su

apt-get update

apt-get install firmware-atheros firmware-misc-nonfree

reboot

Ако пакетите не са налични, конфигурираш си хранилищата, като добавяш main, contrib и non-free за Debian Testing и повтаряш процедурата отново.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За всеки случай провери дали нямаш това.

При теб ще е изписано името на адаптера

20170930_181617.jpg

Редактирано от bigiadri (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, cybercop написа:

su

apt-get update

apt-get install firmware-atheros firmware-misc-nonfree

reboot

Ако пакетите не са налични, конфигурираш си хранилищата, като добавяш main, contrib и non-free за Debian Testing и повтаряш процедурата отново.

Дори не мога да опитам, защото по някаква причина компютъра ми се disconnect-ва от интернета ми, когато ВМ Зареди ?! ..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето ти драйвъра : http://ftp.de.debian.org/debian/pool/non-free/f/firmware-nonfree/firmware-atheros_20170823-1_all.deb

Свали го и го инсталирай с инсталатора си на пакети или с dpkg -i. 

Няма неизпълнени зависимости дори в минимална Debian система.

След това рестартирай машината или извади и постави отново адаптера в USB порта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 минути, cybercop написа:

Ето ти драйвъра : http://ftp.de.debian.org/debian/pool/non-free/f/firmware-nonfree/firmware-atheros_20170823-1_all.deb

Свали го и го инсталирай с инсталатора си на пакети или с dpkg -i. 

Няма неизпълнени зависимости дори в минимална Debian система.

След това рестартирай машината или извади и постави отново адаптера в USB порта.

Не мога да се свържа към собствения си интернет без адаптера, по незнайни причини компютъра ми не иска да се свърже с интернета ми без адаптера (unidentified network)... 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 45 минути, Crysis55 написа:

Не мога да се свържа към собствения си интернет без адаптера, по незнайни причини компютъра ми не иска да се свърже с интернета ми без адаптера (unidentified network)... 

Ако спрете да се правите на хахор и си инсталирате някое десктоп издание на Ubuntu, вероятността да имате проблеми от подобно естество е нищожна. Другата алтернатива е да почетете малко за дистрибуцията която инсталирате и тази, върху която е базирана.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, cybercop написа:

Ако спрете да се правите на хахор и си инсталирате някое десктоп издание на Ubuntu, вероятността да имате проблеми от подобно естество е нищожна. Другата алтернатива е да почетете малко за дистрибуцията която инсталирате и тази, върху която е базирана.

Освен, че се правя на хакер, се правя и на програмист, и на какъвто кажеш, не всички сме гении като теб :)
Преди нямах проблеми, сега имам, не знам от какво е.
За първи път имам подобен проблем, мерси за малоумното изказване...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 17 минути, Crysis55 написа:

Освен, че се правя на хакер, се правя и на програмист, и на какъвто кажеш, не всички сме гении като теб :)
Преди нямах проблеми, сега имам, не знам от какво е.
За първи път имам подобен проблем, мерси за малоумното изказване...

Опитах се с по- малко малоумни, но, нещата изглежда не се получават. А, става въпрос само да си свалите един пакет, докато си пишете тук и да го инсталирате. Никаква причина не виждам да ви е необходима тази дистрибуция в качеството на програмист. Инструменти за тестване на сигурността можете да инсталирате във всяка друга дистрибуция, както е направено и в горепосочения дериват на Debian.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 минути, Crysis55 написа:

Освен, че се правя на хакер, се правя и на програмист, и на какъвто кажеш, не всички сме гении като теб :)
Преди нямах проблеми, сега имам, не знам от какво е.
За първи път имам подобен проблем, мерси за малоумното изказване...

Излишно е да се обиждате! Отиди при рутера си и се вържи с кабел и ще имаш Нет ,тази възможност я има  при вашта дистрибуция. Изтегли си драйвера и си го монтирай.  Чрез Уиндоус да го теглиш и после да го сложеш на страничен диск и от там да инсталираш на Кали ,ще е много сложно. Все пак при Система трябва да има Мениджер за драйверите ,щом  нямаш позиция за активиране и с него всичко е много лесно !Правилото е : Майсторството се усвоява чрез решение на проблеми, само за тази идея си струва да опиташ и да си решиш проблема:)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Доколкото разбрах от мъглявите ти обяснения:
Имаш проблем не с Линукс драйвер на WiFi джвъчката ти, а проблем с конфигурацията за VirtualBox.
Имаш Windows Host -> VirtualBox -> Linux guest, нали така?
А конфигурира ли си мрежовия адаптер вътре в настройките за госта си Линукс за виртуалната му машина?
Драйвер за Линукс не ти трябва, ползваш този от Уиндоуса, чрез VirtualBox

Редактирано от ZeroG (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 29 минути, ZeroG написа:

Доколкото разбрах от мъглявите ти обяснения:
Имаш проблем не с Линукс драйвер на WiFi джвъчката ти, а проблем с конфигурацията за VirtualBox.
Имаш Windows Host -> VirtualBox -> Linux guest, нали така?
Еxtension Pack-a на VirtualBox инсталира ли?
А конфигурира ли си мрежовия адаптер вътре в настройките за госта си Линукс за виртуалната му машина?
Драйвер за Линукс не ти трябва, ползваш този от Уиндоуса, чрез VirtualBox

Taka e ako ползва VirtualBox.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не е ли: нова версия на Бокса - нови виртуални добавки? Не съм го ползвал от много години и не знам.

 

"Преди всичко си работеше перфектно със старата ми версия на VirtualBox (вече не помня коя беше)"  - просто програмирането е доста вредящ на паметта процес, явно.

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какви програмирания, какви 5 лева... Ползвам Виртуална машина, не се правя на никакъв, нямам рутер, просто Интернет адаптера ми върви на Уин, а във ВМ-а не го засича, пробвал съм какво ли не, и пак не работи, това че някой не разбира дадено нещо, не значи че се прави на някъв.. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А този Virtualbox не може ли да се настои да взема интернет от машината и ОС, върху която е инстлиран, а не директно от адаптера? Пробвай VMWare - мисля че има доста повече настройки и е по-лесна за работа.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.