Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,купих си нова видео карта https://www.zotac.com/us/product/graphics_card/zotac-geforce-gtx-1050-ti-oc-edition

Тъй като монитора ми е старичък и е само с VGA порт си закупих и това https://erabg.com/produktov-katalog/6902-adapter-converter-dvi-d-to-vga.html

за да мога да свържа видео картата към монитора.Днес реших да я инсталирам и я поставих на дъното ASRock H110M-HDV ,всичко тръгна но резолюцията беше отвратителна

и реших да инсталирам новите драйвери на картата от сайта на nvidia започнаха да се инсталират и по средата на инсталацията БАМ И ЧЕРЕН ЕКРАН.Свързах HDMI кабел към телевизора

и там нямаше никакъв проблем излиза ми като монитор а самия монитор дава черен екран.

До сега бях с вграденото видео HD Graphics 530 на Интел и не знам трябва ли да го изключа или не

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблем с разделителната способност или самият преходник е развален. Ако рестартираш компютъра показва ли ти на екрана тестовете и програмите за bios?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като рестартирам нищо не показва освен черен екран,а  на телевизора през HDMI  всичко е ок

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, Sepia11111 написа:

Като рестартирам нищо не показва освен черен екран,а  на телевизора през HDMI  всичко е ок

Кажи си модела на монитора?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Извади новата видеокарта и вържи монитора към старата и виж дали ще има сигнал. Ако е така най-вероятно преходника ти не струва.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 48 минути, Sepia11111 написа:

и реших да инсталирам новите драйвери на картата от сайта на nvidia започнаха да се инсталират и по средата на инсталацията БАМ И ЧЕРЕН ЕКРАН.Свързах HDMI кабел към телевизора

и там нямаше никакъв проблем излиза ми като монитор а самия монитор дава черен екран.

Драйверите са проблема. Деинсталирай ги, и наново инсталирай.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, Sepia11111 написа:

Проблема е че нямам стара видео карта освен вградената

Ами свързваш го към вградената, но преди това извади външната.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Деинсталирах драйверите и като свързах картата и монитора даде пак същата гадна резолюция,свалих този път драйверите от страницата на zotac инсталирах ги до края и ми поиска рестартиране приех и пак се стигна до черния екран а на телевизора пак е всичко 6

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Докато си работи на телевизора, пусни на extended от настройките на дисплей на Windows и си промени резолюцията и честотата на монитора на каквато трябва. Избираш първо настройката "1", после даваш ляв бутон да маркираш втори дисплей монитора "2" и накрая от "3" променяш резолюцията само за монитора. Така ще се появи като втори дисплей, като след като го настроиш може да си го направиш главен и ако искаш може да местиш прозорци от единия на другия дисплей, в зависимост как си ги настроил, като закараш прозореца най-ляво или най-дясно на екрана, горе на картинката може да ги разместваш и да стане и най-горе или най-долу и т.н.

dd.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема е че като съм на телевизора ми отчита само него няма друг дисплей за настройка, а гадната резолюция е преди да инсталирам новите драйвери

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да не би да се е повредил нещо монитора? Включи и двете видеокарти да са активни от BIOS и си тествай монитора на вграденото видео дали ще запали. Или пък преходника нещо да се е прецакал? На дъното нямаш ли DVI порт да го тестваш и там пак през вграденото видео?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Телевизора и монитора ти са с различна резолюция. Ако не отчита монитора значи или не е свързан или някой от портовете е изгърмял или тоя преходник е менте.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дано не е от картата че е на 2 дена а за преходника не гарантирам.

А преди да инсталирам драйверите защо преходника работи.

И дайте линк за някой преходник че да не се набутвам 300лв за нов монитор

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тя картата очевидно работи щом вади сигнал към телевизора. Това ли е драйвера? http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/127665/en-us

 

п.с. Монитори с DVI има втора ръка за 50 лв. които са подобни на твоя. Трябва да се търсят частни обяви разбира се от фирма ще е доста по-скъпо.

http://www.kvantservice.com/LCD_Monitori_detaili/Artikul_8564_P2210.html - Това е с диагонал и резолюция като твоята но с необходимите изходи.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да това е драйвера,а за монитор втора не ми се дават пари май пак ще взема да се набутам още един път 20лв за конвертор и ако не стане ще си взема ето това https://www.jmt.bg/acer-sa240ybid-um-qs0ee-001-pid23657 и да реша проблема с портовете

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То по-добре да си беше взел читав монитор от самото начало. Иначе има и по-евтини IPS с този диагонал.

Това е актуалния - http://www.vario.bg/aoc-i2475sxj

Старият - http://www.vario.bg/aoc-i2480sx

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Май вече се навих за монитор колега,дай още едно две три предложения за  IPS монитор че да си поръчвам и да се спре с тези преходници

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А ти пробва ли на вграденото видео пак питам дали монитора работи???

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Искаш да свържа конвертора към дъното с порта DVI-D и да видя дали работи ли,ако е това не няма сигнал

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Май хич не гледаш какво ти пиша - горе писах да го направиш, както си е било преди, към вграденото видео с VGA. Ако си го изключил от BIOS го активирай пак. Ако го напиша още един път ще е 3ти!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да от там си работи,през цялото време и продължавам да си пиша с вас така от вграденото видео там няма дерт

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи остава да има проблем в преходника или ти не правиш нещо правилно...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре кажи ми стъпка по стъпка как става и да пробвам последно,ако не те затруднява де.

п.с.Картата сега не е в компа

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.