Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Може ли малко помощ.Правя си една таблица в Ексел за поръчки.Искам в полето "Дата" автоматично да се нанася "днешна дата" когато въведа данни в някоя от клетките в същия ред.Ще съм благодарен ако някой успее да каже как се прави това нещо :) 

 

Без име.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

щото е мноого трудно в полето да натиснеш Ctrl+;

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Май с функцията TODAY() ще е по-добре от гледна точка на мултиплицирането.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Става с TODAY() , но искам да се въвежда когато попълня останалите колонки на реда.Просто искам датата да отговаря да деня в който е направена поръчката 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В клетка Н3 пишеш:

=IF(OR(NOT(ISBLANK(A3));NOT(ISBLANK(B3));NOT(ISBLANK(C3));NOT(ISBLANK(D3));NOT(ISBLANK(F3));NOT(ISBLANK(G3)));TODAY();"")

Така, когато въведеш данни в някоя клетка от а3 до g3, в H3 ще се появи датата

Разделтеля ";" при теб може да е различен - зависи от eзиковите настройки на OS

Редактирано от street racer (преглед на промените)

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е отговора на темата:) Благодаря за бързите отговори !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

При правилно формулиран въпрос бързо се получава правилен отговор. :) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Между другото, ако става дума за поръчки - в тази таблица не виждам никъде колона за бр. - т.е дадения потребител, колко броя от даден артикул е поръчал!

И все пак си мисля, че подобно нещо е по добре да се спретне като база в access

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-вероятно всяка бройка е с уникален индивидуален номер и няма как да има >1 брой с даден номер.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 минути, ExaFlop написа:

Най-вероятно всяка бройка е с уникален индивидуален номер и няма как да има >1 брой с даден номер.

Ако е така, задължително в колоната с номера на артикула, трябва да се въведе алгоритъм за проверка на уникалност! Иначе ще стане мазало, като се попълва на ръка съответното поле

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, extazytu написа:

Това е отговора на темата:) Благодаря за бързите отговори !

И защо е необходимо да се записва датата след всички въведени данни. От тези данни има една, която е водеща, да речем Код или Име/Потребител.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защо "след всички" - дал съм формулка, при която трябва да е въведена стойнст на поне един от параметрите на поръчката.

Така или иначе, за подобен род неща си има бази данни - ексела не е най удачния вариант, но може да работи при по-леки задачи, като тази.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, street racer написа:

Ако е така, задължително в колоната с номера на артикула, трябва да се въведе алгоритъм за проверка на уникалност! Иначе ще стане мазало, като се попълва на ръка съответното поле

Не се знае източникът на номера - генериран в клетката (и със съответната проверка) или прочетен от баркод четец примерно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 23 минути, TRN написа:

И защо е необходимо да се записва датата след всички въведени данни. От тези данни има една, която е водеща, да речем Код или Име/Потребител.

Има логика да :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А за статистика/справка в последващ момент къде ще се отчита кога (дата на продажба/доставка)?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сигурен съм,че има и по лесни начини от Ексел....Но избрах Ексел първо,защото таблиците няма да са много сложни.Второ това е програмата от в която имам някакъв поне малък  "опит" :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 11 минути, extazytu написа:

Има логика да :)

Затова споделих, че двумерните масиви не са най-удачния начин за подобна "работа"!

Ако автора сподели по-подробно какво, как, кога иска да следи, мога да предложа готови безплатни решения

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

С риск вече да стана нагъл :) . Имам още едно въпрос, възможно ли е при въвеждане на дадена поръчка с артикул и размер в лист 2, автоматично да се подважда продадения размер от съответния артикул в складовата наличност от лист 1


ПРИМЕР:
От артикул 2300 имаме 3бр. 36ти размер(Лист 1)
Получавам поръчка за 1бр 36ти размер от артикул 2300 (Въвеждане на поръчката в Лист 2)
И автоматично в лист1 да станат 2бр 36ти размер 
 

поръчки.jpg

склад.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, може, като укажеш клетката с въвежданото количество в клетката с формултата за наличното количество на другата страница. С Copy/Paste можеш да преместиш номера на клетката от едната страница в другата.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пич, за обувки/чанти/куфари..... ли става дума?

Ако е така. прекалено много стават IF-овете :)

Пиши на лично подробности - може да имам нещо готово (или лесно пригодимо)

Не за друго, ама тоя филм съм го играл (номера, цветове. екстри...) и "на края на филма ме застреляха" :)

 

Редактирано от street racer (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 минути, street racer написа:

Пич, за обувки/чанти/куфари..... ли става дума?

Ако е така. прекалено много стават IF-овете :)

Пиши на лично подробности - може да имам нещо готово (или лесно пригодимо)

Пиша на лично :)) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.