Премини към съдържанието
Хитрейшио

Пренасочване с .htaccess - изображение към url

Препоръчан отговор


Опитвам се да направя така, че да пренасоча директория изображения към url-а на сайт.
Накратко  - идеята е маркетинг чрез платформи като Вайбър и Скайп. Трябва да не се вижда обикновен URL, а определен банер, който като се цъкне и се отвори браузера, браузерът да пренасочва към конкретен URL, вместо да отваря изображението.
Очевидно трябва да го направя с rewrite, но не мога да измисля какво да сложа като condition. Опитах много варианти, обаче аз не искам директно пренасочване.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Можеш ли да дадеш по-ясен пример, защото не успях да разбера.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Примерът е много ясен. Искам да излъжа вайбър, че изпращам картинка, а когато човекът цъкне и се отвори браузера, тази картинка да пренасочва към конкретен адрес на уеб страница. Т.е разпращайки линк към банер, да го изобразява като картинка, а след това кликайки човекът, да го пренасочва към сайта.
Цялата гимнастика е, защото вайбър кешира по някакви странни си принципи първата картинка на страницата и я лепва като описание на линка.
Никой не ползва вече мейлове и ми трябва това за платформи като вайбър, скайп и т.н
Искам да му тикна картинка yourdomain/banner.png
Вайбър да я кешира , но отворен линка в браузера да пренасочва към yourdomain/index.php
Опитах се да направя отделна HTML страничка и тогава пренасочване, само заради тази тъпотия, но вайбър не иска да изобрази картинката, която е единствена на страницата и не знам защо!

Редактирано от Johnny B (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не разбирам идеята. Като изпратиш линк, взима картинката и я слага под него. Като се натисне, праща към линка.

Ако искаш да изпратиш картинка и тя да изпраща до някъде няма как да стане.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, DvDty написа:

Не разбирам идеята. Като изпратиш линк, взима картинката и я слага под него. Като се натисне, праща към линка.
Ако искаш да изпратиш картинка и тя да изпраща до някъде няма как да стане.

Когато изпратиш линк към картинка качена на сървъра ти, има възможност да цъкнеш на картинката и да ти се отвори в браузера.
Опитвам се да го излъжа, че когато отвори браузера - да пренасочва към страницата.
Така във вайбър виждаш картинка, цъкаш и те пренасочва към страницата.
Чудя се дали въобще е възможно и изпълнимо.
Можеш ли да ми кажеш по какъв начин вайбър кешира първата картинка на страницата?
Направих HTML страница с css, сложих на нея само 1 картинка и нищо друго.
Пускам я във вайбър и той не кешира картинката.
Никой не обяснява по какъв принцип го прави вайбър това кеширане на първо изображение на страницата.
И не знам как да го реализирам
:)


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сигурен ли си, че е по първа снимка от станицата и не е мета таг?

https://developers.facebook.com/docs/sharing/webmasters#markup

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, DvDty написа:

Сигурен ли си, че е по първа снимка от станицата и не е мета таг?

https://developers.facebook.com/docs/sharing/webmasters#markup

Ами не е мета таг.
Имам страница, в която първата картинка, която е хванало се намира в class, а не е хванало фавикона за изображение, което да описва линка..
Пробвах да вкарвам в мета таг и фавиконче - и него не хваща от моята страничка.
Написах за 1 минутка нещо такова...
И вайбър не хваща картинката - Logo.png

<html>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<title>Products</title>
<body> 
<div class="img">
<a href="http://mydomain">
  <img src="logo.png" alt="logo"">
</a>
</div>
 </body>
</html>

Ако беше мейл, мога да пусна директно html в съобщението. А с тия недъгави платформи се мъча.
Правя го за един приятел, който искал да използва банер, който да разпраща по вайбър и скайп.
Но хората не да набират адреса, а да цъкнат и да ги прати на страницата

Редактирано от Johnny B (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 минути, DvDty написа:

Добре, аз защо тогава не мога да го излъжа? Не ми изобразява никакво изображение от html страницата. Изображението е в същата директория и се вижда в хтмл страницата?
п.п DAMN!!!!
OpenGraph!!?!?! За първи път чувам това! Да, стана! БЛАГОДАРЯ!!! :))))

п.п2 Моята работа с htaccess няма да мога да я направя, нали?

Редактирано от Johnny B (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не виждам проблем да го реализираш и с mod_rewrite. Трябва да следиш HTTP_USER_AGENT и ако се идентифицира като вибратор или скапия да показваш изображението. В противен случай за показваш html/php файлът.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма какво да правиш с htaccess... Или пращаш снимка или линк, към който той си слага картинка. Няма как да изпратиш снимка с линк, който да редиректва.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нещо не го разбрах тоя пост...

Имаш адрес http://......./12345/logo.png да речем. Проверяваш HTTP_USER_AGENT -ът дали съдържа някакъв индентификатор за вибратор, скапия или там каквото ти е кеф и ако да, сервираш изображение http://......./logo.png . Ако не (подразбиращо се поведение) сервираш http://......./index.php?id=12345 да речем.

Така ако клиентът любезно показва изображенията не като линкове а като изображения, ще виждаш изображение. Ако кликнеш на него и отвориш линкът с браузер, ще видиш web страница. Дали горните клиенти позволяват подобно поведение не знам (просто не ги ползвам).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какъв е смисалът? Отново пращаш линк, който показва снимка от страницата. Какво прави линк-а от там на татък си е отделен въпрос.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Смисълът е в това, че имаш универсално решение. Все пак ОП пита дали има шанс да се реализира само с .htaccess. А до колко има смисъл да го прави, след като OG му върши работа ще си прецени сам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

OG е универсално решение!? Проблемът е, че при пренасочване с htaccess, също ти трябва OG, за да покажеш снимката от линка...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

OG не е универсално решение, защото изисква клиентът да го поддържа. Универсално решение е това, което работи на всички клиенти - всичко останало е частен случай за конкретен клиент.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кого реферираме като клиент?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 12/21/2017 в 8:56, mr mcwolf написа:

OG не е универсално решение, защото изисква клиентът да го поддържа. Универсално решение е това, което работи на всички клиенти - всичко останало е частен случай за конкретен клиент.

Аз ако знаех user agent-а на Viber... Трябва специално да го следя.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.