Премини към съдържанието

самоубийство  

8 гласували потребители

 1. 1. Бихте ли могли да ми помогнете?Препоръчан отговор


Така, това за мен е доста трудно. Преди не съм споделяла на много хора за това. Единствено двама човека от обкръжението ми знаят за това. И все пак никой не е желал да стигне до дъното на всичко. Да, говоря за самоубийство. Аз съм на 14 години, не съм като другите тийнейджъри, харесвам рок, рап и метал, обичам видео игри, обожавам да рисувам и пиша. Не съм най-силният ученик и малко ме е срам, че го признавам. Майка ми е доста разочарована от този факт, както и баща ми. Писането и рисуването ми се отдават и аз правя това през повечето време, ако не чета някоя книга или се взирам през прозореца със слушалки в ушите. Повечето хора ми лепват етикета, за който повечето от вас вече си мислят - "Емо". Да, така е , доста съм емоционална и плача често, режа се и нося единствено черно. Цял живот ме подиграват за това, което съм и интересите, които имам. Не го приемах лично отначало, но с течение на годините... Приемам всяка дума и в интерес на истина и аз самата мисля отрицателно за себе си. Мразя се. Мразя всичко, което съм, тялото си, кошмарите си, мислите си, гласа си, общо взето - всичко. Та, да, доста дългичко е това, което пиша, но наистина искам помощ. Опитвала съм не веднъж да се самоубия и все още искам да сложа край на живота си. Но всеки път, щом опитвах - нещо ставаше и всичко отиваше по дяволите. И двамата човека, които знаят, казват, че съдбата просто иска да живея. Ами ако аз не искам? И аз наистина не искам. Моля ви, помогнете ми, защото знам, че има хора, които ме искат жива. Може би. Моля, не казвайте, че това е просто фаза, защото не е и истински боли. Живота е пред мен, но аз не искам да го изживея. Надявам се да поискам, но нямам възможност да платя на психолог или да говоря с някого. Трудно ми е, за това търся помощ тук. Моля ви. Не се шегувам с това и искам помощ.

Благодаря ви ако сте стигнали до края. ~

Редактирано от Not My Fault (преглед на промените)
 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добра вечер на вас и добре дошла в отбора!

Да, можем да ви помогнем и то много можем, ще видите.
Можем да ви помогнем да живеете и да разберете по-добре хората около себе си, както и самата себе си.
Това, че има хора, които не харесват стила ви, не означава, че ви мразят (макар така да ви се струва).
Всеки тук и около вас в живота ви е харесван от някои, а от други не е харесван.
Тези неща ги знаете, нали?

А дали сте Емо или Жорко или Светланка - няма значение.

Давайте нататък да видим до къде ще се докараме в комуникацията. :)

пп. Относно родителите ви - как разбрахте, че са разочаровани от вас - те ви го казват и показват всеки ден или оставят във вас такова впечатление?
Бихте ли поканила някой от тях тук, в дискусията, да прочете и да се включи с мнение?
Не сега, разбира се, а може и малко по-нататък. 

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Здравей,

 Искам само да знаеш, че не си сама. Аз съм била там, където си ти. Оцелях по чудо след опита си за самоубийство. Мога да ти разкажа, ако искаш, своята история, нямам проблем да говоря за това. Но ми се иска да те попитам нещо важно.

Има ли неща, които мечтаеш да направиш, мислите за които да ти носят радост?

Кога започна да мразиш себе си? Какво се случи?

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, Not My Fault написа:

Да, така е , доста съм емоционална и плача често, режа се и нося единствено черно.

Надявам се да поискам, но нямам възможност да платя на психолог или да говоря с някого.

Това че се режеш или по-точно си правиш дълбоки драскотини по кожата, означава че трябва да потърсиш помощ при директорката на училището в което си, ако те е страх от твоите родители. Отиваш при директорката и ѝ показваш този текст. Ако тя не те насочи към училищен ( безплатен ) психолог, напиши тука тогава името ѝ и точния адрес на училището, да изпратим сигнал до полицията за неоказване на помощ на човек в бедствено положение. Може и в затвора да влезе, ако ти случайно си успяла с това дето уж го мислиш.
Няма да ти се размине без психолог, защото си направо за психиатър според мен. 
Трябва да ти помогнат първо твоите родители, ама те ако не искат, знай че имаш право на помощ и можеш спокойно да обясняваш навсякъде че ти минават черни мисли през главата за самоубийство. Ако съвсем не знаеш къде да потърсиш помощ, иди в районното управление на полицията и им кажи, че обмисляш да се самоубиеш и твоите родители не ги е грижа за тях. Покажи им драскотните по кожата и обясни как си представяш акта на сабоубийство. Те тези хора там би трябвало да те срещнат с психиатър, малко насила даже, ама кво ти пука, важното е че ще получиш помощ и родителите ти няма да има как да избягат от задължението им да се грижат за теб.
Трябва да има и безплатен телефон точно за хора като теб, които си мислят че искат да се самоубият. Аз в чужбина и не го знам, потърси го.
По принцип тука можем много дълго време да си говориме, ако обещаеш че няма да се самоубиваш докато върви диалога. 

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

https://www.bnt.bg/bg/a/anoreksiya-bulimiya-ortoreksiya-19112017

Eто тука едно видео много интересно за гледане от момиченца на по 14 години, на които не им се живее защото не се харесват такива каквито са.
В края на предаването психотерапевтката обяснява, че тя самата е била болна от булимия от 13 до 18 годишна възраст без да са я лекували. 
Чак на 18 като е станала и е започнала да се лекува с помоща на специалисти. По време на лечението е разбрала, че иска да работи точно тази професия като хората които са ѝ помогнали, учила психология и сега тя на свой ред помага на децата в беда.
Та от едно 14 годишно момиче което си има емоционални проблеми, после става психоложка, ако му се учи де.
А за родителите на 14 момиченца е задължително да го изгледат няколко пъти видеото, за да не реват после и си бият главата в стената понеже щерката направила една голяма глупост.
Видеото може да се запише на компютъра с програма която прихваща прозорчето в което е то и го записва на твърдия диск. Та после си се гледа без ходене на сайта. Аз нямам моммиче, но съм си го записал, понеже психоложката я преценявам като особено ефикасна и компетентна.
За успешното лечение госпожата каза че си трябвало от година до година и половина. Самата тя няма право да предписва лекарства, лекува с думички. 
Но за спиране на навика състоящ се в нарязването на дълбоки драскотини по кожата най-вероятно ще трябват лекарства задължително съчетани с психотерапия. Лекарствата ще ѝ ги изпише психиатър(ка), пък терапията не е нужно той да я води сам, може психоложка да се занимава с нея. В България не знам как е, но при мен в специализираните заведения работят в екип от различни специалисти: психиатър, психолог, диетолог, за спортни упражнения също имат и т.н.
Певицата Ейми Уайнхаус също се е рязала по кожата, нищо че е била богата. 
Сега най-вероятно детето което е пуснало темата ще се скрие, понеже не е очаквала диагноза и истината, а само е искала някое друго момиченце да ѝ поднася на акъла и да одобрява поведението ѝ. Но нищо, на други момиченца ще им бъде полезно да изгледат видеото и да спрат навреме като потърсят помощ.


п.п.
Значение на думата булимия

мед. Повтарящи се пристъпи на поемане на големи количества храна, последвано от самопредизвикано повръщане или прием на лаксативни средства, на диуретици. Боледуват предимно млади жени.

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 проблемът е в черното

черното е депресивен цвят и  действа подтискащо

 половината от самоубийства  стават поради депресии причинени от черното

и хората  с по слаба  психика стават жертва без  да го осъзнават 

черното привлича всякакви енергии

примерно лятото като носиш черно и слънцето те напича повече от другите и ти е жега потиш се мислиш че светът гаден

 зимата ако носиш черно е ок ако е слънчево а навън е студено

но ако е мрачно изпадаш в депресия защо всичко е мрачно включетелно и ти 

черното  не е за всеки

аз нося лятото светли цветове за да ми е прохладно a зимата нося черно

но знам че е депресивно и когато изпадам в дупки  си казвам  това е от черния цвят .

 разбира се за другите 50% от посегателства има други гадни причини  болести  отчаяния и тнт ...  липса на късмет.

 но всичко се оправя и е времнно човекът живее в баланс

 понякога му е супер гадно и изведъж се обръщат нещата и му става супер приятно и е щастлив че е жив.

 и да уточним въпроса

Самоубийство

 

1. Бихте ли могли да ми помогнете?

 • Да.
   
   
 • Не
 • да се самоубиеш или да не се самоубиеш ?
 • :clown:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мисля че пита дали можеш да ѝ помогнеш да не се самоубие. Не е стигнала тази специално до самоубийството още, далече е даже. Но ѝ трябва помощ наистина.

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не си отивай, още не е съмнало

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Чисто теоретично забравихме да споменем една подробност - ако родителите й видят темичката тука и не са съгласни, могат да й забранят да пише от компютъра, а пък ние няма как да разберем за тая работа.

Въпреки, че може да отиде в клуб, или в зала, или у приятелка да пише, но като цяло....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ние не знаем колко им акъла на нейните родители.
Аз като бях на 16 години, моите родители се правеха че не ме забелязват че съществувам, грижеха се само на брат ми да му е добре. Аз не им бях важен. Избягах за 2 седмици от вкъщи, те уж се правеха на уплашени, ама после същата песен на нов глас. Така и не пожелаха да разберат че поведението им е проблемно. След което аз ги наказах успешно като им избягах на 2000 км и никога не съм ги канил да ми идват на гости в Белгия. Щом като само за брат ми се грижеха, не ми трябваха да ми досаждат тука в моята къща. Те една стотинка не са ми дали помощ за моята къща, а на брат ми му дадоха цял живот да живее в тяхната къща в цял етделен етаж. Та има и родители, които не стават баш за родители. А брат ми пияницата когато го закъса яко с черния дроб им казах да го вкарат на лечение в болница и даже бях отворил тема тука да питам къде ги лекуват алкохолиците в България, но майка ми рече че не било могло то такъв позор в психиатрично отделение да го вкарват за лекуване. И той умря, па после майка ми щеше да превърти и искаше да легнела долу в гроба при него да го стоплела в тая студена земя ( десет дена след погрбението му).
На майка ми и бях казал да отиде при една психоложка да ѝ помга, ама тя каза че никой не бил могъл да ѝ помогне на мъката ѝ. И стана и тя на свой ред зависима от алкохола на стари години.
Та от собствен опит знам, че някои родители просто нямат акъл да взимат правилните решения и ... жалко за децата им, ако са зависими от тях.

А на дедето дето е пуснало темата, мога да му кажа че на брат ми дъщеря му си реза леко вените един път, та яко им изкара акъла и я караха бързо бързо в поликлиниката. После ходеше при някакъв училищен психолог в 23 гимназия на Подуяне. Ама не се е самоубила де, пораснала е и си живурка. Разправяше на баба си разни врели не кипели, че като идвал трамвая към спирката нещо я подтиквало да се хвърли внезапно пред него да я прегази, но една психоложка и беше предписала едни хапчета, та се беше поуспокоила с глупостите. Тя и на училище не ходеше, щото се правеше на болна доста успешно. Завърши го с триста почерпки на даскаличките с бая закъснение, спрямо наборите ѝ. После обаче отиде да учи в частен университет. По едно време беше станала анемична, щото ядеше само ябълки да не дебелеела. Но баба й и дума не давше да се издума за прблем от тип анорексия, не било могло то така на нейната внучка такива неща да ѝ се случват. 
Ако не се разбираш с товите родители, трябва да потърсиш помощ извън семейството, защото имаш нужда от лечение.
Някои се разболяват от едно, други от друго, не е срамно да се лекуваш. Като се излекуваш, после ще искаш да ме каниш на сватбата ти, щото съм ти дал правилния акъл.

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз не разбрах за какво искаш помощ - за да се самоубиеш или да не се? :D Иначе зная много добре какво ти трябва:
- по-малко или никакви компютри и интернет;
- достатъчно работа и уроци плюс строг родителски контрол;
- ако всичко това не помага - един здрав възпитателен бой.
Като не можеш да си седнеш две седмици на д-то, щото баща ти те е пердашил с колана, докато му е станало жал (за колана, не за задника ти), да видиш как бързо ще престанеш да се лигавиш! Като те слагат да легнеш в 9 и те вдигат в 6 сутринта, за да приготвиш закуска, а след това денят ти е разчетен по часове и минути до лягането, просто няма да ти остане време да се депресираш и да мислиш за глупости!

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 15 часа, Yvan Sergeev написа:

 проблемът е в черното

 половината от самоубийства  стават поради депресии причинени от черното

 

Нищо подобно!

Черното е защитен цвят и когато човек се чувства психически изтощен, инстинктивно посяга към него.

Проблемите на автора се коренят в психиката, а не в цвета на дрехите, които носи.

Трябва да се търси откъде са дошли тези проблеми, за да бъдат решени, но не и във форум, където отговорите и съветите, които се дават от некомпетентни хора биха могли и да навредят.

 

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И какво става със "сомоубийцата" ще се появи ли да каже нещо или й мина мерака? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, Win_user написа:

Иначе зная много добре какво ти трябва:
- по-малко или никакви компютри и интернет;
- достатъчно работа и уроци плюс строг родителски контрол;
- ако всичко това не помага - един здрав възпитателен бой.
Като не можеш да си седнеш две седмици на д-то, щото баща ти те е пердашил с колана, докато му е станало жал (за колана, не за задника ти), да видиш как бързо ще престанеш да се лигавиш! Като те слагат да легнеш в 9 и те вдигат в 6 сутринта, за да приготвиш закуска, а след това денят ти е разчетен по часове и минути до лягането, просто няма да ти остане време да се депресираш и да мислиш за глупости!

Ако единият от родителите ѝ мисли като теб, нищо чудно и да се самоубие, или да избяга така че да не я намерят никога.
Един път преди години гледах един документален филм за дрогиращите се деца в една арабска държава от северна Африка. Едно от бездомните момчета дишащо лепило и други отрови, разказа че баща му изисквал от него добри  оценки в училище, пък той не бил добърв ученето. И като донесъл вкъщи резултатите на края на учебната година, баща му побеснял че синът му не е учил както на него му се иска и го вързал със синджир като куче в коридора на къщата им и е спал там долу на земята и никой не е имал право да му говори. Давали са му да яде само остатъците от храната на другите долу на земята като на животно. Точно с "възпитателна" цел, както ти предлагаш. Няколко седмици е продължил ужасът на момчето и по едно време майка му не издържала и оключила катинара на сенджира и той на секундата хуква и излиза от къщата и изчезва и никога вече не се е доближавал до района в който  е живеел.

Та твоите методи могат наистина могат да доведат до сомоубийство, като единствен начин за отърваване от тиранин.

преди 3 часа, rust написа:

И какво става със "сомоубийцата" ще се появи ли да каже нещо или й мина мерака? 

За кво ти е бе ?
Давай да си лафиме ние , виж ква убава седянка се заформя.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На мене това ми прилича на трол тема.

преди 7 часа, Win_user написа:

Аз не разбрах за какво искаш помощ - за да се самоубиеш или да не се? :D Иначе зная много добре какво ти трябва:
- по-малко или никакви компютри и интернет;
- достатъчно работа и уроци плюс строг родителски контрол;
- ако всичко това не помага - един здрав възпитателен бой.
Като не можеш да си седнеш две седмици на д-то, щото баща ти те е пердашил с колана, докато му е станало жал (за колана, не за задника ти), да видиш как бързо ще престанеш да се лигавиш! Като те слагат да легнеш в 9 и те вдигат в 6 сутринта, за да приготвиш закуска, а след това денят ти е разчетен по часове и минути до лягането, просто няма да ти остане време да се депресираш и да мислиш за глупости!

Но иначе, това е много ефикасно решение на проблема, ако въобще има проблем.

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, Мойра написа:

Черното е защитен цвят и когато човек се чувства психически изтощен, инстинктивно посяга към него.

 нищо подобно

черното е погребален цвят

и се асоциира с лоши неща .

 освен както казах че привличи  всякакви енергии от всякъде

черната дупка защо е черна а не е бяла ....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, Yvan Sergeev написа:

 нищо подобно

черното е погребален цвят

и се асоциира с лоши неща .

 освен както казах че привличи  всякакви енергии от всякъде

черната дупка защо е черна а не е бяла ....

Няма да споря с теб, само ще кажа, че дупката цвят няма.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, Белгиеца написа:

За кво ти е бе ?
Давай да си лафиме ние , виж ква убава седянка се заформя.

Щото ми се струва, че е измислен образ.

То теми за лаф гледам пълно.

Ти деца имаш ли?

 

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, rust написа:

Щото ми се струва, че е измислен образ.

То теми за лаф гледам пълно.

 

Форумът е залят с подобни теми, съдържащи измислени изповеди, измислени болести и пр.

Преди години ги триеха почти веднага, но изведнъж кой знае защо престанаха.

Явно някои се забавляват по този начин.

 • Харесва ми 1
 • Ядосан 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, Мойра написа:

Няма да споря с теб, само ще кажа, че дупката цвят няма.

 дупката има цвят и е черна ако н е  черна най -малкото е тъмна.

 • Ха-ха 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 минути, Yvan Sergeev написа:

 дупката има цвят и е черна ако н е  черна най -малкото е тъмна.

Що бе, има и розови на цвят ;)

Редактирано от Win_user (преглед на промените)
 • Ха-ха 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 18 минути, Win_user написа:

Що бе, има и розови на цвят ;)

 от тъмно-черно розовите бягай надалеч

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, rust написа:

Ти деца имаш ли?

Имам един син, що питаш ?

преди 41 минути, Мойра написа:

Форумът е залят с подобни теми, съдържащи измислени изповеди, измислени болести и пр.

Теоретично е възможно и да не е измислена, има разни деца които се стряскат и се скриват, като им кажеш че знаеш точно какво им е.

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)
 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 16 минути, Белгиеца написа:

Имам един син, що питаш ?

Лаф да става.

Ако пише някъде из нета подобни самопризнания като авторката на темата как ли ще процидираш?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Горещи теми в момента

 • Подобни теми

  • от Petar02
   Здравейте,
   Имам за задача да създам база данни за мобилен оператор. Какъв вид заявка или отчет или таблица трябва да създам, с която всеки месец да се създава автоматична фактура с дължима сума според определени критерии (на какъв вид план си и каква трябва да бъде месечната ти такса). И също какъв вид форма трябва да направя, за да се плаща тази фактура.
   Благодаря предварително за оказаното съдействие.
  • от Plamy Gerova
   Здравейте, може ли помощ за курсовата ми задача?
   съставете програма с функции за:
   а) въвеждане от клавиатурата във файл и в масив( чрез добавяне) данни за морски пътувания (до 25)- Морска гара Варна: маршрут, кораб-име, име на капитан, цени на билетите- I,II класа, брой пасажери в съответната класа, обща сума на продадените билети- през избран месец от годината.Извеждане текущото съдържание на масива(файла) на екрана.
   б) извеждане на екран данните за превозите на кораб по въведено от клавиатурата име на кораб(със запитване за справка)
   в) извеждане на екран данните за морско пътуване с най- голяма обща сума на продадени билети.
   Главна функция main()- с меня за избор на функции и проверка за състоянието та данните.Използване на локални променливи и функции с предаване на параметри. 
    
  • от georgi999
   здравейте надявам се да ми помогнете. 4 пъти ме късат на този изпит . На notepad ++ трябва да го направя .наистина не ми се отдава. моляви не ме критикувайте просто искам да взема изпита,разберете ме. Трябва да направя уеб сайт .ще кача файла за да видите там е обеснено подробно .моляви за помощ.благодаря предварително .  

  • от BWB. Eclipto
   Търся помощ за курсовата си работа по програмиране, защото отсъствах близо два месеца поради операция, а не се имам с колегите си.
   задачата гласи :"Съставете алгоритъм и напишете програма за въвеждане координатите на точки и извеждане на екрана координатите на онези от тях, които не лежат в защрихованата област.Въвеждането се прекратява, когато броят на въведените точки стане най-малко М и броят на лежащите в защрихованата област стане N."

   помощ!!
  • от nikchas
   Здравейте!
   От известно време се чудя как мога да си направя собствена марка, да речем за тениски ? Какво е нужно да знам и да направя ? Целта ми е нещо от сорта на print on demand системата само че да се намери солиден спонсор на продукти. Ще съм благодарен ако ми помогнете. 
 • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.