Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте. От доста време насам имам проблем със скоростта на работа на лаптопа.. първоначално не ми правеше толкова впечатление, защото си мислех, че този проблем ще се разреши след покупката на SSD, но уви, ползвам лаптопа със SSD от няколко месеца и ефект почти нулев.. Единствената разлика, която се усеща е още при самото стартиране на ОС.. този процес се случва за няколко секунди, но когато започна да сърфирам например в браузъра, дори при отворени само 2 таба при превключването от единия на другия отнема супер много време за зареждане на страницата .. и това е при всяко едно превключване.. Цялостната работа на лаптопа е много бавна не само в браузъра.. Лаптопа е почистван, не е пълен с глупости и излишни програми и addons в браузъра, с чиста инсталация на ОС.. Днес реших да пусна тест на ССД то за да видя read write скоростта, но програмата, която намерих пусна цялостен тест, който не изглежда обнадеждаващ.. От къде би могъл да идва проблема и как по точно бих могъл да го разбера ? Как бихте постъпили в такъв случай ? Ако премина към 7ца дали ще има някаква разлика ?

test.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може да провериш инсталирани ли са всички драйвъри (видео карта, чипсет, SATA контролер, USB, USB 3.0, LAN, Wi-Fi...), дали са най-новите. Можеш и да провериш за по-нова версия на BIOS.

По мое мнение Windows 7 е по-бавен от 8.1 и 10, като ОС. Предполагам 10-ката ти е 64-bit, иначе няма да виждаш всичката си инсталирана RAM.

Редактирано от vstoitsov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не си дал всички параметри на лаптопа. Също долу-дясно на картинката пише CPU Throttled - което значи, че процесора ти прегрява и почва да работи на ниски честоти - скоро почистван ли е този лаптоп? Какви са температурите без товар и при товар примерно 5-10 минути? Съветвам те да го отвориш и почистиш, също така да му смениш термопастата с някоя качествена - Arctic MX4 или нещо подобно. Ако не можеш да се справиш го дай в някой сервиз да извършат процедурата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ОС е 64бита да .. няма как .. При нормална работа температурата на всяко ядро варира около 35-45 градуса при отворен браузър с няколко таба да кажем.. Не го товаря с игри, но и дори да играя рядко постоянно следя температурата на ядрата .. не ми е удобно лично на мен когато започнат да надвишават 80 (което много рядко причинявам на лаптопа).. Последно е чистен преди около месец - 2 без да съм сменял термопаста този път, но и тя е сменяна преди около година с MX-2.. В най - скоро време ще я сменя отново да видим как ще се представя ..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Още чакаме пълни параметри на машината, както и тест от температурите - може и с AIDA 64 да тестваш и да видиш температури - казвам ти, че ти прегрява и тротълва процесора - то си го пише горе!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Cyberforce написа:

Ако премина към 7ца дали ще има някаква разлика ?

Определено! ;)

П.П.

По - добре ще е със седмица!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо виж дали в сайта на ASUS има драйвери за твоя модел за Windows 7 - имам подобен лаптоп ( от подписа) и с Windows 7 отделната ми карта не работи добре с нови драйвери - дава ми, че е извадена...?, със стари има проблеми с игрите. Тествай, но както ти казах търси другаде проблема. Този процесор ако е двуядрен I5 с 4 трийда е все едно десктоп I3, дори по-слаб, така че не очаквай кой знае каква производителност от него.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не се съобразих, че на снимката не се вижда модела на процесора ..

https://laptop.bg/archive/laptops-asus-X550_dark_gray-asus_x550jk_xo045d

това е точния модел на лаптопа. + Kingston SSDNow UV400 120GB знам какви са нормалните градуси, на които трябва да работи всяко едно от ядрата и знам кога прегряват .. ще го почистя в най - скоро време и ще сменя термопастата .. дано нещата се пооправят ..  Преди съм ползвал 7ца .. не помня да съм имал проблеми .. но пък тогава нямах и SSD и това не ми правеше впечатление.. все пак харда е на 5400 оборота

 

Редактирано от Cyberforce (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж ми лаптопа в подписа - почти същите параметри като на твоя, с малко по-добра видеокарта и повече RAM памет, сложил съм му и SSD и всичко ми лети - това съответно си смених термопастата и нямам никакъв throttling дори и при стрес тестове и максимално натоварване -  машинката ми лети отвсякъде, справя се и без проблем и с най-новите игри, с тежки приложения и каквото се сетиш, работи по-добре от десктоп машина :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте отново ! Пиша този коментар за да покажа същия тест след смяна на термопастата на лаптопа с MX-2. Резултата е супер ! Лаптопа беше почистван периодично но от известно време му отлагах смяната на термо пастата, само го почиствах от прах.. и сега след смяната, лаптопа поддържа сравнително по ниски градуси и отделно работи доста по бързо ! Целта на този коментара е просто да покажа резултата на хора, които могат да имат подобен проблем като моя. Благодаря ви отново колеги за бързите отговори :) Лека вечер. 

test2.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз като казвам, че има ефект, никой не вярва. Даже съм направил и тема тук:

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/277682-Термопаста-и-лек-мод-на-охлаждането-на-Asus-G551jm

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колко градуса е разлика между   арктик mx2 и mx4 ? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

След доста часа работа на лаптопа и случаен тест да проверя за read/write скоростта, резултата все по добър.

Read 466
Write 193
Mixed 226

 

Това е от сегашния тест, но не пазя стойностите от предходния.. По спомен мисля, че Read беше около 420 а Write около 170..

 

преди 5 часа, velislavvasilev написа:

И какша r/w speed на SSD-то ти даде на теста, ако не е тайна?

 

test3.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от aivanov1
      Здравейте! Днес ми направи впечатление един проблем с телефона ми Samsung J7 2017. Когато прозвучи нещо от говорителя (независимо дали е тон на звънене, мултимедия, уведомления и прочие), звукът отначало си тръгва нормално (в случая на max), а след няколко секунди започва драстично да намалява докато не стане много тих. Гледах настройките – всичко е наред. Моля за помощ!
    • от n.mihaylov1996
      Здравейте! Имам следния проблем реших да си поръчам ново PC, след като му инсталирах Windows 10, пуснах Benchmark valley и винаги когато стигне до теста на GPU-то и компютъра се изключва и немога да го включа веднага. Съмнява ме захранването, но искам да чуя и вашето мнение. 
      Motherboard:ASROCK B450M-HDV AM4
      CPU:AMD Ryzen 5 1600 (3,2GHz)
      GPU:Gigabyte RX-580 4GB
      RAM:2X4G DDR4 2666 KINGSTON HYPEX
      PSU:Makki PSU ATX-500W MAKKI-ATX-500-B-PCIE
       
    • от Devinbg
      Привет.
      Моля за съвет - Лаптопа ми е Lenovog50 с 4гб рам и се прецаках  като закупих още 4 гб рам с идеята да го подсиля с 8гб  но проблема е ,че на втория слот има прорезчета за рамта но онези "телчета" така да се изразя чрез които щраква ги няма.Не е носен никога в сервиз така е закупен.Как мога да оправя това освен да закупя цяла 8гб, имали вариант някак да се слага или аз не мога да ги сложа?
      Благодаря предварително!
       
    • от Spinder Whoey
      Здравейте, някъде Октомври месец миналата година си прецаках монитора и не искаше да показва картина (само надпис - Out of range)
      (докато играх лига сменях настройки за резолюцията, hertz-овете и стана така, че да бъгна играта и windows-a и да трябва да преинсталирам машината...
      Това го оправих.) След преинсталацията с чисто новия 1809 (първият който M$ пуснаха, този, при които се изтриваха файлове на потребители) 
      си пуснах csgo на резолюцията на която играх преди злополуката - т.е. 1280 на 800, като преди си играх на нея нормално, а сега е бъгната, 
      общо взето не scale-ва добре. Ще пратя и снимки. По принцип на самия монитор резолюцията си му е 1440x900, но в cs не играя на нея. 
      В момента съм на 1280x768, но си искам моето 1280x800, тъй като сегашната резолюция не е лоша, но картината беше по-добра с 
      допълнителните 32 пиксела, всичко изглеждаше по-добре, макар и малко...
      По принцип монитора си работи на 60 Hz, но в упътването си пише, че може да работи и на 75 Hz.
      Е, преди инцидента с лигата / смяната на настройките имах възможност да го пусна да си работи и на 75 и на 60 - сега не мога на 60. Тоест, избирам си от intel hd control панела да работи на 60 Hz, не се показва картина и след около 15 секунди си се връща на 75 Hz.
      Монитора е VA1903wb ; model - vs11654 .
      Видеокартата е вградената intel hd 630.
      Общо взето желая да оправим scaling-а и да си играя 1280x800. Моля, помогнете за решението на нелепия казус




    • от Vikincet0
      Здравейте,
      Пиша Ви във връзка с проблем, който срещнах с лаптопа ми - HP 350 GT. 
      Лаптопът, отказва да подава захранване и работи само на режим батерия. Батерията се зарежда само в изключено положение, а когато включа лаптопа, започва да дърпа заряд от батерията и в същото време захранването спира да работи и батерията не се зарежда. Ако се опитам да го включа само на захранване - не стартира.
      Тъй като изчетох доста форуми по темата, бих искала да споделя следното:
      1. Не е проблем от зарядното - Пробвах с 4 различни зарядни (3 от които бяха със същите параметри, а четвъртото дори по - силно)
      2. Не е софтуерен проблем - Преинсталирах windows (Все още не съм качила драйвърите, но това предстои да се случи до около 9 часа сутринта).
      3. Както вече споменах не е проблем от батерията, защото лаптопа ми трябва за университета и не ми пречи да работя с него само на захранване, но уви не иска да се включи.
      4. Разглобих лаптопа и всичко от вътрешната му страна (връзката и медните жици за захранване например) изглеждаше нормално.
       
      Някой има ли идея какво би могло да бъде? Възможно ли е да е възникнал проблем с дънната платка, понеже това е единственото нещо, за което не ми става ясно на пръв поглед за съществуващ проблем?
       
      Благодаря предварително за отговора на отзовалите се!
      С уважение,
      Виктория
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване