Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

kalansuv

Съветската окупация през 1944-47 г. и фаталните последици от нея за България

Препоръчан отговор


http://frontalno.com/съветската-окупация-през-1944-47-г-и-фатални/

 

9-septemvri

 

Огнян Стамболиев е известен наш критик, журналист и преводач. Роден е в Русе на 22 юли 1947 г. Завършил е Софийския университет, българска и италианска филология, специализира румънски език и литература в Букурещкия университет. Пише по въпросите на музиката и литературата в родните периодични издания. Автор е на монографии за известните български оперни артисти Кирил Кръстев и Николай Здравков, на „Нова книга за операта”, книга за Русенската опера (под печат), на оперни и оперетни либрета. Носител е на награди на Министерството на културата на България и Румъния; на Съюза на преводачите в България; на Съюза на румънските писатели; на Румънската академия. Представен е в български и чуждестранни енциклопедии. Член е на редколегиите на издания за литература и изкуство, излизащи в София, Русе, Велико Търново, Шумен, Стара Загора.

Frontalno.com представя един прочит на историята от ОГНЯН СТАМБОЛИЕВ, публикуван от Fakel.bg

Съветската окупация от 8 септември 1944г. и подтикнатия от нея “Отечественофронтовски” преврат на 9-ти септември стават, след като в Москва решават, че по друг начин властта не може да бъде заграбена. Планът за поробване на България започна да се осъществява. Той включва изтребване на българския елит и стопанско поробване на държавата.

Русия отдавна планира обезглавяването на българската нация.

След като през 1887 г. българският елит начело със Стефан Стамболов успешно се противопоставя на проруския преврат и до 1894 г. – и на руските попълзновения, в Русия разбират, че само с премахване на монарха (както сториха с княз Александър Батенберг) България няма да бъде завоювана. Необходимо е монархическата институция да се изкорени, а за това първо трябва да се изтреби обществено-политическия елит.

Това не можа да стане с атентата в църквата през 1925 г., но се проведе успешно през 1944-1948 г.

Паролата „Авгиевите обори да бъдат пометени с желязна метла“ беше дадена от Москва от верния лакей на Сталин, по-късно български премиер със съветско гражданство – Георгий Михайлович Димитров. Получавайки я, комунистите започнаха убийства без съд и присъда. До края на 1944 г. бяха избити над 30 000 кметове, учители, свещеници, полицаи, низши военни чинове, дребни търговци и изобщо по-видни хора по места. Викани посред нощ “за малка справка”, те изчезнаха в незнайни безкръстни гробове.

В “Държавен вестник” от онзи период са публикувани съобщения за повече 30 000 безследно изчезнали българи, като трябва да отбележим, че не всички засегнати семейства са имали смелостта за такава публикация. Впоследствие, за да се “узаконят” убийствата, някои от загиналите задочно бяха “съдени” (безпрецедентен случай в правото) и осъдени на смърт.

Вторият етап на чистката беше позорният, безпрецедентен в световната история противозаконен ”Народен съд” от декември 1944 до април 1945 г. В него 135 съдилища в цялата страна съдиха 11 122 души, като за 2793-ма от тях бе произнесена смъртна присъда. (по други данни – над 3000) Там „съдеха” хора от елита, които не можеха току-така да „изчезнат безследно” – регенти, царски съветници, министри, съдии и прокурори, висши военни, професори, индустриалци и банкери. С този жесток удар бяха унищожени Регентството, пет правителствени кабинета, цялото ХХV-то Обикновено Народно Събрание, цели министерства, Генералния щаб, изобщо цялата висша държавна администрация, стопанския и интелектуален елит на страната. На някои особено важни “подсъдими”, като регентите, разпитите се водеха в Москва от съветски следователи. Сред убитите бяха регентите принц Кирил, генерал Михов, проф. Филов, премиерите Добри Божилов, и Иван Багрянов, министрите Габровски, Митаков, Даскалов, Вазов, царските съветници Лулчев и Севов и хиляди други. Може да се каже, че с този удар бе унищожена българската държавност. Обезкръвяването на българския народ приключи с разгрома на последната опозиция на земеделци и социалдемократи през 1947 г.

Общо, през 12 затвора и 56 концлагера в периода 9-ти септември 1944 до 9-ти ноември 1989 г. минаха над 200 000 души. Чудовищно изобретение от 1946 г. насетне беше изпращането на синовете на опозиционери и други „неблагонадеждни” или просто по-интелигентни младежи да отбиват тригодишна военна служба като миньори в урановите рудници. 52 000 от тях останаха вечно млади, а от останалите към 1990 г. живи 3000 души всички до един бяха болни от рак или левкемия. А уранът заминаваше за СССР и с него беше направена първата руска атомна бомба… Случайно оцелелите близки на избитите бяха „въдворени” да живеят в провинцията, имотите им бяха отнети, а на децата се забраняваше да учат. След като бе изтребен до голяма степен българския елит, от Москва изпратиха Георги Димитров да оглави правителството. И като министър-председател на България той си остана съветски поданик и говореше български с руски акцент. Въпреки това обаче руските му господари не му вярваха и КГБ вербува шурея му и негов телохранител – Вълко Червенков, да го шпионира. Когато си свърши работата да присъедини България към СССР, болният и алкохолизиран „герой от Лайпциг” вече беше употребен и напълно безполезен и господарите му го отровиха с живак, поставен в двойното дъно на чекмеджето на бюрото му в санаториума Барвиха край Москва през 1949 г. След това поставиха на мястото му агента-сталинист Вълко Червенков.

С голямо старание окупаторите и техните комунистически лакеи изкореняваха националното самосъзнание на българския народ. Веднага след окупацията бяха върнати в СССР (разбирай в Сибир) таврийските и бесарабски българи, които бяха намерили убежище в България по време на войната. Започна насилственото налагане на изфабрикуваната в Коминтерна „македонска нация” във Вардарска Македония, която беше върната на Югославия, и в Пиринска Македония, останала в пределите на България. Българите в Пиринско бяха насилвани да се обявят за „македонци”. В земите ни свободно върлуваха сръбски емисари – „учители”, „книжари” и други, „обучаващи” населението на „родния му македонски език”. Беше направена така наречената „правописна реформа”, замислена в Москва и прокарвана първоначално през 40-те години от БКП в партийните им документи, а след като заграбват властта – и официално. С изхвърлянето на букви от азбуката и въвеждането на нови правописни правила, комунистите се опитаха да скъсат писмовното единство на западните и източните български говори, за да откъснат окончателно българската област Македония от България. Окупаторите се опитаха да унищожат националната култура, обявена за „фашистка” и „буржоазна”, като организираха публични палежи на български книги или ги изпратиха за претопяване. Случайно оцелелите бяха заключени в секретните и спецфондове на библиотеките.

Забранени бяха за издаване и четене дори автори като Иван Вазов и Елин Пелин. Унищожени бяха или откарани в Москва безценни исторически ръкописи и богослужебни книги от средните векове. На Скопие беше предаден дори саркофага с костите на Гоце Делчев. Самата българска история беше фалшифицирана по съветски калъп. Градове и села бяха преименувани на комунистически и съветски дейци. Даже улиците в градовете, носещи имена на български владетели, бяха сменени с имена без титли. Така ул. „Цар Иван Асен ІІ” стана „Иван Асен”, улица „Цар Симеон Велики” – „Симеон” и други подобни кощунства. Държавният герб бе сменен с жалко копие на съветския като датите „681-1944 г.” точно очертаха рождението и смъртта на независимата ни 13-вековна държава.

Химнът беше преправян на три пъти. Единствен в света, в който се говори за вярност и подчинение на чужда държава! Срамно и недостойно! Особено брутално беше посегателството над църквата, тя беше подчинена на БКП, но независимо от това хората бяха насилвани да се венчават, кръщават децата си и да бъдат оплаквани в държавни „ритуални домове”. Даже след смъртта на човека над гроба му задължително се поставяше дървена червена пирамидка с петолъчка, като последна гавра с мъртвите.

С поредица от такива мерки българският народ остана без елит и в продължение на 45 години бе превърнат в безропотно стадо, което не направи нито един антикомунистически бунт или протест, подобни на тези в Унгария през 1956 г., Чехословакия през 1968 г. или Полша – през 1956, 1968, 1970, 1976 и 1980 г. Окупаторите добре си бяха свършили работата…

Стопанското заробване на България започна още през 1944 г. На 16 октомври съветските окупационни войски откараха в Москва златния резерв на Националната банка. След това от бюджета на ограбената вече държава изтръгнаха 40 милиарда и 213 милиона лева за издръжка на войските си на българска територия. Нови 540 милиарда и 92 милиона лева струваше на България напълно безсмислената „Отечествена война”, в която угаснаха нови 32 000 млади български живота.

Разорената държава трябваше да има бедни поданици, за да са послушни. В началото започнаха конфискациите и реквизициите на по-богатите под форма на борба със „спекулата”. Особено отвратителна беше практиката на „изселване на враговете на народната власт” в провинцията, при което верни „партийни другари” се настаняваха в жилищата им и заграбваха дори личните вещи на хората. Така например другарката Цола Драгойчева /наричана от народа „баба Цола”/ безсрамно се разхождаше из София с прочутото кожено палто на премиершата г-жа Филова.

Последва пладнешкият грабеж от 1947 г., наречен “национализация”, с който богатите българи бяха превърнати в бедни. След това бяха ударени заможните и трудолюбиви български селяни с „кооперирането” на земята, проведено до 1958 г. С „Народните заеми на свободата”, безчислените съдебни и несъдебни конфискации, Закона за отчуждаване на едрата градска покрита недвижима собственост и други подобни законоизвращения, беше ликвидирана и средната класа. Българите се пролетаризираха. Пъкленото дело беше довършено с така наречената „индустриализация”, при която от СССР бяха прехвърлени в България тежки индустрии, обслужващи главно съветския военно-промишлен комплекс, за които България нямаше нито суровини, нито енергия да ги поддържа, нито пък й бяха необходими. Те замърсяваха природата и увреждаха здравето на хората, а за поддържането им страната ни се принуди да внася огромни количества суровини и енергия от СССР на високи цени. Готовата продукция се връщаше в СССР на ниски цени. Така България беше заробена с огромни инвестиции, които още повече изтощаваха държавния бюджет, а разликата в цените в полза на СССР поддържаше ниски заплатите на работещите, докато природата ни се унищожаваше. При това у нас бяха докарани допотопни и вредни технологии, изхвърлени от употреба дори в СССР. Освен това индустрията ни беше така създадена, че да не е със затворен цикъл и което и да е производство да е зависимо от съветски доокомплектовки, резервни части, суровини, енергия, технологии, пазари. Енергийната система допълнително беше обвързана със СССР: електрическата – в паралел със съветската чак до средата на 90-те години, а газопроводната – изцяло зависима от съветската/руската и до днес. В същото време прекрасните български храни заминаваха на безценица към „необятните съветски пазари”, а в замяна ни продаваха прескъпи и долнокачествени съветски боклуци.

Така се превърнахме в заден двор на съветската империя, в колония, осигуряваща главно евтин робски труд. И всичко това под маската на „братската помощ на СССР“. Лишени от собственост, българите работеха цял живот, за да купят панелен апартамент или пластмасов “Трабант”. Резултатът от всичко това стана ясен в периода 1989-1999 г., когато руският пазар рухна и се затвори за България, която изпадна в невероятна икономическа криза поради описаните по-горе структурни дефекти на колониалното й стопанство.

Последиците тегнат до днес…

_______________________________

Вижте оригиналната статия на Fakel.bg: http://www.fakel.bg/index.php?t=3464

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ибассиии спама....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма ли кой да го озапти тоя флудер? Засрал е целия форум с глупостите си! Особено за почивните дни заведенията за специализирана психиатрична помощ го пускат за домашно както в казармата. Тъжно.

7fb44a2825fc.jpg

Между другото точно такъв Т34 като на снимката е изчезнал от музей в Плевен. И то точно първия, влязъл в България. Днес идват "господарите" да правят снимки. Очаквайте включване.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 14 минути, Филипов написа:

Т34 ... изчезнал

И сигурно никой не знае...

Към @kalansuv -  опитай да ограничиш заливането на форума. Той не е специализиран историко-политически!

Направи си една тема и си пускай линкове в нея - който проявява интерес - ще си следва линковете. И няма да има N теми с копи-пейст съдържание...

Освен всичко поради естеството на показване на новите публикации пречиш на нормалната работа - твоите публикации изтриват от топа на последните постове такива, които се нуждаят от помощ!

Моля, съобразявай се с това.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То нищо не пречи да му ги събирате в една обща тема . . .  Може би тогава сам ще се спре.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, Филипов написа:

То нищо не пречи да му ги събирате в една обща тема

Това - към администраторите или в темата за форума.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Предлагам на админите да го озаптите тоя, по следния начин - правите му една отделна тема, примерно със заглавие "Глупости и страсти на kalansuv" и да му се позволява да пише само в нея и никъде другаде. Нека там в нея да сере и да маже колкото си иска и без това целия форум го има за лудия от форумите в калдата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мдаааа, екзистенциалната трагедия на админите - техните дружки им насраха форума. Как пък не се намери едно наказание за спам, за флууд, за тролене, изобщо мегдан бол, дори да изхвърчи форевър от този форум - ама не би.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, sound написа:

Мдаааа, екзистенциалната трагедия на админите - техните дружки им насраха форума. Как пък не се намери едно наказание за спам, за флууд, за тролене, изобщо мегдан бол, дори да изхвърчи форевър от този форум - ама не би.

Той просто сам ще се озапти. След като никой не му обръща внимание на олигофрениите. Зададе няколко по-различни въпроса в 2-3 теми. Поиска помощ и всеки го отсвири, защото не се знае дали наистина е сериозен или не!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 21 часа, Емил Костов написа:

Той просто сам ще се озапти............ олигофрениите. ..........не се знае дали наистина е сериозен или не!

Народът е казал : " Луд умора няма ! "

Какво значи "сериозен или не" ? Това няма никакво отношение  към очевидното , което "не се знае" . Или най-малкото , нямате нищо против да продължава с олигофрениите ?

Никой ли не ви е обяснявал , на вас от екипа заедно и по отделно , че допускайки подобни субекти да вредят на виртуала , фактически одобрявате подобни прояви , подкрепяте ги . А в същност ставате идентични . еднакви на тях......

С кал не можеш да си измиеш ръцете , ако това ви е библейския мотив на поведение ! 

Срам за вас и за сайта !

Или и това е трудно за разбиране ?

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Па ако немаше чугун и чук и мир немаше да има. Така дуднеха дрогарете - и сега дуднат. КомсоМолце от най-младате смена, кажете колко човека избиха с цел опазване на миро бащица и компания майки?

La imagen puede contener: una persona
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На днешния ден преди 74 години българската държава пое пътя си към Космоса.....Безспорно !

Върнаха ни други ! Активно ни "помагат" да изчезваме като народ и държава.....Огнян Минчевци за шепа сребърници (личи му гледано от всякъде еднакво , както и на Оня Депутатин :)) и техните господари .

ФАКТ ! :nono:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, by_chechi написа:

Върнаха ни други ! Активно ни "помагат" да изчезваме като народ и държава.....Огнян Минчевци за шепа сребърници (личи му гледано от всякъде еднакво , както и на Оня Депутатин :)) и техните господари .

Огнян Минчев ли те е върнал  ? Да оставим реалната и ФАКТИЧЕСКА  окупация от '44 ,  пак той ли ти е виновен за трите фалита на НРБ ?

 

 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, miro20 написа:

 

 

 

:lol6:Айде пак тъпащини ! :lol6:

Защо ли някак си не мога да си обясня как така СССР ще се лиши от излаз на Егейско море (нали сме окупирани:)) ....:nono:

Ъхххх ! Нормално е за тъпаци да са и безпросветни .......За две кокошки акъл нямат...:lol6:

На ви от най-лесното място първо да се образовате защо и как са се случили нещата , кой от кого е вземал и кой на кого е давал........., пък после да замълчите....:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Царство_България

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Цитат


Местоположение на Царство България


България на картата на Европа през 1942

След последвалия блицкриг резултатът е крах за Югославия и разгром на Гърция. Още преди 17 април, денят когато Югославия капитулира, българското правителство започва интензивни преговори с Германия и Италия за контрол над части от територията ѝ. В резултат на това на 18 април е постигнато политическо споразумение България да поеме контрола върху Поморавието и територията на Вардарска Македония до река Вардар, макар цар Борис III да настоява да получи по „историко-емоционални причини“ и части западно от тази зона (Охрид). Договорения преди това излаз на Бяло море от устието на р. Струма до устието на р. Марица като цяло се запазва. Отклонено е искането на България за Централна и Западна Егейска Македония. Все пак българите там създават по-късно своя автономистка организация – Охрана. Българската авиация в новоприсъединените земи е базирана на летищата: Ксанти, Бадем чифлик до Кавала, Седеш, Скопие, Ниш.

Така на 19 април, наречен Български Великден, българските войски навлизат в Югославия, а на 20 април в Гърция и то без да се налага да води активни бойни действия. По този начин българското правителство, съгласувано с Германия и Италия, изпраща войскови подразделения в редица територии, населени с българи. Българската армия е посрещната на повечето места като освободителка, цар Борис III е обявен за „цар обединител“, а правителството повдига неимоверно своя престиж.

За въздигането на новоосвободените земи България увеличава бюджета си от [22] 8,46 милиарда лева в 1940 г. на 14,39 милиарда в 1942 г. (1,7 пъти) и на колосалните 27,58 милиарда в 1943 г. (3,3 пъти) при относително еднакъв курс към долара през 1941 – 1944 г.[23] С тези десетки милиарди на българският народ се преобразяват изостаналите под чуждо управление области – построяват се нови училища, болници, гари, пристанища, жп линии, граждански и промишлени обекти, отводняват се блата, прокарват се пътища, изграждат канали за напояване на Сярското поле, корабостроителници в Кавала и на о. Тасос, благоустрояват се селищата, залесяват се голите баири оставени от чуждото управление[24].

 

Чечи, благодаря ти за препратката.

:)

преди 5 часа, by_chechi написа:

Ъхххх ! Нормално е за тъпаци да са и безпросветни .......За две кокошки акъл нямат...:lol6:

На ви от най-лесното място първо да се образовате защо и как са се случили нещата , кой от кого е вземал и кой на кого е давал........., пък после да замълчите....: 

Така е. Виж как се вижда хубаво кой си плямпа глуспоти,  кой е "безпросветен тъпак" :)

А някои са толкова тъпи и безпросветни че не гледат дори какви линкове дават , и че потвърждават това което казвам аз. :)

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 10.09.2018 г. в 7:18, miro20 написа:

Чечи, благодаря ти за препратката.

:)

Така е. Виж как се вижда хубаво кой си плямпа глуспоти,  кой е "безпросветен тъпак" :)

А някои са толкова тъпи и безпросветни че не гледат дори какви линкове дават , и че потвърждават това което казвам аз. :)

 

Добре би било да подчертаеш и да начерниш буквите , кога , кой е как ни е отнел земите...........ако искаш да си обективен . 

Не мисля това да е СССР (Русия).....

А , да бе ! Как пък не се сетих ! Сталин е чертаел държавни граници , пък Чърчил и Рузвелт са си пиели кафе и пушили пури в съседната стая ! :lol6:

.........................................................

Даже да приемем това за вярно , какво е можело да се направи различно - тогава и след това . Нищо ! Толкова , колкото и сега....!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 15 часа, by_chechi написа:

Не мисля

Да де. По горе еднозначно доказах, т.е.  ти сам се самодоказа че не мислиш, и дори не знаеш какво цитираш :)

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки… Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси… Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше “свята”, “чиста”. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка… Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, balki65 написа:

...

Добре, че дойде Ванка с танка, иначе ти щеше да чистиш немски тоалетни, където са се изходили "свещените" арийски задници. Щеше да мечтаеш да се държиш мъжки, но уви - щеше да си налазен от германски въшки. Неблагодарни задници, като теб, ще да са раждани в клозет.

Пасквила си вземи, на фунийка си го завий и в гъза си го забий!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 16 часа, Agentpat™ написа:

Добре, че дойде Ванка с танка, иначе ти щеше да чистиш немски тоалетни, където са се изходили "свещените" арийски задници. Щеше да мечтаеш да се държиш мъжки, но уви - щеше да си налазен от германски въшки. Неблагодарни задници, като теб, ще да са раждани в клозет.

Пасквила си вземи, на фунийка си го завий и в гъза си го забий!

      То добре, че си отиде Ванка, че ако те бяха натикали в Белене или Скравена, не те виждам ,как щеше да се държиш мъжки. Пасквили ще завиваше, и ще се молеше майко да  бе ме родила в клозет.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, balki65 написа:

 ...

Не се прави на остроумен стихоплетец, о, жалкий глупедец! Много не ти достига!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 4.10.2018 г. в 19:49, Agentpat™ написа:

Добре, че дойде Ванка с танка, иначе ти щеше да чистиш немски тоалетни, където са се изходили "свещените" арийски задници. Щеше да мечтаеш да се държиш мъжки, но уви - щеше да си налазен от германски въшки. Неблагодарни задници, като теб, ще да са раждани в клозет.

И да не би австрийци, чехи, и др да "са  в  клозети"  и "налазени от германски въшки "??

Ние се оказахме в грешния лагер... и сега си теглим последствията.

Пропагандатори като теб обаче, само ръсят такива лъжи .

Да го кажа по ясно ... ако бяхме в по развития лагер, нямаше да мием сега клозети и да сме въшлясали с рашистка фейк пропаганда

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...