Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

от доста време наблюдавам едно странно "зависване" на компютъра ми. Да, старичък е, но засега ми върши работа. 

Ще се опитам да опиша проблема - понякога става доста бавен, лагва страшно много, като не съм пуснал нещо, да товари доста системата, а просто browse и това е. Като пусна някой клип от туба и 

сменя табчетата на броузъра (хром) и се чува едно пръщене (забиване) на звука и картината. Това става същото и когато играя понякога overwatch. Снощи и тая сутрин беше ужасно. Снощи дори и след рестарта беше същата работа, а тая сутрин още по зле - наблюжаваше се просто един страхотен "лаг" . След 2 рестарта нещата се оправиха и компютъра си работеше нормално. Когато си пусна да гледам някой филм и стане така се получава същото - забиване на звук и картина. Преди 3 седмици е преинсталиран с платен windows, но нещата явно .... 

Пуснах няколко теста днеска - за ссд-тата и тн, но не показа нищо освен това. runtime error 200

IMG_0039.jpg

IMG_0040.jpg

Untitled.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тествай твърдия диск за грешки. Дай снимка от SMART статуса да видим какво пише. Виж си температурите на процесора ПОД ТОВАР какви са. Виж и в Computer management/Event viewer/Windows logs/System дали няма някакви грешки - нещо с удивителна или с червено.

Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Синхронизационна грешка !

Няма универсално решение на проблем !

Най много да си прахосаш парите по сервизи и уж компютърни гурута !

Ще опитам да помогна !

Пуснете проверка на файловата система на диска !

Проблемът ви е софтуерен не пилейте парите си за нов хардуер !

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1. Инсталирай си програмата HD Tunes и покажи Health status на хард дисковете.

2. Инсталирай си програмата Speccy или AIDA, за да видим какви са температурите.

3. Ако компютъра е стар и не му е правена профилактика е нужно да се направи ( почистване от прах, проверка на вентилаторите, почистване на слотовете с контактен спрей, проверка за подути кондензатори).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, Радослав Матев написа:

Тествай твърдия диск за грешки. Дай снимка от SMART статуса да видим какво пише. Виж си температурите на процесора ПОД ТОВАР какви са. Виж и в Computer management/Event viewer/Windows logs/System дали няма някакви грешки - нещо с удивителна или с червено.

на event viewer излязоха доста удивително с червено....

windows-a е преинсталиран преди 2 седмици, но пак се появиха проблемите, заради които направих преинсталацията.1.jpg.49330082da70564e6d9ac9e668565b82.jpg

2.jpg

12.jpg

1.jpg

2.jpg


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дай и на Aida64 смарт-а как го дава, че тука нещо не ми е много ясно, тези "Soft read/Soft ecc..." работи, където има някаква RAW дата не ми харесва. Какви са точно тези грешки в червено в Event-a? Ако са всички за това "Distributed..." нещо си няма проблеми. Пусни и един "Tools/System Stability test" на Aida64  и сложи отметка само на "Stress FPU" за 5-10мин. да видим какви стойности ще изкара максимални за температура на процесора.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

DJrwOVt.png

StnTXm9.png

23jah7p.png

 

Направете както е на снимките !

Проверете и за чипсет овърволтаж в биоса !

Явленията описани от вас може и да са причинени от защитния софтуер !

Проблемен ъпдейт !

От мен толкова !

Препоръчвам ви да пробвате и осмицата с горните настройки !

Пробвайте и ахчи и сата моуд !

При ссд тата за предпочитане е сата моуд !

Тествайте  и изберете един от двата !

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Повечето от грешките в червено са такива:

The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with ...

The server {4AA0A5C4-1B9B-4F2E-99D7-99C6AEC83474} did not register with DCOM within the required timeout.

The previous system shutdown at 12:02:47 PM on ‎1/‎14/‎2018 was unexpected.

The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID 
{D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}
 and APPID 
{9CA88EE3-ACB7-47C8-AFC4-AB702511C276}
 

 

 

 

stabilitytest.png

Редактирано от bumblebee (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По време на забавянето гледал ли си процесора на колко % е натоварен и кой процес го товари? Може да ползваш Process Hacker за по-подробна информация.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има и друго нещо - независимо какво правя - дали ще отворя browser или пусна плеър за филм, понякога просто замръзва за около 30 секунди и каквото и да натисна и да направя си стои така, след около 30 сек. се отварят всички други неща, които съм натиснал - папка, алт+таб и тн.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това прилича на проблем с хард диск, но може и да е от нещо друго. Пробвай да инсталираш Windows на другия диск (гледам, че имаш 2) и виж там дали ще прави същите работи. Ако си с две плочки RAM, пробвай само с едната и после с другата дали ще има проблеми. Тествай и с някой Live linux.

Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Накратко - грешките са свързани с някой софтуер, който няма права да се регистрира в определеното му време.

Правена ли е проверка на файловата система, както предложиха по-горе? Направи една профилактична, ако вече не си -> https://support.microsoft.com/en-us/help/4026529/windows-10-using-system-file-checker

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,

пуснах проверка на файловата система и не откри никакви проблеми

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сега баш си заби и нищо не можех да направя.... ето какво ми изписа на event viewer 

The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID 
{D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}
 and APPID 
{9CA88EE3-ACB7-47C8-AFC4-AB702511C276}
 to the user DESKTOP-5S9H0OA\adrea SID (S-1-5-21-2493495478-4109627311-950006105-1001) from address LocalHost (Using LRPC) running in the application container Unavailable SID (Unavailable). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Отвори си диспечера на задачите и го дръж на екрана, та като забие, да можеш да видиш какво товари процесора .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я пробвай в safe mode with networking - пускай пак клипове плюс каквото се сетиш, да видим как ще се държи.

RAM-та тествал ли си я( гледам си пускал Hiren's)?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Прилича на проблемен ъпдейт и/или някоя гадинка. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, techmaniac написа:

Прилича на проблемен ъпдейт и/или някоя гадинка. 

Ем той нали пуска проверка на системни файлове + DISM, та остана да посети :

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нямаше ли начин да се сложи някоя по-тежка антивирусна, на тази стара машина?... :angry:

Пробвай без нея как е положението.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Провери ли дали нещо товари процесора, когато компютъра забива, както ти казах по-горе? Не виждам да си писал за това??

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 1/14/2018 в 23:56, Gregory House написа:

DJrwOVt.png

StnTXm9.png

23jah7p.png

 

Направете както е на снимките !

Проверете и за чипсет овърволтаж в биоса !

Явленията описани от вас може и да са причинени от защитния софтуер !

Проблемен ъпдейт !

От мен толкова !

Препоръчвам ви да пробвате и осмицата с горните настройки !

Пробвайте и ахчи и сата моуд !

При ссд тата за предпочитане е сата моуд !

Тествайте  и изберете един от двата !

Колко от тези стъпки изпълнихте !

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 часа, Gregory House написа:

Колко от тези стъпки изпълнихте !

Изпълних всичко, което ми казахте - проблемът остана. 

Пробвах да махна едната плочка рам - проблемът остана.

Оставих другата - засега не е правил проблеми.

Направих тест на паметта, но нищо не показа...интересно

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То на такава стара машина може много неща да е, може и нещо дъното да е заминало вече. Ако работи с една плочка рам, пробвай, ако имаш други свободни слотове, да им сменяш местата, да видиш дали ще има проблеми. Направи една чиста инсталация на Windows, за да премахнеш софтуерен проблем. В краен случай в някой сервиз да го тестват, ако имаш от някой да намериш друго дъно ги смени да видиш дали пак ще прави проблеми.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Zikkciwe
      Здравейте , от около два или три месеца имам проблем с телефона ми. Когато си ровя из фейсбук или където и да е било , понякога ми се пуска менюто за рестартиране , самолетни режими , изключване и другите простотии (все едно задържам бутона за пускане , но не го правя ) и така нататък. От онзи ден дори спря да работи самото копче , и се налага да го включвам като използвам USB кабел. Включвам го в компютъра , и чак тогава светва екрана , иначе ако имам късмет веднъж на 1 час да работи копчето. Преди да започне проблемът , копчето се беше извадило и се наложи да го търся из леглото ми. (в крайна сметка го намерих , и го сложих обратно.) Дадох го на един човек да го оправи , първите дни работеше , но вече тотално спря да работи. Въпросът ми е , дали трябва да го занеса обратно в магазина (няма да казвам оператори и такива неща) за да го оправят , защото още е в гаранция , или да си поръчам ново копче и да го залепя някак си да не мърда , понеже самото копче се клати когато се натисне , и може би това е проблемът?
    • от georgi.georgiev9
      Трябва ми човек спешно който разбира от матлаб  много ви моля СПЕШНО Е!!!!
    • от даниел павелов
      Добър ден! Бих искал да попитам дали мога от някъде да си изтегля БЕЗПЛАТНО учебници по биология и химия за 8-и и 9-и клас, понеже правих струвах не намерих, все са до 7-и клас, а аз имам електронен четец  и понеже ще заминавам сега за месец на село и затова питам. Благодаря ви предварително!
    • от Bongo1333
      Здравейте не ми дава да си изтегля енда игра от St eam , когато цъкна да я изтегляя ми излиза това.. 
    • от coldrage
      Здравейте, от скоро съм с Ubuntu 18.04. Опитвам се да подкарам една игра, но ми дава следният проблем :
      Wine cannot find the FreeType font library.  To enable Wine to
      use TrueType fonts please install a version of FreeType greater than
      or equal to 2.0.5.
      http://www.freetype.org

      Търсих инфо в нета и правих какви ли не опити но не можах да го реша.
      Помагайте, моля!
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.