Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте. От доста време насам имам проблем със скоростта на работа на лаптопа.. първоначално не ми правеше толкова впечатление, защото си мислех, че този проблем ще се разреши след покупката на SSD, но уви, ползвам лаптопа със SSD от няколко месеца и ефект почти нулев.. Единствената разлика, която се усеща е още при самото стартиране на ОС.. този процес се случва за няколко секунди, но когато започна да сърфирам например в браузъра, дори при отворени само 2 таба при превключването от единия на другия отнема супер много време за зареждане на страницата .. и това е при всяко едно превключване.. Цялостната работа на лаптопа е много бавна не само в браузъра.. Лаптопа е почистван, не е пълен с глупости и излишни програми и addons в браузъра, с чиста инсталация на ОС.. Днес реших да пусна тест на ССД то за да видя read write скоростта, но програмата, която намерих пусна цялостен тест, който не изглежда обнадеждаващ.. От къде би могъл да идва проблема и как по точно бих могъл да го разбера ? Как бихте постъпили в такъв случай ? Ако премина към 7ца дали ще има някаква разлика ?

test.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може да провериш инсталирани ли са всички драйвъри (видео карта, чипсет, SATA контролер, USB, USB 3.0, LAN, Wi-Fi...), дали са най-новите. Можеш и да провериш за по-нова версия на BIOS.

По мое мнение Windows 7 е по-бавен от 8.1 и 10, като ОС. Предполагам 10-ката ти е 64-bit, иначе няма да виждаш всичката си инсталирана RAM.

Редактирано от vstoitsov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не си дал всички параметри на лаптопа. Също долу-дясно на картинката пише CPU Throttled - което значи, че процесора ти прегрява и почва да работи на ниски честоти - скоро почистван ли е този лаптоп? Какви са температурите без товар и при товар примерно 5-10 минути? Съветвам те да го отвориш и почистиш, също така да му смениш термопастата с някоя качествена - Arctic MX4 или нещо подобно. Ако не можеш да се справиш го дай в някой сервиз да извършат процедурата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ОС е 64бита да .. няма как .. При нормална работа температурата на всяко ядро варира около 35-45 градуса при отворен браузър с няколко таба да кажем.. Не го товаря с игри, но и дори да играя рядко постоянно следя температурата на ядрата .. не ми е удобно лично на мен когато започнат да надвишават 80 (което много рядко причинявам на лаптопа).. Последно е чистен преди около месец - 2 без да съм сменял термопаста този път, но и тя е сменяна преди около година с MX-2.. В най - скоро време ще я сменя отново да видим как ще се представя ..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Още чакаме пълни параметри на машината, както и тест от температурите - може и с AIDA 64 да тестваш и да видиш температури - казвам ти, че ти прегрява и тротълва процесора - то си го пише горе!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Cyberforce написа:

Ако премина към 7ца дали ще има някаква разлика ?

Определено! ;)

П.П.

По - добре ще е със седмица!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо виж дали в сайта на ASUS има драйвери за твоя модел за Windows 7 - имам подобен лаптоп ( от подписа) и с Windows 7 отделната ми карта не работи добре с нови драйвери - дава ми, че е извадена...?, със стари има проблеми с игрите. Тествай, но както ти казах търси другаде проблема. Този процесор ако е двуядрен I5 с 4 трийда е все едно десктоп I3, дори по-слаб, така че не очаквай кой знае каква производителност от него.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не се съобразих, че на снимката не се вижда модела на процесора ..

https://laptop.bg/archive/laptops-asus-X550_dark_gray-asus_x550jk_xo045d

това е точния модел на лаптопа. + Kingston SSDNow UV400 120GB знам какви са нормалните градуси, на които трябва да работи всяко едно от ядрата и знам кога прегряват .. ще го почистя в най - скоро време и ще сменя термопастата .. дано нещата се пооправят ..  Преди съм ползвал 7ца .. не помня да съм имал проблеми .. но пък тогава нямах и SSD и това не ми правеше впечатление.. все пак харда е на 5400 оборота

 

Редактирано от Cyberforce (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж ми лаптопа в подписа - почти същите параметри като на твоя, с малко по-добра видеокарта и повече RAM памет, сложил съм му и SSD и всичко ми лети - това съответно си смених термопастата и нямам никакъв throttling дори и при стрес тестове и максимално натоварване -  машинката ми лети отвсякъде, справя се и без проблем и с най-новите игри, с тежки приложения и каквото се сетиш, работи по-добре от десктоп машина :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте отново ! Пиша този коментар за да покажа същия тест след смяна на термопастата на лаптопа с MX-2. Резултата е супер ! Лаптопа беше почистван периодично но от известно време му отлагах смяната на термо пастата, само го почиствах от прах.. и сега след смяната, лаптопа поддържа сравнително по ниски градуси и отделно работи доста по бързо ! Целта на този коментара е просто да покажа резултата на хора, които могат да имат подобен проблем като моя. Благодаря ви отново колеги за бързите отговори :) Лека вечер. 

test2.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз като казвам, че има ефект, никой не вярва. Даже съм направил и тема тук:

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/277682-Термопаста-и-лек-мод-на-охлаждането-на-Asus-G551jm

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колко градуса е разлика между   арктик mx2 и mx4 ? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

След доста часа работа на лаптопа и случаен тест да проверя за read/write скоростта, резултата все по добър.

Read 466
Write 193
Mixed 226

 

Това е от сегашния тест, но не пазя стойностите от предходния.. По спомен мисля, че Read беше около 420 а Write около 170..

 

преди 5 часа, velislavvasilev написа:

И какша r/w speed на SSD-то ти даде на теста, ако не е тайна?

 

test3.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от xXx*Triple*xXx
      Добър вечер колеги !!! От няколко дни имам един много странен проблем който преди НИКОГА не ми се е случвал и незнам вече към кой да се обърна за помощ,защото не ги разбирам много проблема може да е от от дънната платка от захранването видеокартата или някоя плочка рам да прави проблеми !!! Но нека да не гадая а да ви споделя проблема и се надявам някой от вас да може да помогне !!! Проблема започна когато чаках да ме пусне в игра на League докато бях в Loading Screen екрана стана черен компа заби рестартирах го след като зареди ми излезе прозорец с надпис :
      Сигнатура на проблем:
        Име на проблемно събитие:    BlueScreen
        Версия на ОС:    6.1.7601.2.1.0.256.1
        ИД на езикова променлива:    1026
      Допълнителна информация за проблема:
        BCCode:    124
        BCP1:    0000000000000000
        BCP2:    FFFFFA8004CF98F8
        BCP3:    0000000000000000
        BCP4:    0000000000000000
        OS Version:    6_1_7601
        Service Pack:    1_0
        Product:    256_1
      Файлове, които помагат проблемът да бъде описан:
        C:\Windows\Minidump\102018-17531-01.dmp
        C:\Users\COMPUTER\AppData\Local\Temp\WER-41546-0.sysdata.xml
      Прочетете нашата декларация за поверителност онлайн:
        http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0402
      Ако онлайн декларацията за поверителност не е налична, прочетете офлайн версията на декларацията ни за поверителност:
        C:\Windows\system32\bg-BG\erofflps.txt
      А когато отворих Event Viewer в графата на Errors имаше един BugCheck Event 1001 който изглеждаше така :
      Компютърът е рестартиран от проверка за грешки. Проверката е: 0x00000124 (0x0000000000000000, 0xfffffa8004d598f8, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000). Разтоварването е записано в: C:\Windows\Minidump\102018-18375-01.dmp. ИД на доклада: 102018-18375-01.
      И 4  Event ID 18 WHEA Logger които изглеждаха така :
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 0
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 1
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 2
      A fatal hardware error has occurred.
      Reported by component: Processor Core
      Error Source: Machine Check Exception
      Error Type: Bus/Interconnect Error
      Processor ID: 3
      Проверих температурите на процесор/видеокарта/харддиск всичко си е ОК с тях Снощи направих system restore и след това всичко си беше наред цяла вечер не ми е правило проблем но днес същата работа когато отворя браузера или клиента на League екрана става черен и след рестарт ми дава прозорец с надпис :
      Windows се възстанови от неочаквано затваряне и отдолу следното :
      Сигнатура на проблем:
        Име на проблемно събитие:    BlueScreen
        Версия на ОС:    6.1.7601.2.1.0.256.1
        ИД на езикова променлива:    1026
      Допълнителна информация за проблема:
        BCCode:    124
        BCP1:    0000000000000000
        BCP2:    FFFFFA8004CF98F8
        BCP3:    0000000000000000
        BCP4:    0000000000000000
        OS Version:    6_1_7601
        Service Pack:    1_0
        Product:    256_1
      Файлове, които помагат проблемът да бъде описан:
        C:\Windows\Minidump\102018-17531-01.dmp
        C:\Users\COMPUTER\AppData\Local\Temp\WER-41546-0.sysdata.xml
      Прочетете нашата декларация за поверителност онлайн:
        http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0402
      Ако онлайн декларацията за поверителност не е налична, прочетете офлайн версията на декларацията ни за поверителност:
        C:\Windows\system32\bg-BG\erofflps.txt
      ето и частите на системата ако е нужно да се знае : Windows 7 64bit SP 1
      Процесор : Процесор
          Intel Xeon E5420 @ 2.50GHz  
      Оперативна памет
          4,00ГБ Двуканална-канална DDR2 @ 403 MHz 
      Дънна платка
          BIOSTAR Group G31-M7 TE
       Графика
      1024 MB ATI Radeon HD 4600 Series (Gigabyte) HD4670
      Storage
          232GB Western Digital WDC WD2500JD-55HBC0 ATA Device (SATA)
      Силно се надявам проблема да не е сериозен и да не се налага подмяна на някой компонент,защото в момента нямам финансовата възможност
      P.S. - Незнам дали тази вечер отново ще мога да вляза да отговоря на въпросите ви понеже този проблем с черен екран започна да го прави и когато вляза в браузера Ако не стане от компа ще пиша от телефона !!! Мерси Предварително на всички които ми помогнаха да реша проблема !!!
       
       
       
    • от Ramiram
      Здравейте. Казвам се Рамин и имам един въпрос.
      Имам телефон Nokia с Windows 8.1 и наскоро случайно деинсталирах някои приложения от телефона. Опитах се да ги изтегля от Windows Store, но за съжаление те вече не са достъпни за моя тип телефон. Бихте ли ми казали как мога да изтегля тези приложения и откъде?
    • от barbuncela
      Здравейте!  Не знам какво да правя!
      Имам два лаптопа, единия в стаята, другия в кухнята. Рутера преди време го смениха тези от Мтел, някакъв HUAWEI, нямам достъп до него. От известно време този в кухнята започна да губи сигнала. Излиза удивителна на иконката за мрежата. Забранявам адаптора на WI-FI, разрешавам го, оправи се, кара няколко минути и пак удивителна! Хванах се за драйверите...и по-стари, и по нови, никаква промяна. Помислих си...мамка му хардуер! Сложих една флашка WI-FI, работи на пушка! Лаптопа е на три метра от рутера, през вратата на кухнята, стени няма.Другия лаптоп в стаята на около 5-6 метра през стената, няма проблем. Преди няколко дена спря нета, някакъв проблем...Реших да се вържа с тоя на съседа...Правим си тази услуга когато някой не си е платил сметката!    Хвана веднага. На 15 метра през 4 стени панел. По едно време нещо се сетих, махнах флашката и включих неговият си WI-FI. Моментално свърза, без проблем! И си работи! Пуснаха нета. Въртях антените на моя, нищо и половина. А онзи в стаята си работи.
      Естествено се обаждам На Мтел и обяснявам случката. Слушах 5 минути музика, обажда ми се мацката и ми обяснява, че са проверили, да включа и изключа рутера и т.н. Тоя номер съм го правила много пъти не става. При тях всичко било наред!?   Тръгна нета за около час и пак удивителната!   Пак се обадих, пак същото, при тях проблем нямало?!?! С този на съседа връзва моментално хем е доста далече!
      Тая сутрин кара 30 минути, и сега съм пак с флашката! Домашния комп дето си е с кабел от рутера, проблем също няма! 
       Не знам какво да правя?                                                                
    • от илия кочев
      Купих си нов но на новия като искам да му инсталирам линдолс ми изписва Windows cannout be installed to this disk. Setup does not support configuration of or installation to disks connected through a usb or IEEE 1394 port. Какво означава?
    • от tsvetomir0
      Може ли малко помощ или съвет да ме насочите кам евентуално решение?Благодаря на отзовалите се! Таблет Acer Iconia B1-733-K3G3,  с процесор 4x Cortex-A7 (1.3 GHz), 7.0", 1 GB DDR3L, 16 GB EMMC, Android 6.0 Marshmallow                Таблета работи нормално докато не го изключиш .пробвам да включа и светва екрана с логото на acer и се изключва.така около1ч,1:30ч и да се изключи сам. После го стартирам и трагва нормално да работи,правил сам му хард ресет ама пак го прави този проблем.някои път без да искам го изключвам и влиза в този режим . 
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.