Премини към съдържанието
Nikola Piperov

Неподдържан хардуер win 8.1

Препоръчан отговор


Здравейте, имам проблем с win 8.1 enterprise, с интел i3-7100 съм и ми дава това всеки път когато пусна windows http://prntscr.com/gxmwoo видях как се маха проблема, като се махнат  актуализациите започващи с КБ40...., но като ги махна ми дава грешка 0xc000007b, та имали начин да го махна прозореца, без да се появява тази грешка. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж в настройките за известяване и му задай да не те известява по-вече. Иначе е редно да минеш на windows 10.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някоя от Visual C библиотеките е проблемна или липсваща. Има голяма вероятност преинсталирането на софтуера за видеокартата да реши проблема.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нищо ти няма на хардуера, това е поредният майкрософтски остен в ребрата на всички, непреминали към Уиндоус 10. Това се появява на всички компютри с 8.1, без значение какъв е процесора . Махането на това съобщение е сложна задача, или се примири с него, или надграждай до 10 (като мен, няма да сбъркаш). Точно за това писах преди време.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 26 минути, B3M2W0 написа:

Нищо ти няма на хардуера, това е поредният майкрософтски остен в ребрата на всички, непреминали към Уиндоус 10. Това се появява на всички компютри с 8.1, без значение какъв е процесора . Махането на това съобщение е сложна задача, или се примири с него, или надграждай до 10 (като мен, няма да сбъркаш). Точно за това писах преди време.

Отделно, за новите платформи вече не оптимизират драйверите за по-стари ОС. Все едно да си вземе тредрипър с вейга и да туриш Windows 98...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 58 минути, ExaFlop написа:

Някоя от Visual C библиотеките е проблемна или липсваща. Има голяма вероятност преинсталирането на софтуера за видеокартата да реши проблема.

И как става това, че не съм наясно 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 58 минути, ExaFlop написа:

Някоя от Visual C библиотеките е проблемна или липсваща. Има голяма вероятност преинсталирането на софтуера за видеокартата да реши проблема.

а за инсталация на софтуера, може да се окаже, че му трябва "дотнета"
според мен, трябва да си преинсталира зависимости, които са му необходими

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Nikola Piperov написа:

И как става това, че не съм наясно 

1. Изтегли си драйвър, съвместим с видео картата и го стартирай с админтраторски права. 
Ако не помогне - изтегли All in One Runtimes (килкни на картинката) 

aio.png

 

Сложи отметки на всички Visual C

преди 1 час, дръндю написа:

трябва да си преинсталира зависимости

Я пак...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, ExaFlop написа:

1. Изтегли си драйвър, съвместим с видео картата и го стартирай с админтраторски права. 
Ако не помогне - изтегли All in One Runtimes (килкни на картинката) 

aio.png

 

Сложи отметки на всички Visual C

Я пак...

Пак дава същата грешка 0xc000007b, с последните драйвъри на Nvidia съм.

Редактирано от Nikola Piperov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направи си една проверка на системните файлове да няма там проблем - в Command Prompt as Admin напиши
sfc /scannow
о натисни Enter. Изчакай да завърши проверката и копирай съобщението, което ще върне командата  след завършването си.
 

преди 17 минути, ExaFlop написа:

Направи си една проверка на системните файлове да няма там проблем - в Command Prompt as Admin напиши
sfc /scannow
и натисни Enter. Изчакай да завърши проверката и копирай съобщението, което ще върне командата  след завършването си.
 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 36 минути, ExaFlop написа:

Направи си една проверка на системните файлове да няма там проблем - в Command Prompt as Admin напиши
sfc /scannow
о натисни Enter. Изчакай да завърши проверката и копирай съобщението, което ще върне командата  след завършването си.
 

 

Eто това ми изписа http://prntscr.com/gxp97r

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, ExaFlop написа:

1. Изтегли си драйвър, съвместим с видео картата и го стартирай с админтраторски права. 
Ако не помогне - изтегли All in One Runtimes (килкни на картинката) 

aio.png

 

Сложи отметки на всички Visual C

Я пак...

тъй де, тия нещица имах предвид, но не знаех, че могат да се дръпнат с една програма
:beer: 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Spoiler

Етоо - тая вечер си напред с мат'ряла.

 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Nikola Piperov написа:

Eто това ми изписа http://prntscr.com/gxp97r

значи знаеш да махаш актуализации и не знаеш какво е това?:no-no:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не се шашкай и си карай така, ако не ти се минава на десятка. Това е един от последните трикове на Майкрософт да минем на Уин10. Преди време мина такава новина, мисля и тук в Калдата я имаше. Пуснали там някакъв ъпдейт да шашка хората.... и особено ако имаш по-нов процесор. Споко, нищо не ти липсва като софтуер и драйвери ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, alibaba4444 написа:

Не се шашкай и си карай така, ако не ти се минава на десятка. Това е един от последните трикове на Майкрософт да минем на Уин10. Преди време мина такава новина, мисля и тук в Калдата я имаше. Пуснали там някакъв ъпдейт да шашка хората.... и особено ако имаш по-нов процесор. Споко, нищо не ти липсва като софтуер и драйвери ;)

Това ми е ясно, просто ме дразни самия прозорец, а като го махна става по-зле.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 16 минути, Nikola Piperov написа:

Не, обясни ако може :emoji_smiley-02:

не съм видял логът, но имаш файлове, които не са успели да се възстановят
спомням си случай, когато на потребител му беше омазан регистъра и в логът се оказа, че именно регистъра е дал фира
та се наложи преинсталация на джама

пп

ай да не пиша повече в тази тема, че май ставам за смях

Редактирано от дръндю (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Инсталирай си това и ще ти изчезне съобщението. Възможно е при нов ъпдейт на windows компоненти пак да се появи и трябва наново да инсталираш tool-a:

https://github.com/zeffy/wufuc/releases/tag/v0.7.1.81

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 31.10.2017 г. в 9:08, Радослав Матев написа:

Инсталирай си това и ще ти изчезне съобщението. Възможно е при нов ъпдейт на windows компоненти пак да се появи и трябва наново да инсталираш tool-a:

https://github.com/zeffy/wufuc/releases/tag/v0.7.1.81

Оправи се благодаря. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На моя Уиндоус 8.1 този инструмент също оправи работата. Имам друг проблем-с приложението "Поща". Там ми се мъдри стар акаунт в Яхо, който съм ликвидирал преди доста време, и не мога да го разкарам по никакъв начин. Опитах с всички инструменти на пощата, на моя Оутлок, настройки от всички видове-не става.И понеже акаунта отдавна е закрит, излиза червен надпис за невъзможност за синхронизиране. На края деинсталирах приложението "Поща, Календар  и Хора" , инсталирах го отново, вече в него имаше само акаунта ми в Оутлок, но не можеше да се добави по никакъв начин още един акаунт-на Джимейл. Дали това са номера на Майкрософт? Надявам се Славчо да прочете това, може да помогне.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да използвам темата на колегата да попитам нещо друго свързано точно с този проблем! 

От няколко години ползвам ползвам за инсталиране един манипулиран Уиндоус 7 с вкарани ъпдейти до 2015-та година(Win_7_ Ultimate_ Sp1_ En-Us_ Aug_ 2015_ x86_x64). След инсталацията му, първото нещо което правя е да деинсталирам ъпдейта KB3035583, да забраня да ми се инсталира ъпдейта KB971033 и с тула never10 да забраня ъпдейта за Уиндоус 10. От там на сетне, проблеми с ъпдейтите и с работата му никакви. Преди една седмица изтеглих един друг Уиндоус 7 на същите тези, който беше ъпдейтнат до март 2017. Учудването ми беше, че след като го инсталирах на компютър HP dc8000 SFF с процесор Xeon х3360, който отговаря на Q9550 и след първите ъпдейти ми изкара същото това съобщение, което се помъчих да разкарам, но нямах много време и го преинсталирах с другия Уиндоус с ъпдейтите до 2015-та и с него, този проблем го нямам. Със същия този ъпдейтнатия до 2017-та в началото на лятото инсталирах и един лаптоп с процесор от 5-та или 6-та генерация беше и тогава го изкара същото съобщение, но бях чел за тази тесла и го приех тогава за нормално, но защото омазах нещо и диска с този уиндоус не тръгна като го преинсталирах отново и го инсталирах пак с този от 2015 и по същата процедура и после след пълно ъпдейтване тази тесла я нямаше. Бях чел по форумите, че хора с чист не манипулиран уиндоус като са инсталирали на нови машини с 6-та генерация интел също са я имали тази тесла.

Та, може и в стари теми да е коментирано, но кои ъпдейти трябва да се забранят при ъпдейта за да не се инсталира тази тесла при нова чиста инсталация? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от xXx*Triple*xXx
      Добър ден От известно време (2-3месеца)забелязвам в Event Viewer където е отметката Error ми излиза едно - Schannel : The following fatal alert was received: 40. Търсил съм из разни форуми да опитам да разбера за кво иде реч от какво се получава този error но като цяло не намерих нищо което да ми е от полза И за това мисля,че е време да се обърна за запитване към вас ако някой тук знае нещо да сподели
    • от Мирослав Каменов
      Здравейте, моят проблем е следният лаптопът ми е Guru M67SRU закупих си оригинален диск за Windows 7 от Microsoft с цел да вдигна битовете на моят понеже е 32 Bit а искам 64 Bit така сложих диска във лаптопът пуснах инсталацията започнах да го инсталирам и ми изписа че „Windows не може да се инсталира защото е стартиран безопасен режим натиснете Ok за да продължите натискам и вадя диска и пускам Windows normally излиза ми това натискам ok пак това пробвах да вляза във Safe Mode да го спра не става излиза ми само това на снимката и не ме пуска вътре помощ!!!!
       

    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Maria Green
      Здравейте, празнуващи и почиващи, и работещи, и разбиращи!
       
      Трябва ли да направя нещо особено във връзка с прикачения файл? Съществува ли проблем, анализирайки данните? 
       
      Странното е, че не разбирам нищо от снимката, а това ми се изписва щом включа лаптопа. 
       
      Ще се зарадвам на подробен съпорт.
       
       

    • от kafenceto123
      Здравейте!
      Натъкнах се на проблем, докато се опитвах да преинсталирам чисто Windows 10 на лаптопа си Lenovo Legion Y520. Първо доста странно е, че когато включа или рестартирам лаптопа нямам достъп до Setup менюто, което по принцип се отваря с F2. Второ, когато натисна F12 при рестарт и вляза в Boot Manager-а, флашката на която съм свалил Windows-а не е засечена. На екрана се показват само хард дискът, ссд-то, ако не се лъжа имаше още две опции, едната от които беше Network Boot, а другата изобщо не си я спомням. След доста терзания успях да вляза и в Boot Menu-то, като използвах Shift + "Restart" метода, но и там не открих флашката. След още дълги минути на недоумение открих, че все пак флашката ми става видима в Boot Menu-то, ако изляза, съхранявайки промените (F10), независимо дали съм правил такива. След като изляза, натискайки F10, отново лаптопът ме прехвърля в Boot Menu-то и флашката е видима, но когато я кача над всичко останало и изляза, Windows се стартира, както обикновено вместо да ме препраща в инсталационното меню на новия софтуер.
      П.С. Нямам опция Security Boot, появява се единствено, когато се появява и флашката и е "Disabled".
      Ако имате някакви идеи какво се случва, бих бил безкрайно благодарен да ги споделите! 
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.