Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


hells_kitchen_1.jpg

Професионални готвачи с впечатляващи биографии влизат в Hell’s Kitchen България

Готвачи в ресторанти със звезди Мишлен, собственици на заведения за хранене, главни готвачи, помощници в кухни и майстори сладкари превземат ефира на NOVA от 27 февруари.

Финалната селекция на участниците в Hell’s Kitchen България вече е факт. Шеф Виктор Ангелов и неговите су-шефове Любен Койчев и Милена Димова избраха 18-те претенденти за кулинарно майсторство в най-голямото състезание за професионални готвачи, а най-точните думи, с които може да се обобщи финалният каст, са разнообразие, професионализъм и желание за победа.

Професионалните и личните характеристики на всеки един от тях са впечатляващи. Сред избраните участници има завършили престижната кулинарна академия Le Cordon Bleu и такива, които са работили в ресторанти с 2 и 3 звезди Мишлен. Също така преобладават собственици на ресторанти в България, главни готвачи, помощници в кухни, както и хора, завършили кулинарни училища, продължили развитието си по други професионални пътища, но запазили мечтата за развитие в областта на кулинарията.

Любопитен факт е, че сред професионалните кулинари в предаването преобладават млади хора. 12 от общо 18-те участници са на възраст между 20 и 30 години, което е още едно доказателство, че готварската професия става все по-желана и популярна сред младите хора в България.

Всеки от участниците притежава твърд характер и е готов да се бори за победата в Hell’s Kitchen България. По-големият процент от тях познават добре формата, следили са с интерес американската му версия и са убедени, че могат да се справят отлично със стреса и напрежението, което ги очаква.

Какво ще се случи когато 18 силни характера влязат в пряка битка за 100 000 лева и възможност за работа в ресторанта на шеф Виктор Ангелов? Ще успеят ли да превъзмогнат егото си и да сформират безкомпромисни отбори или ще станат жертви на напрежението от работата в „адската кухня“, ще разберем от 27 февруари от 21:00 часа по NOVA.

slusham.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

купени мачове не гледам.

преди 10 часа, haidukpikaso написа:

Любопитен факт е, че сред професионалните кулинари в предаването преобладават млади хора. 12 от общо 18-те участници са на възраст между 20 и 30 години, което е още едно доказателство, че готварската професия става все по-желана и популярна сред младите хора в България.

истината е че ако го наблъскат с лелки и чичковци нито жени зрители ще има нито  мъже.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

сигурно е така, но още не е изтекло инфо кой ще е победителя

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 предполагам  ще е някоя госпожица с дълбоко деколте.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма да е интересно поредната пародия на готварско шоу мастъра къде къде е по интересен с обикновени хора кво да ги гледам тия всеки ден ги гледам .


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

  по такива редавания обикновено налагат западни вкусове-ресторантски- с малки порциики  в средата на чинията

и нямат нищо общо с българската кухня и традиции - да е пълна чинията

авокадо манго  малките зелени лимончета вместо лимон и др измишльотини.

 сега сигурно ще готвят яйце от щраус с некво засукано сирене където го няма по българия

та се сещам за един от биг брадър  манекен му се яли каперси та цело предаване говориха за каперси  и занимаваха целия бг народ с глупости.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, Yvan Sergeev написа:

 предполагам  ще е някоя госпожица с дълбоко деколте.

след малко ще видим - дали има такава гуспойца

:D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 няма да е една 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ни една кат гледам нема хаха

Гичка е върхъ обаче

:lol6:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

e  значи  журито където ги е избирало не са били цицомани.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лелее тва предаване яко било бе Викторчо умее да е шоумен и е много строг евала много ми хареса , а днескашният епизод ще е по интересен .Малии пусках мастъра ма то голяма скука бе братче .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

кака Гичка столовата готвачка явно са я избрали само за кодош

:lol6:

па това по нощите с алармите беше уникално - ставай гледай хахаха

па они дремат пред талавизора толкоз и гледат

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 2/27/2018 в 11:54, Yvan Sergeev написа:

  по такива редавания обикновено налагат западни вкусове-ресторантски- с малки порциики  в средата на чинията...

Топ ресторантите по света работят с дегустационни менюта, т.е. докарват ти няколко на брой чинии с по около 50 грама порция в нея. В зависимост от ресторанта бройката на ястията може да стигне 9-11 дори.

Неприятното на този вид предавания в България, е че победителят е предварително избран. Както, примерно, във втори сезон на мастър кенеф избраха някаква вегетарианка, която нямаше място дори в топ 10, с единствената цел да си пробутват вегетарианските менюта на хепи. Всичко се прави с някаква цел, а реалните умения на участниците нямат никакво значение.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, badsector написа:

В зависимост от ресторанта бройката на ястията може да стигне 9-11 дори.

 това е супер вредно

 колкото повече се мешат храните толкова  по-трутдно се усвояват от организма и се  получава заблатване и забатачване на организма

и крайния ризултат е или запек  или ако са си оставили цифките в хратата - диария.

имам едни роднини те така ядът по 100 работи  на ден 3-4-5-6-7 мо и после що са по 200 кила.

ядето трябва да се  яде примерно готвиш 1 тенджера манджа и докато не се изяде да се опразнинищо друго не се яде.

а то  енда манджа сутрин втора на обед трета на вечеря някои и ядът повече от  три пъти

аз ям по 2 пъти на ден 1-2-3   часа след ставане и 1-2-3 часапреди лягане.  и се чувствам добре.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ааа не хората вече го отрекоха научно това разделно хранене. Аз съм си привърженик на Зоната, макар че понякога нарочно излизам извън нея. Но като цяло на всяко ядене трябва да има протеини, въглехидрати, мазнини и целулоза. Аз ям по 5-6 пъти на ден, различни неща. Качването на килограми не е от смесването на храните, ами от свръх огромните количества калории, които се приемат. Колкото до дегустационното меню, то е специално избрано така че гостите да се чувстват добре в крайна сметка, а не да им е тежко. Ястията се поднасят по специален ред и се оценяват не само те, ами и цялостното меню. Това в частта с храната де, отделно си има и за обстановка, обслужване, вина и к'во ли още не.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

  при смесването на храни има химия и не се знае как тялото ще реагира и е потециално вредно за черния дроб- камъни в жлъчката бъреците и тнт със смесването е необходимо много повече количество вода за да се разредят и да стане храната усвояема иначе става изхвърляне дирекно в тоалетната 

храната която не се усвои за определено време отива в червата и се замества от следващата и така  колкото по често се яде храната остава необработена и консистенцията на  фекалиите става мека и със светъл цвят  жълт и тялото има недостиг на вещаства които се  освоят по-бавно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Затова трябва да се приема такова количество храна, каквото организмът може да преработи преди следващото хранене. Друго правило, което трябва да се спазва, е половин час преди хранене да се пие чаша вода, за да се активират храносмилателните ензими. Сега, ако даденият организъм е зле с храносмилането, е добре да не смесва различни видове трудносмилаеми храни или да приема ензими като добавка. За щастие моето храносмилане е доста тренирано (да и това се тренира) през годините и дори хиените могат да ми завидят. Затова спокойно си тъпча всичко наред като едно добро прасе :D  А водата и без това трябва да се пие в големи количества. През зимата 2 литра е минимумът на ден на човек, а през лятото спокойно може да се стигне и до 4 литра. И имам предвид вода, а не "течности", както обикновено препоръчват.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

много са зле всички, кой ги избрал не знам ама са много зле

тва да не могат да направят поширано яйце...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не ме отчайвай така, тъкмо изгледах половин час от първия епизод и изглеждаше прилично. Само дето водещият можеше да ги псува и да им крещи доста повече.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, badsector написа:

Не ме отчайвай така, тъкмо изгледах половин час от първия епизод и изглеждаше прилично. Само дето водещият можеше да ги псува и да им крещи доста повече.

ааа гледай си ги и другите два епизода, голям цирк е ще ти хареса

а пък той Виктор треба да крещи щото такъв е формата

:P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 58 минути, haidukpikaso написа:

а пък той Виктор треба да крещи щото такъв е формата

Именно. Като го гледам Рамзи как им вика и ги псува като каруцар, нашият е направо джентълмен спрямо него :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, badsector написа:

Именно. Като го гледам Рамзи как им вика и ги псува като каруцар, нашият е направо джентълмен спрямо него :D

да бяха турили шеф Петров а, май по-добре щеше да вика

:lol6:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Предаването е хубаво.Но има някой пропуски от хигиенно естество.Забелязах,че в третият епизод след опитване от шеф Ангелов с лъжица после със същата обърка яденето.А и някой от участниците процедират по- този начин.Не мисля,че хора които искат и имат претенции за шеф трябва поне да имат елементарни хигиенни навици.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, Силвияна написа:

Предаването е хубаво.Но има някой пропуски от хигиенно естество.Забелязах,че в третият епизод след опитване от шеф Ангелов с лъжица после със същата обърка яденето.А и някой от участниците процедират по- този начин.Не мисля,че хора които искат и имат претенции за шеф трябва поне да имат елементарни хигиенни навици.

а същия в Мастър Шеф щеше да направи забележка нали

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 21 часа, Силвияна написа:

...Забелязах,че в третият епизод след опитване от шеф Ангелов с лъжица после със същата обърка яденето...

Е чакай сега, тук не говорим за ресторант със звезди мишлен, а за най-обикновен български ресторант.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване