Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

странен проблем с Toshiba A300


Препоръчан отговор


пробвах с друго захранване, смених РАМ, разкачих всякаква периферия, дори диска, ....играх си с биоса, даже на дефолт го сложих и същататa работа 

при махнат диск при опит за инсталиране на Windows 7 замръзва ( в половината от случаите със хоризонтални линии артефакти ) на Windows is starting...... момента с четирите цвята още в началото, даже не стигам до момента в който трябва да избера версията на Windows-a, език и т.н. в някои от случаите изключва shut sdown

пробвах  със  Linux Mint, Ubuntu..(просто да видя да не инсталатора на Win 7 да се е повредил)  ...излиза ми Linux менюто, избирам ,,try without install' ....една мигаща чертичка в горния ляв ъгъл и .... до там

странното е че зарежда Hirens Boot Mini XP от флашка и си работи без проблем, даже му пуснах HD Tune да видя дали южния мост не е проблема, само че освен бавната скорост на сканиране от 2.6MB  друго странно не видях

закачих му един диск с инсталиран Win 7 и при него същите проблеми....... според мен е видеокартата коqто като се натовари малко повече и дава тези артефакти, замръзва или изключва, странното е как при Hirens Boot Mini XPне два никви проблеми

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сервиз !

Чипсет овърволтаж търсете в биоса !

Желателно е да се внимава !

Вдига се с 50 мили волта !


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, Gregory House написа:

Сервиз !

Чипсет овърволтаж търсете в биоса !

Желателно е да се внимава !

Вдига се с 50 мили волта !

От старото ново няма как да стане :D

Това да не ти е автомобил ?

Или машина със сървърна архитектура.

Виждал съм живи циско суичове на 17 години, работещи стабилно но не с всички портове.
Както и живи HP Blade сървъри на  13 години в напълно работоспособно състояние.
Виждал съм и живи лаптопи Тошиби на 10 години, редки модели но не са със същото качество като гореспоменатите.
Не са проектирани да изкарат толкова дълго.

Въобще не заслужава тази бракма да влиза в сервиз!
 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Възможността за чипсет овърволтаж не винаги е налична и/ или необходима !

Поздрави на хейтъра Tanner Foost Foust.  :hit:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, julienalexandrov написа:

пробвах с друго захранване, смених РАМ, разкачих всякаква периферия, дори диска, ....играх си с биоса, даже на дефолт го сложих и същататa работа 

при махнат диск при опит за инсталиране на Windows 7 замръзва ( в половината от случаите със хоризонтални линии артефакти ) на Windows is starting...... момента с четирите цвята още в началото, даже не стигам до момента в който трябва да избера версията на Windows-a, език и т.н. в някои от случаите изключва shut sdown

пробвах  със  Linux Mint, Ubuntu..(просто да видя да не инсталатора на Win 7 да се е повредил)  ...излиза ми Linux менюто, избирам ,,try without install' ....една мигаща чертичка в горния ляв ъгъл и .... до там

странното е че зарежда Hirens Boot Mini XP от флашка и си работи без проблем, даже му пуснах HD Tune да видя дали южния мост не е проблема, само че освен бавната скорост на сканиране от 2.6MB  друго странно не видях

закачих му един диск с инсталиран Win 7 и при него същите проблеми....... според мен е видеокартата коqто като се натовари малко повече и дава тези артефакти, замръзва или изключва, странното е как при Hirens Boot Mini XPне два никви проблеми

Заминала видеокарта. Windows XP от хирена зарежда с минимални видеонастройки.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 15 часа, plamen_petrov_80 написа:

Нямаше да е лоши да дадеш параметрите на лаптопа, но като оставим това настрана пробвал ли си:

- "Linux Mint" - пробвай в съвместим режим как е

- "диск с инсталиран Win 7" - пробвай в режим Safe Mode

- пробвай инсталация на WinXP

"странното е как при Hirens Boot Mini XPне два никви проблеми" - не зарежда драйвер за видеото и затова не прави проблем.

1. пробвано в compatibility mode
2.  в  SAFE MODE , стига до CLASSPNP.SYS  последнот драйвър от списъка и ....след това нищо .. черно-сив екран
3. Win  XP SP3 се инсталира успешно, сложих му Chrome, видеото от тубата вървят, инсталирах почти всички драйвъри изключая за видеото Intel GMA 4500HD...страх ме е ако сложа video driver ще го enable напълно и ще блокира.

4. за Hirens Boot сигурно си прав, сега се чудя дали не мога да закача диска на друг компютър, да инсталирам Win 7 и да дам disable на видео драйвъра .....т.е. да кара със generic драйвърa на Microsoft

явно при Mint, Ubuntu, Win 7, WIn 10  зарезхда драйвъра на видеото от инсталатора и затова блокира

преди 12 часа, Емил Костов написа:

Заминала видеокарта. Windows XP от хирена зарежда с минимални видеонастройки.

и аз вече стигнах до този извод...
отговорил съм на Пламен по-горе...ако искаш да видиш докъде съм стигнал

преди 13 часа, Gregory House написа:

Сервиз !

Чипсет овърволтаж търсете в биоса ! 

Сервиз .....не си заслужава да се инвестира пари в тая стара машина
нямам ги тия опции за Чипсет овърволтаж

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

За да постигнеш успех с W7 трябва да им затриеш вградените драйвери т.е. с програма да изкормиш ISO файла от към видео драйвери, но пък трябваше да зарежда в Safe Mode - там видео драйвер нямаш (по скоро проблема идва от това, че е инсталиран на друга машина в този случай). - налучквам трябва да се пробва, 

намерих малко инфо как да махна драйвърите ..само че не знам кои точно да махна, ако някой им знае имената , видеото е Intel GMA 4500

https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/add-and-remove-drivers-to-an-offline-windows-image#to-remove-drivers-from-an-offline-image-by-using-dism

https://superuser.com/questions/633865/how-we-can-edit-drivers-from-windows-iso-file

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

трябваше да зарежда в Safe Mode - там видео драйвер нямаш 

сетих се че имам един друг Toshiba само че А500 модел, със неговия диск влязох с SAFE моде, но когато го оставих на start normaly и ми се показа едно прозорче че ми е инсталирало почти всички драйвъри включително и за видеото и пак крашна.
Влязох пак в SAFE моде и в device manager  деинсталирах видео драйвъра, сложих видео на disable ама пак крашна
ако има някакъв начин да спра това автоматично инсталирване на драйвърите......

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай от тук:

Незнам за Windows 10, но за по-старите версии имаше опция дали да тегли и инсталира автоматично драйверите. Ако си с Windows 7 тук ще има такава опция.

5a892ef67044a_.thumb.jpg.64f4877bae314e4113024259ad521326.jpg

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване