Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Когато правителството създава престъпници


Препоръчан отговор


Бих искал да стартирам една тема, в която да обръщаме внимание на начините, по които правителството/държавата "създава престъпници". Това си е практика в последно време, хората на Запад бягат от държави, които въвеждат често абсурдни и нечовешки изисквания за гражданите. Докато в България имаме все още относителна свобода.

Заглавието на темата е мотивирано от ето този цитат от Айн Ранд (превод на Добри Божилов):

Цитат

из "Атлас изправи рамене", Айн Ранд

Бюрократът Флойд Ферис към индустриалеца Ханк Риърдън:

"Наистина ли мислите, че ние искаме тези закони да се спазват? Ние ги искаме нарушени. Няма начин да управляваме невинни хора. Единствената власт, която правителството има, е да репресира престъпниците. Когато няма достатъчно престъпници, можем да ги създадем. Като обявим толкова много неща за престъпления, става невъзможно човек да живее без да нарушава законите. Но кой иска нация от граждани, спазващи закона? Какво може да се спечели така? Затова просто прокарайте закони, които не могат да бъдат спазвани, нито наложени, нито обективно тълкувани. Така създавате нация от нарушители на закона. И можете да осребрявате вината им."

В България се счита, че корупцията е на много високо ниво, но често под корупция се има предвид нежеланието на органите да налагат въпросните нечовешки правила, защото все пак и те са хора, и те имат съвест. Наскоро бях пуснал една снимка, на която полицаи пишат акт на баба, излязла да продава марули на пейка в парка.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • Отговори 53
 • Създадено
 • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Популярни публикации

Малко дълбока теория . .........Не е за всеки - обикновено се прескача !  

То па ти си много запознат - колко големи ферми си виждал, които отглеждат животни в нерегистриран обект? Няма такива и не защото е криминализирано, а защото на хиляда и едно места ти изискват ре

По- скоро, когато престъпниците създават правителство.  Тази проста закономерност се знае от всеки властник - колкото са по- малко престъпленията и престъпниците, толкова повече властта губи мащабите

преди 1 час, Lumberman написа:

В България се счита, че корупцията е на много високо ниво, но често под корупция се има предвид нежеланието на органите да налагат въпросните нечовешки правила, защото все пак и те са хора, и те имат съвест. Наскоро бях пуснал една снимка, на която полицаи пишат акт на баба, излязла да продава марули на пейка в парка.

То си има вече и лаф/песен за тая работа – "за кокошка няма прошка... ":(

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 2 седмици по-късно...

По- скоро, когато престъпниците създават правителство.  Тази проста закономерност се знае от всеки властник - колкото са по- малко престъпленията и престъпниците, толкова повече властта губи мащабите си.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, sound написа:

По- скоро, когато престъпниците създават правителство.  Тази проста закономерност се знае от всеки властник - колкото са по- малко престъпленията и престъпниците, толкова повече властта губи мащабите си.

Правителство, създадено от престъпници започва да създава престъпници, за да се задържи на власт.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 4 седмици по-късно...

Какво са ни приготвили, хазната да се пълни, пари да се събират:
https://www.blitz.bg/layfstayl/ptuvane/novi-pravila-na-ptya-gotvyat-se-svirepi-nakazaniya-za-shoforite_news594953.html

Цитат

Самоуки майстори, които извършват нелегални ремонти, могат да отнесат до 1000 лв. глоба, а ако са фирми – 3000 лв.

Хм, а кои ремонти са легални? Могат ли да ми ударят глоба от хиляда лева ако си ремонтирам сам колата, без да съм "дипломиран автомонтьор"?

На печелившите да им преседне дано... а на всички е ясно, че истинските злосторници по пътищата ще си останат безнаказани, както беше и преди. От кого да се пазиш, от дупки, от некадърни шофьори или от недобросъвестни ченгета и законотворци?

Цитат

Идиотското правило, че шофьорът трябва да кара със скорост, съобразена с какво ли не, остава и в бъдещия ЗДвП. То се появи в средата на 80-те години по времето, когато КАТ беше част от Народната милиция и оттогава избуява като плевел във всеки следващ Закон за движение по пътищата.

Благодарение на този текст (в сега действащия ЗДвП е в чл. 20, а в бъдещия – в чл. 33) наша милост водачите сме виновни винаги, а тяхна милост – катаджиите, даяджиите, пътищарите, кметовете и общинарите – цялата тази чиновническа армия е света вода ненапита. Те не трябва да отговарят за нищо, когато пътищата са осеяни с дупки, когато гумите се пукат и колите ни се трошат, когато знаците се изключват взаимно, когато … Този текст ще продължи да се търкаля от закон в закон, докато не се намерят депутати да го изтрият завинаги. Засега няма изгледи.

Като гледам глобите, май ще ги догоним западняците, че може и да ги задминем, ако не по доходи, поне по глоби и полицейски произвол.


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 4 месеца по-късно...

Интересно, че правителството/държавата "създава престъпници", а някои гледат да докладват и да ѝ помагат в "правораздаването". Ето една такава новина:

https://darikradio.bg/da-letish-s-paraplaner-e-nezakonno.html

Цитат

Популярните у нас полети с парапланер се извършват незаконно - това показва проверка на Дарик в регистъра на Гражданската въздухоплавателна администрация към транспортното министерство, която контролира безопасността на летателните средства.

Данните сочат, че няма нито един парапланер с регистрация и издаден документ за летателна годност, което означава, че и спортните клубове, и фирмите, които продават полет с парапланер, го извършват нерегламентирано.

Въпреки това до момента няма установени и наказани нарушители, съобщи пред Дарик главният секретар на въздухоплавателната администрация Михаил Захариев. Проверката на Дарик установи още, че безопасността на съоръженията при летните спортове бънджи, рафтинг и кану-каяк е оставена на самоконтрол и нито една държавна институция не следи за това.

И ако е регламентирано, какво? Ако институциите следят, да не би да може да им се има доверие и пак да не гълтат грешни пари? Май всяко нещо е по дефиниция незаконно и нерегламентирано? Ами да, защото това е естественият ред на нещата.

Аз викам - стига бремена върху хората! Оставете гражданите да си носят отговорност. Ако има добри закони, нормалното нещо при доказана вина (например, инцидент вследствие на дефектен летателен апарат даден за ползване) е да има правосъдие, адекватно на престъплението. Както е било едно време. Не е нужно да има хиляди страници с регулации и армии от чиновници и агенти. И защо трябва държавата да се намесва там, където не ѝ е работа, понеже е "държава"? Това някакво перверзно обожествяване на държавата ли е или превръщането ѝ в Големия брат, от когото нищо скрито не остава?

Аз не летя с парапланери, но в крайна сметка всеки пълнолетен и разумен гражданин, който иска и има глава на раменето, нека бъде свободен и да си я счупи. Един познат на баща ми се беше пребил преди години с парапланер, ама се оправи и това не го отказа пак да се занимава. Ако беше забранено, какво? То даже не беше в България.

Просто тия забрани и регулации са с цел контрол и рекет, а не заради безопасност. Типични бюрократични празни приказки

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 1 месец по-късно...
Цитат

БАБХ посяга на всички животни и птици в двора

Отглеждането на животни в нерегистриран обект да се криминализира, поискаха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Предложението всяка кокошка в частен двор да се счита за престъпление, представи директорът на агенцията Дамян Илиев на брифинг, цитиран от Фокус.

Илиев се аргументира с мотива, че , че мерките, които се взимат в България за ограничаване на заболяванията по животните са лоши. Той обясни, че новите правила са такива, че да дават доверие в страните, с които България търгува, защото иначе изобщо няма да има търговия. Шефът на БАБХ припомни, че само заради птичи грип от началото на 2018 г. са умъртвени общо 9900 домашни и диви птици. По думите му в момента в България има 22 огнища на птичи грип, които са в 5 ферми за кокошки, в 4 ферми тип “заден двор”, една птица в дивечово стопанство и 12 ферми за патици.

Предложението на БАБХ ще провокира поредица от абсурди. Изразът „за кокошка няма прошка” може да се превърне в буквална юридическа норма. Извън закона ще се окаже, всеки който има някакви животни в дворното си стопанство. Домашните животни са основен поминък за мнозина у нас живеещи под прага на бедност. Това важи най-вече за хората от третата възраст в селските райони.

Източник: 19MIN.BG

Коментарът е излишен. Всеки (човек) да си прави изводите сам за себе си.

Кога ще им бъдат събрани вересиите на тези?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, Lumberman написа:

Източник: 19MIN.BG

Там пише ли че...

"... В прессъобщение на агенцията беше уточнено, че това не се отнася за стопаните, които отглеждат животни в дворовете си за лична консумация....."

 

Ах да.. пишело :

преди 5 часа, Lumberman написа:

Изразът „за кокошка няма прошка” може да се превърне в буквална юридическа норма. Извън закона ще се окаже, всеки който има някакви животни в дворното си стопанство. Домашните животни са основен поминък за мнозина у нас живеещи под прага на бедност. Това важи най-вече за хората от третата възраст в селските райони.

Демек фейкнюз :)

Отново.

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, miro20 написа:

"... В прессъобщение на агенцията беше уточнено, че това не се отнася за стопаните, които отглеждат животни в дворовете си за лична консумация....."

Върви доказвай за чия консумация е. И регистрацията не е ли за всички? Всичко е в интерес на големия бизнес, за да се убият малките производители. Типично за пасмината от ГЕРБ.

Още повече, ако аз реша да си продам кокошката на съседа, кой ще ме спре? Или някой иска да ме следи и облага, да ме контролира? Всичко отива към тотален контрол на обикновения човек и тотален рекет! Но някои като твоя милост са слепи за това, а същевременно са против "злия тоталитаризъм" от соца. "Демократи", милите!

Да си дойдем на думата:

Цитат

Големите фермери са изключителни професионалисти, но в същото време имаме и малки задни дворове, които не са регистрирани и носят опасност за големия, индустриалния бизнес. Така че всички мерки, които трябва да вземем, е да защити бизнеса в тази посока – той да продължава да работи и да е безопасен. И ние предлагаме засилен контрол и други мерки. Има неща, които са свързани и с нормативна база, и със законодателство. И всички се съгласихме, че може да се мисли за криминализиране на някои действия, които водят до това, че държавата губи много пари и в същото време подлагат на риск добрите фермери. Предлагаме да се криминализира отглеждането на животни в нерегистриран обект. За тези обекти ние имаме програма за контрол, но там, където не знаем, че съществуват такива, това нещо се явява проблем за големите ферми", обяви д-р Илиев.

Източник: http://kanal3.bg/news/bulgaria/society/87685-BABH-s-radikalno-predlodzenie%3A-Da-se-kriminalizira-domashnoto-otgledzdane-na-kokoshki

Същите тези искат да си регистрираш и перфорираш козите и овцете и прочие, искат да им искаш разрешение ако трябва да си отсечеш една слива в твоя си двор (да идва кмета), искат да не може да се коли яре или агне без ветеринар да присъства и да му се плаща... а сега искат и регистрация на кокошките! Пълен абсурд! Тези трябва да понесат гнева народен. Само за това му изказване този трябва да бъде съден и веднага отстранен от поста!

Забележите какво казва въпросният господин? "Държавата губела пари", подлагат се на риск "добрите фермери", "проблем за големите ферми", "малки задни дворове, които не са регистрирани"... "Криминализиране на отглеждането на животни в нерегистриран обект"!!! Тъ-дъм! Сиреч, баба ми и нейната майка, ако бяха живи, веднага стават КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ, според такъв закон. Та кой е фейк тука? А, царю на фейка, фейкомет нещастен? Такива мерки не знам и османските султани дали са си позволявали спрямо българите! Кокошки ще ми регистрират!

Тия хора искат да сложат ръка върху на бабите кокошките, след като вече им забраниха дори да събират шишарки от гората, че и ги глобяват! И не само на бабите, а върху стоката на всички хора, избрали все още да гледат! Понеже домашното е зло, а регистрираното, индустриалния бизнес - добро! За какво си говорим хора? На кого служат такива като този господин?

Още повече, индустриалното качество на продукцията е под всякаква критика и затова много хора полагат усилия да си отглеждат необходимото при нормални условия, за себе си и за други като тях. Но и върху това една отрепка като тебе, миро20, иска да сложи ръка! И, разбира се, като уважаваща себе си отрепка и доказан продажник, трябва да си солидарен, нали така?! Ами бъди! Ти отдавна си ходещ труп по тая земя.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, Lumberman написа:

Та кой е фейк тука? А, царю на фейка, фейкомет нещастен?

Ти и твоите 19мин и подобни сте фейкометите  :)

Дори няма нужда да ти оборвам простотиите и "изводи" на абсолютно незапознат както с големите ферми, така и съм сигуртен кокошка в дворче не си виждал.

преди 4 часа, Lumberman написа:

Сиреч, баба ми и нейната майка, ако бяха живи, веднага стават КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ, според такъв закон

Сиреч приказваш глупости .

преди 4 часа, Lumberman написа:

искат да им искаш разрешение ако трябва да си отсечеш една слива в твоя си двор (да идва кмета), искат да не може да се коли яре или агне без ветеринар да присъства и да му се плаща... а сега искат и регистрация на кокошките! Пълен абсурд!

Пълен абсурд е такива като теб да коментират неща които не познават. Отделно че дори през соца си имаше такива изисквания. Не само дърво, орех и др се искаше разрешение, а и сме си плащали такса и данък за буренцата винце. През соца , другарю, през соца ! Ма де да знаеш ти тези неща... философе :)

Чете си там фейкнюз и си мисли че си "опознал света"

 

преди 4 часа, Lumberman написа:

И, разбира се, като уважаваща себе си отрепка и доказан продажник, трябва да си солидарен, нали така?! Ами бъди! Ти отдавна си ходещ труп по тая земя.

:cheers: Наздраве, какво друго да ти кажа на психясалите ти обиди. Ама гледай да не прекаляваш че пак Мировци ще сънуваш :) :)

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, miro20 написа:

 абсолютно незапознат както с големите ферми, така и съм сигуртен кокошка в дворче не си виждал.

То па ти си много запознат - колко големи ферми си виждал, които отглеждат животни в нерегистриран обект?

Няма такива и не защото е криминализирано, а защото на хиляда и едно места ти изискват регистриран обект - ти и да не искаш няма как да не го регистрираш, защото нито фирма можеш да отвориш, нито земеделски производител можеш да станеш, нито продукция можеш да продаваш и изобщо няма как да създадеш ни голяма, ни малка ферма, без регистрирани обекти. Онова, къде "на село си гледат пет крави, десет овце, две прасенца и т.н." отдавна го няма вече, ама като излизате от столицата само за моренце и планина, няма как да ги знаете тези неща.

Така, че един бог знае каква поредна глупост сътворяват, дето пак производителя да плаща за нищо - от всички в България най- прецакани са производителите и за това не може да стане държава: поне аз не виждам как ще стане без производство. За това и комунистите са натискали, като луди за индустриализация на държавата, да има промишленост, да има производство, да има работозаетост - инак откъде и как ще дойдат капитали, че да има какво да се завърти в оборот, че да има стандарт, че да има перспектива и т.н.? 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, miro20 написа:

Ти и твоите 19мин и подобни сте фейкометите  :)

Ще оставим на трезвомислещите читатели на форума сами да преценят, недоверявайки се на твоята персона...

преди 3 часа, miro20 написа:

Дори няма нужда да ти оборвам простотиите и "изводи" на абсолютно незапознат както с големите ферми, така и съм сигуртен кокошка в дворче не си виждал.

Това, което ти си сигурен, няма абсолютно никакво значение... както няма значение дали наистина си сигурен или просто така казваш. Все едно. Твоите думи са като пари без покритие. Който иска, нека ги ползва и нека им се доверява. Сигурен бил. Дори както пиша, при мене писукат квачка с пиленца в стаята, но какво да ти обяснявам... това го казвам за другите, аз тебе те описах добре какъв си в последния параграф по-горе. И си държа на думата.

преди 3 часа, miro20 написа:

Пълен абсурд е такива като теб да коментират неща които не познават. Отделно че дори през соца си имаше такива изисквания. Не само дърво, орех и др се искаше разрешение, а и сме си плащали такса и данък за буренцата винце. През соца , другарю, през соца ! Ма де да знаеш ти тези неща... философе :)

Аз много добре знам какво коментирам. Един приятел има няколко декара с полуизсъхнала сливова градина. И циганите ще му откраднат материала, мечките се качват на дърветата и ги съсипват. И той вика, че законно не може да си изреже изсъхналите сливи и да си ги прибере... т.е. може, но има една такава камара изисквания, че да го откажат съвсем. И трябва да го прави нелегално, в собствения си имот, по отношение на дървета сяти от дядо му. За какво си говорим? С орехите и в момента е така, аз колко орехи съм изсекъл - направо съм за затвора! Ама можеш ли им насмогна, като са никвали де що искат по двора... със или без благоволението на шефа на БАБХ или Министъра на земеделието и горите. Дори слива в своя двор да отсечеш, или друга овошка, или пък от вилата и да искаш да си я прекараш вкъщи - трябва да ѝ бият печат. Въобще нещата са гротескни, както си гротеска и ти самият! Хората трябва да срамуват и да се крият от властта, вършейки най-обичайни и безобидни дела, понеже онези така са направили законите. Хубавото е поне, че предателите и доносниците са малко, и хората виждат, че тия правила не може да се спазват и че всички са заедно в кюпа. Че ние ако им спазвахме правилата, шалтера отдавна да сме го дръпнали в тая държава. Именно сивата икономика и невъзможността им са събират още повече в хазната - т.е. да свалят и последната риза от гърба на работещите - дава по някоя глътка въздух и приток на свежи сили.

А при соца, колкото и да е имало държавен произвол и липса на свобода, пак това, което са го градили е било с мисъл за държавата, не за съсипване и разграбване на тая държава. И ние и до ден днешен се ползваме от колосалния труд положен от предците ни по време на соца и преди това. Защото вече близо трийсет години "демокрация" не мога да го ликвидират и съсипят докрай.

Въобще тия хора ЕЖЕДНЕВНО залагат капани и примки за народа, кръвопийци и изедници от класа - това трябва да им се признае. Рядко се срещат чак такива. Но не си го признават, а се представят за почтени... което е дори по-гнусно прегрешение.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нека обърна и малко внимание на едно типично гербаджийско поведение, а именно корпоративния слугинаж. Лобистки закони и правила постоянно биват лансирани и гласувани, все в полза на едрия бизнес. И човек се пита логично - на кого служат тези хора? На човека? На обикновения човек или на "човека с парите"?

Бих искал тука да вметна някои документални филми, които не са конкретно по темата, но касаят ролята на правителствата в съвременния свят... защото те определят правилата и "правят хората престъпници", но само определени хора, и всичко това струват в нечий интерес, разбира се. Когато говорим за представители, те са такива, може би не народни, но все някого представят. Първият филм е за корпоративния фашизъм в Америка:

Я пак да чуем шефа на БАБХ:

Цитат

Големите фермери са изключителни професионалисти, но в същото време имаме и малки задни дворове, които не са регистрирани и носят опасност за големия, индустриалния бизнес. Така че всички мерки, които трябва да вземем, е да се защити бизнеса в тази посока – той да продължава да работи и да е безопасен.

Вижда се за кого работи и кого защитава.

Вторият филм се казва "Корпорацията" и е с български превод:

Много важно е да осъзнаем за чии интереси работи държавата (и българската) в днешно време. Обикновено ако проследим парите, нещата почват да кристализират. Защото, добре, приемат закони и правила в ущърб на народа, крадат го, лъжат го, мамят го, заробват го със заеми... кой печели в крайна сметка? Всъщност на кого служат "слугите народни"? Дето вика д-р Пасков - "управляваните управляващи".

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 часа, Lumberman написа:


А при соца, колкото и да е имало държавен произвол и липса на свобода, пак това, което са го градили е било с мисъл за държавата, не за съсипване и разграбване на тая държава.

Значи... почти едни и същи правила, които ти цитирах за овошки, орехи, вина, и които виждам си съгласен че са били , казваш при соца е било с мисъл за държавата, а сега същите тези правила цитирам :

 

преди 13 часа, Lumberman написа:

Въобще нещата са гротескни, както си гротеска и ти самият! Хората трябва да срамуват и да се крият от властта, вършейки най-обичайни и безобидни дела, понеже онези така са направили законите.

:laughing5:

преди 13 часа, Lumberman написа:

Ще оставим на трезвомислещите читатели на форума сами да преценят, недоверявайки се на твоята персона...

То и аз това винаги съм казвал. Че тук поне казаното написано си седи  И всеки може да прецени.

Прочети си епитетите и глупостите, виж си източниците -фейкомети, гугълни ако трябва  , и пак заповядай

Отделно пак говориш доста несвързано... Хем сами да преценят, хем да не ми се доверяват :) :)

Партийни секретари отдавна няма, но манталитета и малоумието в българина /ако си такъв/ очевидно е генетично заложено.

все едно слушам  партиец на събрание , който казва ... "всяка линия , успоредна на линията на партията е права линия" :) :)  

Или - имаш избор, но правилния избор е този на партията /в случая - да не се доверява/ .

Ех ех ех .... Жалко е че не се усещаш, но едновременно и ти благодаря. Заедно с останалите ти епитети и бликаща омраза, мераци за ревншизъм от безсилие и т.н, просто си емблематичен пример.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 2 седмици по-късно...

В темата мислех да се фокусираме на различните начини, по които властимащите правят така, че обикновения човек да остава извън закона, най-вече без основание. Но понякога същите тези управници буквално поощряват реалната престъпност (не тази на хартия) с мерките, които вземат. Вижте какво са постигнали в "свободна" и "просперираща" Австралия:

https://bultimes.com/В-Австралия-е-приет-закон-който-ГЕРБ-се/

Цитат

В Австралия е приет същия закон за изземане оръжията на гражданите, който ГЕРБ се кани да гласува в парламента.
Оръжията са иззети от мирните граждани ,а престъпниците си задържат оръжията, тъй като те са нелегални и не са регистрирани никъде. Престъпниците вече със сигурност знаят, че жертвите им са невъоръжени и ще могат да ги ограбят, убият и изнасилят без жертвите да окажат съпротива! ЕС иска да залее Европа с паразити и европейците да не могат да се защитят!

Сега дали ГЕРБ се кани да го гласува, не знам, но вижте какво казва човекът за Австралия. Какъв ефект е имал закона върху престъпността (убийства, грабежи и прочие):

Цитат

Australian Gun Law Update
Here's a thought to warm some of your hearts....
From: Ed Chenel, A police officer in Australia
Hi Yanks, I thought you all would like to see the real
figures from Down Under.
It has now been 12 months since gun owners in Australia were forced by a new law to
surrender 640,381 personal firearms to be destroyed by our own
government, a program costing Australia taxpayers
more than $500 million dollars.
The first year results are now in:
Australia-wide, homicides are up 6.2 percent,
Australia-wide, assaults are up 9.6 percent;
Australia-wide, armed robberies are up 44 percent (yes, 44 percent)!
In the state of Victoria.....
lone, homicides with firearms are now up 300 percent.(Note that
while the law-abiding citizens turned them in, the criminals did not
and criminals still possess their guns!)
While figures over the previous 25 years showed a steady
decrease in armed robbery with firearms, this has changed drastically upward in the past 12 months, since the criminals now are guaranteed that their prey is unarmed.There has also been a dramatic increase in break-ins and assaults of the elderly, while the resident is at home.
Australian politicians are at a loss to explain how public
safety has decreased, after such monumental effort and expense was expended in 'successfully ridding Australian society of guns....' You won't see this on the American evening news or hear your governor or members of the State Assembly disseminating this information.
The Australian experience speaks for itself. Guns in the
hands of honest citizens save lives and property and, yes, gun-control laws affect only the law-abiding citizens.
Take note Americans, before it's too late!

https://www.nytimes.com/2018/02/23/opinion/australias-gun-laws-america.html
Много ясно, че като изземеш на хората законното оръжие, престъпниците ще изкярят най-много! Т.е. индиректно с такива закони се поощрява престъпно поведение. А и нека не забравяме кое е едно от първите неща, което Хитлер е направил в Нацистка Германия...

От NYT какво може да се очаква? Как не се научиха, че разоръжаването на хората, които спазват закона, не помага! Един психопат-убиец има много по-голям шанс да убие много невъоръжени хора отколкото въоръжени. Един въоръжен да има и може да му види сметката, а ако всички са невъоръжени - може да ги отстрелва като патици. Спомнете си случая в Бургас преди години с един тип на име "Големия риж", който беше застрелян като куче на оживено кръстовище, след като дрогиран нападнал водач на мотор с мачете.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Малко дълбока теория . .........Не е за всеки - обикновено се прескача !

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Процесът раждане-умиране е естествен и закономерен за индивида , но краят на цивилизацията не е неизбежен !

Тук се допуска мисловната грешка да се приравняват и прави аналогия между частно и цяло.......Като умре баща ти , ти нали го продължаваш , а твоите деца продължават тебе....

Ако системата остане затворена (в рамките на планетата) , може да съществува безкрайно при ограничаване "от долу и от горе" , регулация на Лакомия , Мързел и Агресия (що е това - обяснявал съм го) .

Ако системата се отвори (към Космоса) , може да съществува всякак.....Друг е въпросът в Космоса дали има ограничения за които още не знаем....

(каквото и да означава това за тези които не го разбират)

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, by_chechi написа:

Процесът е естествен , но краят не е неизбежен !

На теория може, но на практика това никога не се е случвало. Не е само до контрола на целенасочено разрушителните мотиви - развитието просто изисква и води до промени на цивилизационните модели, със натрупването модела в някакъв момента става цялостно видоизменен.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 15 минути, sound написа:

На теория може, но на практика това никога не се е случвало. Не е само до контрола на целенасочено разрушителните мотиви - развитието просто изисква и води до промени на цивилизационните модели, със натрупването модела в някакъв момента става цялостно видоизменен.

Точно ! Видоизменен !

Това не значи задължително край на цивилизацията , в смисъл на всеобщ Апокалипсис....

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

След две СВ за по- малко от половин век, ако ще има още един апокалипсис, силно се съмнявам, че след това въобще ще има цивилизация. Малко пресилено ще е, но може да се каже за 20- ти век, че освен всичко останало е и векът на кръвополитията - за един век толкова много кръв се е проляло, че е съпоставимо с апокалипсис.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, Lumberman написа:

Хайде на поредния данък измислен от ГЕРБ! Както знаем, в рекета най ги бива.

Връзката нещо води не където трябва.

https://www.economic.bg/bg/news/10/danak-uspeh-shte-zasegne-25-000-it-spetsialisti-v-balgariya.html

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване