Премини към съдържанието
nqkakvoime

Колко кубика абсорбатор/аспиратор ми трябва за кухня 3.20 на 3.50 с височина 2.60

Препоръчан отговор


гледах някаква формула и според нея около 300 кубика. ама тва значи че като взема някой аспиратор на който максимума му е 300 ще трябва да работи винаги на макс ли ???

Редактирано от nqkakvoime (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имаш в предвид куб.м/час или нещо....друго?

И за какъв точно уред става дума, че това "аспиратор" е разтегливо понятие

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 минути, street racer написа:

Имаш в предвид куб.м/час или нещо....друго?

И за какъв точно уред става дума, че това "аспиратор" е разтегливо понятие

да , куб м/час

аспиратор/абсорбатор за кухня имам предвид

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 52 минути, nqkakvoime написа:

гледах някаква формула и според нея около 300 кубика. ама тва значи че като взема някой аспиратор на който максимума му е 300 ще трябва да работи винаги на макс ли ???

Вярно си пресметнал, но аз бих взел с капацитет 500 m³/h. Да избегнеш конденза в кухнята до колкото е възможно.

 

 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 44 минути, XECUTIONER написа:

Вярно си пресметнал, но аз бих взел с капацитет 500 m³/h. Да избегнеш конденза в кухнята до колкото е възможно.

 

 

какво мислиш за този. да го поръчвам ли. 650 кубика , немски. или е прекалено голям

http://technika.bg/product/13015/aspirator-bosch-dww06w650.html


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 минути, nqkakvoime написа:

какво мислиш за този. да го поръчвам ли. 650 кубика , немски. или е прекалено голям

http://technika.bg/product/13015/aspirator-bosch-dww06w650.html

Става, но както виждаш има 2 режима на работа, а комплекта за рециркулация е по-скъп от самия уред. Тоест ако го закупиш няма да му ползваш пълният потенциал, освен ако не закупиш и този допълнителен комплект. Също така трябва да си сигурен, че е с подходящи размери и уверен в себе си, че можеш да го монтираш и свържеш към електрическата мрежа. Не знам за модела дали не иска твърда връзка.

От мен толкоз и лека вечер!:)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 19 минути, XECUTIONER написа:

Става, но както виждаш има 2 режима на работа, а комплекта за рециркулация е по-скъп от самия уред. Тоест ако го закупиш няма да му ползваш пълният потенциал, освен ако не закупиш и този допълнителен комплект. Също така трябва да си сигурен, че е с подходящи размери и уверен в себе си, че можеш да го монтираш и свържеш към електрическата мрежа. Не знам за модела дали не иска твърда връзка.

От мен толкоз и лека вечер!:)

благодаря за помощта и лека

 

 

60 см е ширината на бош-а . току що премерих 30 и няколко сантиметра от центъра на комина до стената... значи абсорбатора ще бъде почти прилепнал до стената но все пак пасва.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да ти го кажа просто: Малките са с 1 вентикатор за 300 - 350 - 400/ По-добрите са с 2 вентилатора за 400 - 500 - 550. Нагоре са промишлени за кухни в заведения.  Моят е някаква EDESA (испабнски с 2 вентиклатора около 500 кубика. За вграждане и стартиране с издърпване.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

   Когато вземате абсорбатор и го вържете към комина трябва да имате предвид , че въздуха ,който ще изтегля трябва да се запълни от някъде. Помещението вие малко и със сигурност трябва да отваряте навън врата при такива големи количества на работа . При един комшия с по-голямо помещение  получено при съединяване на две стаи и с добра изолация се получи така , че започна да влиза дим :shock11: през другия изход за комин и понеже  имаше таван със звездички  от тях влизаше дима , беше в паника ,помисли че се е запалил.Викна ме за помощ .Нещата не са еднозначни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

аз така или иначе отварям .. поне да не стават кадиляци. днес след печене на риба беше като газова камера кухнята

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.