Премини към съдържанието
Horatio Caine

PC не изгасва и след това трудно включва.

Препоръчан отговор


Добро утро,от скоро ми се появява един проблем с компютъра.Когато е работил 24+ часа и преди лягане го изключвам ми се появява доста странно явление.Натискам Shut Down,монитора изключва обаче компютъра остава да работи и въобще не спира/изчаквал съм го около 30мин да видя ще спре ли,но НЕ!/Съответно го спирам с задържане на копчето и после сутрин е мъртав.Пускам го перките тръгват но не изгрява,докато не го изключа и не извадя HDMI кабела за определено време.Мерил съм напреженията в норма са,хардовете са Ок,всичко си работи попринципно без грешка.При игри видео картата не дава никакви признаци за проблем/дефект вдига си честота до 1700мхц.Също да кажа и че когато не е изгрял светодиода за хардовете не свети въобще.Благодаря на всеки включил се предварително.

П.П. Само да спомена още нещо.Направи ми впечатление отпреди още,че ако си ползвам компютъра/седи вкюлчен/ по 10-12 часа на ден и вечер си го гася "Времето на работа" в таск мениджъра не се нулира и до снощи се бяха натрупали 14 дни и часове.

Редактирано от Horatio Caine (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като за начало тестваш с друго захранване.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ще опитам с друго обаче ми се струва малко странно да е от захранването.Ако беше от него според мене щях да имам проблем и при сериозни натоварвания да гасне/сече сини екрани.С това захранване съм имал Athlon 5200+ с клок сериозен и винаги е било в норма.Уина ми е на 4месеца ако има някакво отношение спрямо това което допълних.

Редактирано от Horatio Caine (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 минути, Horatio Caine написа:

Ще опитам с друго обаче ми се струва малко странно да е от захранването.Ако беше от него според мене щях да имам проблем и при сериозни натоварвания да гасне/сече сини екрани.С това захранване съм имал Athlon 5200+ с клок сериозен и винаги е било в норма.Уина ми е на 4месеца ако има някакво отношение спрямо това което допълних.

Виж си тогава и настройките за Power Managment в windows и в bios.


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Horatio Caine написа:

Уина ми е на 4месеца

А кой е той?
Стартирай cmd с администраторски права и в него напиши:
powercfg /spr /output "system-power-diagnostics.html"
Качи файла C:\WINDOWS\system32\system-power-diagnostics.html на http://dox.abv.bg/files/sharenof
Копирай линка за споделяне и го публикувай тук.

 

Може да стартираш следната команда в админска конзола:

Цитат

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /f /v "PowerdownAfterShutdown" /t REG_SZ /d "1"

да натиснеш Enter и след това да рестартираш машината. След повторното зарежданер може да пробваш да изключиш компютъра.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ОС е Win10 х64 Pro.
http://dox.bg/files/dw?a=f3b5bdeabe 
След втората команда ми се струва,че системата зарежда по-бързо дори с спрян Fast startup от Win-a и от Биос/там беше спрян по дефолт/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Десен клик по Старт бутона, избери Device Manager, навигирай до Network Adapters, кликни пред иконата. Кликни с десен бутон по Realtek GBE... и избери Properties. Кликни на раздела Power Management и махни всички (3броя) отметки.
Пробвай да изключиш.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направих го и стартира нормално.Тази настройка за Power Management какво точно представлява,че ми стана интересно чак да бъгва толкова системата? :O

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не позволява на компютъра да се изключи.
Сега всичко ОК ли е?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ДАААААА,гаси се и се пуска нормално.Дори вече може да ползвам Sleep режима.Благодаря много за помощта!:beer11:

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пусни една контролна проверка:

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, DarkEdge написа:

Може да стартираш следната команда в админска конзола

Златен си! Това реши и моя проблем, който беше абсолютно същият. Когато подкарах компа на 3 Януари 2017 г., той си гаснеше нормално. 4 месеца след това обаче започна да прави номерата, които Хорейшио Кейн описа и мислех, че чипсетът е дефектирал (на стария комп беше дефектирал и правеше същото плюс други неща, които индикираха това). Явно обаче сегашният чип си е читав, но пък това не обяснява защо от нищото престана да се изключва както трябва.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пусни си една контролна диагностика за всеки случай. Да си видиш да няма и други подводни камъни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, DarkEdge написа:

Пусни си една контролна диагностика за всеки случай. Да си видиш да няма и други подводни камъни.

Направих го това, но ми пусна празен html файл (0 байта) и затова не го споменах.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-вероятно конзолата не е била с админски права.
Стартирай админска конзол а и постави това долу

Цитат

powercfg /spr /output "system-power-diagnostics.html"
C:\WINDOWS\system32\system-power-diagnostics.html

Ще ти се отвори браузър с диагностиката

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Напротив с админски беше. Сега пуснах ConsoleZ (като админ) и в нея същата команда ми изписва "invalid parameters":

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

C:\Console>powercfg /spr /output "system-power-diagnostics.html"
Invalid Parameters -- try "/?" for help

C:\Console>

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ох, това е Win 7 сори
powercfg -energy

%userprofile%\energy-report.html

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, Horatio Caine написа:

Добро утро,от скоро ми се появява един проблем с компютъра.Когато е работил 24+ часа и преди лягане го изключвам ми се появява доста странно явление.Натискам Shut Down,монитора изключва обаче компютъра остава да работи и въобще не спира/изчаквал съм го около 30мин да видя ще спре ли,но НЕ!/Съответно го спирам с задържане на копчето и после сутрин е мъртав.Пускам го перките тръгват но не изгрява,докато не го изключа и не извадя HDMI кабела за определено време.Мерил съм напреженията в норма са,хардовете са Ок,всичко си работи попринципно без грешка.При игри видео картата не дава никакви признаци за проблем/дефект вдига си честота до 1700мхц.Също да кажа и че когато не е изгрял светодиода за хардовете не свети въобще.Благодаря на всеки включил се предварително.

П.П. Само да спомена още нещо.Направи ми впечатление отпреди още,че ако си ползвам компютъра/седи вкюлчен/ по 10-12 часа на ден и вечер си го гася "Времето на работа" в таск мениджъра не се нулира и до снощи се бяха натрупали 14 дни и часове.

Пуснете и проверка на файловата система !

Явлението е заради корупшън !

Зануляване на пейдж файла също е препоръчителен !

Явлението няма нищо общо с изговореното по горе !

Редактирано от Gregory House (преглед на промените)
  • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, DarkEdge написа:

Ох, това е Win 7 сори
powercfg -energy

%userprofile%\energy-report.html

Няма проблем. ;)

Ето го репортът:

energy-report.html
http://www116.zippyshare.com/v/XhzMFHvc/file.html
 

Като гледам няма нищо допълнително. Първите 3 червени забележки съм ги направил аз лично, защото предпочитам аз лично да решавам кога компютърът да спи; на ХДД-то съм му забранил да се изключва, защото е много дразнещо през 20 мин. да трябва да го чакам да прочете всяка една директория и през което време да не мога и една песен да си пусна; това, което пише за процесора е пълна глупост - Intel Speedstep Technology е пусната в БИОС-а, а в настройките за тока минималната скорост на процесора съм я задал да е 33%, така че когато не играя игри, той върви на 1.18 Гигахерца и не знам какво не му харесва на тази скорост, та вика, че била прекалено висока.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Таааааакааа,отново съм аз и отново същия проблем.Да поразкажа малко от лога ще се види как пцто е включено в 12:29 и такаа излезнах оставих го да си работи,прибрах си се и преди малко точно си викам да погледна какво е отчело в Таск мениджъра при "Време на работа" и гледам 37:12:25 и секундички/това във 22:21/ дадох му едно изключване и спря без проблем.Пускам го след 30 сек и ГРЕДА.Гася от захранването пускам и ГРЕДА.Спирам го отново извадих само HDMI,сложих си го веднага И БАМ тръгна от раз.Да пробвам друг кабел?Дали не е съвместност от проблеми?Ще го убия.Компютъра де.
http://dox.bg/files/dw?a=d8f57d1634

Хаус бамка ти проста.

Редактирано от Horatio Caine (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, rado84 написа:

настройките за тока минималната скорост на процесора съм я задал да е 33%, така че когато не играя игри, той върви на 1.18 Гигахерца и не знам какво не му харесва на тази скорост, та вика, че била прекалено висока.

Аз го карам на 5% :) 
Да, няма критични ситуации 
Може да си забраниш PCI Express Active-State Power Management (ASPM) в настройките на управлението на захранването.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Горният пост беше за Радо. Ти си прегледай настройките в BIOS  за графичния адаптер.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 50 минути, Horatio Caine написа:

Пускам го след 30 сек и ГРЕДА.Гася от захранването пускам и ГРЕДА

Тия греди и колони нищо не ми казват за поведението на машината.
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.