Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Румънското външно обяви България за опасна дестинация


Препоръчан отговор


Румънското Министерство на външните работи включи България сред страните, при посещението, на които се изисква повишено внимани, съобщи Агенция “Фокус“. На страницата в интернет на вемодството държавите са разделени на две категории – отбелязани с червено(много опасни за посещаване), общо 16 страни и – отбелязани с жълто(опасни), в която присъстват само две държави – Иран и България.

В Рубриката “Сигурност и престъпност“, която е част от информацията за всички страни по света, публикувана на страницата в интернет на Министерството на външните работи на Румъния, за България се казва, че са регистрирани “случаи на въоръжени инциденти на обществени места в София“. От министерството обясняват, че тези инциденти са предизвикани от организираната престъпност. Също така на румънските граждани се препоръчва да се придвижват единствено денем, само по основните пътни артерии (европейски пътища и магистрали), тъй като са подадени сигнали на “нападения и кражби от автомобилите по националните пътища“.

Иначе се посочва, че България е страна със средно ниво на престъпност. А престъпленията от типа: джебчийски кражби, измами, кражби от автомобили, може да станат на оживени места(гари, спирки, паркинги, търговски центрове, бензиностанции или отбивки на магистралите).

Регистрирани са случаи на фалшиви полицейски патрули, облечени с черно облекло с качулки, въоръжени са и се придвижват с автомобили с буркан, които нямат специфичния цвят на полицейските автомобили, посочва ведомството. Те подават сигнал и спират автомобилите на чужденци, след което пристъпват към обир на пътниците и кражба на превозното средство. Министерството препоръчва, в случай на съмнение за подобна ситуация, румънските граждани да избегнат спирането и да се придвижат до най-близкия полицейски пост.

Също така, се препоръчва съхранение на парите и ценностите на сигурно място, както и оборудването на автомобилите с алармени системи. Призовават се румънците, пътуващи с влакове и автобуси, да внимават за багажите си по време на пътуването.

Междувременно румънският вестник “Котидианул“ излезе в петък с материал под заглавие “МВнР на Румъния нападна българския туризъм“. Изданието посочва как при откриването на отдела за съвети при пътуване в чужбина към Министерството на външните работи на Румъния в четвъртък румънския министър на външните работи Миахй Ръзван Унгуряну посочил, че в категорията на страните, в които се препоръчва повишено внимание при пътуване, е включена и България.

Запитан защо България е поставена редом до Иран, като единствените две страни отбелязани с жълт цвят, румънският външен министър Михай Ръзван Унгуряну, отговорил: “Страните с жълто представляват средна степен на предупреждение за опасност. По отношение на престъпленията, в сайта ще откриете случаи, които ни се сигнализират доста често“. Изданието коментира, че стъпката на МВнР в Букурещ идва в момент, когато България се е превърнала в една от основните летни дестинации за румънците, което е в ущърб на черноморските курорти в Румъния.

По данни на Националната агенция по туризъм броят на румънците, избрали през това лято българското Черноморие е нараснал 7-8 пъти в сравнение с миналата година. А броят на румънските туристи, които прекарват почивните дни в края на седмицата в България, е нараснал от 150 на 1500, посочва изданието.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ми хората са длъжни да предупредят,който ще идва в България да внимава много.

То няма лъжа в слуховете,елате вижте по морето какво става,и как в някои дискотеки върлуват разни пумиярчета дето дебнат някой турист да се заплесне и да му вземат я камерата я чантата.

Да не говориме какво става по бюрата за обмен на валута,тука вече ...no coment,лъжат те и ако писнеш ...бой,всички знаеме че тези бюра ги държат бандитите.

Полицията ....същата работа,влизат в дискотеката (където има само чужденци) няколко от ония с качулките,с автомати и противокуршумни жилетки,карат ме да спра музиката уж щяло да има няква проверка,сритаха двама чужденци на земята,понеже полицая му вика "лягаи доло бе !!",пък той завалията туриста незнае български,вдига рамене и следват шутове в ребрата,и си заминават.

В последствие се оказа че въпросната проверка е била проведена във всички дискотеки ,и единствения резултат бяха пребитите охранители на дискотеките,и няколко наритани клиента.

После някаква фуражка се изцепи по телевизията че нямало инциденти с туристи ,нямало ама друг път ...

Така че румънците добре правят че ни третират като "опасна зона",щото ние сме си опасна зона.

Редактирано от fifa (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Ми хората са длъжни да предупредят,който ще идва в българия да внимава много.

...

Така че румънците добре правят че ни третират като "опасна зона",щото ние сме си опасна зона.

А, те понеже в Румъния са по-цвете...

п.п. Би ли поправил българия на България...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами аз предлагам и ние да си направим една такава "класация" и да сложим комшиите на първо място!

Това тяхното е "присмял се хърбел на щърбел" angry.gif

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 2 седмици по-късно...

Както и да е, не сме най-безопасната страна, но да дойде от Румъния тази класация?!?!? Като че ли съседите малко се надценяват :rolleyes:

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е, няма да пропуснат шанса да ни подлеят вода, ей така, по съседски. Преди 1-2 дни по ТВ показваха репортаж за днешните румънски пирати, вилнеещи по голямата река. Разказите бяха доста впечатляващи - абордажи и всички познати от старите романи прийоми на Червената брада. Тц, тц, тц... и точно те да ни намират кусури.

Да не говорим пък как се преминава през Дунав мост, едва ли има по-опасна "дестинация" от румънската митница.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Румънското Министерство на външните работи включи България сред страните, при посещението, на които се изисква повишено внимани

М немога да разбера защо сички така ни мразят.Ето 1во гърците не ни харесват вообще ненаино защо.Македонците са следващите а сега и тъпите румънци.Аз само да отбележа че ако сте гледали по телевизията Румъния е доста по зле от България по външен вид.И по принцип румънците се славят доста че крадът.Ето например в Германия румънските цигани не бачкат седят пред супермаркетите с някво уборотно бебе и просят аре си се навел аре са ти гърбили протфеила.Съща работа е и в Испания.Тя е цяла мафиа това.Така че хубаво да си помислят кои е по опасния.Е ся вече след такоз изказване е нормално да ги ступаме ама изцялто в Румъния бедноста и престапноста са доста повече от колкото Българиа

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Както и да е не сме най-безопасната страна, но да дойде от Румъния тази класация?!?!? Като че ли съседите малко се надценяват :speak:

Средната заплата в Румъния е 270 евро в България 170 ев.

Дали се надценяват?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пътя на Ръмъния за обединена Европа минава през България

Недоумявам как ще стигнат там като трябва да минат през нас и със нас за да влезнат в Европа .

angry.gif

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Пътя на Ръмъния за обединена Европа минава през България

Недоумявам как ще стигнат там като трябва да минат през нас и със нас за да влезнат в Европа .

angry.gif

Моето лично мнение е,че колкото и да плюем румънците,те са ни задминали по пътя към ЕС....По едно време имахме преднина,но вече не е така...И не мисля че е "присмял се хърбел на шърбел",защото ние сме си опасна дестинация,а като са толкова недоволни и нашите "политици" да публикуват такова съобшение,пък тогава да видим какво ще стане.... :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абе хора вие чувате ли се или по-вероятно мислите ли изобщо, добре де, ако бяхме толкова "ОПАСНА" дестинация, защо с всяка година расте броя на туристите в България, дори и тъпите румънци предпочитат да дойдат на нашето Черноморие, вместо да идат на тяхното си или пък на турското, дали тогава сме по-опасни от тях или може би от турците, които в Истанбул докато си ходиш просто така си те преджобват и дори не усещаш кога са ти претършували всичко в чантата и по джобовете, там официално гидовете те предупреждават да имаш вътрешни джобове и да криеш всички важни документи, пари и вещи във вътрешните джобове, а да не говорим, ако си сам какво ще ти се случи, България далеч не е тази опасна страна, за която говорят от МВнР в Румъния, просто им подбиваме печалбите на тяхното черноморие и затова пишат тези неща, от към престъпност те са доста пред нас по много показатели, а и за да не са членка на ЕС и да чакат заедно с нас да влязат, значи и те не са цвете за мирисане.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Завиждат и злобеят! Много ясно, че не е вярно.

Много пъти съм казвал, че са и по-назад от нас. И то доста по-назад. Там е пълна цигания!

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Абе хора вие чувате ли се или по-вероятно мислите ли изобщо, добре де, ако бяхме толкова "ОПАСНА" дестинация, защо с всяка година расте броя на туристите в България

Ще се опитам да ти обясня аз как го разбирам това.

Колкото пъти съм си говорил с някой турист,толкова пъти го отбелязват този факт (имам превид предимно младите туристи),имам предвид това,чедоста от младите туристи се радват на това безаконие,което е в нашата държава,харесва им това че тук всичко е на "една ръка разтояние" и много евтино разбира се.Казват ми "човече тука всичко е като на филм,алеята пълна с момичета (от ония платените),клубовете сервират алкохол на всички без никакви ограничения,и всичко е купон" накрая ми казват че искат да живеят в България.

Можеби ако и аз живеех в някоя държава с железни закони,сигурно щтях така да говоря.

От друга старна шефа ми казва така:"тия хора работят по 51 седмици в годината като волове,и идват тук за една седмица да се осерат от пиене и купон,след това се прибират и пак същото",м/у другото той е човек живял зад граница доста време.

Естествено пак напомням че става дума за младите,пък и не само ... виждал съм и доста възрастни и палави клиенти гонещи младите момичета;)

Един приятел,който живее в Германия ми казва,че колкото пъти говори с германци,които ходят редовно в България на почивка,всички му казват че отиват там заради евтините жеи и алкохол,на което той се обиждал..

Можеби по възрастните обръщат внимание и на природните забележеителности,с които разполага нашата родина,но за младите повярвайте ми и особено за някои от тях си мисля,че изтрезняват чак когато се приберат и нищо чудно да не помнят къде са били на почивка.

Разбира се това не е мнението ми за туризма като цяло,просто в сферата в която работя това виждам и го споделям.

По повод изцепката на комшиите,по-горе съм написал каво мисля,също така съм съгласен и тези,които пишат че румънците не са по-доло от нас(предвид пиратските набези по Дунав),но мен не ме интересува какво е при тях,просто ми е кофти какво става при нас,а именно това за което ни определят като опасна дестинация.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Абе хора вие чувате ли се или по-вероятно мислите ли изобщо, добре де, ако бяхме толкова "ОПАСНА" дестинация, защо с всяка година расте броя на туристите в България, дори и тъпите румънци предпочитат да дойдат на нашето Черноморие, вместо да идат на тяхното си или пък на турското, дали тогава сме по-опасни от тях или може би от турците, които в Истанбул докато си ходиш просто така си те преджобват и дори не усещаш кога са ти претършували всичко в чантата и по джобовете, там официално гидовете те предупреждават да имаш вътрешни джобове и да криеш всички важни документи, пари и вещи във вътрешните джобове, а да не говорим, ако си сам какво ще ти се случи, България далеч не е тази опасна страна, за която говорят от МВнР в Румъния, просто им подбиваме печалбите на тяхното черноморие и затова пишат тези неща, от към престъпност те са доста пред нас по много показатели, а и за да не са членка на ЕС и да чакат заедно с нас да влязат, значи и те не са цвете за мирисане.

Туристите предпочитат България, защото в България е най-евтино, от изброените от теб страни.

А че България е по-добре от Румъния, изобщо спор не може да става, според мен.Бях миналата година в Румъния, там е цигания.И никак не е безопасно.Почти колкото и в Турция. ;) Откраднаха ми слънчевите очила докато си отварях прозореца на колата на едно кръстовище biggrin.gif

А и да определиш от пръв поглед състоянието на една страна, е много лесно-виж как са облечени децата и възрастните.Младите, с по 270 евро заплата са лесни...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Туристите предпочитат България, защото в България е най-евтино, от изброените от теб страни.

А че България е по-добре от Румъния, изобщо спор не може да става, според мен.Бях миналата година в Румъния, там е цигания.И никак не е безопасно.Почти колкото и в Турция. ;) Откраднаха ми слънчевите очила докато си отварях прозореца на колата на едно кръстовище biggrin.gif

А и да определиш от пръв поглед състоянието на една страна, е много лесно-виж как са облечени децата и възрастните.Младите, с по 270 евро заплата са лесни...

Според мен се надуват, безпричинно,съседите.Поне за сега на малкия ни пръст не могат да стъпят, но ако продължаваме да , стоим със скръстени ръце и да гледаме как, и какво ще стане,може и да ни минат

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То завистта на нашата съседка идва от 2-3ма успяли изпълнители. Влезнали в MTV, значи че са по-напред във всяко отношение от България. Което е много глупаво.. хич не са по-напред от нас. единствената цел, която искат да постигнат е да посплашат туристите, за да намалеят... Ама то че тук опасно, така е, ама и там не е по-добре. Навсякъде има крадци..

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
То завистта на нашата съседка идва от 2-3ма успяли изпълнители. Влезнали в MTV, значи че са по-напред във всяко отношение от България. Което е много глупаво.. хич не са по-напред от нас. единствената цел, която искат да постигнат е да посплашат туристите, за да намалеят... Ама то че тук опасно, така е, ама и там не е по-добре. Навсякъде има крадци..

Да не говорим на какво прилича крайбрежието им, то е като ,токущо екплодирало петролно находище.Иначе по кражби са май далеч пред нас...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
...Иначе по кражби са май далеч пред нас...

Не знам, не съм запознат със статистиката (ако изобщо има такава, в което се съмнявам), но съм твърде склонен да се съглася с тезата.

Учудих се от друго - афишираната до небесата агитационна кампания, в която се призовават жителите на Букурещ да не си заключват колите, по този начин щяло да се покаже, че в Румъния няма автокрадци. Може и да е тъпо, но явно върши работа в очите на еврокомисарите. Комшиите направиха 1-2 показни процеса, подрънкаха с оръжие и хоооп - хайде пред нас на входната врата на ЕС.

П.П. Едва ли излъченият репортаж за съвременните румънски пирати, за който стана дума по-горе е видян в Брюксел.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Работя и ми се налага да живея през седмицата в Румъния (уикендите се прибирам в България просто нервната ми система на устисква на моменти на местната действителност). Доста погрешни впечатления сте си изградили относно престъпността за северната ни съседка. Да, мизерията и циганията тук са си на ниво, което нас ни задминава, но по престъпност ние сме далеч напред и скоро няма да ни догонят северните ни комшии. Казвате, че кражбите тук са си ежедневие - да така е, но нима у нас в България е по-различно? Нима у нас в градският транспорт, по гарите, по улиците и в навалиците мургавите ни съграждани не ни преджобват? Още по-вече като видят, че е чужденец му се лепят като ястреби на мърша. За разлика от България мога да Ви кажа, че тук не ме е страх да си оставя колата паркирана на улицата без значение денем ли е нощем ли е. Спокоен съм че ще я намеря! Не се притеснявам вечер, като се запия някъде какво такси да си хвана, дали няма да ме ступат и да ме оберат. Тук побоищата и изнасилванията са рядкост, а за убийства и дума не може да става. За последните 2 години нямам спомен да съм чул да са взривили офис или кола на някой си бизмесмен. Народът има респект към хората в полицейски униформи. Преди около 2 месеца медийите бяха гръмнали по следният случай:

- спира един човек сутринта в центъра на Букурещ до една бутка за вестници автомобила си (BMW 5-серия още лизингово), оставя го да работи и докато си купи вестници автомобилът му потегля. Веднага се сигнализира в полицията и в рамките на няколко часа злосторниците са заловени, буквално пребити от полицейските служители, осъдиха ги по бързата процедура на по 6 години ако не ме лъже паметта и автомобилът върнат на собственика. Естествено медиите гръмнаха, като още помня заглавията в стил "В каква държава живеем, вече човек спокойно вестници не може да си купи".

Това е просто един пример!

Пак казвам има доста сфери, в които са по-назад от нас но специално в престъпността, каквито и сравнения да се правят няма да са в наша полза. Мизерията и корупцията са на невероятни висоти тук, но ако човек е по-внимателен и се озърта проблеми няма да има. Относно КПП "Дунав мост", ами те самите митничари (които не са служители в Гюргево) си признават, че интелектуалното ниво е най-ниско и опитите за измами на Русе-Гюргево, са най-много.

И за финал мога да Ви кажа, че най-вероятно тези изказвания на правителствено ниво са опити да се секне бума на румънски туристи с дестинация България от началото на тази година. Тук курортите са смехотворни, цените са убийствени, а обслужването - под всякаква критика.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване