Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Overclock на GTX 970

Featured Replies

Здравейте.

Оверклоквам си видеото и искам да попитам какви температури са в рамките на безопасното.Тествах с FurMark като температурата достигна до 68 градуса при 23 стайна.С Valley Benchmark температурата стигна до 61 градуса.В игра (WOT) стигна до 62 градуса.

Повдигнал съм с 200 ядрото и с 490 паметта.

Видео - https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N970WF3OC-4GD-rev-10-11#ov

1.jpg

Редактирано от kolib4iata (преглед на промените)

Пазарджик, тя ледена като скандинавска цица! До 90 градуса- не се плаши. То докато не почнеш да бараш волтажа- няма да грее, ама и клока няма да го бива.

преди 55 минути, kolib4iata написа:

Тествах с FurMark като температурата достигна до 68 градуса при 23 стайна.

При Furmark  картите на NVIDIA  отдавна не работят на максимални честоти, а на доста по-ниски. Затова и това не е никакъв тест. Ако искаш да видиш добро натоварване и добър тест за клока, пускай единствено 3D Mark 11 и по-точно първия тест на Loop. Издържи ли няколко превъртания, значи всичко ще е добре при игри. Ако има нещо нередно, още на първото или второто превъртане драйверите ще крашнат. 

преди 1 час, kolib4iata написа:

В игра (WOT) стигна до 62 градуса.

При тая игра доскоро процесора ограничаваше много, не знам в момента как е. Но и тя не би трябвало да е мерило, особено за GTX970. Ако искаш да тестваш игра, има достатъчно такива, но всичко зависи и от това, с какъв процесор и памет си. Ако си с нещо от рода на i3, не се надявай на коректен тест. За коректен тест ти трябва висока резолюция с максимална антиалайзинг и изобщо максимална графика. За предпочитане е дори с DSR  да си пуснеш играта поне на 2560х1440. Иначе не правиш нищо с тестовете. Crysis 3  е игра, при която клока може да сдаде багажа, затова е добре и тя да се ползва, но при максимално набичена графика! Но ако си със слаб процесор, изобщо не се и хващай. Всъщност, с какъв процесор си?

• Автор

Процесора ми е i5-3570k без клок.Отказвам се да я клоквам.След време ще я продам и ще купя направо GTX 980.

Благодаря.

(темата може да се изтрие)

преди 43 минути, kolib4iata написа:

Процесора ми е i5-3570k без клок.Отказвам се да я клоквам.След време ще я продам и ще купя направо GTX 980.

Благодаря.

(темата може да се изтрие)

Това е доста глупаво. Клокната GTX970  е равна на GTX980. 

• Автор

С колко трябва да я клокна за да стане равна с 980.

С колко трябва да вдигна горе-долу напреженията, не знам дали ще се оправя сам.Ако помагате може да се опитам да я клокна.

Къде и какви настройки да правя.

преди 43 минути, kolib4iata написа:

С колко трябва да я клокна за да стане равна с 980.

С колко трябва да вдигна горе-долу напреженията, не знам дали ще се оправя сам.Ако помагате може да се опитам да я клокна.

Къде и какви настройки да правя.

Волтажа на картата е достатъчен да е както го е направил производителя.  Него не го пипай. Честотата от горната снимка е на 1465MHz е достатъчна, но можеш да вдигнеш още малко честотата на видеорама.

На някои модели е стабилна до 1900MHz. Моята е стабилна до 2170MHz, но при една игра крашна драйвера и за това свалих честотата на видеорама до 2106MHz.

За температурата, не е много добре да хване 85 градуса под товар. Гледай да не ги достигаш.

• Автор

Кжете друга програма с която да натоваря и да видя температурата, че с 3DMark нещо не става, не се натоварва и не вдига честотата до макс и температурата е ниска.

преди 17 минути, kolib4iata написа:

Кжете друга програма с която да натоваря и да видя температурата, че с 3DMark нещо не става, не се натоварва и не вдига честотата до макс и температурата е ниска.

Щом FurMark изкарва, нищо му няма. Пусни го за 5-10 минути.

преди 2 часа, nikolela написа:

Волтажа на картата е достатъчен да е както го е направил производителя.  Него не го пипай. Честотата от горната снимка е на 1465MHz е достатъчна, но можеш да вдигнеш още малко честотата на видеорама.

На някои модели е стабилна до 1900MHz. Моята е стабилна до 2170MHz, но при една игра крашна драйвера и за това свалих честотата на видеорама до 2106MHz.

За температурата, не е много добре да хване 85 градуса под товар. Гледай да не ги достигаш.

То при теб има и друг фактор - слаб процесор, което и ти позволява малко по-високи честоти по принцип. А RAM  ако е на висока честота, се появяват артефекти. Добре се забелязват при пускане на 3D Mark. Според мен да не рискува на повече от 1950 MHz   видеопамет, макар че ако се появят артефекти, винаги може да смъкне честотата. 1465 MHz  са си добре, макар че тия GB  се клокват и доста над 1500. 

преди 11 минути, Julius Decimus написа:

Щом FurMark изкарва, нищо му няма. Пусни го за 5-10 минути.

При мен furmark  не работи с GTX970  и GTX750Ti. Картите смъкват много честотите си и те заблуждава.  Аз пак казвам. Слага се единствено 3D Mark 11 и се пуска loop  на първия тест, дето е под водата. Това за ядрото. За артефектите може да ползва 3D Mark, там идеално се виждат още при първия тест. 

Редактирано от BG-Team-DRIFT (преглед на промените)

преди 12 минути, BG-Team-DRIFT написа:

При мен furmark  не работи с GTX970  и GTX750Ti. Картите смъкват много честотите си и те заблуждава.  Аз пак казвам. Слага се единствено 3D Mark 11 и се пуска loop  на първия тест, дето е под водата. Това за ядрото. За артефектите може да ползва 3D Mark, там идеално се виждат още при първия тест. 

Сваля щото волтажа не стига ;).

• Автор
преди 18 минути, BG-Team-DRIFT написа:

Аз пак казвам. Слага се единствено 3D Mark 11 и се пуска loop  на първия тест, дето е под водата. Това за ядрото. 

Така направих но след няколко опита се различни честоти, има и друго като я пусна в началото първия път изкара 35 FPS на 1920x1080 след това като започне да върти дава по 18.5 FPS

Има и друго което ме отказва от клок, пускам танковете след 10 мин забива, пускам тестове изкарва ги.

преди 18 минути, Julius Decimus написа:

Страх ме е да барам волтажа.

Без клока е Boost на 1316 ядро, Boost на 1750 памет

Дали не е баран нещо биоса и аз като му задам +200 на ядро да става 1516 и повече и затова да ми забива играта, но пък интересно тестовете ги изкарва.Еми отказвам се от клок.Няма да барам волтажите.

Благодаря на всички.

преди 34 минути, kolib4iata написа:

Дали не е баран нещо биоса и аз като му задам +200 на ядро да става 1516 и повече и затова да ми забива играта, но пък интересно тестовете ги изкарва.Еми отказвам се от клок.Няма да барам волтажите.

Не е нужно да го пипаш задължително. 

Всяка карта е различна и получените резултати може да се различават.

Пробвай със +120 на ядрото спрямо стандартните и +100 на паметта без да качваш волтажа й.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Автор

Ще пробвам.Това, че bus interface е активно на х4 вместо на х16 трябва ли да ме притеснява.

123.jpg

И така неще, тръгна на сток 1113 ядро, само паметта остана на 1800

ne.jpg

преди 1 час, kolib4iata написа:

Ще пробвам.Това, че bus interface е активно на х4 вместо на х16 трябва ли да ме притеснява.

За здравето на картата няма проблем. За производителността да.

В кой слот на дъното е вкарана ? Х16 е обикновено най-горния, дето близо до процесора.

• Автор

Да на най-горния е до процесора и пак е 4, възможно ли е да ми е повредено дъното.

Със +100 ядро и +200 памет работи, ще пробвам със +150 ядро и +350 памет.

преди 35 минути, kolib4iata написа:

Да на най-горния е до процесора и пак е 4, възможно ли е да ми е повредено дъното.

Малко вероятно. По-вероятно е нещо да е замърсено и да не прави добър контакт.

Чист ли е компютъра ? И не на последно място - какво е дъното ?

• Автор

Да чист е.Имам добра кутия с филтър и го чистя редовно.Освен да е попаднало нещо вътре.Ще го отворя да погледна.

Дъното е Gygabite Z77-DS3H

Проверих няма и прашинка.

Интересното е, че си имам кадрите.Сега с клока си имам 120-5 на танковете.

преди 29 минути, kolib4iata написа:

Проверих няма и прашинка.

Интересното е, че си имам кадрите.Сега с клока си имам 120-5 на танковете.

То трябва да се извади и да се вкара картата пак за проверка.

преди 30 минути, kolib4iata написа:

Дъното е Gygabite Z77-DS3H

Някой по-запознат като @hudyr, @Tommygun .

В биоса е добре да се провери какъв слот показва като активен. Да не е от GPU-Z грешката в отчитането. Пробвай и с друга програма, гледам имаш HW инфо.

• Автор

Мисля, че е стабилна на +148 ядро и +392 памет като става 1460 ядро и 1850 памет.Изморен съм за да я играя повече.Утре пак.Ако се задържи стабилна така си е супер.

Да изкарах я и светнах с телефона, чисто е.

Същото е и с HW

4x.jpg

Ще пусна една тема за това може да има и друг като мен.

Пусни някоя игра и я настрой на Windowed Mode(fullscreen). Alt+TAB към GPU-Z и гледай какво показва. Шината би трябвало да работи на пълен капацитет. HWInfo също отразява динамични показания.

Дааа, такова бе предното ми дъно, макар и съвсем леко различно - H77 D3H. Разликата е нищожна. Замина си заради скапания BIOS и последвалите опити за ремонти в сервиз. 

преди 9 часа, Julius Decimus написа:

Какъв волтаж, какви 5 лева? Картите дори на стандартни честотите свалят честотите!  

ПП: Но вероятно си прав. Въпросът бе, че furmark  не може да е мерило. Ето при мен кво се получава - 700 MHz  честота на ядрото. Температурите в границите, каквито са и при продължителна игра без ВС, но честотата само 700 MHz. При GTX750Ti  пък ми държи 1110 MHz с 59 градуса температура на ядрото. 

2017-11-12-09-11-47.jpg

При MSI Afterburner  съм  изключил мониторинга на волтажа, затова ми показва 0 mV. Но реално волтажа е зададен +0.087 V,  а TDP  не е ограничено.

2017-11-12-09-15-14.jpg

При намален волтаж  се получава същия резултат:

2017-11-12-09-23-05.jpg

Редактирано от BG-Team-DRIFT (преглед на промените)

преди 7 часа, kolib4iata написа:

Мисля, че е стабилна на +148 ядро и +392 памет като става 1460 ядро и 1850 памет.Изморен съм за да я играя повече.Утре пак.Ако се задържи стабилна така си е супер.

Когато бараш честотата на рам и честота на ядро едновременно, не знаеш кое ще ти провали клока на края.

Аз първо проверявам честотата на ядрото без да пипам на рама. След като разбера до каква честота е стабилно ядрото, започвам да пипам видеорама до появата на артефакти или до крашването на драйвера. След това връщам малко на зад честотата на видеорама и клока е готов.

• Автор

Пуснах 3DMark само на първия тест (със loop) и въртя 40 минути без проблем и без да сваля честотите.Сега стартира с 45 кадъра - друго си е :).Стигна 69 градуса.Доволен съм от резултата.

Пуснах танковете в windoled и пак е х4

преди 3 часа, BG-Team-DRIFT написа:

ПП: Но вероятно си прав. Въпросът бе, че furmark  не може да е мерило.

Сега. За мене стабилен клок е не в игра, ами правиш power limit и вдигаш честотите толкова, че във Фурмарка да не минава power limit-а. Например в Афтербърнера колко ? Можеш да вдигаш до 110% power limit. Честотите вдигам толкова, че като пусна Фурмарка на TDP да не стои на 110, щото волтажа не й стига и затова падат честотите. Това без да качваш волтаж. Аз така го виждам. При тебе на картинките TDP е на 72%, което не мога да си обясня защо.

Стабилен е когато си клокнал, държи зададените честоти и не удря power limit. Така го виждам аз.

преди 18 часа, kolib4iata написа:

В игра (WOT) стигна до 62 градуса.

Повдигнал съм с 200 ядрото и с 490 паметта.

Между другото, ти клокваш, обаче разлика ще има главно ако като играеш картата се товари на 99% нормално. Щото ако стои на 80-90% без клока (бавен хард, процесор, или нещо дето пречи), и да клокваш няма да вдигне кадрите. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.